Miten liikesarja haltuun?

MalleDigaaja

Olen lapsesta asti kärsinyt enempi tai vähempi motorisesta kömpelyydestä jonka uskon olevan seurausta lievästä autistisuudesta, eli tavallaan olen ns. kehitysvammainen. Jokatapauksessa en normaali. Minun on aina ollut todella vaikea oppia liikkumismuotoja ja liikesarjoja. Koulussa olin huono kaikissa liikunnanlajeissa - keilailua lukuunottamatta. Vaikka minulle näytettäisiin liikesarja, se ei mene jakeluun, tai jos menee, en saa sitä itsestäni ulos.

Kravissa haasteelliseksi on osoitautunut tämmöinen sarja:

Hyökkääjä tulee esim. pesäpallomailan kanssa kohti. Puolustautuja, siis uke, laittaa vasemman käsivarren suorana vinoon yläviistoon ja torjuu tällä mailaa pitelevää kättä, tuuttaa oik. kädellä nyrkillä tulijaa turpaan. Sitten pitäisi jotenkin kummasti kiepauttaa se vasen käsi mailakäden ympärille ja runtata oik. käden kyynärvarrella hyökkääjää kurkkuun. Tämän jälkeen pitäisi ottaa oik. kädellä ote hyökkääjän kehosta (vas. olkavarresta) ja survoa vielä olletikin oikea polvi sinne hyökkääjän haaroväliin. Sitten vas. kättä liu'utetaan ja kaiketi vielä oik. kädelläkin myös tartutaan siihen mailaan, joka riuhtaistaan hyökkääjän otteesta. Lopuksi voi vielä huitaista mailalla hyökkääjään käsivarteen, jos tarvis (ei tietenkään päähän).

En tiedä onko kuvaukseni järin laadukas, mutta jokatapauksessa tämän kuvion pakettiin saminen menee minulta joka kerta päin helvettiä. Yksi ongelmani ovat jalat, joiden asennosta tai joilla liikkumisesta en ymmrrä. Joku ihme pomppu siinä pitäisi näet tehdä, enkä ole koskaan ollut mikään pomppijaihminen. Lyödessänikään en kokoajan steppaile ympäriinsä. Olen siis kertakaikkisen tönkkö tapaus.

Yritin Youtubesta etsiä videota tuosta tilanteesta, mutta kaikissa löytyneissä videoissa jokin tuosta kokonaisuudesta puuttui taikka käsien asento oli erilainen. Haluaisin löytää täsmälleen tuota harjoittelemaamme vastaavan kuvakokoonpanon (vaikkapa still-kuvinakin, tai ehkä varsinkin niinä), jotta saisin märehtiä asiaa kotona ennen kuin teen jokaisen parini sekopäiseksi sillä että en opi hittojakaan...

Onko tietoa juuri tuommoisesta materiaalista?

1

114

Vastaukset

  • Fysioterapeutti saattais auttaa motoriikka-asioissa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

  1. Koronavirus saapunut Suomeen

    Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
    Maailman menoa
    231
    3485