Ruskeakielisten ritarikunta

Ekonomi67

Kuten hyvin tiedetään Hämeen Sanomien toimitus toimii aina Hämeenlinnan kokdemin kritiikittömänä äänitorvena, täysin samaan tapaan kuin Pravda kertoi muinoin Neuvostoliitossa politbyroon ainoan oikean totuuden.

Avaukseni tarkoituksena onkin seurailla Häsan tarinointia, ja selvittää kuka toimittajista myötäilee kokdemin touhuja kaikkein lipevimmin. Jaan aikanaan ruskeankielen ritarin arvonimen kaikkein maireimmin hallinnon touhuja myötäilleelle toimittajalle. Sari Rautio lyököön sitten juhlallisin menoin uuden ritarin vaikkapa kaupunkimme vilkkaalla kauppatorilla uuden vuoden päivänä 2019.

Oma ennakkosuosikkini on Hanna A-A, vaikka saattaahan olla että joku toimituksesta lähtee tavoittelemaan ritarin arvoa huomatessaan kisan alkaneeksi.

54

906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kulpakko

      Kyllä tämä kisa on hävitty muiden osalta, HA-A on ollut, on ja tulee olemaan täysin omaa luokkaansa tässä kisassa. Uusi päätoimittaja vähän yrittää vikistä samoilla ansioilla, mutta kauaksi jää, ainakin vielä.

    • antikiemunki

      Uusi päätoimittaja on erikoistunut etenkin EK:n mielistelijänä, ja sehän on aina katsottu lehdessä suureksi ansioksi

    • werfdc

      Demokratian kannalta tilanne on tietenkin sairas, mutta harvat ja valitut hyötyvät tästä, joten loppua ei näy,vaikka Hämeenlinna kokonaisuutena kärsii

    • wef3q546yuj

      Odotan jo pyhäisen Häsan antin, eli Hanna A_A:n nöyristelyä, mutta saapa nähdä

    • wdwe456

      Huomenna se siis nähdään nöyrtyykö antti jälleen hallinnon suuntaan.

    • Demaritrolli

      Jospa Antti keskittyy vaikka Kahoilammen uimarannan vedenlaatuun?

      Muuten Arno Juutilainen uskaltaa olla lehden virallista linjaa vastaankin, saas nähdä kauanko tämän annetaan jatkua, vai siirtyykö suuresti kunnioittamani toimittaja piankin eläkkeelle?

    • FasismiPerinne

      HäSa laitettiin valtion viranomaisten voimalla toimintakieltoon 1930-luvulla fasististen mielipiteiden ja kirjoitusten vuoksi.
      Kyllä sieltä toimituksen pöytälaatikoista löytyy ehkä vieläkin vanhat mustat paidat ja hihanauhat.

    • Mällihuuleen

      Häsa on HPK-mafian virallinen julkaisu. "En ole mitään HPK-mafiaa huomannut" näin ilmoitti Harri Lintumäki Hämeen Sanomissa. Kun mies näin sanoo, pitää miestä uskoa. Siitäs saitte, vähäuskoiset!

      • Comorra

        Silloin kun kylässä on vain yksi yhteinen asia, jolle kaikki kyläläiset toivovat hyvää ja antavat kaiken tukensa sen puolesta ei mitään mafiaa tietysti tarvitakaan.


    • Ekonomi67

      Häsan Antti ,alias Hanna Antila-Anderson käyttää tänään jälleen toimituksen tuttua keinoa häivyttää Hämeenlinnan hallinnon omat virheet roimimalla muita kuntia.

      Hanna ruoskii ensin Janakkalaa tempoilevasta koululaitoksen investointisuunnitelmasta, eikä Akaa saa yhtään vähempää risuja kouluistaan tänään. Sensijaan kirjoituksessa ei mainita sanallakaan Hämeenlinnan naurettavaa lukiosekoilua, joka maksoi veronmaksajille 500 tuhatta euroa. Hanna sivuaa palstallaan myös asemanrannan uutta parkkitaloa, sekä pääkirjaston 10 miljoonan remonttia. Hanna ei kyseenalaista tarinassaan millään lailla uuden parkkitalon rakentamista kaupunkiin, joka ei pysty maksamaan kahta edellistäkään. Myöskään terveen kirjaston 10 miljoonan remontointi ei aiheuta minkäänlasta kriittistä äänen painoa kirjoittajassa, vaikkakin sitä somessa mainitsee esiintyvän.

      Hannalta tänään siis odotetusti plussat Hämeenlinnan hallinnon touhuille.

      • PieleenhänSekinMeni

        Närää synnyttää varmasti myös muiden kuntien nuiva suhtautuminen ns. leasingmalliin koulurakennuksissa, väittävät että tulee liian kalliiksi. No niin tuleekin, kaikki kulut oli tottakai rutkasti ylitetty Nummellakin jo eka vuonna, mutta meillä Hämeenlinnassa ylikalliiseen on aina varaa, koska luvut eivät ole koskaan niin pahoja kuin oikeasti ovat. Isoa kalaa ei sitä paitsi saa säästöissäkään ellei kovasti yritä. Uuden kirjaston imurointiin ei tosin kulu enää pölypusseja ja eikä tule hiekkaakaan lattioille, kun jokainen kirjastonkäyttäjä joutuu ottamaan kengät pois eteisessä. Hauska näky nähdä seitsenkymppisen pomppivan ahtaassa tuulikaapissa kaikkien kenkien seassa. Yhdistetty kirjastoneuvolasoppi ei siedä pöpöjä. Toivottavasti kenkien poisottopakko ei leviä muihin yleisiin laitoksiin.


    • valheen-ekonoomi

      Ekonoomi67 väittää kirjastoa terveeksi. Täyttä valhetta. Kirjasto on 40v. ja vaatii korjauksen ja samalla se tulee uudenaikaiseksi.

      • FaktaaOn

        Kyllä nykyisen kirjaston pitäisi kelvata yhä vähenevälle käyttäjäkunnalle. Kirjoja luetaan yhä vähemman ja tietoja saa googlaamalla eikä kirjastoista. Hölmölaiset siis uusimassa kunnossa olevaa rakennusta😹😹


    • Ekonomi67

      "valheen-ekonoomi" syyttää minua valheesta ja syyllistyy seuraavaksi räikeään valheeseen itse. Kuka tahansa voi googlettamalla todeta että pääkirjasto on rakennettu v. 1983 ja on siis 35 vuotta vanha, eikä suinkaan 40v. Kannattaisi pitäytyä edes auttavasti totuudessa, jos lähtee syyttämään muita valheesta. Netistä löytyy hakevalle muuten kirjaston kuntoraporttikin, josta asiaa tunteva voi todeta ettei kirjasto olisi ollut välittömän remontin tarpeessa vielä vuosikausiin. Kaupungista löytyy sitä vastoin tällä hetkellä pilvin pimein kouluja ja muita rakennuksia, jotka ovat sisäilma ongelmien vuoksi käyttökiellossa.

    • Ekonomi67

      Keskiviikon talouskatsaus ja kunnan ensi vuoden budjetti nousee esille jälleen Häsassa ja kukas muukaan kuin armoitettu Hanna Antila-Andersson on äänessä jälleen. Hannalle näyttääkin toimituksessa jyvitetyn aina keskeisimmät kunnan asiat.

      Heti alkumetreillä Hanna lataa, että koko Suomen lastensuojelumenot ovat kasvaneet ja niin myös Hämeenlinnassa. Tätä Hanna käyttää säännön mukaan, jos on pakko tuoda esiin kielteisiä asioita hallinnon suhteen- vertaus ensin muihin kuntiin tai koko Suomeen, ettei asia vain näyttäisi huonolta Hämeenlinnalaisittain.

      Pääinvestoinnit ovat Hannan mukaan kirjasto ja paloasema, eikä suuria kouluinvestointeja Hannaa lainatakseni "keritä" vuonna 2019 tekemään. Se olikin sanoisinko oiva sanavalinta, ainakin jos katsoo hallinnon näkövinkkelistä, koska totuus on, ettei haluttu satsata suuriin kouluinvestointeihin. Niin tosiaan jostain kumman syystä valittiin kiireellisimmiksi kaksi suhteellisen uutta ja sisäilmaltaan puhdasta rakennusta remontoitaviksi, vaikka 21% koululaisista käy tällä hetkellä parakeissa koulua.

      Lopussa Hanna poimii jyvät akanoista, mainiten että persut ovat väärässä ja kokdem oikeassa elinvoimainvestointien suhteen. Näin Hanna on tullut jälleen nuolaisseeksi hallinnon kärkeä.

      Hanna on siis odotetusti jo ritarin arvossa kiinni.

      • Hurtre

        Kerrohan mitä sillä on väliä mitä mieltä muutama ruikuttava Persu on Hämeenlinnan asioista.


      • TypötyhmäTunariTemari

        Kiinnitä huomiota olennaiseen:
        Skanska on Kerhon sponsori. Sopimus sisältää sitoumuksen toimia sponsorina tulevinakin vuosina.
        Kyllä me ollaan kusipäitä, kun emme osaa äänestämällä hoitaa niin, että tämä kupla puhkeaa.
        Tunaritemarit ovat - jos mahdollista - vieläkin tyhmempiä, kun ovat jalot aatteensa myyneet riistokapitalistille alehintaan. Tyhmyydestä sakotetaan - aina! Voi tätä typötyhmyyden määrää.
        Kirjaston uusilla orsilla tavataan! Kun tuntuu, että suoraan lukeminen ei oikein vielä onnaa. Saatikka että luetun ymmärtäminen on aivan ylivoimaista. Sano yksi kolumnistikin.


      • Eriljt

        Mitä sopimus sisältää? Kiinnostaa summa ja kesto. Kerro kun tiedät.


      • TyhjäTynnyri

        Hietanen hoitaa tiedotuksen. Samoinkuin uuden Hidu-Areenan rakentamispäätöksen julkistamisen!


      • OikeinVäärin

        Jahhas, että oikein Hietanen. Väärin.


    • mjgsrhd

      Pravda kertoo puolueettoman totuuden

    • werty122

      Nauratti tuossa Hannan jutussa, kun mainittiin että runsaat koulujen sisäilmaongelmat viittasivat ensi vuoden kouluinvestointeihin, muttei niitä keritä tekemään vielä ensi vuonna. Vaikka Hämeenlinnassa aloitettaisiin joka koulussa remontti tai uudisrakennuksen teko ensi vuonna, tekijöitä kyllä riittää, kaupunkihan ei mitään itse remppaa, saati rakenna.

      • MokailtuHiukkasen

        Parkkitalojen sijaan olisi ehkä kannattanut rakentaa kouluja.


      • PersuHml

        Yhtään koulua ei ole korjattu tai rakennettu eikä tulla korjaamaan Näin on.


    • Yxkoululainen

      Pari uutta koulua,muttei se minua juuri talvella parakissa lämmitä.

      • Fjitgdw

        Vaadin lämpö päälle.


    • Ekonomi67

      Juho Pelltoniemi nousee tänään ritari- ehdokaslistalle, yrittämällä ujuttaa lasten koululuokaksi ulkoilmaa. Voisi jopa kuvitella että juttu on tehty kaupungin tilaamana. Tarinassa innokas opettaja esittää että koko peruskoulun voi käydä ulkosalla ja todistelee, kuinka stressitaso laskee ulkoilmassa. Jutussa vilahtaa tuttu;"lähes kaikissa Suomen kouluissa ja niin Hämeenlinnassakin on homekouluja".

      Peltoniemi ihmettelee niinikään lehdessä toisaalla, että mikseivät vanhemmat suunnanneet valitustaan homekouluista tiloja kaupungille vuokraavalle taholle, yrittäen näin vierittää vastuuta pois kaupungilta. Tiedoksi muuten Peltoniemelle, että opetus ja vastuu tilojen tarjoamisesta oppilaille kuuluu lain mukaan tällä hetkellä kunnalle.

      • AjanTapaan

        Kuinka oli sillon kun kävit vanha ekonoomi kiertokulua????


      • Huimaako
        AjanTapaan kirjoitti:

        Kuinka oli sillon kun kävit vanha ekonoomi kiertokulua????

        Vastapäivään näytät koulua kiertäneen


      • Hklreegw

        Totta, sen ekonomista huomaa. Tuskin on edes merkonomi.


    • Ekonomi67

      Hanna Antila-Andersson roikkuu ritarin arvossa kiinni yhä tiukemmin taas tämän päivän nuolaisullaan. Sivulla A6 Hannan alaotsikointi kehaisee hallintoa siis näin: "Suuret kouluhankkeet puuttuvat ensi vuoden budjetista ja se on hyvä, koska ne on suunniteltava huolella"

      Kriittinen lukija kyllä ymmärtää, että aikaa on todellakin ollut suunnitteluun, koska HYK:ssäkin on käyty koulua parakeissa jo viisi vuotta ja Kaurialan koulaisetkin ovat olleet väistössä jo kolme vuotta. Toisaalta voidaan kysyä, etteikö kirjaston ja palolaitoksen remontteja sitten tarvinnut suunnitella kunnolla? Näitä kahta suurinta ja sisäilmaltaan tervettä remontti kohdetta ensi vuodelle, ei Hanna mainitse sanallakaan jutussaan - hienotunteisuus syistä hallintoa kohtaan arvatenkin.

      Hauskana yksityikohtana Hannan tarinasta jokainen hieman Hannaa paremmin asioita tunteva poimii kummeksuen lausahduksen, joka menee tähän tapaan: "tonttisyynissä kaupunki löysi tonteilta kiinteistöjä, joita ei ole karttoihin merkitty" Hanna siis luulee, että kiinteistö tarkoittaa samaa kuin rakennus. Kehottaisin Hannaa vaikkapa googlettamaan asioita, jos ei niistä ole itsellä asiantuntemusta.

      Hanna johtaa siis kisaa tällä erää pistein Hanna 3 ja Juho P 1

    • Ekonomi67

      Tänään ruskeakielisten kelkaan liittyy hieman ehkä yllättäen Kaupunkiuutisten Tuulia Viitanen. Viitanen kehaisee hallintoa asemanrannan yli puolen miljoonan taidepläjäyksestä ja sanailee, ettei taiteeseen korvamerkittyjä rahoja voi millään siirtää kaupunkilaisten palveluiden parantamiseen. Ai niinku miksei, kysyy tässä vaiheessa varmasti moni lukija?

      Viitanen nostaa taiteen niin korkeaan asemaan, että kyselee kuka haluaa muuttaa kurjistumisen kierteessä kierivään kaupunkiin ja tarkoitta ilmeisesti taiteen kurjistumista. Viitanen ei kuitenkaan ota minkäänlaista kantaa siihen, että kuka haluaa muuttaa sitten kaupunkiin, joka kouluttaa lapsiaan parakeissa tai homeisissa ja terveyttä vaarantavissa tiloissa, niinkuin asiat nyt ovat Hämeenlinnassa.

      • SäälinMyös

        Viitanen lupasi rokkenroll henkeä Kaupunkiuutisiin, mutta höpöttää kuitenkin Hämeen Sanomissa oppimiaan ns. Kiemunkitotuuksia elikkä tässäkin että eri lautakunnilla on eri rahat, joten joku rokkipuisto ei ole vanhusten vaipoista pois jne. Kyllä joo. Kyllä sais sosiaalipuoli todellakin vähän tarkemmin kattoo kun joka kerta budjetti paukkuu jo heinäkuuussa, kun muut lautakunnat sentään tulee toimeen omillaan.


      • Demaritrolli
        SäälinMyös kirjoitti:

        Viitanen lupasi rokkenroll henkeä Kaupunkiuutisiin, mutta höpöttää kuitenkin Hämeen Sanomissa oppimiaan ns. Kiemunkitotuuksia elikkä tässäkin että eri lautakunnilla on eri rahat, joten joku rokkipuisto ei ole vanhusten vaipoista pois jne. Kyllä joo. Kyllä sais sosiaalipuoli todellakin vähän tarkemmin kattoo kun joka kerta budjetti paukkuu jo heinäkuuussa, kun muut lautakunnat sentään tulee toimeen omillaan.

        Niin, mistähän ne eri lautakunnat saavat rahansa? Olen ollut käsityksessä, että alunperin on olemassa yksi kaupungin tulomäärä, joka sitten jaetaan eri lautakunnille käytettäväksi. Mikä toiselle annetaan, on toisilta pois. Kokdemtrolli kyllä kohta huutaa vaihtoehtoista totuutta, ei vaan sano, mikä se on. Luultavasti ehdottaa valehtelua.


    • erergrtgrt

      Näiden häsan ja ku:n toimittelijoiden jutut haisee suoraan sanoen paskalle, kun ajattelee kuinka monen lapsen terveyttä uhataan homekouluissa tänä päivänä Hämeenlinnassa.

      • syytteitäkinehkäluvassa

        ja mikä on opettajien ja siivoustyötä kouluissa tekevien asema homeisissa ja sisäilmaltaan surkeassa kunnossa olevissa tiloissa


    • wdwe456

      Eihän nää toimittajat välitä ihmisten terveydestä, kun oma työpaikka on vaakalaudalla

    • ottopaajanen

      Antti HA-A lisäsi johtoaan liputtamalla Verkatehtaan pavilionkia ja laivarannan pavilionkia. Ei tullut homekoulut mieleen.

    • Toisettekeemuutvinkuu

      PUK otti 280 ke tilin. Harmittaako reikäritariketjun alkuun panijaa omassa pikku vuokrayksiössä? Palauttele pulloja, ja laadi listoja, vedä lääkkeet ja kyllä se siitä.

    • Ekonomi67

      Asustelen mukavasti reippaan 200 neliön omakotitalossani kaupungin itälaidalla ja havaitsin tänään kuinka Hanna A-A yrittää myydä nm. Antin suojista kaupunkilaisille asemanrannan 650 000 euron taidehankintaa,jota Hannan mukaan on kritisoitu somessa. Huomion arvoista tässä kohtaa on, ettei Hanna ole koskaan puhua pukahtanut muunmuassa Hämeenlinnan facebook osastollakin voimakkaasti kritisoitua homekoulu- ongelmaa. Hanna ei ilmeisesti halua pahoittaa kokdemin kärkikaartin mieltä tässä kohtaa - no eihän lasten ja opettajien terveys tietysti ole niin merkittävä asia, että sillä kannattaisi suurten johtajiemme päätä vaivata. Näin Hanna nousee ritaripisteissä neljään Juho P:llä siis yksi sekä Tuulia V:llä yksi piste.

      • Voltfd

        200 neliötä. Unohdit ferrrarin, talosi Monacossa, huvipurren, osakesalkun. Terveiset Katumalle vuokrakaksioosi.


    • ennenmenihyvin

      Pisteitä jakava ekonoomi, voi vi..u että aikuinen ihminen on lapsellinen. Ykköskalijaa koneeseen nyt niin marraskuu näyttää työttömästäkin valoisalta.

      • TeuvoPikkujoulujenKuning

        Persut on.


    • 12VDC

      Toni Rasinkangas ilmoittautuu väkevästi mukaan tähän jaloon kilpailuun. "Keskustaan tarvitaan 700-800 uutta parkkipaikkaa, eivätkä yksityiset ole halukkaita niitä maksamaan, joten se on kaupungin tehtävä" Upea, lähes ylittämätön avaus, HA-A ei olisi tällaista keksinyt! Toinen tällainen Toni, niin olet mielestäni ykkösenä!

      • dyijgt

        Jos sinulla olisi vähänkin järkeä voisit ehkä ymmärtää. Ei puhu ilmaisesta pysäköinnistä ja paikkakato on tosi.


      • dyijgt
        dyijgt kirjoitti:

        Jos sinulla olisi vähänkin järkeä voisit ehkä ymmärtää. Ei puhu ilmaisesta pysäköinnistä ja paikkakato on tosi.

        Ookkona Oulusta, pelekääkkönä polliisia?


    • kjhdsjkhdjh

      Mielestäni parkkipaikat eivät ole viime vuosina ollenkaan vähentyneet keskustasta, vaan pikemminkin niitä on syntynyt erilaisten pysäköintitalojen, mittarointien ja kieltomerkkien avulla ainakin toistatuhatta tyhjää ruutua lisää. Jos joku väittää niiden vähentyneen, täytyy olla litiumin puutetta.

      • nerokas

        Aha.


    • Ekonomi67

      Hanna Antila-Andersson on äänessä taas tänään. Kolumnissaan Hanna osoittautuu aikamoiseksi ketuksi. Kun ei kehtaa ihan suoraa Kokdemia kehaista, nuolaisee Hanna ovelasti kokdemin ykkös salarakasta; Kirsi Ojansuu-Kaunistoa ja haukkua louskuttaa kokdemia myötäillen tuttuun tyyliinsä persut jälleen maanrakoon. Hannan mukaan persut ovatkin nyt salailevia ja epäluotettavia ketkuja, joilta niinikään kokdemin salarakkaana tunnettu Leinikka penää nyt joka kerta perusteluita. Turja ja Ranne saatiin jälleen näyttämään roistoilta ja Leinikka ja Ojansuu ovat Hannan mukaan tarinan sankareita. Alkaa kovasti näyttää siltä, että Hanna tullaan lyömään ritariksi ylivoimaiseen tyyliin, koska vuoden vaihde jo häämöttää. Hanna siis 5 lipaisua, juho P 1 lipaisu ja Tuulia v 1 lipaisu.

    • wdwe456

      Pravda ei koskaan ole puolueellinen, koska se vaikuttaa kokdemin sisällä ja on osa sitä

    • Ekonomi67

      Hämeen Sanomien ritariehdokkaat ovat olleet omituisen vaisuja kisan alettua. Saattaahan olla että ehdokkaita on alkanut ujostuttaa, eivätkä toimittajat liiemmin ritarin arvoa siten arvostakaan.

      Edes Hanna Antila-Andersson eli Häsan Antti ei ole viime aikoina liponut kokdemia entisen tapaansa. No tänään Hanna sentään jo ennakoi toriparkin tuloa Hämeenlinnaan mainitsemalla, että Turussa ollaan jo askel edellä toriparkissa.Kysymys kuuluukin, ollaanko kokdemin piirissä jo närkästyneitä siihen, ettei toimitus ole ollut ponnekkaammin pehmittämässä toriparkkia kaupunkilaisten suuntaan. Tulevaisuus näyttää, aletaanko Hämeen Sanomia omistavan kokdemin suunnalta painostamaan toimitusta parkin pehmitykseen, niinkuin muunmuassa unelmien kirjaston kohdalla toimittiin.

      Summa summarum, lyön siis ylivoimaisella äänten enemmistöllä Hanna Antila-Anderssonin Hämeen Sanomien ruskeakieleisten ritarikunnan johtavaksi ritariksi ja tämä myöskin tiedoksiantona Sari Rautiolle annetaan.

      • wbvuott

        Pravda kertoo puolueettoman totuuden.


      • jasittensyväänkumartaen

        kyllä Sari ainakin kelpaa Hannan laahuksen kannattajaksi ja oikojaksi. Hyvä lakeijahan Sari on.


    • wdwe456

      Hyvää joulua vaan ritarille, selvisihän sekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      161
      2746
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe