Onko muslimeissa jälleensyntymisuskoa?

jälleensyntyminen

Tietävätkö muslimit että ihminen syntyy jatkuvasti uudelleen (re inkarnaatio) ja on karman lain alainen?

13

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karman lakiinhan kaiketi sisältyy kaiketi ajatus, että "minkä taakseen jättää, sen edestään löytää?" Tähän muslimit uskovat, mutta elämän kiertokulkuun jälleensyntymisen kautta eivät.

      • aloittajajälleensyntyjä

        Oikeastaan se on niin että "mitä kylvät sitä niität" Karman lakiahan ei kukaan ole kirjoittanut, se on luonnon laki. Kaikki teot heijastuvat takaisin niin hyvät kuin pahat. Tee vain hyvää lähimmäisellesi niin se heijastuu hyvänä takaisin. Siis painakaa muslimitkin tämä mieleen.


    • Mun mielestäni on mahdollista uskoa uudelleen syntymiseen kolmesta seikasta johtuen:

      1. Islamissa on mahdollista uskoa kaikkiin enkeleihin
      2. Islamissa on mahdollista uskoa kaikkiin pyhiin kirjoihin
      3. Koraani sanoo: Uskokaa niin kuin muutkin uskovat ja kumartakaa niin kuin muutkin kumartavat tms.

      Itse pidän Krishnaa, jota kutsutaan Korkeimmaksi persoonalliseksi Jumalaksi eräässä mielessä Korkeimpana enkeliluokkana eli Serafim enkelinä.

      Tuo usko sanatanaan on määritelty Elämän tiede kirjassa luomakunnan ikuiseksi uskoksi, joka on mielestäni järkevää sillä kukapa eläimistä ei tahtoisi omata uskoa siihen, että voi jälleensyntyä ihmiseksi tai jopa enkeliksi. Se varmasti suo lohdutusta koko luomakuntaan.

      Mutta en ole varma onko tuo sanatana jo olemassa, vai alkaako se vaikuttaa vasta tulevaisuudessa sanotaan vaikka kahden tuhannen vuoden kuluttua. Se epäilemättä on ikiajan eli kala-taivaan keksintö ja parempi toivo kuin moni muu toivo kun ajatellaan koko luomakunnan laajuisesti.

      En pidä mahdottomana tuota uskoa, mutta onko se ajallinen vai ikuinen usko. Koskeeko se ikuisesti kaikkea vai onko se rajoittunutta ja koskee vain jotakin tiettyä aikaa ja paikkaa universiumin historiassa.

      Koraani mainitsee muuten kloonauksen mahdollisuuteen sanomalla: Loimme ihmisen ensiksi siemennesteestä ja myös hytyyneestä verestä sekä alkiosta tms. Ehkä usko uudestisyntymiseen ei ole kovin keskeinen asia islamin kannalta. Vaan islamin päämääränä saattaa olla jopa kloonaus tai alkiosta ihmisen saattaminen maailmaan.

      Juutalaiset taas uskovat Jehovan kykenevän salatussa paikassa luomaan ihmisen joka on kuollut uudestaan pelkästä savesta tai maakimpaleesta. Jeesus sanoi: Jumala voi näistä kivistä herättää Abrahamille lapsia jne.

      • wwqeqeq

        voi hyvää päivää....


      • Jälleensyntyminen

        Jos koraani noin sanoo niin miksi shiiat ja sunnat pitävät toisiaan vääräuskoisina ja tappavat toisiaan? Miksi jesidejä, kopteja ja sulfilaisia vainotaan?v


      • Ristiriidat ovat melko tavanomaisia : Perheiden, sukujen, heimojen, kansojen, rotujen yms. välillä kaikkialla maailmassa. Pitää vain olla johtajat ja uskonnot, jotka vievät voittoon sisäisistä erimielisyyksistä huolimatta. Millainen on tuo uskonto, joka vie voittoon ristiriidoista, väkivallasta ja erimielisyyksistä? Islam ei perustaltaan ole suunniteltu sellaiseksi uskonnoksi. Silloin kun itse olin tuomitseva kaikkia kirkkoja ja vieraita oppeja kohtaan ei ollut minulla erimielisyyksiä, mutta kun tulin suvaitsevaiseksi niin erimielisyydet alkoivat. Kristinusko on tuomitseva uskonto kaikkia erimielisiä kohtaan, mutta islam on suvaitsevaisempi ja vaatii vain TOSI USKONTUNNUSTUKSEN. Jos on veljeys ja suvaitsevaisuus veljiä kohtaan niin seuraa tönimistä, mutta jos on tuomitseva asenne niin ollaan etäällä toisistaan eikä lähestytä toisiaan. Silloin ei ole konflikteja niin paljoa.


      • Jälleensyntyminen kirjoitti:

        Jos koraani noin sanoo niin miksi shiiat ja sunnat pitävät toisiaan vääräuskoisina ja tappavat toisiaan? Miksi jesidejä, kopteja ja sulfilaisia vainotaan?v

        Osaisitko kertoa jotain enemmän kopteihin kohdistuvista vainoista? Tarkoitat ehkä suufilaisia, osaisitko enemmän kertoa samoin heistä, kuka heitä vainoaa ja missä?


      • Jälleensyntyjä

        Siinailla tehtiin islamistien toimesta verinen tertori-isku suufilaisten kirkkoon viime talvena. Egypyissä on islamistit tehneet iskuja koptiikirkkoihin.


      • Jälleensyntyjä
        alfa123om kirjoitti:

        Ristiriidat ovat melko tavanomaisia : Perheiden, sukujen, heimojen, kansojen, rotujen yms. välillä kaikkialla maailmassa. Pitää vain olla johtajat ja uskonnot, jotka vievät voittoon sisäisistä erimielisyyksistä huolimatta. Millainen on tuo uskonto, joka vie voittoon ristiriidoista, väkivallasta ja erimielisyyksistä? Islam ei perustaltaan ole suunniteltu sellaiseksi uskonnoksi. Silloin kun itse olin tuomitseva kaikkia kirkkoja ja vieraita oppeja kohtaan ei ollut minulla erimielisyyksiä, mutta kun tulin suvaitsevaiseksi niin erimielisyydet alkoivat. Kristinusko on tuomitseva uskonto kaikkia erimielisiä kohtaan, mutta islam on suvaitsevaisempi ja vaatii vain TOSI USKONTUNNUSTUKSEN. Jos on veljeys ja suvaitsevaisuus veljiä kohtaan niin seuraa tönimistä, mutta jos on tuomitseva asenne niin ollaan etäällä toisistaan eikä lähestytä toisiaan. Silloin ei ole konflikteja niin paljoa.

        Kyllä. Ainakin suomen evlut kirkko on suvaitsevaisempi kuin islam. Onhan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita pakolaisiakin otettu kirkon suojiin . Paavi muuten pedi muslimien jalkoja tässä joku aika sitten. Pesisikö muslimi kristityn jalkoja?


      • Jälleensyntyjä

        Paavi pesi ja vieläpä suuteli. Voisiko muslimi suudella kristityn varpaita?


      • Jälleensyntyjä kirjoitti:

        Paavi pesi ja vieläpä suuteli. Voisiko muslimi suudella kristityn varpaita?

        Kyllä. (Kunhan on samaa sukupuolta - aikuisten miesten ja naisten ei sovi olla tarpeettomasti fyysisessä kontaktissa, vaikkei siihen kosketukseen liittyisi mitään seksuaalista.)


    • sinkola

      Ihmisellä on vain yksi elämä elettävänä ja yksi mahdollisuus valita kumpaa seuraa Jumalaa vai Lusiferia.

      • Useat kirkot, seurakunnat ja ehkä jopa uskonnot ovat eräänlaisia salaseuroja, joissa vallitsee salaiset riitit ja mysteerit. Jos on oikeassa uskossa niin niihin ei pääse sisälle eikä niihin sekaannu kukaan oikeassa uskossa oleva. Jos lukee raamattua ja koraania niin on yleensä sellaisessa oikeassa uskossa, että ei joudu tekemisiin Luciferin kanssa.
        Pelkkä raamatun ja koraanin tuntemus riittää siihen että joutuu ulkopuolelle. Esim. kirkot vaativat kolminaisuutta, joka on Lusiferistä lähtöisin verrattuna siihen mitä raamattu opettaa. Muslimit puolestaan voivat vaatia monien sääntöjen noudattamista kun eivät tunne esim. SIRAA tarpeeksi hyvin. Joka on lukenut SIRAN tietää että tosi uskontunnustus riittää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe