Kokemuksia epäasiallisista käyttäytymisistä

PersonaNonGrata

Kertokaa kokemuksianne epäasiallisista käyttäytymis-tyyleistä yhteisöissä joihin kuulutte. Työpaikalla, kokouksissa, harrastusten parissa esim. kuorot, yhdistystoimnnassa vaikkapa hirviseurueissa kohdatuista asiattomista ja epäasiallisista käyttäytymisistä.

Pro gradu arvosanat itse kunkin kokemusten mukaan. Nythän on viimeksi ollut puhetta ulkoministeriössä ilmenneiden epäasiallisten käyttäytymisten mallinnuksista. Entä kuinka on aivan ruohonjuuritasolla. Miten osataan kohdata toinen läheinen, kun ollaan harrastusten parissa ja samassa yhteisössä herrat ja narrit.

13

741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a.skulioö

      Yksi epäasiallisen käytöksen muoto on jatkuva vuodesta toiseen jatkuva itsensä ylentäminen ja suoranainen valehtelu. Tällaista on esiintynyt Karstulassakin työyhteisössä.
      Valehtelija on jo niin kouliintunut, ettei hänet huonommin tunteva edes tajua, että kaveri laskee aivan lööperiä. Porukassa olevat paremmin ko. henkilön tuntevat katselevat vaivaantuneena joko toisiaan tai seinille.
      On epämukavaa kuunnella valehtelua, siinä tuntee itsensä typeräksi. Väärien todistusten alinomaiseen kiistämiseen ja korjaamiseen kukaan ei jaksa aina lähteä. Valehtelija on useasti lisäksi narsistinen, eikä välitä siitä, vaikka jäisikin aina silloin tällöin valheesta kiinni.
      Työyhteisö kärsii tällaisesta mädästä omenasta.
      Huumori ja leikinlasku on täysin eri asia, niitä eipidä sotkea tähän.

      • hohoijaa

        Valitettavasti tällainen kokemus on monelle tuttu ja se tuntuu asianomaisen puolesta kiusalliselta.
        Hän jopa nauttii todennäköisesti tilanteesta. Ei kannata uhriutua, ohi vaan ja paremmat vitsit porukalle.


      • kovakoulukäyty
        hohoijaa kirjoitti:

        Valitettavasti tällainen kokemus on monelle tuttu ja se tuntuu asianomaisen puolesta kiusalliselta.
        Hän jopa nauttii todennäköisesti tilanteesta. Ei kannata uhriutua, ohi vaan ja paremmat vitsit porukalle.

        Monesti ei auta muu kuin työpaikan vaihto, jotta pääsee eroon kiusallisista tilanteista. Omalla kohdallani välttelin tilanteita, joissa jouduin kuuntelemaan valejuttuja. Pidin tauot eri aikaan yms.
        Niin teki pari muutakin henkilöä samalla työpaikalla. Nyt ko. henkilö ei ole enää töissä tässä työpaikassa ja siltä osin tilanne helpottui.


    • Puljutus

      Kannattaa käydä Himmelin työyhteisössä keskutelemassa vähintää kymmenen ihmisen kanssa, sieltä löytyy muurahaispesä jos porukka uskaltaa avautua haastattelun.

      • Kaveriko

        Hyvää käytöstä on jo se, että kertoo vain itse kokemistaan tilanteista ja vastaa puheestaan. Toisen suulla puhuminen tai kehotus "kannattavista" keskusteluista muissa työyhteisöissä ei ole asiallista eikä ainoatakaan työyhteisöä rakentavaa. Myöskään vihjailu muiden työyhteisöjen ilmapiiristä ei ole asiallista vaan juoruilua. Ilmapiiriin ja sen muuttamiseen voi puuttua vain kyseisen yhteisön jäsenet. Lisätään kanssaihmisten kunnioitusta.


    • NäinMiestenKesken

      Eräs johtajistosta piristi naisporukkaamme ja loisi lausumaan aivan päin pläsiä: "Meidän firman naiset ovat kuin seinästä revittyjä". Ei ole muuten maine ja kunnioitus sekä suuri arvostus muuta kuin lisääntynyt hänen suuresta viisauden osoituksestaan. Eihän totuuden sanominen koskettaessaan voi ketään edes loukata.

    • Te_mestaaTeme.lle

      Kunnantalolla öykkäröinti on saanut uudet mitat. Rakennusprojektit menee venäläiseen tyyliin. Hyöty ja uhka. Lahjonta ja rahastus. Ihmetystä herättää miksi kunnanvaltuusto ei ole kokoontunut tekemään päätöksiä. Kolme kokousta edellisen vuoden kahdeksan sijaan.
      Demarit Viispiikkisen mukaan vaativat jo tehtyjen päätösten toteuttamista. Miksi kepu ei oikase rivejään ja laita päätöksiä eteenpäin. Siinäpä kysymys Yrjölle ja Toivolle.

      • Täysjärkinen

        Kepu on Areenan hallituksen ohjauksessa. Areenan tiloja on pantava vuokralle, että saadaan tuloja halliyhtiölle. Jos tätä surkuhupaisaa jäähallihanketta ei olisi toteutettu, uuden koulun harjannostajaiset olisivat jo takanapäin. Tutustukaa Areenan varauskalenteriin, ei sillä käytöllä hoideta miljoonavelkoja. Kunta siis pelastaa nämä veljet lainanmaksulta ja lopulta koko halli velkoineen ja käyttökuluineen kaatuu veronmaksajille. En tiedä on tästä muille iloa kuin halliyhtiölle, mutta tässä tulee toteutumaan sananlasku, itku pitkästä ilosta. Aamen.


    • Aurinkoistako

      Puuhapetet ei enää ilkeä kulkea kylillä kuin aurinkolasit päässä ja pää jalkojenvälissä.

    • Joopaniin

      Eräs rakennusalan yrittäjä ei enää vastannut puheluihin tai viesteihin, kun yritin uudestaan saada kiinni kuntotarkastus asioissa... Lupasi tehdä tarkastuksen, mutta sen jälkeen ei kyseistä ihmistä saanut enää kiinni ollenkaan. Olisi voinut kyllä muullakin tavalla hoitaa asiansa, on ymmärrettävää että alan ihmisillä on kiire mutta olisin sen halunnut kuulla sitten vaikka päin naamaa.

    • Joopaniille

      Onko se kenties nykyisin päättäjä

      • Joopaniin

        Taitaa se joku sellainenkin olla, lehdessä näin henkilöstä ison kuvan vähän aikaa sitten.


    • Wood

      Onko luottamus karissut yrittäjään?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1505
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1203
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      947
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      870
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      793
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    10. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      59
      725
    Aihe