rasvasta ripuli

ihmettelevä

Miksi rasvainen ruoka aiheuttaa ripulia?
Jotkin grilli makkarat ja useat hampurilaiset pistaa vatsan aivan sekaisin?? Mistä johtuu??

6

2089

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uturut

      jos on krooninen paksusuoli niin se on lähes sata varmaa,että vatsa menee sekaisin herkuttelun jälkeen.jos tiedät syöväsi rasvaisesti tai olet jo syönyt.kokeile ottaa maitohappoa seuraksi.

      • mutta

        mutta kysymyshän oli mistä se johtuu? eihän ennen ollut tämmöisiä vaivoja, vai onko tuo meidän ruokakulttuuri nykyään semmoista? mikä se on tuo krooninen paksusuoli mistä paljon puhutaan,eikö sitä ole ennen ollut?


      • Anonyymi
        mutta kirjoitti:

        mutta kysymyshän oli mistä se johtuu? eihän ennen ollut tämmöisiä vaivoja, vai onko tuo meidän ruokakulttuuri nykyään semmoista? mikä se on tuo krooninen paksusuoli mistä paljon puhutaan,eikö sitä ole ennen ollut?

        Rasvaaki olis toki hyvä saaja, mitä kaikkea rasvanpuute aiheuttaneekaan. Kuivuuko tukka, raavittaako ihoa, onko lihaksen väsyneet, sakkaako ajatus.
        Siis saakai sitä syyä kovaa jos pehmeää rasvaakin ynnä öljyjä jos suurin osa kuitenki huilaa läpi elimistön miltei simmoisenaan ja haima on lähes mykkä, kykenemäti tuottaamaan rasvanpillkkomisentsyymeleitä.
        Haatana kun ei kinostais alkaa selvitellä mikä on vikana kun niin harvon enää sankkaa normiulostetta tulee. Pitääkö ottaa jostain jotain koepaloja, pitää elämäntapapäiväkirjaa josta lääkärs voisi koettaa päätellä mistä massavat soosiulostukset kielivät, pitääkö mennä johoni leikkaukseen, haimanvaihtoon rueta? loppuikäinen lääkitys.
        Mahanväänteitä lukuunottamatta ei mitään kipuja ole kutienkaan ollut ( ja toivon ajottaisen alaselkäjomotuksen johtuvan runsaasta istumisesta), eikä keltaistumista. YMpäri ekhoa on kutienkin kertyille jotain hiilarien syönnsitä muotostunutta ankeaa pehmeää turhantuntoista läskimassaa. pitäsikö jumpata ja tsempata tuo inha kuonakerros irti ja olla taas kohta kovakehoinen 70-kiloinen jantteri kuten vielä niinä vuosina kun rankamehäsä talvipäivät pääskytysten mätin rankoja kasaan


    • hellinä

      Jos syön leipää, puuroa ymsyms ja vähärasvaista kalaa tms, kaikki ok. MUTTA: juustoa, pizzaa, hampurilaista, jo pas..a lentää ku varpusparvi sellasina rasvamöykkyinä joita hädintuskin saa pöntöstä alas. Oon ihmetelly mistä johtuu. Meen lääkäriin piakkoin ja aattelin kysyä sitä, jos muistan. kerron sit mitä se on.
      ps, koskeeko sun vatsaan, mun ei.

      • Anonyymi

        Mitäs se oli?


    • Anonyymi

      Olen ryhtynnyt tässä epäilemään oisko itellääni haiman vajaatoiminta, 40v miehentapainen olen siis. Koskaan en ole ryypännyt, tai mitä nyt 2006 ja 2007 maistelin oluita ja siidereitä mutte koskaan humaltunnut. Tupakkiakaan en käytä enkä huumehie. Oon 171cm ja 77 kg nyt. Tammikuussa taisin viisarivaakan mukaan olla 87kg. Heräteherkuttelua olen vähentännyt, ehkä siksi on lähtenny painoa. Mutta onko pelkästään sen takia.
      Likuntaa en lienne lisäännyt, lähinnä kävelyäkin on se vain. Ei mitään monipuolista ilakointia ja liikunnan riemua joka kehittäisi kaikkia lihasryhmiä, saati kuntosalihuhkintaa. Hierojallakaan en lienne käynä kö 2017 ja joskus -96 viimeksi....Ei sillä etten uskoisi sen voivan tehdä aika seevetin eetvarttia. Mutta olen kai ihmispelkoistunut, ja vihuttaahi ajatus että hieroja ei löydäkään lihaksia kaiken laihaläskin alta, vaikka seevetin kireällä niinstä moni varmaan on, eritoten reidet kun istun nii paljo netin ääressä.
      En muista kauankoon lienen kiinnitellyt huomioo ulosteen ulkonäköön mutta sellaane muistimielikuva on että nuorena oli aina rasvane tukka ja kuiva sankka kompakti tummanruskea makkaranmuotoinen uppokakka. Turvallisen tuntoinen terve paska, kun nykytilaani vertaan. Nyt on monesti rasvaiselta vaikuttava, kamalasti tahmaava tai sitten ruutana pyttyveten pulahtava ja väittömästi pintaan nouseva kelluva muodoton puuromainen iso ulostekasa...... ja kuiva tukka vaikka shampoolla pesustakin nyt 3 viikkoa.
      Mietin mitä muita haiman vajaatoiminnan merkkejä munssa voisi olla. Eli rasvainen tai ainakin kelluva vaaleanruskehtava ulsotemäärä joka joskus tuntuu poskettomalta syödyn ruuan määrään nähden. Erityisen pahtttilantteet oli maaliskuussa 3 kk siten kun sushiravintelissa porvoossa söin 4 lautasillisellistä (salar moravejin lanseroima sana) herkkuloita ja seukki pv:nä alkoi vatsap-kipu.
      illalla lenkkeillessä oksentelin pienesti useita kertoja lumipenkkaan ja myöhemmin tuli aika massavasti ulostetta, kellertävää hiukan, jotain tolkutonta soosia.
      Yöllä kamppailin pitkään vatsakipua vastaan muttei se herjennyt enkä saannut unta kolmeen tuntiin ja lopulta olihkin pakko käydä oksaamassa. Kymmenisen kertaa mahoin karjuoksentaa (rip yläkerrassa nukkuvan siskon yöunet) ja olo helpotti. Seukki pv:nä oli vatsa vielä kipeellinen mutta en oksannut..enkä paljoa syönytkään.

      Mietin olinko saannut samanaikaisesti ehkä lievän ruokamyrkytyksen ja rasvaripuli-uraani jonkin alkulaukauksen. Isojen aterioiden jälkeisenä päivänä on monesti aika ruikulilla maha, varsinkin jos oon suruunsyönyt esim pussin sipsejä, jotain väkevää nuudelishittiä annoksen, ehkä suklaatakin. Merkillepantavaa että yleensä ei ole mahanäänteitä ja on vaikea päätellä onko saapuvilla oleva uloste jämäkkä normijööti vai sotkeva hyöky joka livahtaa nopsaan ulos.
      Kuinka niin kaipaankaan sitä tunnetta että saisi taas kammeta itsestään jonkin 30-senttisen yhtenäisen tumman mötkälleen, kuten rasvatukkaisessa nuoruudessa eikä aina jotain vedellä jatketun jääkaappikaurapuuron tahi vetistetyn atrian maksaloodan kaltaista hulipulisoppaa tai vaihtoehtoisesti mämmin ja kermavaahdon sekoitukselta näyttävän rosoisen soosikasan
      Joskus atrioinnin jälkeen saapuu mahakipua ja siksi olenkin jotehi alkannut inhoita ruokaa, vaikka onneksi en ole enää kasvava jonne, jonne kippaantuu raatiosti jos mitä. Tuntuu kuin kaikki ruoka jalostuisi nykyään rasvaripuliksi. Kerran koitin ihan vasite syöä jotain tummaa että näkisi edes vähän entisenkaltaista tuotosta, ja mustaviinimarjilla sekä muutamalla verilätyllä sitä väriä tulikin. Sillon tosin vältin rasvaa
      Mutta mistä sitten voisi johtuilla esimerkiksi haiman vajakkitoiminta kun ryyppää en enkä tupakeeraa. Vuosia jatkunneesta yöistumisesta netissä välillä huvittelumielisesti syöden ja sitä kautti vähäisistä yöunista, tressaamisesta, piilotetusta vihaamisesta ja ärtymyksestä, tunteiden salvauksesta, riippuvuuksissa vellomisesta, yksinelämisestä...kö?
      Verenpaineläkkehie olen käyttänny 6 vuotta joten voisiko olla että kun ne pillerit kemiallisesti torppaa ne reaktiot kuita mulla yleensä on tullut kaikesta psyykkisestä kuormituksesta ja joihin olen reakoinut ilmeisesti verenpaineella niin nyt sitten sisäelimet ovat ottaneet nuo mielen taakat käsiteltäväkseen: Mistä suu vaikenee, siinttä haima huutaa. Näinköhän? Pillerien syöntihän ei poista ongelmia, joiden johdosta verenpaine alkoi olla vaarallisen korkealla. Ilman näkyvää syytä alkanaut nenäverenvuoto ja sen heiman hanjkalaksi osoittautunut tyrehdytys keväällä 2017 sai mut alkamaan verenpaineeni seurannan ja pillerien käytön reilua kuukautta myöhemmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe