Kuntaliitos toi tuulimyllyhirmut takaisin Luvialle

dfdsdfsdfsdfsd

Kiitos luvialaisten "järkevän" päätöksen liittyä Eurajokeen, saavat nyt luvialaiset nauttia tulevaisuudessa elämästä kahden jättimäisen tuulivoimalahirvityksen puristuksessa. Lemlahden voimala hylättiin aikoinaan LUVIAN kunnanvaltuuston päätöksellä, mutta hyväksyttiinkin nyt EURAJOEN kunnanvaltuuston siunaamana. Oosinselkään puolestaan tulee kaiken lisäksi vielä suurempia myllyjä, kuin mitä alun perin LUVIAN kunnanvaltuusto antoi luvan.

Nyt kun Luvia on vain Eurajoen takajättömaata, niin sinne on hyvä dumpata kaikenlaista teollisuutta, joka tekee ihmisten elämästä helvettiä.

Olisiko sittenkin kannattanut liittyä Poriin? Porilaisilla kuntapäättäjillä kun nimittäin on paljon Luvialla kesämökkejä, niin tuskin he olisivat antaneet pilata mökkimaisemiaan moisilla hirvityksillä!

26

1283

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryysyläiset

      Kyllä ahlaisiin tulee tuulivoimapuisto, kö ahlaisissa ole porilaisten huviloita tieksää kato.

    • Merensinisyydestä

      Suomen on nyt voimakkaasi valittavana tuulivoimaa, tai vesivoimaloita lähes saastettoman sähkön tuottamiseksi. Todellinen on, että hyvinkin kalliiksi voi verovelvollisille Suomessa tulla, ellei nopeassa tahdista saada ilmaston saaste päästöksiä alentumaan. Tuulivoimaloiden osalta etsitään juuri alueita, missä parhaat hyödyt tuulivirtauksilla tuulivoimaloiden hyödyksyntänä. Porin on hyvin voimakkasi lisättävä tuulivoimaloita, koska vain muutoin vaihtoehtoisesti voitaisiin lähes saateetonta hyötyä muutoin saamalla rakentaa vesivoimaloilla. Olen asumassa Viasveden - Luvian merenlahdella. Käsitykseni on, että tuulimyllyjen vaikuttavat siipien pyöriminen näkösällä. Mainittuun olen jo tottunut ja mitä sanon, kun katselee tuulimyllyjen siipien pyörimistä, tähän olen tottunut .Amulla herätessä totean jos ei myllyjen siivet pyöri, voin vain todeta tuulettomuuden. Mikäi Luvia olisi liittynyt Poriin, ehkä olisi tuulivoimaloiden rakentaminen voinut keskittyä vaikka toiseen paikkaan. Mutta nyt kun myönteinen päätös rakentamisesta Eurajoella tehtiin, voi sen seuraama Porikin rakenaa itse tai rakennuttaa kylkiäisiksi Porin alueelle tuulivoimaloita.

    • Merensinisyydestä

      Hyvin mielenkiintoista oli seurata, että Luvian tuulimyllyjen rakentaminen ja niiden etenemiseestä neuvottelutilaisuus.
      Minua kiinnosra, kuinka lähelle lähimmäistä pyysyvää asuinrakennusta, tulisi tuulimyllyjä sähköntuotantoon?. Ratkaisuja on, että kuinka lähdelle pysyviä asuntoja saa ilman lupaa rakentaa.
      Myös Luvialla ilmeni, että sähkön tuontoa tyylimyllyä kohden lisättäisiin ja oliko noin 20%.
      Sitten, että tuulimylly olisi paljon korkeampi. Puhuttiin, että tuulimyllyn siivet välkkyvät. Tuulimyllyn äänet, paikan maisema kuuluvuuksien sijainnista on erilaiset äänikuulumiset ja miten etäälle ääntä voi kuulua. Väitettiin, ettei eräät normaalikuuloiset eivät kuule ääntä edes 200 metrin päässä.
      Eräitä yrityksiä on rakentanut tyylimyllyjä työkohteen välittömään läheisyyteen .
      Keskustelua usein on näkö,kuulo,ääni haitat. Olen lukenut erään erittäin hyvät haitta tutkimuksen, kun nimenomaan on tutkittu tuulimyllystä eräille ihmisille tulevia ongelmia ja voin aiheuttaa sairautta.

      • vääryydenehdoilla

        Terveisii täält Salost, tarkemmin Märynummelta jonne Tuulivatti pystytti taannoin kuin salaa jättimäiset/suomen korkeimmat tuulimyllyt, kyll nyt meit vituttaa kun sopivalla tuulella tulee sellaiset äänet ettei saa nukutulsi.

        Olkaa tiukkana, koska jälkeenpäin ei niiden äänille voi mitään ja kun melua valitusten vuoksi mittaillaan - Tuuliwatti palkkaa omat mittaajat.

        Nyt ne on lähimmillään n.200metrin päässä asutuksesta, koska silloiset määräykset olivat löysiä.
        VÄHINTÄÄN 3 kilometriä pitää olla etäisyyttä asuntoon , mutta silti se välke näkyy jos on aavaa.

        BOIKOTOIKAA OSUUSKAUPPOJA, ne ovat osakkaana Tuuliwatissa.


    • St.1.myös

      Luvialaiset kantavat rahansa s ryhmän kauppoihin ja vastustavat tuulivoimaloita, s ketju omistaa puolet tuuliwatista.

      • Tyylimylly

        WPD Finland haluaa niitä Lemlahdelle, sitä vastustetaan. Yritys on ulkomaisessa omistuksessa, ei osulan.


      • Selvishän.se

        Elikkä nyt vastustetaan ulkomaalaista yhtiötä eikä tuulivoimalasta syntyvää meteliä ja muuta haittaa, voi voi teitä löylynlyömiä, elikkä jos asialla olisi kotimainen yhtiö niin tuulivoimaloita saisi rakentaa. Jos näin on, niin puhukaa edes totta.


    • Merensinisyydestä

      Tuulivoimaloiden sähkötuotanto oli tarkoitettu . Rakentaminen kotimaisena, koska on ammattitaito ja sähköntuotanto oli, että Suomalaiset saisi halpaa kotimaista sähköä käytöökseen. Korostana sitä, että on tarkoitus , ettei tuulivoimaloiden rakentamiset mene ulkomaalaisten rakentamisen ja seuraamana myös sähkön tuotanto myynti heidän käsiin. Tulisi tarkalleen olla alkutuotanto myyntineen kotikunnasta. Eli onko jo mukana hyötypisnesissä, eräät rikastumass ohi hyöty tarkoituksesta.

    • eduskuntaliitoskiitos

      No nii mutku. Nää ropelit valvottaa. Se ropelien vihellys, vaikkei sitä kukaan kuule, valvottaa ahlasisa asti. Nii ja melkeist turus eli raumal.
      Laitilas melkkei valvotaa koko yö ku kuvitellaa että suhisee pirusti nuo ropelit. Mistäs nyt tuulee.?

    • vasenlaita

      Kyllä Luvialaiset on hulluja . Näistä tuulivoimaloista ei hyödy muut kuin maanomistajat , saavat vuokraa 10/20,000 € vuosi niin kauan kuin ne käyvät , maapohjasta joilla ne seisovat pörisemässä ja välkkymässä . Veronmaksajien maksamista valtionveroista maksetaan tariffeja eli tukia niiden omistajille , kuin maataloustukia maajusseille , mutta nämä rahat menevät ulkomaille eivätkä jää Suomeen pyörimään kun omistajat ovat ulkomaisia pörssiyhtiöitä . Eikö Suomen kansa ole mitään oppinut Carunasta , Yarasta tai nyt Pihlavan Venatorista vaikka ?

    • Niinsemenee

      Kyl kyl. Opittu on. Venatori vanha suomalainen joka sotkeentu ulkomaiseen omistajaan, vaihtoi nimensä ja alkoi alasajon.
      Vanha on vanha, ei niillä enää tuloksia tehdä.
      Bisnesmiehet lopettaa yritykset lyhyeen, kuka haaskaa aikaa vanhoilla laitteilla. Ei kun nurin ja uudet tilalle. Mutta eri osoitteessa. Vanha rakennus jää raunioiksi niille sijoilleen.
      Henkilöstö kyllä jatkaisi mutta johto päättää.

      • puhutaantotta

        Hyvä että jotain tajuttu , vihdoinkin . Mikähän puolue ja hallitukset näitä myynti ja ulkoistus touhuja on operoinut viimeiset 15 vuotta ja aiheuttanut lähes katastrofin valtionyrityksistä tulleille verotuloille ? Autan vähän , siellä oli sellainen puheenjohtaja joku aika takaisin nimeltään Katainen joka sitten pakeni Brysselin suojiin , kun omat taidot ja kannatus loppui , toivottavasti pysyykin ja perheineen .


    • Merensinisyydestä

      Tuulimyllyjen sähkötuotanto ja onko todella niistä, mitä erilaisempia väitettyjä terveys haittoja, Äänet kantautuvat eri tavoin etäisyyksinä, riippuen siittä missä ovat myllyt. Suoalueella, kallioisessa maastossa, aavikossa, hiekkaharjussa, järven ja meren välittömässä läheisyydessä, Tai sellaisia rakennuksia, tai vaikka jyrkkä kallioseinävät lähellä. Äänen kuuluvaisuuden pituudessa voi olla merkittäviä eroja. Myös eräille voi olla näkö haittoja myllyn pyöriessä siipien vilkkuminen. Myös voi olla, että pisnesi maa- alueen vuokraus, tai myyminen sopimattomaan paikkaan tuulivoimalan rakentamiseen. Tulisiko sittenkin määrätyä asetuksella/lainsäädännöllä minkälaisiin paikkoihin ei saa rakentaa tuulimyllyjä sähköntuotantoon. Tarkasti tulisi määrätä, kuinka lähelle pysyviä rakennuksia asuinpaikkoja saa rakentaa ja huomioiden maisemarakenne ja kuuluvuuteen, sekä näkyvä haitat ym.

    • Eiooeituu

      Ei niitä tule, Kokoomus tietenkin jatkaa kun on omaa sukua maanomistajina mutta demarit pelastaa, no hätä

      • Myllytpauhaamaan

        Eiköhän demarit suurelta osin kannata hanketta.


      • Merensinisyydestä

        Porissa Demareissa tapahtui juuri niin, että iäkäs mies kaupunvinvaltuutettu ja nuori nais demari, heidän järjestön päätöksestä eri mieltä. Eiköhön ollut niin, että mies äänesti tuulimyllyjen puolesta ja nainen vastusti. Sekä keskustelua erimielisyyksistä järjestön päätös ehdotuksesta. Satakunnankansa.


      • Kylilläpuhutaan

        On kuulemma tajunneet vasta nyt tämän vastustuksen olevan niin rajua, etteivät enää olekaan kaikki mukana, yksi riittää!


    • nykyihminenmies

      Varmaan pelottaa pientä ihmistä tollanen iso vispilä.
      Sama kuin luolamies näkisi ekan kerran mammutin ja sähistään ulostetta heitellen.
      Tällä kertaa vaan se uloste tuloo suusta.

    • asiantuntija1

      Kyllä on tyhmää porukkaa jotka ulisee tuulivoiman kannattamattomuudesta.
      Tässä vähän infoa.
      Esim. Tuulivoimalan kiinteistövero

      Tuulivoimaloiden kiinteistövero määräytyy nyt kunnan yleisen kiinteistöveroprosentin mukaan, 0,93–1,80.

      Kunnanvaltuusto voi määrätä myös voimalaitoksille kiinteistöveroprosentin, joka on enintään 3,10.

      Eli kunnan kiinteistöveroprosentin mukaan yhdestä tuulivoimalasta tulee vähintään 30 000 - 80 000 euroa rahaa vuodessa. Nyt tyhmempikin osaa laskea, että tulot kunnalle suuresta määrästä tuulimyllyjä on satoja tuhansia euroja ellei miljoonia.

      • Maanhyötyvaarat

        Selostuksesi merkittävien velotuloista tyylimyllyä kohden. Asiaan suhtaudun epäilevästi missä on tulevan ulkomaalainen yhtiö ja verot maksetaan pääosin kotimaahan eikä ole Suomi. Olen korostanut sitä, että en kunnallisjohdossa haluaisi tuosta vaan ulkomaalista yhtiötä rakentajaksi ja sähkön myyjäksi. Tiedän tarkalleen, että tulisi kilpailuttaa EU;n jäsenmaiden kesken, kuka saa rakentaa.
        Myöskään en ole tutkinut yhtiön taustaa, sekä osakkeiden omistuksia ja miksi ollaan voimakkaasti haluamassa määrättyyn paikkaan, ketkä saavat hyödyn ja ketkä vahinkoa. Tähän suhtudun juuri eri tavalla, koska kunnan asukkaiden tulisi hyötyä tuulimyllyistä, että saisivat edullisen sähkön siirroon ja kulutusmaksut.
        Kunnan tulisi itse rakennuttaa tuulimyllyt, sekä veroraha tulot pysyisivät omassa kunnassa.


    • raha.tulee.rahan.luo

      Se on kaikki veronmaksajien rahaa jota vain siirretään kunnan tilille ja tariffien (tukien) avulla annetaan tuulivoimaloiden omistajayhtiöille (ulkomaalaisomisteisille). Varsinainen himmeli ja oravanpyörä koko tuulivoima .

      • Gasdrugs

        Tarkoitat venäläiselle kaasuyhtiölle.


    • appelssiinibuu

      Nythän on niin kun räpsöösä pannaan isot ropellit pyörimään niin ahlasisa tippuu munat kottaraispöntöistä notta eikö niille jotain muuta käyttöä vaikka voikirnuksi.

    • Jjuuujj

      Se tässähieman ihmetyttää, jos kolme sitten todettiin, ettei tuulivoimalat ole oikea paikkalemlahdelle. Silloin sallila itse sanoi usealle yksityishenkilölle, että on tuulivoimaloita vastaa, tapelkaa vain mutta ei suostunut kirjoittamaan/julkisesti sanomaan sitä koska tuulivoimalat tulevat serkkujensa maille, mutta yht äkkiä onkin hankeen vetäjä. Varmaankin sukukokous muuttanut mielen, jos yhtäkkiä ei olekkaan jäävi päättämään näistä.

      Se että sallila sanoo että maanomistaja saa vähän paremmin tuottoa maistaan? 10000-20000per mylly, vain vähän paremmin .D

    • tavallaanhuvittavaa

      Siis kaavahan kaivettiin uuteen käsittelyyn varsin ovelasti; sukulaisuussuhteet eivät näyttele ihan vähäistä roolia. Ei sinänsä laitonta, mutta härskiä. Veronmaksajjien tukirahaa on vielä jaossa, joten kiirettä pitää, Lemlahden huonotuottoiset joutomaat ovat maanomistajan vinkkelistä kieltämättä oivallisia tuulivoimaloiden paikaksi.
      Sitten pitää parin vanhan tilan isännän katsoa valmiiksi kaupunkikämppää kauempana, kun infraäänet aiheuttavat erinäisiä terveysongelmia. Maisemavaikutus on siihen verrattuna pientä ja lievää. Sitten voikin miettiä että mitäs sitä tulikaan tehtyä....

    • Masakarhu

      löytyykö luvialt jostai kunnantalo ja misä se sijaitsee??????????????

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2240
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1751
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      157
      1606
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1382
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1378
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      293
      1237
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1109
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1063
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1052
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      948
    Aihe