Aihe

Puhkionkallion laskettelurinne vaakalaudalla

Faktat_puntariin

https://www.kp24.fi/lehti/perhonjokilaakso/552802/puhkionkallion-laskettelurinne-vaakalaudalla-maakauppa-ei-kaustisella-etene
Edelliseen lehtijuttuun viitaten.
On kiistatonta, etteikö lehtijutussa mainittu yrittäjä ole keskeinen tekijä sen suhteen, että Kaustisella ylipäätänsä on ollut laskettelurinne. On jokseenkin ymmärrettävää, ettei kunta myynyt 80 luvulla maapohjaa 20 + vuotiaille pojanklopeille. Sen sijaan on jo kyseenalaista, ettei kunta myynyt maapohjaa 90 luvulla osaamisensa näyttäneille rinneyrittäjille. Mutta nyt 2020 lukua lähestyttäessä olisi kovin ihmeellistä, jos kunta nyt möisi maapohjan ikääntyvälle yrittäjälle, joka on jäänyt ilmeisesti yksin yrittämään, ja jonka panostus yrityksen kehittämiseen on lopahtanut jo vuosia sitten. Eläkeikä lähenee, eikä jatkajista ole tietoa. Uhkailut yrittämisen lopettamisesta ja irtaimiston myynnistä ei ainakaan vahvista vaikutelmaa pyyteettömästä hyväntekijästä. Niin paljon kun yrittäjää historian perusteella arvostankin, en jaksa uskoa, että maakauppa takaisi mitään jatkuvuutta. Päin vastoin. Mahdollisen maakaupan jälkeen kunta ja kuntalaiset olisivat täysin, jo nyt uhkailuja esittävän, yrittäjän armoilla. Toki maapohja voidaan myydä, jos myyntiin sisällytetään ehtoja, jotka edellyttävät toiminnan jatkamista tai mikäli toiminta loppuu, ehtoja maapohjan pakkovuokraamiselle kohtuullisella hinnalla, jollekkin toiselle toimijalle. Vaikeaksi tämän tilanteen tekee se, että yrittäjän lähisuku, alueen mediavaikuttajia myöden on erittäin syvällä keskustapuolueen ytimissä. Tästä syystä, aiheesta on vaikea käydä avointa ja faktapohjaista keskustelua. Toivottavasti tätä maakauppaa harkitaan syvällisesti puoluekannasta riippumatta. Näkyy jokunen persu jo ilmoittautuneen maakaupan kannattajaksi. Toivottavasti edes kepulaiset näkee asiassa piilevät riskit

47

222

  Vastaukset

  • Oot säkin melkonen insinööri kun noin pitkästi kunta juttujas jaksat selittää.

  • Kyll se vaan taitaa olla sillaa et kaustislainen on valamis maksahan viiskymppiä siitä ettei naapuri saa euroakaan. Naapurikateus. Kuntapäättäjätki vois joskus kassua peilhin ni voisitta kysyä et voisko sitä joskus miettiä miten sitä kuntaa oikhen kehitettäs.

  • Miten nämä kaustisen persut enään kehtaavat naamaansa kylillä näyttää, tanhut ei kelpaa ja laskettelukaan ei ole hyvästä? Ymmärtäkää nyt aikuiset ihmiset pysyä siellä peräkammarreissanne älkääkä sekaantuko asioihin joita ei kiertokoulussa opetettu!

  • Mitä se maukka täälläkin vouhkaa, Persut muutenkin on niin last season.

  • Helppohan se Maurin on täällä huudella, kun ei edes puhelinliittymää omista, sekin veroja kiertelemällä tyttären firman nimissä, vai onko mape nykyään terveyspalvelujen tuottaja? Laittais ensin oman taloutensa kuntoon, ennen kuin huuteloo muiden tekemisistä. Minne lie painuvat vaalitukirahat ja tuleekohan niistä koskaan täsmällistä tietoa edes...

   • Aivoinvalidi, jostain syystä, on ymmärtänyt hankkia kannattajia naapuri kunnan puolelta. Tervemenoa Vetelin persut. Vetelin persut. :D


  • Onkos siinä jotain väärää jos yrittäjä laittaa firmansa myyntikuntoon. Kunnan roolia pitäisi muutenkin vähentää yritystoiminnoissa. Ei se kallio siitä mihinkään lähe , maakauppa mahdollistaa yritykselle asioita jotka ei meille kuulu. Mahdollinen myynti eteenpäin on helpompaa omalla tontilla epävarman kunnan sijaan. Valtuustoissa istuu kepun ja persujen edustajat vittuilemasa toisilleen, siitä pesästä ei järkeä löyry.

   • Niin, nythän sitä tonttia ei ostanut yritys vaan yrityksen toinen omistaja. Millä tavalla tämä sitä yrityksen myyntiä helpottaa? Yritys myy ostajalle irtaimiston ja yrityksen toinen omistaja maapläntin vai myykö vai miten menis? Ostaisitko ja millä hinnalla? Vai jatkaisiko uusi yrittäjä ihan samalla tavalla vuokratontilla, minkä omistaa nyt kunnan sijaan yksityinen? Ihme hommaa täytyy kyllä sanoa.


  • Ei missään tapauksessa maakauppaa näillä ehdoilla. Eikö tämä veronmaksajien tahojen "kuppaaminen" riitä jo?

  • Tosi hienoja omakotitontteja tuossa kalliolla ja sen ympäristössä. Äkkiähän sitä kaavaa voi muutta jos on hyviä tuttuja virastoissa.

  • Kuinka meni rinneasia.. Tuliko kaupat.

  • Sokeat kaustislaiset meuhkaa laskettelurinteen lopettamisesta, pitäen sitä persujen syynä, koska keskustamafiaan kuuluva yrittäjä tällaista median avustuksella viestittää.

   Pelkkää politiikkaa Kepulta. Eikö tuo ole jo tullut selväksi, että yrittäjä olisi lopettanut joka tapauksessa. Nyt saa marttyyrinä laittaa lopettamisen Persujen syyksi, vaikka persut ei sikäli liity koko asiaan millään tapaa, kunhan nyt sattuivat olemaan ainoa ryhmä, joka puuttui tähän kepuperheen koplaukseen (Taisi mukana olla myös muitakin puolueita).

   Tokihan se olisi yrittäjälle helpompi myydä, jos omistais sekä irtaimiston että tontin, mutta oletteko neropatit miettineen, kuka olisi kyennyt ostamaan koko paketin? Ei kukaan. Nyt hissien ja muun irtaimiston ostaja pystyy mahdollisesti saamaan toiminnan kannattavaksi, mikäli kunta edelleen vuokraa maapohjaa nimelliseen hintaan.

   Nythän tontilla ainoa arvokas asia on hissit ja rakennettu infra.
   Jos hissit lähtee tontilta, niiden arvo on liki romurautaa, mutta tontilla niillä on muukin arvo.

   Toki itsekkin toivon, että yrittäjä saa irtaimistostaan mahdollisimman hyvän hinnan, mutta ei uuden yrittäjän/ jatkajan taakkaa pidä lisätä tontin markkinahinnalla, etenkin kun kunnan myyntihinta on lähinnä lahja kunnalta yrittäjälle.

   Jos Esperi care aikoisi lopettaa toimintansa, mutta vaatisi saada ostaa halvalla terveyskeskuksen tilat, jotta myynti olisi parempi bisnes, niin kyllä silloin typeriempienkin silmät aukeaisi näkemään mistä on kyse.

   Nyt ei kuitenkaan nähdä, vaikka periaatteessa tässä on täysin samasta kyse, joten pidän kovin ihmeellisenä, että moni kaustislainen näyttää pyyteettömästi kannattavan yksityisen yrittäjän bisneksentekomahdollisuutta, joka ei todellakaan ole yksiselitteisesti laskettelijoiden etu.

  • Asioilla on yleensä monta puolta, aikas hyvin yllä perusteltu että oikeudessa päättävät miten homma etenee. Mikähän kiire kaupalla nyt on kun aika lailla samanlaisena on toiminta pysyny vuosikymmenet.

  • Hyväveli verkosto kyllä auttaa, tänään sinua, huomenna minua jne.

  • Rinneyrittäjä on kuin maassa makaava itkupotkuraivarit saanut kakara. Nyt uhkaa myydä hissit muualla, kun ei saa mitä haluaaa. Hissien arvo muualle myytynä on romuraudan arvo. Paikallaan niillä on suuri arvo. Jos yrittäjällä olis edes pientä halua käyttäytyä asiallisesti, hän puhuisi julkisuudessa siitä, kuinka aikoo myydä hissit uudelle jatkajalle. Nyt hän vain kiukuttelee ja uhkaa myydä hissit varaosiksi, mikä tietysti sinetöi sen, ettei jatkajaa nykyisillä harrastajamäärillä löydy. Herätkää jo keskustapäättäjätkin näkemään mistä on kyse, vai uhkaako rinneyrittäjän keskustasuku jättää myös puolueen, jos itkupotkuraivareiden tahtoon ei taivuta?

  • Olipa perhonjokilaaksossa melekonen uhriutuminen rinneasiassa. Oikeen lapset pantu siihen toteamaan kuinka iso paha persu vie meiltä rinteen. Ei asia todellakaan ole noin yksoikoinen juttu. Koittakaapas miettiä mitä on kaustislaisille tullu maksamaan Kepulaisten kikkailut ja miten on Perusuomalainen yrittänyt saada järkeä toimintaan. Miks ei riitä että oikeus tutkii asiaa , ompahan sitten asiat kunnossa. Esimerkiksi KTK on ollut konkka tilassa koko toimintansa ajan , kunnan omistama lämpölaitoskin joutui katkaisemaan kaukolämmön useaan otteeseen .. Kukahan nekkin laskut maksoi, saati sitten kansanlääkintä 3 konkka taitaa olla mänössä. KYLLÄ TEIRÄN perhän pitää jonkun kassua Hyvä Persut !

   • Vituttaa!!! Miksi helvetissä tässä kunnassa ei puhuta asioista, asioiden nimellä? Tuo mäki homma on varsin hyvä esimerkki. Laitettaisiin rehellisesti kaikki kortit esiin, kerrankin. Tämä hölmöily on mennyt tahto asioiksi. Tahdotko lapsiesi laskettelevan vielä kaustisen rinteessä? No vittu ostakaa porukassa pois koko roska, ryhtykää yrittäjäksi ja ihmetelkää rahantuloa. Nostan hatun korkealle, Hiihtokeskuksen ikoneille, Tapiolle ja Osmolle, ovat lähes talkoilla toimintaa pyörittäneet ja pitkään.


   • No niin no, onhan se noinkin. Miksi valittaa, kun voi yrittää. Ja viekää ne tenavanne laskemaan sinne mäkeen koulujen lomienkin aikana eikä sinne pohjoisen rinteisiin. Jäisi nekin rahat Kaustisen mäkeen ja tulis arvoa sille teidänkin tahtomiselle.


  • Olisivat nyt ymmärtäneet jättää lapset taka-alalle kun kahden ryhmittymän välisestä epäluottamuksesta riitaa kerrotte. Sanokaapa missä asiassa Kepu ja Persut on olleet samanmielisiä . Niissä ryhmissä ollaan poteroissa valmiina sotaan toisiaan vastaan joka asiassa. Siksipä Varilan uhriutuminen ja kiukkuaminen on kummallista. Mikä asia olisi mennyt kunnan talolla läpi helpolla, keskusta on ylivallalla tuonut kuntaan isot konkurssipesät joihin kikkailevat rahoja kaikenaikaa pois lapsien ja terveydenhoidon tarpeista. Perhonjokilaakso lehdessä "turvallinen" ? voi laittaa kysymysmerkkiin ja tiedustella montako ruhjetta on päivystykseen asti mennyt.. Ei nämä asia ole yksinkertaisia ja kiukkuamalla hoidettavissa. Jos kauppa menee oikeuteen niin mikä siellä voi niin oleellisesti muuttua että pitää rinne hajoittaa , siihen todennäköisesti tulee jonkinlaisella starttirahalla uusi yrittäjä. Ja homma jatkuu .

  • Voihan sitä harrastaa luontaissti myös vaikkapa yleisurheilua, hiihtoa tai suunnistusta. Pakko sitä on syöksylaskua rinteessä.

  • Ei taida nykyisten urheiluihmisten asteikolla lakeuksilla kovin korkealle nousta entisaikojen nuorten hopiosompahiihdot, yleisurheilu, suunnistus ja ammunta, vanhat leipälajit. Nyt on huvimielessä.

   Ruottisa, Amerikoissa ja keski-euroopassa on korkeuseroja syöksylaskuun, lakeuksilla ei. Tämä pitäis olla päivänselvää paikallisessa laskettelupuolueessakin. Ennen nousivat paikalliset hiihtäjätkin sauvarinnettä ylös ja alas tuosa puhkiolla, nyt on hiihtäjät alkanut mutkamäenlaskijoiksi. Ei kaavoitetulle yksityisen maille voi niin vain mennä sauvarinteeseen. Pitäis olla liikunnan maa-alueet kunnan hallussa, se on selvin asia. Eikä
   tuolla tavalla parempi osaisten westendinä.

  • Mikä se on kun keskeinen liikunta- ja urheiluinfrakin pitää yksityistää, joka on tiivis osa alueen julkista palvelukokonaisuutta: koulukampus, kansantaiteenkeskus, urheilutalo, urheilukentät. Elinkeinoelämä tulee herkästi nurkanvaltaajaksi sinne missä pyörii veroeurot. Yksityistävät mielellään palveluja, kouluja ja terveydenhoitoa. Eikö Suomessa viimeaikojen kokkarien ja kepujen terveydenhoidon yksityistämistä ja yksityisistä päiväkodeista ole vieläkään ole mitään opittu.

  • Kävin aamulla katsomassa rinteellä,, Tuli mieleen moniakin eri vaihtoehtoja hissittömään mäkeen. Siis siinätapauksessa missä Tapio purkaisi hissit pois. Nykyiselle hissilinjalle sopisi lumikouru hyvin sekä vasempaan reunaan kumparelaskupaikka. Hissien sijaan ylösmenoon voisi lanseerata sähköisen ajoneuvon joita keskieuropassakin käytetään . Hissit purkamalla tulisi paljon mahdollisuuksia . Tietenkin ajoneuvo tarvitsee valvojaa mutta hisseiltä vapautuva henkilö voisi päästä kopistaan ihmisten pariin. Puhkion rinteellä on hyvät kehitysmahdollisuudet ja jos kiukuttelut jää pois uskoisin lasketteluajankin alussa pidentyvän . Nythän rinne on 90 luvun ajattelussa . ps ,,niin on SDP:kin Rinne.

  • Tosi hienoja tontteja, varaan paikan heti kun tulee myyntiin.

   • Taidatpa odotella tontteja turhaan. Alue on nimittäin merkitty nykyisessä kaavassa virkistys- ja urheilualueeksi, joka siis tarkoittaa että sinne voi rakentaa vain ja ainoastaan tähän liittyviä rakennuksia ja rakennelmia.

    Kaavaa voi tietysti periaatteessa muuttaa, mutta se on aina pitkällinen prosessi ja siitä päättää viime kädessä valtuusto. Tuskin kukaan on kuitenkaan niin typerys, että yrittäisi ostaa itselleen laskettelurinteen siinä toivossa, että kaavaa muutettaisiin niin että rinteeseen voisi rakentaan myöhemmin vaikka omakotitaloja. Sellainen ei varmasti menisi ikinä Kaustisella valtuustossa läpi. Ja jos tämmönen ihme tapahtuisikin, niin valittajia varmasti löytyisi.

    Eli ihan turhaan tontteja vesi kielellä odottelet.


  • Jos lopetetaan kuikuttelu ja laitetaan irtaimisto Keskipohjanmaa-lehteen myyntiin, tyyliin "jatkajaa etsitään", väitän, että Kaustiselta/maakunnasta löytyy hyvin monia, joita jatkaminen kiinnostaa.

   Tokihan hissit, tykit ja rinnekoneet saa isoimman tarjouksen tehnyt viedä minne haluaa, mutta paikoillaan säilytettynä hisseillä on vielä hyvä markkina-arvo.

   Jos ei kukaan kepulainen jatka, kääntykää paikkakunnan persu-yrittäjien puoleen.
   Valitettavasti nykyinen yrittäjä luultavasti jatkaa äkäilyään hamaan tappiin saakka, eikä edes halua kenenkään jatkavan toimintaa.

   • Yrittäjä ei tosiaankaan äkäile, kerää kamppeensa ja irtaimiston niinkuin vuokrasopimus määrää ja lähtee, siinä on persuilla ja rautatie-Markulla nyt mahdollisuus näyttää, mistä hommata uusi yrittäjä !? Onhan heillä valtakunnan pääpaikallakin nyt "oma" edustaja, vai vieläkö ovat väleissä...


  • Onko rinne missään myytävänä .. Rappion merkit on kalliolla silmin nähtävissä. Paikat kaipaisi huolenpitoa ,niin on mäki jätetty niinkuin lintu olis paskansa puottanu.

   • Eihän kunta sitä myy, Kiitos Perussuomalaisten ja Rautatie-Markun. Siinäpä etsivät jatkajaa puhtaalle rinteelle... Toivottavasti kuntapäättäjät ymmärätää vaatia nyt yrittäjän myymään ajamansa täytemaan muualle, pois luonnonkauniilta kalliolta, niin liekö kenellään enää edeshaluja perustaa tuohon mitään mäkeä...


  • Niin se sitten loppuu.
   Kiitokset kaustisen perussuomalaisille. Kiitos että teitte yrittäjän jatkomahdollisuus mahdottomaksi.
   Että yrittäjä olisi halunnut ostaa maapohjan ja sitämyötä jatkaa investointeja omalla maalla oli PS'än mielestä liikaa, olisihan yrittäjä voinnut hyötyä siitä? En minäkään halua ostaa tapetteja tai rempata omaa vuokrakämppääni.

  • On tämä Perusuomalaisten mollaaminen törkeää. He tarjosivat omana ratkaisunaan aluetta lähes nolla vuokralla yrittäjälle tukeakseen yritystä investointeihin. Sanokaa nyt Keskustan väki mikä siinä oli väärää. Rinne on suurimman osan vuotta täysin hoitoa vailla, tavarat sikinsokin ja aluetta ympäröi rähjäisten osin romahtaneitten rakennusten miljöö. Kyllä kunnan pitää ympäristölautakunnan toimesta tehdä nootti alueesta, kuka lie sitten pitääkin lähialueella sähköromujaan taivasalla. Kuin myös meille kaustislaisille tärkeä puhkionkallion päällys romahtamisvaarassa olev pauanne lahoavine rakennuksineen , koko alue on pilalla ..Miettikää Kepulaiset tykönänne missä pisteessä ollaan .

   • Mitäs ihmeellistä siinä on jos porukkaa alkaa ps,'ää vi*****maan.
    Te torppaatte mahdollisuuden yrittäjän mahikset jatkaa toimintaa.
    Hän olisi halunnut ostaa itelleen alueen.
    Väännänkö rautalangasta teille?


  • Kukaan ei ole laittanut mitään estettä yrittämiselle. Hyvin perustellusti PS torppasi hankkeen varmistaen samalla alueen säilymisen liikunnallisessa tarkoituksessa. Mietippäs vähän rinnettä ja sen liiketaloudellisia mahdollisuuksia. Kitinästä päätellen on yrittäjät omasta pussista maksaneet kaiken saamatta koskaan työstään palkkaa. Mikä konsti siinä on jatkaa, alue lähes nolla vuokralla käytössä ilman takarajaa.. Että mietippä sitä

  • Pitää paikkansa tää PS slogan, sen saa minkä tilaa

  • Eli ei se tästä vänkäämällällä tai selityksillä mihinkään muutu, ilman persujen ja valitusta lasketeltaisiin myös ensi talvena. NÄIN NIIN KO TIIVISTETTYNÄ!

   • Siis miten niin. Kukaan ei ole torpannut yrittämistä. Missä niin lukee että toimintaa mitenkään olisi yritetty estää/lopettaa. On yrittäjän oma päätös tämä. Valitus oli ihan asiallinen. Ja tuo ylempänä oleva kommentti alueen siisteydestä niin totta. Karmeaa kateltavaa ollut jo kauan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Siis miten niin. Kukaan ei ole torpannut yrittämistä. Missä niin lukee että toimintaa mitenkään olisi yritetty estää/lopettaa. On yrittäjän oma päätös tämä. Valitus oli ihan asiallinen. Ja tuo ylempänä oleva kommentti alueen siisteydestä niin totta. Karmeaa kateltavaa ollut jo kauan.

    Maukka, se on totta, yrittäjä itse päättää, mutta TE aiheutitte se syyn miksi hän lopettaa. Tuo teidän hokema on niin laast season...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Maukka, se on totta, yrittäjä itse päättää, mutta TE aiheutitte se syyn miksi hän lopettaa. Tuo teidän hokema on niin laast season...

    No tuota, en ole Maukka enkä persu enkä mies. Tätä mieltä olen ilman mitään puoluetaustaa. Täällä mekastaa nyt kyllä ihan joku muu,sinäkin.


  • Miten kannattamaton toiminta olis muka voinut jatkua. Yrittäjän kasvojenpesu tässä on käynnissä. Nyt pitäisi investoida rinneturvallisuuteen ja rakennuksiin. Tullut pää vetävän käteen ja rahat ja usko loppu. Kalliolta lasketaan joka tapauksessa on laskettu jos vuosisatoja aina suksien keksimisestä lähtien. Siihen tarvita kunnan elättejä.

  • Tämäkin keskustelu jo osoittaa sen miksi ei pidä minään päivänä toimia vuokratontilla jonka omistaa kunta. Tällöin on suuri vaara, että jonain päivänä ko haluaisit maatilkkusi ostaa issellesi kehittämistä varten niin kunnallispolitiikka tulee väliin ja toteaa ettei käy.

   Kunnalla ilmeisesti menee taloudellisesti niin hyvin ettei kannata myyrä mitään maatilkkua joka on kunnalle tarpeeton ja josta sais tasearvon mukaisen hinnan. Enstä sammutethan Puhkion valot ja sitten seuraavaks koko pitäjästä.

  • Yllä joku Kirjoittaa kunnasta johon tulossa euroopan suurimman litiumkaivos . Hah hah . Vai sammutetaan valot. Nythän ne vasta syttyy !

  • Ehkäpä se kauppakin tulisi jos hinta olisi markkinahinta. Miksi ihmeessä kunnan pitäisi "lahjoittaa" veronmaksajien omaisuutta? Ymmärtäisin hinnan, jos sillä sidottaisiin myyty alue siihen että se olisi aina maksullisessa virkistyskäytössä tai kunta voisi ostaa sen takaisin samalla hinnalla.

  • Kultakaivoshan se on tuo mahtava vuori. Yrittäjällä on taskut niin täynnä rahaa ettei pa...... taivu. Tarjouskilpailu vain pystyyn, niin kunta saa mahtavan potin. Sijoittajat kamppailee hesaa myöten, kuka saa nuo uhkeat kumpareet omistaa.

   • Toivottavasti et ite usko tuohon..


  • Onko kiristys kaustislainen tapa hoitaa maakauppoja?

  • Hyvin on kunnalla rahaa, noin vain 20 000€ tukea yksityiselle yrittäjälle. Onnittelut hänelle.

   • Pajatso jakaa rahaa.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   332
   13803
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   281
   10982
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   137
   3602
  4. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   54
   1532