Aihe

Miksei Venäjä voi olla ystävä naapureilleen?

Venäjästä_hyvä_valtio

Moni toivoi Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen, että Venäjästä voisi vihdoinkin tulla iso, ystävällismielinen valtio naapureilleen.

Aluksi näyttikin hyvältä, koska vaikka valtio oli ymmärrettävästi sekasorrossa, oli toivoa paremmasta. Venäjän johto vaihtui aluksi moneen otteeseen. Boris Jeltsin oli hyvä mies, mutta alkoholisti. Hänen jälkeensä Putin teki aluksi paljon hyvää parantaessaan venäjän kansalaisten taloudellista asemaa, mutta aikaa myöten hänestä tuli joko tahdostaan tai tahtomattaan tyranni. Ei kuitenkaan pidä unohtaa Gorbatshovia (vai miten hänen nimensä kirjoitetaan), joka ymmärsi Venäjän ja Neuvostoliiton tilanteen, jälkeenjääneisyyden ja oli älykäs siinä, että ymmärsi myös muutoksen olevan väistämätön.

Ikävä kyllä hyvistä tarkoituksista huolimatta Venäjän luonnonvaroista saadut rahat käytettiin aseisiin ja asevoimiin, ei kouluihin, tieteeseen tai rauhanomaisen teollisuuden kehittämiseen. Poliittiset vastavoimat ovat uutisten mukaan tukahdutettu. Toisinajattelijat ovat jälleen samassa asemassa, kuin nuoruudessani Neuvostoliiton aikaan. Venäjä on käyttänyt asevoimiaan naapurimaitaan vastaan, aivan kuten lapsuudessani ja historiassa.

Venäläiset ovat ystävällistä kansaa. On surullista, että heidän johtajansa eivät vieläkään ole ymmärtäneet sitä, että lopulta tyrannia ja mahtailu eivät johda mihinkään.

En tiedä miten Suomessa elävät venäläiset näkevät tilanteen, mutta toivon heillä olevan älykkyyttä ymmärtää, että huonoista puolistaan huolimatta länsimaat ovat kuitenkin täysin haluttomia uhkaamaan Venäjää tai hyökkäämään Venäjää vastaan. Ei siksi ettei siihen olisi kykyä, vaan siksi että se ei ole länsimainen tapa. Venäjä on uhitellut ja heidän johtajilleen sallitaan se, koska ehkä se on ainoa tapa pitää kansa koossa suuren sisäisen mullistuksen jälkeen, mutta Venäjän johtajat tulkitsivat länsimaiden joutavuuden ja pehmeyden heikkoutena -sitä se ei ole. Me vain haluaisimme että TE ja ME voisimme elää rauhassa ja aivan kuten ME suhtaudumme kehitysmaihin (ja TEihin) me haluaisimme pysytellä erossa TEidän sisäisistä ongelmistanne.

Siis lyhyesti: NATO ja Eurooppa ja USA eivät aio nyt tai missään kuvitellussa tulevaisuudessa hyökätä Venäjälle. Jos teillä alueellinen uhka on, niin se tulee Kiinasta, joka tulevaisuudessa tulee vaatimaan lisää elintilaa (muistaako joku Saksalaisten ww2-ajan "lebensraumin"??)

Olkaa ystäviä pienten naapurimaidenne kanssa, niin saatte ystäviä lännestä. Muistakaa, että ainoa maantieteellinen vihollisenne (joskus tulevaisuudessa) tulee jostain aivan muualta, kuin länsimaista.

4

<50

  Vastaukset

  • joutavuuden = joustavuuden

  • Asiallinen kirjoitus mutten mutten usko Kiinan olevan uhka Venäjälle. Toki siinä mielessä että Kiina on kyennyt nostamaan maansa köyhyydestä vaurauteen toisin kuin Venäjä joka edelleen laittaa raakaainevaransa sotiin ja aseisiin eikä kansalaistensa hyvinvointiin, mutta näin on aina Venäjällä ollut. Venäjä ei vain kykene kehittymään koska valtaeliitti on aina käärinyt varaudet tavallisen kansan nenän edestä omiin liiveihinsä ja vierittää ongelmien syyksi aina jonkun ulkopuolisen toimijan, milloin Krim ja Ukraina, milloin Georgia jne. jotteivät ongelmat kohdistuisi venäjän johtoon.

   Venäjän on pakko tukeutua Kiinaan koska ilman Kiinaa Venäjä ei ole maailman poliittisilla kentillä mitään. Kiina tarvitsee Venäjää raaka aineiden tuottajaksi, ei juuri mihinkään muuhun.

   Kiina on ajanut pehmeää politiikkaa mutta se tulee varmasti muuttumaan kovaksi kun Kiina tuntee olevansa riitävän vahva. Koska länsimaat pääosin työllistävät Kiinaa, ei Kiina voi alkaa ryppyilemään Länsimaille, vielä.

  • Venäjän ja Neuvostoliiton perinne sekä sisä, että ulkopolitiikassa on aina ollut "hajoita ja hallitse". Näin kansalle syötetään uhkakuvat ja peloitteilla saadaan ihmiset "varpailleen" ja toisiaan kyttäämään. Ilman tällaista kaikista maailman diktatuureista tuttua järjestelmää yksinvaltiaalta lähipiireineen lähtee valta, arvokkuus ja henki. Lohduttavaa on, että jokainen diktatuuri on romahtanut ennemmin tai myöhemmin....tosin Venäjällä ja Neuvostoliitossa järjestelmän romahduttua on ollut vain ajan kysymys milloin seuraava diktaattori nousee pallilleen.

   • "Venäjän ja Neuvostoliiton perinne sekä sisä, että ulkopolitiikassa on aina ollut "hajoita ja hallitse"."

    Ei, vaan rapparien ja juutalaisten jotka tiettävästi venäjän ruorissa on. Todistaako numerot, että normi venäläisil tai muslimeil ei oo asian kanssa mitää tekemist?
    Miksi isoista sodista ja terrori-iskujen ajankohdista voi vetää tiettyi numeroi? Pääasiassa nro 8 on hallitseva. 1944, 1999, 11.9... Jopa suomes on samaa ilmiötä. E75 idäs ja E12 lännes, ja pohjoses kantatie 12, eli 12+12+12=36=auringon taikaneliö, eli 36+35+34...=666. Lisäks niist kantateist muodostuu (hämeenlinna ja lahti "silminä") samanlaisen lohikäärmeen pään kuvio, mitä mm. doom pelissä, new yorkin terrori-iskujen yhteydessä nähdyssä savupilvessä, ja erään taiteilijan baphometista tehdyssä taideteoksessa, jossa kauriin sarvilla varustettu vuohen ja lohikäärmeen sekotus pää, ja yläpuolel muistaakseni nro XVI ja alaston nainen.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13655
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9600