Polvikivut ja muutakin kipuilua

puujalat

Kävin jo lääkärissä ja ilmeisesti mikään ei tule selviämään, joten horisenpa tähän ihan jos vaan joku jotain idiksiä saattuu saamaan. Nämä oireet voivat liittyä toisiinsa, tai sitten eivät liity.

Vuosituhannen alkupuolella ranteeni aristivat (meinasi ote kirvota jos nostin jotain raskasta) ja polvet alkoivat "maiskahtelemaan" portaita noustessa. Noita oli ajoittain ja sitten taas ei. Tällä vuosikymmenellä portaiden nousu on aina tuntunut hivenen epämiellyttävältä.

2015 molempiin kyynärpäihin tuli tenniskyynärpäät ja olivat useamman kk kipeät.

Vuosi sitten polveni kipeytyivät ilmeisesti eräästä virheasennosta ja niissä oli vihlaisuja pari, kolme viikkoa. Käytin Arthro-voidetta ja kevyitä tukia, sekä söin glukosamiinia.

Elokuussa uidessani käsivarsiani, sääriäni ja ranteitani alkoi vihlomaan. Käsivarsista ja sääristä tämä loppui, mutta jatkui ranteissa. Kyynärpäissä on ollut tuon tuostakin vihlaisuita.

Syyskuun alussa polvissa alkoi olemaan vihlontaa. Kävelin tuolloin pitkän lenkin ja nousin pitkät portaat ylöspäin, ja oireilu paheni huomattavasti. Paheneminen jatkui ja polvet jotenkin turposivat ja kävivät pinkeiksi alapinnalta (taipeiden sivuilta). Kyykistyminen tuntui ällöttävältä. Samoihin aikoihin aloitin harrastuksen jossa teimme nimenomaan kyykkyjä, enkä tajunnut että pahensin selvästikin oloani niillä.

Pahimmillaan alkoi jo seisominenkin tuntua pahalta. Sitten kun turvotus polvissa laski, polvista alkoi kuulumaan voimakas lonksuva ääni, rutina ja ratina. Tuntuivat epävarmoilta astua. Pahin meteli on laannut, mutta vihlontaa on edelleen. Välillä tuntunut kuin lumpioista polvet menisivät "yli" normaalin kohtansa.

Kävin lääkärissä ja sanoi toista polvea kopeloituaan että Bakerin kysta. Otettiin rtg-kuvat ja näiden mukaan "alkavat kulumat". Tämä ei ehkä oireitani kuitenkaan selitä, ollen siis "alkava", jos lääkäri on oikein kuvia tulkinnut. Reumalabrat olivat negatiiviset eikä lääkäri vaikuta kiinnostuneelta selvittämään sitä puolta sen enempää, vaikka ranteitani vihloo edelleen. Myöskin isovarpaani alkoi särkeä yksi yö. Käsivarsia vihloi taas viime yönä, ja viikkokausia sormeni ovat tuntuneet aamuöisin jotenkin pinkeiltä. Turvoksissa ne eivät tunnustellen ole, mutta tuntuu ettei niitä saa yöllä normaalisti niin nyrkkiin kuin päivällä.

Vihlaisut polvissa jatkuvat. Olen nyt vajaan viikon käyttänyt Arthroa ja glukosamiinia. En tiedä miksi pitkään sinnittelin Ice Powerin ja sittemmin Horse Powerin varassa, kun olisi selvästikin pitänyt käyttää noita mitä vuosi sitten... Oletin vain että ihan samaa kamaa se IP olisi. Ei kaiketi ole. Toisaalta jossain haukutaan ettei glukosamiinista ole mitään apua.

Terveyskeskuksen yleislääkäri ei sitten muuta keksinyt kuin laittaa keliakiatestin, virtsahappokokeen ja D-vitamiinimäärityksen tulemaan. D-vitamiinia syön kyllä syksyisin, samoin kuin magnesiumia. Lisäksi olen käyttänyt sinkkiä nyt tänä vuonna että en vilustuisi. Nokkos-kalkki-inkivääri-vihersimpukka-valmistetta onnistuin syömään vain pari viikkoa, kun vatsani ei sitä enää sietänyt (inkiväärin takia kaiketi).

Onko kellään ollut vastaavaa, vai tuleeko muuten vaan ideoita että mistä tässä on kyse? Joku väläytti mahdollisuutta että rtg-kuvat on tulkittu väärin ja kulumat ovat pahemmat kuin miltä näyttivät kuvissa...

12

411

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oireittesimukaan

      Nivelrikko ja reumahan noista oireista tulee ekana mieleen. Itsellä on molemmat ja oireesi ovat samat kuin oli minulla ennen reumalääkitystä.

      • puujalat

        Minä saan varmaan sitten kärsiä rauhassa sen reuman kanssa jos minulla se(kin) on ja lääkäriä ei kiinnosta siihen paneutua. Luin netistä että seronegatiivinen reuma määritellään tietyillä pisteillä, ja kun kävin taulukkoa läpi taisin saada neljä pistettä, en kuutta joka olisi riittänyt diagnosin antamiseen.


    • hpop

      oon urheillut sen 40v ja nyt paikat sen takia myös on ruvennut gremppamaan. Tein muutoksen ruokavaliossa kesän mitaan ja siirryin vaimon kanssa gluteenittomaan ruokavalioon. Sitten olen joka aamuna juonut MSM jauheta liotettuna veteen, niin kas kummaa. Kivut miltein pois. Liivate on myös sellainen mitä kannattaa syöpä. Elikkä alatoopistahan sitä saa...

      • puujalat

        Olen itse käyttänyt useamman viikon ajan MSM-jauhetta. En tiedä hyödyttääkö. Mutta pysyy sillä ainakin suoli kunnossa, eli ei ummeta...

        Saatan itsekin harkita gluteenitonta. Nyt ei pysty vielä, kun on keliakiatesti tulossa. Olin siinä vuosia sitten, ja silloin nega. Mutta siihen aikaan en tainnut syödä kovin paljoa viljatuotteita, joten luotettavuus kyseenalainen.


    • puujalat

      Eipä se mikään selvinnyt. Ei kuulema ole keliakiaa, ei kihtiä. Reuma-arvoissa aiemmin ei häikkää ja kun kysyin seronegatiivisen reuman mahdollisuudesta, lääkäri sanoi että pitäisi näkyä tulehdusarvoissa. Eikä näy.

      Itse sain jokusen labratuloksen puhelimeeni ja kahdesta munuaisarvosta tarkempi oli poikkeava. Kuitenkin lääkäri sanoi että munuaiset kunnossa. En kysynyt tarkemmin, ehkä sitä poikkeavaa tulosta olisi pitänyt muiden labrojen tukea.

      Mitään selitystä ei siis ole sen paremmin polvikivuille kuin muidenkaan nivelten satunnaisille vihlaisuille. Polvissahan oli syksyn mittaan Bakerin kystat, joten itse oletan että on kyse niiden jälkitilasta. Ainahan ne eivät ole kivuliaat, mutta saattavat kuitenkin joskus olla (ainakin netistä lukemani mukaan). Eivätkä ne ilmeisesti ihan äkkiä parane. Eletään sitten kivun kanssa?!

    • koko.elämä.kuntoon

      Ihmisille tulee kipuja ja remppoja iän myötä eikä tarvia olla vanhakaan. kaikki kuluu käytössä. itellä polvet alko oireilla alta kaks kymppisenä eikä loppua näy. kannattaa yrittää hankkia elämään muuta sisältöö ko lääkärissä ravaaminen ja vaivojen tarkkailu. ku on hyvä ja onnellinen elämä niin on terveempiki ku ei kerkiä aina tarkkailla että mistä kolottaa. mieli ja ruumis on yhtä ja sekane mieli oireelee myös ruumiin remppana.

    • puujalat

      Kipuilu nivelissä on levinnyt aina vaan uusiin niveliin ja raajoihin. Tottahan toki elämään kuuluu kaikenlaista kolotusta, mutta tuskin sillä tavalla että yhtäkkiä paukahtaa päälle ja sitten se vaan leviää ja leviää. Tähän mennessä vihlontaa on ollut polvissa, ranteissa, sormien rystysissä, sormien keskinivelissä ja etusormien ylänivelissä, isovarpaiden tyvissä ja sekalaisessa määrässä muita varpaita, kyynärpäissä, säärissä, käsivarsissa... ja lienen varmaan jo jotain unohtanutkin. Selkäkin on alkanut särkemään. Joku oli sitä mieltä että se juontuu jaloista.

      Kävin tänään vielä käsiröntgenissä, jota itsek(kin) pidän vähän turhana koska onhan tässä muutkin paikat kipeät. Lääkäri laittoi sen kai sen vuoksi että hän käski minun pyöritellä käsiäni ja sanoin että koskee. Verikokeita tehtiin vielä borreliosiin verran ja joku immunogammaglobuleeni mikä lie katsotaan myös.

      Sain Mobic-reseptin; lääke jota käytetään kun nivelrikossa on pahenemisvaihe. Aika vähän on vihlontaan vaikuttanut mitenkään. Ensin tuntui että vähensi polvien vihlontaa, nyt kun on kolmas päivä lääkitystä ei vaikuta enää niin hyvin kuin aiempina päivinä.

      Fibromyalgia on tietysti yksi mahdollisuus, mutta jotenkin olen siinä käsityksessä että se sattuisi ihan helvetisti.

    • puujalat

      Sain kuulla että borrelia-arvot ovat koholla. Mitään muuta en sitten saanutkaan, eli en siis hoitoa. Laboratorio haluaa että otetaan uudet kokeet joulukuun puolivälissä. Olletikin siis niveliin ehtinyt borrelioosi saa ihan rauhassa riehua kehossani vaikka minne asti.

      Ollut tosi kiva lukea netistä miten ihmisiä on kuollut tähän ja invalidisoitunut pysyvästi.

    • tutkimattomiatauteja

      Ikääntymisen oireita?
      Mulla oli ensin toinen ja sitten toinen olkapää niin kipeä ettei ääriasentoja uskaltanut tehdä. Olin jo menossa leikkaukseen kun jäin vielä miettimään asioita.
      Se oli outoa. On kyllä polvissa ja selässä samoja oireita.
      En hyväksynyt kuitenkaan leikkauksia, koska mietin, että se on jotain muuta kun mitä arvelivat.
      Niin se olikin. En tiedä mitä, mutta paranivat itsestään. Itsestään= käytin vaan niitä vaikka sattuikin.
      Jälkeenpäin olen miettinyt, että sen oli pakko olla jotain tulehdusta, jolle ei ole selvää syytä, mutta viihtyy nivelissä. Kun sisukkaasti vaan käyttää jäseniä niin ne alkavat paranemaan hitaasti ja varmasti.
      Jos jää paikalleen voivottelemaan, särky on ja pysyy. Kokeilin senkin.
      Tietenkin sinkkiä, magnesiumia ja kaikki pillerit (vitamiinit) niin että välillä meni mahakin sekasin.
      Ostin kaikkea luontaishyllyiltä. En tiennyt yhtään, että mikä voisi auttaa joten luin vaan purkeista että mitä ne tekee.
      Mutta siis käyttäkää niitä varovasti niitä jäseniä, itseänne kunnioittaen. Pää-asia on, että ette jää paikoillenne sillä parantavat aineet kiertää veden mukana kehossa ja jos ei liiku, ei verikään kierrä ja paraneminen on hidasta ja jopa mahdotonta. Vanha sanonta " vierivä kivi ei sammaloidu".
      Itselle ei vielä tullu sammalta päälle.. heh.

      • korjausvielä

        Kirjoitusvirhe " parantavat aineet kiertää veden mukana kehossa"
        oikeasti tarkoitin: parantavat aineet kiertää veren mukana kehossa

        Eli liikutelkaa sen verran että verenkierto lihaksiin paranee (ympärillä tai lähellä).


      • puujalat

        No, kuten tuolla ylempänä kirjoittelin, borrelia-arvot ovat koholla. Borrelioosi voi iskeä hermoihin (neuroborrelioosi) tai niveliin. Yhdessä linkissä sanoivat että suosii kantavia niveliä (polvet!) ja polvet voivat turvota. Niin kuin minulla tekivätkin syksyn mittaan.

        Silloin jos niistä turvonneista polvista olisin hoksannut mennä valittamaan lääkärille ja tämä olisi hoksannut ottaa niistä näytteen, olisin ehkä saanut aiemmin tietooni tämän borrelioosin.

        Nyt kärsimys kestää niin kauan kuin se kestää. Voi vain toivoa ettei loppuelämää.


    • veeäm43

      Polvi paskana! Aikanaan operoitu polveni pahoitti mielensä kun vastakkaisen jalan nilkan murtuman vuoksi jouduin hyppimään yhdellä jalalla 2,5kk.

      Normaalisti vedin kerran viikossa napakan maastaveto- tai kyykkytreenin.
      Nyt en muutamaan kuukauteen ole pystynyt kuormittamaan kipuilevaa polveani vaan olen tehnyt pienillä painoilla pitempiä sarjoja.
      Käytän Voltargeniä ja popsin Gluco CSA MSM tabuja. En tiedä onko iistä mitään apua mutta tänään testasin polveani. Jostakin syystä kipu ilmestyi mavessa muttavapaan tangon hack:a pystyin vetämään pyramidin 160 kiloon ja pelivaraa jäi ainakin kympin verran.
      Pitkä tauko perusvoimatasonkin treeneissä kostautui "kilotappiona" mutta tilanne on rohkaiseva.
      On vaan varottava, ettei innostu liikaa.

      Siis stöfnöjä suukkiin ja pienillä painoilla pitkiä sarjoja!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4809
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4383
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2851
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1921
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1665
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe