Eipä tätä kohtaloa muuta kuin suoranainen ihme

1986

onnellisinta aikaa elämässä on ollut lapsuus, jostain kuudennesta luokasta eteenpäin kaikki onkin sitten ollut surkeiden sattumusten sarjaa ja mieletöntä epäonnea. Yritetty on, mutta lähes jokaisessa paikassa oli se sitten työ/opiskelu on joutunut jonkinlaisen naureskelun kohteeksi.

Ystäviä tosiaan oli viimeksi joskus kymmenenvuotiaana, kaikki mahdolliset vaikeudet on käyty läpi parikin kertaa. Eipä tätä kohtaloa oikein voi muuttaa kun siihen on kasvanut koko elämänsä sisään. Kaikki hokevat vain, että hanki joku harrastus ja muuta elämäsi sitä kautta. Ihmispelosta kärsivänä ja sosiaalisten tilanteiden pelosta kaikki normaalitkin asiat ovat erittäin hankalia.

Mahdollisuuksia on ollut vaikka mihin, mutta uskallusta ei. Sellaista se on kun itsetuntoa on lytätty lapsesta asti. En olisi koskaan uskonut, että tämä tulee olemaan kohtaloni elämässä, mutta kyllä se pitää pikkuhiljaa alkaa hyväksymään. Todellisuus tuntuu pahalta, hukattu aika tuntuu pahalta. Lapsuusmuistot tuovat jonkinlaista lohtua, mutta samalla viiltävät ikävästi. Eipä tätä olotilaa oikein pysty sanoin edes ilmaisemaan, jonkinlainen häpeän, epäonnistumisen, pettymyksen, vihan ja katkeruuden sekoitus höystettynä haikeudella. Sitä on elänyt vuosia piilossa jossain kuplassa seuraten muita.

Eikä näistä asioista ole koskaan edes kehdannut kenellekään rehellisesti kertoa, joskus yritin hakea apua ja lopputulos oli pari juttutuokiota psykiatrisen-sairaanhoitajan kanssa ja masennuslääkitys.

Onhan tässä töitäkin tehty, mutta eipä se vittuileva ilmapiiri kenellekään mitään hyvää tee. Ainoan avun työ ehkä tuo fyysisenä ja henkisenä väsymyksenä, jolloin ei jaksa miettiä tilannettaan, tietenkin raha helpottaa normaalia eloa, mutta eipä se mitään henkisiä traumoja korjaa.

Ehkä nämä kortit vain jaettiin minulle ja tämä on kohtaloni. Vaikka saisin tilaisuuden muuttaa elämääni, niin jähmetyn enkä osaa toimia. Yksinäisyydestä on tullut joka turvapaikka, missä kukaan ei kiusaa, eikä pääse pettymään.

10

435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rxyk

      Paljon löytyy yhtymäkohtia omaankin elämään. Tuo sosiaalinen vaikeus tekee kyllä elämästä todella rajoittuneen. EI tätä ehkä oikeaksi elämäksi voikaan kutsua. Tämä on joku elämää muistuttava kyhäelmä. Millainen tuo vittuileva ilmapiiri on ollut? Yksinäisyys ja koti on kyllä turva. Missään muuallaha sitä ei olekaan kotona.

      • 1986

        Millainen tuo vittuileva ilmapiiri on ollut?

        Lapsesta asti oli ns. lyttäävä kasvatusmalli, jolla otettiin kaikki luulot pois ja mitätöitiin. Koulussa luonnollisesti sai kokea koulukiusaamista (aiheet maan ja taivaan väliltä), ja oikeastaan tuo meno työpaikoilla on ihan samanlaista kuin kouluissakin, tietenkin sillä erotuksella, että jutut tulevat aikuisten ihmisten suusta, eikä karkuun tilanteista pääse. Niin ja tietenkin kaikki on vain "vitsiä", jos joku näistä uskaltautuu valittamaan eteenpäin. Itse omaksuin sen käyttäytymismallin, että puren vain hammasta ja menen väkisin eteenpäin. Tunteiden patoaminen tietenkin johtaa tulevaisuudessa loppuunpalamiseen tai jonkinlaiseen pimahtamiseen.

        Jollain tavalla tämän kaiken kokeminen muokkasi itsestäni samanlaisen, ja sitä alkaa käyttämään puolustuskeinona samanlaista käyttäytymistä. Näin jälkikäteen tunnistan, että toimin näin itse kouluaikoina.

        Ehkä tuo kiusaaminen on magnetisoiva elementti, kun sille kerran altistuu, niin sitä vetää puoleensa aina.

        Lopputuloksena on huono itsetunto ja lukuisat diagnosoimattomatta jäänet mielenterveydelliset ongelmat, jotka saavat aikaan monia ongelmia mm. sen kuuluisan syrjäytymisen.


      • rxyk

        Tuossa kiusaamisessa on varmaan sekin piirre että heikko itsetunto tai herkkyys joidenkin kohdalla näkyy läpi. Kiusaajat pääsee lähes kirjaimellisesti ihon alle eikä kiusattava mahda tilanteelle oikein mitään. Lapsuudessa tuo "hammasta purren"-taktiikka on tavallaan toimiva mutta onko se enää aikuisuudessa? Meneekö koko elämä "hampaan pureskeluks"? Oletko vielä työelämässä? Onko sinulla millainen sosiaalinen reviiri? Itse en ole olllut pitkiin aikoihi enkä varmaan sinne enää pääse. Haasteet on yksinkertaisesti liian korkeat eikä tilanne suuremmin muutu kuntouttavilla työtoiminnoilla. Koko ihmisen persoonallisuus pitäisi muuttua jos ongelman haluaisi täysin pois.


      • 1986
        rxyk kirjoitti:

        Tuossa kiusaamisessa on varmaan sekin piirre että heikko itsetunto tai herkkyys joidenkin kohdalla näkyy läpi. Kiusaajat pääsee lähes kirjaimellisesti ihon alle eikä kiusattava mahda tilanteelle oikein mitään. Lapsuudessa tuo "hammasta purren"-taktiikka on tavallaan toimiva mutta onko se enää aikuisuudessa? Meneekö koko elämä "hampaan pureskeluks"? Oletko vielä työelämässä? Onko sinulla millainen sosiaalinen reviiri? Itse en ole olllut pitkiin aikoihi enkä varmaan sinne enää pääse. Haasteet on yksinkertaisesti liian korkeat eikä tilanne suuremmin muutu kuntouttavilla työtoiminnoilla. Koko ihmisen persoonallisuus pitäisi muuttua jos ongelman haluaisi täysin pois.

        Ei ole sosiaalista reviiriä, ei ole ollut vuosiin. Enkä ole työelämässä, enkä varmaan tule olemaan, ellei jonkinlaista ihmettä tapahdu.


    • 1989-

      Samat fiilikset täälläkin ja nyt vielä erään tärkeän ihmissuhteen päättyminen joka oli käytännössä ainut elämässä kiinni pitävä asia ja fyysinen sairatuminen siihen päälle. Pelkkää taistelua tuulimyllyjä vastaan tämä minunkin elämä on ollut jo yläasteelta alkaen.

      Itse en ole koskaan ollut töissäkään ja tuskin se elämä yhtään parempaa olis vaikka olisin ollutkin. Pelkästään koulukiusaaminen, sosiaaliset pelot, ahdistus ja se että olen liian herkkä tähän maailmaan on riittänyt tuhoamaan minun elämän totaalisesti. Nyt sitten olen sairastunut jo fyysisestikkin yli 10 vuotta jatkuneen ahdistuksen, masennuksen ja sosiaalisten pelkojen takia. Eipä tässä enää oikein odottele muuta kuin kuolemaa vaikka ikää ei ole vielä kuin vähän vaille 30-vuotta.

      • 1986

        Tiedän tunteen.


      • asioistatietävätaho

        Oletko käynyt mittaamassa testosteronitasosi?
        Iso osa näistä miesten ahdistuksista ja ujouksista selittyy onnettoman heikolla testosteronitasolla. Kun testosteroni on matala, niin miehestä tulee herkästi juuri tuollainen arka hiiri, joka pelkää kaikkea, vetäytyy kuoreensa ja on ahdistunut.
        Mene yksityiselle lääkäriasemalle, josta löytyy laboratorio palvelut ja käy mittauttamassa omaan laskuusi s-testo ja testo vl - arvot.
        Jo ne on heikot, niin ota yhteyttä asioista tietävään urologiin ja hankkiudu korvaushoitoon. Veikkaan, että elämäsi tulee heittämään kuperkeikkaa. Samasta syystä olet kokenut myöskin koulukiusaamista. Olet ollut se heikko poika jota voi kiusata..Miksi? - Koska matala testosteronituotanto!


    • MietiMitäHaluat

      "Show me a guy who is afraid of looking bad, and I'll show you how to beat him every time."

      En muista kuka noin sanoi, mutta se on viisaasti sanottu. Sillä jos pelkää näyttävänsä huonolta, nii ei uskalla sanoa mitään, eikä olla oma itsensä.

      Kenelle tahansa, parhaimmillekin nauretaan silloin tällöin ja hyväntekijöillekin näytetään keskisormea. Sellainen tämä maailma vain on. Itsekin olin jostain 6 luokalta lähtien hyvin ujo ja syrjäänvetäytyvä. Sitten vasta 30v:nä ajattelin ettei minulla ole mitään menetettävää sen hetkisessä työssäni ja tilanteessani ja opiskelin uuteen ammattiin korkeakoulussa ja työllistyinkin nopeasti sille alalle. Yllätyin positiivisesti että vaikka se oli nuorisopuoli eli päiväopetus, niin siellä oli joka luokalla muitakin samanikäisiä opiskelijoita, sekä paljon paljon vanhempiakin opiskelijoita.

      On hienoa kun innostuu jostain. On hienoa kun huomaa että on mahdollista korjata menneisyyden virheitä, joita on jäänyt katumaan. Ensin joutuu tekemään töitä sen eteen, että voi itse uskoa, että se tietty tavoite on itselle saavutettavissa. Sitten pitää vain alkaa toimia sen eteen. Se antaa motivaatiota kun tietää että VOI saavuttaa jotain mitä haluaa, ja tietää miten se saavutetaan. Ei elämässä pidä mitään tiettyä saavuttaa, mutta jos haluaa jotain, missä on myös haasteensa, ja työskentelee sen eteen niin se on jo aika onnekasta elämää. Se on tietenkin sellaista itselleen elämistä, mutta kenelle muullekaan? Kyllä tässä maailmassa on moni asia vinksallaan. Jos ei osaa toivoa hyvää itsellensä, niin miten sitä voi hyvää muillekaan tarjota?

    • Mondeo
    • 6GD45W

      Suomea kun kutsutaan järjestöjen luvatuksi maaksi, niin kehottaisin sinua lähtemään vaikka vapaaehtoistoimintaan. Esimerkiksi vapaaehtoistyö.fi https://vapaaehtoistyo.fi tai hiiop100.fi https://www.hiiop100.fi/tehtavat kautta löytyy erilaista tekemistä siivouksesta ja ruuan jakamisesta pelikerhon vetämiseen jne.. Monet ikääntyneet ihmiset ovat esimerkiksi myös hyvin yksinäisiä, ja vapaaehtoistyön kautta voi löytää ihmisiä, joiden kanssa jutella ja joilla voi olla jopa sinulle jotain annettavaa, uusia näkökulmia ja toisaalta myös samaistumispintaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe