Kuulosuojaimet

OnkoOlemassa

Olisiko täällä ketään joka osaisi opastaa minua hyvien kuulosuojainten hankinnassa? En ole mitään rakentamassa enkä purkamassa mutta ajattelin, että täällä voisi olla tietoa asiasta.

Tarvitsisin semmoiset sangalliset, mukavat kuulosuojat joiden kanssa ei kuule puhetta, lasten kiljahduksia, oven paukahduksia, koiran haukkumista, ovikelloa, musiikkia, vasarointia, rappukäytävän jytinöitä... kaikkea sitä mitä hatarasti rakennetussa kerrostaloissa kuuluu...

Katselin äsken Peltorin kuulosuojaimia. Jäin semmoiseen käsitykseen ettei ne jonkin ihmeen konstin kautta suodata pois ympäristöstä tulevia ihmisten puheita tms. ääniä.
Onko semmoisia kohtuuhintaisia/halpoja/muutaman kympin hintaisia kuulosuojia olemassakaan joilla pääsen eroon normimetakasta ympärilläni. Ei mun tartte kenenkään kanssa keskustella kuulosuojaimet päässä. Kovin kalliita ja kaiken maailman radioilla varustettuja en huoli enkä tarvitse. Tavallisia korvatulppia en pysty käyttämään jatkuvasti, eikä ne ole edes riittävät. Kaikki ympäristön äänet pitäisi pystyä poissulkemaan mahdollisimman hyvin.

Teen toisinaan hankalaan rytmiin töitä ja yritän nukkua sitten päivällä ja alkuillasta jolloin oman perheen ja naapuruston elämä vasta alkaa. Ei siinä mitään, mut nukkua mun pitäisi.

Kiitos jo etukäteen.

9

265

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Osa-aikaeläkeläinen

   Minulla on Peltor Optima 2-merkkiset. Hyvät moottorisahan kanssa, ja vaimentavat vaimonkin puheen äänen. Pari kymppiä näkyvät maksavan.

  • Jonskuna

   Ei kuulosuojaimet poista muuta kuin korkeimmat äänet eli vaimentaa ääntä. Nukkua niiden kanssa ei voi . Sellaisia kuulosuojaimia ei ole mitkä poistaisi äänet.

   • Osa-aikaeläkeläinen

    Kyllä minä nuoruudessani nukuin hyvin kuulonsuojaimet päässä paperitehtaan pulpperin montussa.


   • OnkoOlemassa

    Jaa! Kiitos!
    En ymmärrä mitään korkeiden ja matalien äänien kuuluvuudesta. Onko ihmisten puhe pääosin matalaksi vai korkeaksi luokiteltavaa.
    Katsoin nyt, ettäTuolla Peltorin mainoksissa joissain kuulosuojaimissa sanotaan olevan erikoistehokkaan vaimennuksen matalilla ja korkeilla taajuuksilla. Ne oli Peltori Optime Kolmosluokan suojaimet.

    "Osa-aikaeläkeläisen" nuoruusvuosien väsymys ja hyvät unenlahjat vähän pistivät miettimään nuorukaisen vapaa-ajanviettotapoja. No, nyt on vaimo, kuulosuojaimet ja moottorisaha (ja kaiketi kuulokin tallella). :-D

    Tuo on varmaan totta, ettei kaikkia ääniä saa millään suojaimilla ja kotikonsteilla kokonaan poistettua. Enkä todellakaan tiedä saanko nukuttua semmoiset härpäkkeet päässäni. Pitäisi ainakin osata nukkua koko ajan selällään. Ei tule onnistumaan.


   • Osa-aikaeläkeläinen

    Nuoruusaikoinani tehtiin remonteissa hommia välillä koko vuorokausi, joten ihmekö tuo jos joskus raukaisi.
    Meillä jotkut 3-vuorolaiset ovat teettäneet? silikonikorvatulppia jotta melu ei häiritse unta päivällä. Itsellä kyllä uni yövuoron jälkeen jäi muutamaan tuntiin vaikka ei melu häirinnytkään. Onneksi vuorohommia oli harvoin.


  • NickNailer

   Rakennushommissa käytän Bilteman kuulosuojaimia. Ostan niitä nipun kerrallaan ja pistä kaikkii työpisteisiin yhdet omaa ja muiden käyttöä varten. Punttisalilla käytän korvakäytävään työnnettäviä tulppia, koska siellä on kovempi melu kuin työmaalla, mutta isommista laitteista olisi haittaa.

   Pienten lasten kanssa kosketuksiin joutuessa käytän vastamelukuulokkeita. Ne taas ovat joko kalliita tai helevetin kalliita. Tavalliset vastamelukuulokkeet kustantavat suuruusluokaltaan 350 euroa. Jos tavoittelee huippulaatua, niin sitten on Sennheiser HE 1 ja hintalapussa 62.000 €. Siis toistan 62.000 €,

  • tuunaavillamyssyä

   Laita myssyyn korvien kohdalle äänieristettä.

  • tuunaavillamyssyä

   Tee itse ääniltä suojaava pieni peitto, jota siirrät pään ympärillä nukkumisasennon mukaan. Tee se vaikkapa tyynyliinaan laittamalla täytteeksi haitta-aineetonta äänieristettä korvan kohdalle. - Hevosille on korvahuppuja, joissa on äänieristeenä neopreenia. - Tee vuori ja päälinen puhtaasta puuvillasta tai villasta, että on varmasti terveellinen.

  • OnkoOlemassa

   Hyviä neuvoja. Koko pää pitää paketoida kunnolla.
   Taidan olla jo niin herkistynyt kaikelle mahdolliselle, ettei minkään valtakunnan kuulosuojaimet auta. Tai sitten en ole vielä tarpeeksi väsynyt. Huohhh!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

   Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
   Ikävä
   74
   1433
  2. En tiedä..

   Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
   Ikävä
   106
   1237
  3. Suhde asiaa

   Miksi et halua suhdetta kanssani?
   Ikävä
   114
   1183
  4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

   tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
   Ikävä
   78
   1126
  5. Paras olisi vain unohtaa

   Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
   Ikävä
   70
   994
  6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

   Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
   Sanaristikot
   78
   783
  7. Voisitko laittaa

   Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
   Ikävä
   42
   735
  8. Oliko vähä sometettu taas vai?

   Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
   Kauhava
   9
   732
  9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

   Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
   Idän uskonnot
   376
   722
  10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

   Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
   Ikävä
   53
   676
  Aihe