Kuulosuojaimet

OnkoOlemassa

Olisiko täällä ketään joka osaisi opastaa minua hyvien kuulosuojainten hankinnassa? En ole mitään rakentamassa enkä purkamassa mutta ajattelin, että täällä voisi olla tietoa asiasta.

Tarvitsisin semmoiset sangalliset, mukavat kuulosuojat joiden kanssa ei kuule puhetta, lasten kiljahduksia, oven paukahduksia, koiran haukkumista, ovikelloa, musiikkia, vasarointia, rappukäytävän jytinöitä... kaikkea sitä mitä hatarasti rakennetussa kerrostaloissa kuuluu...

Katselin äsken Peltorin kuulosuojaimia. Jäin semmoiseen käsitykseen ettei ne jonkin ihmeen konstin kautta suodata pois ympäristöstä tulevia ihmisten puheita tms. ääniä.
Onko semmoisia kohtuuhintaisia/halpoja/muutaman kympin hintaisia kuulosuojia olemassakaan joilla pääsen eroon normimetakasta ympärilläni. Ei mun tartte kenenkään kanssa keskustella kuulosuojaimet päässä. Kovin kalliita ja kaiken maailman radioilla varustettuja en huoli enkä tarvitse. Tavallisia korvatulppia en pysty käyttämään jatkuvasti, eikä ne ole edes riittävät. Kaikki ympäristön äänet pitäisi pystyä poissulkemaan mahdollisimman hyvin.

Teen toisinaan hankalaan rytmiin töitä ja yritän nukkua sitten päivällä ja alkuillasta jolloin oman perheen ja naapuruston elämä vasta alkaa. Ei siinä mitään, mut nukkua mun pitäisi.

Kiitos jo etukäteen.

9

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikaeläkeläinen

      Minulla on Peltor Optima 2-merkkiset. Hyvät moottorisahan kanssa, ja vaimentavat vaimonkin puheen äänen. Pari kymppiä näkyvät maksavan.

    • Jonskuna

      Ei kuulosuojaimet poista muuta kuin korkeimmat äänet eli vaimentaa ääntä. Nukkua niiden kanssa ei voi . Sellaisia kuulosuojaimia ei ole mitkä poistaisi äänet.

      • Osa-aikaeläkeläinen

        Kyllä minä nuoruudessani nukuin hyvin kuulonsuojaimet päässä paperitehtaan pulpperin montussa.


      • OnkoOlemassa

        Jaa! Kiitos!
        En ymmärrä mitään korkeiden ja matalien äänien kuuluvuudesta. Onko ihmisten puhe pääosin matalaksi vai korkeaksi luokiteltavaa.
        Katsoin nyt, ettäTuolla Peltorin mainoksissa joissain kuulosuojaimissa sanotaan olevan erikoistehokkaan vaimennuksen matalilla ja korkeilla taajuuksilla. Ne oli Peltori Optime Kolmosluokan suojaimet.

        "Osa-aikaeläkeläisen" nuoruusvuosien väsymys ja hyvät unenlahjat vähän pistivät miettimään nuorukaisen vapaa-ajanviettotapoja. No, nyt on vaimo, kuulosuojaimet ja moottorisaha (ja kaiketi kuulokin tallella). :-D

        Tuo on varmaan totta, ettei kaikkia ääniä saa millään suojaimilla ja kotikonsteilla kokonaan poistettua. Enkä todellakaan tiedä saanko nukuttua semmoiset härpäkkeet päässäni. Pitäisi ainakin osata nukkua koko ajan selällään. Ei tule onnistumaan.


      • Osa-aikaeläkeläinen

        Nuoruusaikoinani tehtiin remonteissa hommia välillä koko vuorokausi, joten ihmekö tuo jos joskus raukaisi.
        Meillä jotkut 3-vuorolaiset ovat teettäneet? silikonikorvatulppia jotta melu ei häiritse unta päivällä. Itsellä kyllä uni yövuoron jälkeen jäi muutamaan tuntiin vaikka ei melu häirinnytkään. Onneksi vuorohommia oli harvoin.


    • NickNailer

      Rakennushommissa käytän Bilteman kuulosuojaimia. Ostan niitä nipun kerrallaan ja pistä kaikkii työpisteisiin yhdet omaa ja muiden käyttöä varten. Punttisalilla käytän korvakäytävään työnnettäviä tulppia, koska siellä on kovempi melu kuin työmaalla, mutta isommista laitteista olisi haittaa.

      Pienten lasten kanssa kosketuksiin joutuessa käytän vastamelukuulokkeita. Ne taas ovat joko kalliita tai helevetin kalliita. Tavalliset vastamelukuulokkeet kustantavat suuruusluokaltaan 350 euroa. Jos tavoittelee huippulaatua, niin sitten on Sennheiser HE 1 ja hintalapussa 62.000 €. Siis toistan 62.000 €,

    • tuunaavillamyssyä

      Laita myssyyn korvien kohdalle äänieristettä.

    • tuunaavillamyssyä

      Tee itse ääniltä suojaava pieni peitto, jota siirrät pään ympärillä nukkumisasennon mukaan. Tee se vaikkapa tyynyliinaan laittamalla täytteeksi haitta-aineetonta äänieristettä korvan kohdalle. - Hevosille on korvahuppuja, joissa on äänieristeenä neopreenia. - Tee vuori ja päälinen puhtaasta puuvillasta tai villasta, että on varmasti terveellinen.

    • OnkoOlemassa

      Hyviä neuvoja. Koko pää pitää paketoida kunnolla.
      Taidan olla jo niin herkistynyt kaikelle mahdolliselle, ettei minkään valtakunnan kuulosuojaimet auta. Tai sitten en ole vielä tarpeeksi väsynyt. Huohhh!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe