Fiat Punto , pyyhkijä petti moottoritiellä

Pannikointia

Fiatin vasen pyyhkijä jumiutui paikalleen moottoritiellä sateella. KAUHUNPAIKKA. Totesin että se ei tottele vaikka yritin puhdistaa ym. Oikea toimi. Tarkistin sulakkeet, molemmilla sama sulake. Entä onko niillä eri moottori tai onko vika vaan löystyneessä ruuvissa. Miten sen voi korjata, voiko itse? APUA lunta ja vettä tulossa ja renkaatkin vielä vaihtamatta.

9

1706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyyppivika5

      Vivuston tanko on tippunut paikaltaan. Yleinen vika Puntoissa. Vika näkyy, kun vain avaat konepellin. Miksi rupesit edes sulakkeita katselemaan? Virittele joku korjaus, tai osta koko vivusto uutta.

      • Panniklointia

        Tarkistin vain ohjekirjasta, onko pyyhkijöillä yhteinen sulake, koska oli, ei toinen pyyhkijä voi toimia yksinään jos vika sulakkeessa. Täytyy tutkia, kun sade lakkaa ja on valoisaa. Pääsin sentään kotiin, mutta en juuri nähnyt tietä ajaessani, jouduin katselemaan repsikan puolelta. Onneksi tie oli tuttu. Palaan asiaan..


      • Panikointia

        Monet kiitokset, diagnoosi oli täsmälleen oikea. . Vivuston tangon toinen pää oli irti, yritin tienpäällä kiristää pyyhkijän konepellin päällä olevaa ruuvia, mutta tuloksetta. Seuraava kysymys mitenkähän se korjataan? En löytänyt irto-osia ainakaan.


      • arska432

      • Tyyppivika5
        Panikointia kirjoitti:

        Monet kiitokset, diagnoosi oli täsmälleen oikea. . Vivuston tangon toinen pää oli irti, yritin tienpäällä kiristää pyyhkijän konepellin päällä olevaa ruuvia, mutta tuloksetta. Seuraava kysymys mitenkähän se korjataan? En löytänyt irto-osia ainakaan.

        Korjaustapa riippuu monesta asiasta. Yhtenä vaihtoehtona on ostaa koko vivusto uutena merkkiliikkeestä. Muita korjauksia voisi olla vaikka nivelen korvaaminen tarvike pallonivelellä, uuden holkin valmistus, tai vain jonkun lukitusosan viritteleminen liitokseen.


      • Panikointia
        arska432 kirjoitti:

        Tuossa videossa näytetään jonkun punton lasinpyyhkijäsysteemi, en tiedä käykö just sun puntoon???

        Saattaa olla, että joudut ostamaan uusia osia...

        https://www.youtube.com/watch?v=_fBuXp5Lj9Y

        Hei! Monet kiitokset taas sinullekin , selvensi paljon mistä on kyse vaikka ei ihan samanlainen olisikaan. Olisi kesä, niin yrittäisin itse, nyt en ole ihan varma, mutta ainakin tiedän korjaukseen viedessä mistä on kysymys. Ehkä jos tuon ritilän poisottamisen jälkeen kiinnitys vaikuttaa helpolta ja toimivalta työn voi tehdä itsekin. Videolta selvisi myös miksi päällä olevaa ruuvia kiristämällä ei tapahtunut mitään mihinkään suuntaan kummankaan pyyhkijän kohdalla, ruuvi oli vain suojus ja metallinen sen sisällä . Hyvää viikonloppua, halloween ja pyhäinpäivää sekä isänpäivää vaan kaikille teille auttajahengessä mukana olijoille . Ajakaa varovasti, laittakaa pian talvirenkaat, itse voin ajaa vain jos luvataan sateettomia päiviä, ainakin toistaiseksi.


      • Panikointia
        Tyyppivika5 kirjoitti:

        Korjaustapa riippuu monesta asiasta. Yhtenä vaihtoehtona on ostaa koko vivusto uutena merkkiliikkeestä. Muita korjauksia voisi olla vaikka nivelen korvaaminen tarvike pallonivelellä, uuden holkin valmistus, tai vain jonkun lukitusosan viritteleminen liitokseen.

        Vielä lisäisin sen verran, että ainakin ensi tuntumalla ja videoita katselemalla ja vertailemalla vika tuntuisi olevan siinä, että vivuston sulan pidekkeeseen liittyvän osan kiinnitys on irronnut. Irtonaista ruuvia tai mutteria en kyllä löytänyt alapuolelta kourusta syksyn lehtiroskien joukosta. Olisi hyvä tietää, jos olisin ollut kauempana kotoa, mitä siinä tilanteessa olisi voinut tehdä . Mahdollisesti pikakorjata, vai vaan jättää auto moottoritielle.


    • Panikointia

      Vielä kirjoitan kun vika on tavallaan pieni, mutta seurauksiltaan vakava, samoin korjauskaan ei ole ihan ongelmaton. Kiitos vielä kerran kaikesta tiedosta. Nyt haluan auttaa sen verran, että korjaamolla kurkistettiin alustavasti konepellin alle. Olen itse tutkiskellut lisää ja mennyt videot läpi. Vika oli siinä, että kuskin pyyhkijän sulka ja varsi ovat hyvin kiinni konepellin päällä ja hyvin kiinni vielä ensimmäisessä vivuston osassa, mutta sille vivustolle menevä tanko oli irti toisesta eli sulan kiinnitystä lähellä olevasta päästä, siis reikäpäästä, jonka voi nostaa takasin ylös vivustoon, esim. jopa tienpäällä ja se toimi minulla kun kotona testasin ainakin jonkin aikaa. Tietysti se irtoaa, koska yläpuolella kiinnityskohdassa on vain ruuvin tapainen ja reiän läpi alakautta laitettuna ei ole mitään topparia alapuolella. Lukemani kirjoitusten pohjalta monet ovat tehneet väliaikaisia kiinnityksiä, Siis ihan sateen armoilla ei tarvitse tien päällä olla, jos tietää ja hoksaa mitä tehdä.

    • Panikointia

      Auton keksi ranskalainen jo 1600 luvun lopulla, saksalainen kehitti bensakäyttöiseksi 1800-luvun lopulla. Ihminen on kyllä todella nero, mutta viimeistely tökkii vieläkin monen automerkin ja osan kohdalla. Fiatin pyyhkijän vivusto on esimerkiksi uusittavakokonaan moottoreineen päivineen, kun yksi ainoa ruuvimainen kiinnityskohta irtoaa. Tilalle ei ole mahdollista saada toimivaa uutta ruuvia. Työ vaatii siis jo monen osan purkua ja kiinnitystä, vaikka vaan vivuston toiselle pyyhkijälle menevä kiinnitys on yhdestä kohtaa irronnut. USKOMATONTA. Muissa kohdissa metallisen liikkuvan osan kiinnitysruuvit maksavat noin 2 euroa ja niitä voi ostaa yksittäin. Kyseisen vivuston hinta vaihtelee noin satasen ja muutaman satasen välillä työt. Olen ajanut autoja 32 vuotta, kaikki ostanut käytettyinä ja useita eri merkkejä, mutta ko. ongelmaan olen törmännyt eri vikojen kohdalla. Mies on nero keksiessään auton, mutta ehkä viimeistelyyn tarvittaisiin myös naisen logiikkaa. Tässäkin tapauksessa kyse on pahimmillaan hengenvaarasta, jos vivusto pettää pahassa paikassa. Minulle tämän osan vika oli autoilijahistoriani ensimmäinen. KUn luin aikaisempia ongelmia totesin, että monet ovat korjanneet vian pussin sulkijalla tai juottamalla tai hitsaamalla ruuvin pään paksummaksi,.Liikkeeltä ei voi ko. työtä vaatia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4783
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1816
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1091
    Aihe