Matkakamerani Fuji X Pro2

Fujisti

Välillä paljonkin ja monenlaisilla kameroilla kuvanneena minusta tämän hetken paras reissukamera on Fujin X Pro2, kun ei ole tarvetta pitkille teleobjektiiveille. Objektiivinen on usein mukana vain 23 56 milliset.

Varakamerana on yleensä saman valmistajan X70, jonka 18 mm objektiivi täydentää laajakulmapäätä.

3

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha_Fuji_Jeti

      Aikoinaan Fujifilm X-Pro1 kameran hankinta, kakkuloina 18mm, 35 ja 60 makro, sai minut innostumaan valokuvauksesta uudelleen. Vaikka se ei ollutkaan mitenkään pienikokoinen, se oli sopivalla tavalla vanhanaikainen ja siksi vaarattoman ja huomaamattoman oloinen katukamera. Todisteena sen toimimisesta vaikkapa se, että myin sillä kuvaamani Jerusalem -kuvat merkittävään aikakauslehteen ja sain kohta sen jälkeen parin viikon kuvauskeikan Burmaan. Seuraavana kesänä 3 viikkoa Tiibetissä, samalla kameralla. Laaja juttu ja näyttely siitä tuli. Samoin julkaisu Luminous Landscape -sivustolla.

      Sittemmin vaihdoin rungot XT-1 malliin ja päivitin sittemmin XT-2 runkoihin. Kokeilin X-Pro2 runkoa Rajalalla ihan nostalgiasyistä, mutta kun laajakantti oli päivittynyt f:1,4 16 milliseen, ei se toimi kyseisen kameran "ohikurkistusetsimen" kanssa. Se nimittäin peittää etsinkuvaa liikaa, sama vika f:1,2 58 millisessä, jotka ovat perusoptiikoita. Miksipä ostamaan kameraa, jossa kuitenkin pitäisi käyttää sähköetsintä, ja maksaa optisesta, joka vie tilaa ja maksaa lisää, ilman käyttöfunktiota.

      Nyt pohdin sitä, että lähtisikö Nepaliin pelkällä XT-2 ja 16-55 f:2,8 zoomilla (möntti), vaiko 16, 35 ja 58 irtosetillä (pölyä kennoon). Eka kertoja kun maassa kiertelin reilut 30 vuotta sitten niin melkein kaikki kuvat tuli otettua 21mm ja 135mm optiikoilla, mukana kulkenut 50mm makro ei juurikaan viivähtänyt Olympuksen keulassa. KodaChromen kanssa se pöly ei niin haitannut.

      • Fujisti

        Tuo 21 ja 135 pari on APS-C kennoisessa suurin piirtein 14 mm 90 mm. Molemmat ovat Fujilla hyvälaatuisia vaihtoehtoja. Olen käyttänyt molempia ja 14 35 90 mm setti on tuttu, mutta olen viimeaikoina vähentänyt kantamista matkoilla. Sen vuoksi 23 56 mm. Kaks’kolmosesta on f/1.4 versio. Jos haluaisi oikein keventää, X Pro2 ja f/2.0 23 ja 50 mm olisi todella kevyt pari.

        Myös X T2 on tuttu, mutta X Pro2 on enemmän matkakamera. X T3:a en ole kokeillut. Tuo mainitsemasi X Pro2:n "vaarattomuus ja huomaamattomuus" on iso etu reissussa. Koen asian juuri samalla tavalla. Minusta X T-sarja on kiva pitkien teleobjektiivien kanssa ja sen videokuvausominaisuudethan ovat testatusti hyvät. X T3:n jopa niin hyvät, että sitä pidetään tällä hetkellä parhaana runkona videokuvaukseen.

        Käytän itse pääasiassa optista etsintä päivällä. Tuo joidenkin objektiivien näkyminen etsinkuvassa (ennen kaikkea 90 mm) on totta, mutta vaihto OVF/EVF tapauhtuu yhdellä sormenliikkeellä, kun vasen alakulma pitää tsekata. Tuo 14 mm on käytännössä EVF:n heiniä, vaikka Fuji sanookin joissakin mainoksissa, että OVF toimii.

        Tämän viikonlopun juttu on päivittää X Pro2:n ja objektiivien softat. Se on kaikkien kiireiden keskellä jäänyt tekemättä.


      • Canonisti

        Tässä on hyvä vertailu perusprimeista. Itse käytän siis noita parempivalovoimaisia. Pidän vallitsevassa valossa kuvaamisesta ja tykkään erotella kohdetta taustasta isolla aukolla.

        https://youtu.be/t95kLXAUtZM

        Myös f/2.0 versiot ovat teräviä ja tarkennus on kaikissa hiljaisempi, eli sopii paremmin videokuvaukseen. Painoakin on tietysti vähemmän.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5790
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3667
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      227
      1921
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1772
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1222
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1177
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      290
      955
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      50
      948
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe