Janakkalassa luvassa rajua rakentamissa

jajohtajillehyvätvirat

Päivän Hämeen Sanomissa on juttu Janakkalan monista isoista rakennushankkeista lähivuosina. Kenenkähän kunnan syliin Janakkala sitten vaipuu kun ko. hankkeet ovat valmiit ja veroprosenttiakin on kohta pakko nostaa. Ettei nyt vaan kävisi Lammit eli jättivelat mukana lähikaupungin siipien suojaan.

18

517

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PiisiäJaLovee

      Täysin puutteellinen seutuyhteistyö on suuri vahinko kaikille lähikunnille. Esim Tamprereen seudulla yhteistyö toimii ja tuottaa hedelmää koko ajan. Aikoinaan kun Kiemunki ja kumppanit suututtivat mm Janakkalan totaalisesti ylimielisillä liitospuheillaan niin ne ajat sentään pitäisi olla nyt ohi ja haavatkin jo arpeutuneet. Hämeenlinnankin johdossa on nyt hyvä työrauha pahimpien riitapukareiden häivyttyä ja siispä varmasti myös rakentavaa neuvotteluhalua ja taitoa löytyy. Janakkalan rakennusbuumi hyödyttää varmasti kaikkia muitakin kuntia sen ympärillä ja siksi on aivan turha moittia positiivisiä ja samalla kunnianhimoisia tavotteita siellä.

      • TunnenMansen

        Mitä seutuyhteistyötä se on jos Janakkala rakentaa. Ei ole. Puhut myös aivan pehmeitä Tampereen tilanteesta.


    • 123d12312f

      nwo illuminati globalismi ei mieti muutaku ikuista kasvua. paskat niitä kiinnosta ihmisten pahoinvointi tai köyhyys.

    • DItietää

      "TunnenMansen" selkeä Hämeenlinnan huonon hallinnon edustaja puhuu tapansa mukaisesti paskoa. Pitää nostaa hattua nyt Janakkalalle, siitä että huolehtii koululaisten hyvinvoinnista, eikä siellä ole käytykään ainotakaan parakkikoulua ja muutenkin rakennuskannasta pidetty huolta niin, ettei home pöllyä jokaisessa kunnan rakennukseesa, niinkuin Hämeenlinnassa. Huonolla hallinnolla näyttää olevan nyt kova hätä ,etteivät lapsiperheet vaan karkaa kohta joukolla Janakkalaan samaan aikaan kun täällä vöyhötetään parkkitalojen ja unelmakirjastojen suuntaan. Niin ja tosiaan Tampereen seudun kunnat tekevät kokoajan hyvää yhteistyötä ja Tampereen uuden ratikan laajentumisestakin on neuvoteltu muunmuassa Kangasalan, Ylöjärven, Lempäälän ja Pirkkalan kanssa. Työskentelen nimittäin itse tällä hetkellä Tampereen Raitiotieallianssissa.

      • suurensuunpuhuja

        Ai se olet sinä! Tunnetaan. Seutuyhteistyötä et tunne täällä etkä Tampereella mutta suurella suulla osaat esiintyä. Odotetaan kun yhden raiteen ratikkalinjasi on valmis.


      • 24976

        Hyvin lohkottu. Ratikkafirman monistevastaavalle ratikka on seutuyhteistyön huippu kuitenkin Janakkalan pikkainen rakentaminen.


    • DItietää

      "Tampereen kaupungin ja sen ympärillä olevien kuntien yhteistyö on laajentunut ja tiivistynyt
      viime vuosina. Merkittävintä päätösvaltaa yhteistyössä käyttävät kuntien yhteistoimieliminä
      toimivat lautakunnat. Tampereen kaupungilla lähes jokainen tilaajalautakunta
      toimii eri laajuudessa tällaisena toimielimenä. Tampere on painottanut viime vuosina seutuyhteistyömallia.
      Kaupunkistrategian 2025:n mukaan ”Kaupungin toimintojen suunnittelussa
      ja kehittämisessä huomioidaan seudullinen näkökulma” (Organisaation toimintakykysuunnitelma,
      kohta 13.)"

      Näin siis Tampereen seudulla, Hämeenlinnan osalta asia on aivan toisin ja seudullista yhteistyötä ei Hämeenlinnan seudulla juurikaan nykyisin esiinny. Tämä valitettava tilanne johtuu suurelta osin Hämeenlinnan päättäjien ylimielisestä asenteesta naapureitaan kohtaan.

      • 07545

        Lainaat paperia. Mansen seudun tilannetta et tunne ja ehdit jo kehua seutuyhteistyöksi Janakkalan rakentamista. Sitä on sitten Hämeenlinnassa mm. Kirjaston korjaus.


    • ikurhf

      Kuntien suhteet ovat kunnossa Hämeessä. Perussuomalaiset yritti tehdä myyräntyötä ja saada aikaan riitaa ja hetkeksi onnistuivat jossain mitassa. Puolue kutistui ja nyt on rakennettu uutta maakunnan sairaalaa erittäin hyvässä ja tiiviissä yhteistyössä.

    • TaasMeEiOsattu

      Suhteet katkesivat lopullisesti siihen, kun moreeniin suunniteltu Lidlin jakelukeskus kaapattiinkin Janakkalan puolelle. Sitten alkoi v''''''uilu ja uhkailu meidän puolelta Janakkalaa kohtaan, kasvojen menetys ja tappio ottivat niin kunnian päälle.

      • yhdessä-itkette

        Keksitkö itse vai kilautit kaverille???? Muista kiittää.


      • MeidänPuolelta

        Trollaaja kirjoittaa "meidän puolelta", että ei hänen turenkilaisuutta huomattaisi.


    • Ylimieli

      F YOU WANNA DANCE WITH ME

      Ehdotan Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Tapani Hellsténille (sd.), että hän kutsuu Janakkalan kunnanjohtajan Anna-Mari Ahosen (kok.) kylään ja vie visiitin päätteeksi Anna-Marin yökerhoon. Kun illan hämärissä pöytään kantautuu rock and roll music, Tapanin pitää kuiskata viehättävän kollegan korvaan yllä kolumnini otsikkoon kirjoitetut sanat.
      Rytmimusiikki vapauttaa ihmiset – myös kuntien johtavat viranhaltijat – negatiivisista tunteista. Kokemuksesta voin kertoa Tapanille, että näillä sanoilla on joskus naisiin taivaallinen teho.

      Hattulassa, Hämeenlinnassa ja Janakkalassa on korkea aika lopettaa nokittelu siitä, kuka sanoi, mitä sanoi ja missä järjestyksessä sanottiin. En ole havainnut, että yhteistyöasioissa johtavien henkilöiden käytöksessä ja toiminnassa viimeisen viiden vuoden aikana olisi tapahtunut sellaisia pahoja mokia, joita ei voi nopeasti korjata.

      Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd.) totesi Viikkouutisissa (2.9), että ehkä Oulun seutua lukuun ottamatta Suomessa kaikkialla on vallalla sama laulu suhtautumisessa kaupunkikeskuksiin. Hänen lausunnon yhteydessä kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Sari Rautio ilmoitti, että naapureille on jätetty keskustelutarjouksia, mutta kutsua ei ole aina noudatettu. Hämeenlinnalaiset odottavat nyt Hattulalta ja Janakkalalta avauksia.

      Teen lisäyksen kaupunkimoguli Kiemungin havaintoon. Kaupunkikeskuksissa ollaan itseriittoisia ja mahtipontisia. Puuttuu nöyrää asennetta. Naapureita katsellaan ylhäältä alas.

      Raution pitää varata paljon aikaa seudun yhteistyökuvioiden vetämiseen. Ne eivät ole myöskään vasemman käden hommia. Hänen pitää jaksaa (ruotsalaiseen tapaan) keskustella, keskustella ja keskustella. Jos kaikki tärkeät henkilöt eivät saavu paikalle, on järjestettävä uusi palaveri.

      Mistä käämit kärähtäneet?

      Tapani Hellsténin on katsottava peiliin. Juuri hän ja hänen alaisensa ovat pääsyyllisiä naapureiden epäluuloihin. Tapani vetosi Kaupunkiuutisissa (3.9), että kaupunkiseudun johtavat poliitikot kokoontuisivat pikaisesti neuvottelupöydän ääreen selvittämään yhteistyötä hiertävät asiat.
      Tapanin on laitettava ensin oma ja alaistensa toiminta moitteettomaan kuntoon ja vasta sen jälkeen huudeltava poliitikkoja apuun.

      Kun Hattula ja Janakkala jäivät kuntafuusion ulkopuolelle, hämeenlinnalaisten kenkiin jäi pieniä kiviä. Ne hiertävät vähintään alitajuisesti. Kivet on heitettävä ensi tilassa Vanajaveteen.
      Seudulla on vaikea pattitilanne. Asioiden sijasta riitelevät ihmiset. Miten tähän on ajauduttu? Nostan pramille ainoastaan kolme kuntafuusion jälkeistä episodia. Nämä yhdistettynä viime kuukausien tapahtumiin havainnollistanevat, mistä kuntien eliittien välirikossa on kysymys.

      Tapaus Hellstén

      Tällästä joo!!

      • 25677

        Kuka on Helsten? Ei kaupunginjohtaja.


    • ALIMIELI

      Kuka on Anna-Mari Ahonen, ei kunnanjohtaja ?

    • Hyväkunta

      Janakkalan kannattaa pysyä mahdollisimman pitkään itsenäisenä. Kaikki lainat ja leasingit joilla rakennetaan kuntaan jotain tulee janakkalalaisten hyväksi. Jos nyt koulut onkin uusimiskuntoiset, ei se tarkoita että aletaan selkänahkaa myymään. Mitään onnea ja autuutta ei suurkunnat takaa. Ja pinta-alallisesti Janakkala on riittävän suuri muutenkin. Lääniä on mihin rakentaa ja koko ajan tontteja tulee lisää. Tulevaisuus on siis valoisa jos asiat poliittisesti hoidetaan oikein.

      • tilnhtrh

        Aivan kuin tila ja tontit muualta loppuisi.


    • kunmuuhuneiolevaraa

      Nyt vaan kaikki paikat erittäin hyvään kuosiin vaikka sitten riskillä velkarahalla. Kaikkien hankkeiden valmistuttua heittäytyminen naapurin syliin velkoineen päivineen ja kunnan hallinnolle lisäksi hyväpalkkaiset lepäämöt uuden kunnan palveluksessa. Näin se vaan tulee menemään tässäkin tapauksessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      298
      3325
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1349
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1250
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1151
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      157
      1044
    Aihe