Muslimiksi?

Sashan..1982

Eli on joitain kohtia koraanissa jotka häiritsee..

Koraani antaa miehelle luvan harrastaa seksiä sekä vaimojensa että orjattarien kanssa. Onkohan tässä kysytty lupaa niiltä orjanaisilta??

Toiseksi aishan ikä. Koraanissa on kohta jossa mainitaan ettö jos vaimon kuukautiset eivät ole vielä alkaneet niin... tms. Tästä voisi päätellä että vaimo olisi hyvinkin nuori.

Ja vielä ne neitsyet taivaassa. Sanokoot muut mitä hyvänsä mutta ei ole taivas mulle jos mun miehellä on siellä kymmeniä naisia...

Voisko joku muslimi vähän valottaa näitä asioita mulle? Miten itse ajattelette nämä.

19

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sorikunsanoin

      Ei ole väliä vaikka piikuus on mennyt muslimimiesten naisilta taivaassa. Siellä kun ei harrasteta sukupuoliyhdyntöjä kun ei ole henkimaailmassa liharuumista ja siis sukupuolielimiä.

    • Mohammadillakin oli orjattaria - seksiorjia vaimojensa lisäksi. Näitä vaan koraanissa kutsutaan kauniisti ryöstösaaliiksi.

    • Kysytäänkö ryöstösaaliilta lupaa???:)

    • Aisha oli joidenkin lähteiden mukaan 7 vuotta kun Mohammad nai tämän. Jotkut lähteet puhuvat 9 vuoden iästä. Lapsi siis jokatapauksessa!

    • Ateisti

      Ateismi on totuus!

    • Sashan..1982

      Niin jos jollain olis esittää jotain järkeviä mietteitä 😃

    • Olet huomannut, että Koraani antaa luvan suhteisiin orjanaisten kanssa. Tuohon aikaan köyhät miehet, joilla ei ollut varaa mennä naimisiin, saivat mahdollisuuden naida orjanaisen, jolloin myötäjäiset tästä olivat naisen vapaus. (Naisella on naimisiinmennessä oikeus saada mieheltä myötäjäiset, olipa se sitten rahaa tai jotain muuta.) Tämä edellytti, ettei nainen ollut jo naimisissa jonkun muun miehen kanssa. Joten vastauksena kysymykseen: kysytty heiltä on.

      Avioliittoteemaan palaan, mutta kerrottakoon jo tässä kohtaa, että islamissa ei ole mahdollista solmia avioliittoa tytön kanssa, jonka kuukautiset eivät ole alkaneet.
      Avioliitto edellyttää sekä fyysistä että henkistä kypsyyttä - naisilla kuukautiset on yksi objektiivinen fyysinen merkki.

      Paratiisissa me kaikki olemme tyytyväisiä ja onnellisia. Mitään kaunan tai osattomaksi jäämisen tunteita ei ole. Paratiisissa on kauniita olentoja - ilmeisesti sekä mies- että naispuolisia - jotka muistuttavat ihmisiä, mutta eivät ole Adamin (rauha hänelle) ja Eevan lapsia. He voivat olla vaikka seksuaalistenkin ilojen tuottajana, mutta eivät varmastikaan ole uhka kenenkään avioliitolle tai onnelle muuten missään mielessä.

      Paratiisi on sellainen paikka, jota emme osaa kuvitella ja hahmottaa kunnolla - Koraanissakin esimerkiksi kerrotaan, että siellä on ruokaa, joka muistuttaa tämän maailman ruokia, mutta on kuitenkin mielestämme erilaista. Siksi tuumin, että meidän ei ole syytä hirveästi jossitella ja analysoida, vaan luottaa Jumalaan.

      • keksittyähöpöä

        kysytty heiltä on. ???
        Eipäs ole. Nykyäänkin pakkoliittoja harrastavat. Tuolloin vielä tuhannesti enemmän.
        Moni tyttöhän itkee tuskissaan, kun häntä yritetään pakkonaittaa jollekin.
        Onneksi näitä rikollisia on saatu kiinni ja tyttöjä pelastettua.
        Koraani keksittiin noin 600 vuotta Raamatun jälkeen. Ihan höpöjuttu koko kirja.


      • keksittyähöpöä kirjoitti:

        kysytty heiltä on. ???
        Eipäs ole. Nykyäänkin pakkoliittoja harrastavat. Tuolloin vielä tuhannesti enemmän.
        Moni tyttöhän itkee tuskissaan, kun häntä yritetään pakkonaittaa jollekin.
        Onneksi näitä rikollisia on saatu kiinni ja tyttöjä pelastettua.
        Koraani keksittiin noin 600 vuotta Raamatun jälkeen. Ihan höpöjuttu koko kirja.

        Sellaiset asiat eivät kuitenkaan liity tämän palstan aiheeseen mitenkään. Islam aivan aukottomasti tuomitsee pakkoavioliitot. Mitään porsaanreikiä sen suhteen ei ole.

        Tiedämme autenttisesti Profeetta Muhammadin (rauha hänelle) sanoneen: "Naista ilman aviomiestä (tai eronnutta tai leskeä) ei saa naittaa ilman hänen suostumustaan, eikä neitsyttää saa naittaa ennen kuin häneltä on saatu lupa."
        (Muslim, Kirja 9, Hadith 3303)


      • sorikunsanoin

        Muslimimaihin katoaa kesälomilla kouluyttöjä koraanikouluihin ja pakkoavioliittoihin. Oli vasta lehdissäkin.


      • sorikunsanoin

        Hei, unohdin! Niitä viedään silvottaviksi myös. Iltalehden juttu taannoin.


    • Sashan..1982

      Mutta lupa on siis seksiin sekä vaimojen että orjien kanssa joten nämä miehet olivat jo naimisissa. Eikä kyllä puhuttu mistään vapaudesta en ainakaan mä nähnyt.?

      • Ei asiaa käsittelessä Koraanin jakeessa asiaa erikseen ilmoitettu, mutta historiallinen konteksti on tunnettava - jottei menisi Koraanin tulkinta ihan leikkaa-liimaa-leikiksi. Muistaakseni Suomenkin muslimeille tuttu uskonoppinut Zakir Naik kertoo tämänkin - vallitsevat olosuhteet ja ehdot tälle sukupuolielämälle - jollain luennoistaan.

        (Joskus, jos jokin Koraanin jae herättää kysymyksiä, englannintaitoiset voivat myös löytää vastauksia siihen Ibn Kathirin selitysoppaasta (qtafsir.com).)

        Aisha on hyvinkin saattanut olla nykypäivän mittapuulla täysi-ikäinen, 18-19-vuotias, mistä en kuitenkaan kykene puhumaan enempää ennen kuin saan kunnon yöunet... zzz...


      • Olennaista ei ole se, oliko hän nykypäivän kontekstissa lapsi. Olennaista on se, miten Muhammad (rh) pelasi kohtalon jakamat kortit silloin vallitsevissa olosuhteissa, ja minä sanoisin, että hän pelasi ne viisaasti. Tämä avioliitto ei sulkenut yhtäkään ovea Aishan elämässä, vaan Aisha sai olla vaikutusvaltainen nainen, jolta niin miehet kuin naiset kysyivät neuvoja ja tietoa eri asioihin ja jonka älykkyyttä, lääketieteellistä osaamista ja leppoisaa luonnetta he arvostivat. Aishan omasta kertomasta päätellen hänellä oli elämässään hyvä olla.


    • Niin, eli paluu aiheeseen, oliko Aisha oletettua vanhempi.
      Tuohon aikaan ihmisten syntymäaikoja ei kirjattu mihinkään ylös, eikä heillä ollut paljonkaan mahdollisuuksia selvittää, milloin olivat syntyneet. Heidän omia tai kanssaeläjien arvioita heidän iästään ei voi pitää kiveen hakattuna totuutena. Lähteet, joiden mukaan Aisha oli lapsi, ovat kyseenalaistettavissa.

      Monet historioitsijat, kuten Muhammadin (rh) suositun elämäkerran kirjoittaneet Ibn Ishaq ja Ibn Hisham katsovat, että Aishan olleen yksi ensimmäisiä muslimikäännynnäisiä. Ibn Hisham sanoo kirjassaan ensimmäisten kääntyneiden joukossa olleen "Aisha Abu Bakrin tytär ja hän oli nuori." 
      Miten nuori, sitä emme tiedä, mutta koska hän on lausunut uskontunnustuksen, on hän kaiketi ollut vähintään 4, eihän sitä mikään vast'ikään puhumaan oppinut lapsi kykene lausumaan.

      Emme tiedä tarkalleen, milloin avioliitto solmittiin, mutta se tapahtui vuosi tai pari sen jälkeen, kun muslimit muuttivat Medinaan, joidenkin lähteiden mukaan 8 kuukautta sen jälkeen.

      Ennen sinne muuttoa Muhammad (rh) eli Mekassa 13 vuotta. Joten oletetaan, että Aisha oli 4-vuotias tullessaan muslimiksi. Sen jälkeen kului 13 vuotta ja vähintään 8 kk, ennen kuin hän meni naimisiin. Hän oli siis vähintään 18-19-vuotias avioituessaan Muhammadin (rh) kanssa.

      (Palaan myöhemmin aiheeseen lisää.)

    • Kuten totesin, palaan aiheeseen. Eli yhdessä luetuimmista perimätietokokoelmista, Bukharissa, on perimätieto, jonka mukaan Aisha oli 9. Siitä hänen on laskettu syntyneen vuonna 614.

      Mutta toisen Bukharin perimätiedon mukaan Aisha sanoo olleensa "nuori tyttö", kun 54. suura paljastettiin. Ja tämä suura paljastettiin vuonna 613.

      Jos tämä jälkimmäinen perimätieto on totta, Aisha ei voinut olla 9. Jos hän oli nuori tyttö vuonna 613, hänen on täytynyt syntyä vuonna 603 tai jotain sen suuntaista, ja olla siten naimisiin mennessään 19 tai jotain sen suuntaista. Hän ei ainakaan ole voinut olla vähempää kuin 14.

      Jos hän oli 14, se on tietysti kovin nuori, mutta on turha maalailla todellisuutta vääristäviä kauhukuvia. Se oli 1400 vuotta sitten, ja Ruotsissa suojaikäraja on nykypäivänä vain vuoden enemmän, 15. Vielä huomattavasti, huomattavasti myöhempään vuonna 1880 suojaikäraja oli Skotlannissa 12 ja useissa kymmenissä Yhdysvaltojen osavaltioissa 10, ja ette te varmaan pidä sen ajan skotteja ja jenkkejä yksiselitteisesti pahuuden ilmentyminä.
      (Ja siinä on kyse pelkästä seksistä, ei avioliitosta, jossa miehellä on taloudellista vastuuta vaimosta.)

      Kun leskeytyneelle, yksinäiselle Muhammadille (rh) ehdotettiin uuden vaimon etsimistä ja vaihtoehtona väläytettiin Aishaa, hän kieltäytyi, koska ei hänellä ollut tarvetta päästä tämän kanssa avioon. Vasta myöhemmin hän avioitui tämän kanssa, kun se ei edelleenkään palvellut hänen henkilökohtaisia tarpeitaan, vaan valtion etua. Hän ei ollut enää mikään nuori mies, ja hänen oli valittava joku jatkamaan islamilaisen valtion johtamista sitten kun, hänestä aika jättäisi. Siinä hommassa kukaan ei voisi olla pätevämpi ja kyvykkäämpi kuin Aishan isä. Oli siis välttämätöntä saada Aishan isä sukuun ja mahdollisimman lähelle häntä, jotta tämä voisi imeä itseensä kaikki mahdolliset tiedonmuruset Muhammadin (rh) elämästä, ja saada myös tyttäreltään tietoa ja neuvoja, joita kukaan muu ei voisi antaa. Koska valtiotahan pitäisi tietysti johtaa ja uskonnon säilymistä vaalia mahdollisimman tarkkaan Muhammadin (rh) ohjeiden mukaan.

      Juuri uskonnon säilymisen kannalta oli myös välttämättöntä, että Muhammadilla (rh) olisi edes joku vaimo, jolla olisi elinvuosia edessä huomattavasti pidempään kuin miehellään. Ei se riitä, että ihmiset vain tietävät ja muistavat, miten Muhammad (rh) toimi julkisesti, kun muslimeiden täytyy myös tietää, miten hän toimi kotona, mitä hän sanoi ja teki kotonaan. Tarvitsemme sitä tietoa voidaksemme noudattaa Allahin tahtoa! Jos se tieto olisi mennyt Muhammadin (rh) mukana hautaan tai vain vähän sen jälkeen, niin varmaan piru meidät perisi. Onneksi Aisha olikin harvinaisen sujuvasanainen ja hyvämuistinen, näin aikalaiset häntä muistelevat. Vielä pitkään miehensä kuoleman jälkeen hän levitti tietoa tämän elämästä niin, että sitä on säilynyt meidän päiviimme asti.

    • olennainensuomalainen

      YLLÄPITO POISTANUT KOMMENTTINI! EI OLE SANANVAPAUTTA!
      Asiasta kuudenteen: En ole tavannut Aishaa, joten siihen kysymykseen en ota kantaa. Minulla oli toinen kommentti Islamista.

    • olennainensuomalainen

      Se häiritsee Koraanissa & Islamin opissa: pakkoko olla kompassi, jotta voi 5 kertaa päivässä rukoilla Mekkaan päin. Serkkuni asui vähän aikaa Koraania tunnustavan muslimin kanssa ja hänellä oli se rukousmatto keittiössä uunin edessä, eikä sitä saanut muualle siirtää - niinpä serkkuni siirsi koko miehen kilometritehtaalle.

    • SilpojatKelassa

      Se mitä pahaa Islam on ”hartaiden” kehitysmaamuslimeiden muodossa saanut aikaan Suomessa, ei pitäisi olla kellään tolkunihmiselle enää epäselvää. Nämä ”hartaat” islamin tulkitsijat ovat yksinkertaisesti vaarallisia länsimaisissa yhteiskunnissa.

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe