Koirani ei osaa totella?

Hilla_valt

Hei, koirani ei osaa totella! Koirani osaa istu, maahan, tassu, ylävitonen ja muita asioita. Koirani nimi on Kara ja se on noin 4kk eli vielä pentu mutta silti Kara puree/näykkii kokoajan, kara ei monesti tottele jos ei ole palkkiota ja Kara hyppii pöydille. Kara on rodultaan kordoninsetteri eli ei mikään pieni koira, Kara ei osaa totella mitä teen?

5

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opeta

      Ei se osaa totella jos ei sille ole opetettu. Mene koirakouluun ja lue koirankasvatuskirjoja. Ei riitä, että oppii vain temppuja, pitää oppia myös, kuinka käyttäydytään.

    • sakullinen

      Mieti ensin, mitä asioita koiran et tahdo tekevän. Niitä asioita et koskaan sen jälkeen saa sille sallia. Sinun pitää opettaa koiralle, mitä ei-käsky tarkoittaa, niin hyvin, että se ymmärtää varmasti sen, testaa tämä, ennen kuin vaadit käskyn noudattamista. Koirasi on vielä pieni pentu, älä vaadi siltä liikaa, mutta peruskäyttäytymistä pitää alkaa opettaa pennulle heti alusta alkaen. Pentu ei osaa keskittyä kauaa, joten tee useita lyhyitä harjoituksia päivittäin, isot kehut tai namit aina kun onnistuu. Vähennä pikku hiljaa, sitten kun pentu on oppinut muutaman asian hyvin, namujen käyttöä, anna niitä vaikka joka toinen kerta, harvenna väliä pikkuhiljaa pitkän ajan kuluessa. Palkkaa myös joskus lelulla, josta se pitää. Harjoittele ensin häiriöttömässä paikassa ja lisää häiriötä vähitellen, pyri siihen, että pentu saa mahdollisimman paljon onnistumisen kokemuksia, Käytä käskysanoja harkiten.

    • Työtäseteettää

      Miksi olet ottanut gordoninsetterin, tai siis mitä käyttöä varten vai ihan vain kotikoiraksi? Gordoni on aika vahva niin henkisesti kuin fyysisesti, eikä ihan pelkästään sohvaperunan koira.

      Kirjoitat itsellesi otsikossa vastauksen. Kara ei nimenomaan OSAA. 4kk vanha harvoin on oppinut, vaikka välillä osaakin. Lisäksi tuon ikäinen harvoin malttaa edes vielä keskittyä. Yritä välttää tilanteita, että se tekisi virheitä, jolloin joutuu kieltämään. Eli et käskyttele sitä. Opeta ensin esim, maahan meno (nappula nyrkissä ja nyrkki maata vastan, yleensä pentu menee maahan hetken pohdittuaan, nyrkki auki heti jotta saa nappulan), ja ala vasta sitten lisätä käskysanat mukaan. Älä myöskään toistele esim. sitä eitä, tai jatkossa koira kuuntelee sen sata kertaa sen ein, ennen kuin lopettaa. Ohjaa sitä vastoin tekemään hyviä ratkaisuja, jolloin aina kehutaan. Ei kiljumalla jee kiva hyvä, vaan rauhallisesti palkiten. Tuon ikäinen pentu tarvitsee vielä paaaaljon toistoa.

      Kokeilehan naksutinta ottaa myös tueksi. Sen klikkaus käy ajallisesti niin yks yhteen oikein tehdyn asian kanssa, että todennäköisesti oppii nopeasti yhdistämään klikkauksen oikein tehtyyn asiaan = saa palkan nopeammin. Koska gordoni on lintukoira, se on hyvä käyttämään aistejaan ja todennäköisesti löytyy viettiä riistaan. Esimerkiksi nose work on oivaa aivotyötä. Vahvista myös teidän yhteistyötä. Googlaa, googlaa ja googlaa. Kysy, toista, kysy, toista.

      Muista kuitenkin, ettet ylienergisoi sitä, vaan anna pennulle myös aikaa palautua. Pidä opetushetket lyhyinä ja lopeta aina onnistumiseen.

      • Hilla_valt

        Otin gordoninsetterin koska isäni metsästää ja tiedämme että se on lintukoira😁


      • luontoavaan

        Jatka harjoituksia, kuten edelliset kirjoitajat neuovat ja sano sitten vuoden kahden kuluttua, ettei koira osaa, vaikka sinun koirasi osaa 4 kk enemmän kuin mun koirani 4 v. vanhana. Näykkiminen kuuluu pennun olemukseen ja se kasvatetaan siitä eroon noin puolen vuoden ikäöän mennessä, kuin hampoaat on vaihtuneet. Koira tutkii maailmaa hampaillaan , joten kärsivällisyyttä vain, ja Karasi on varmaan pajon aikuistunut siitö mitä kirjoitusketjun aloitushetkellä oli. Miten muuten nyt menee?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe