Aihealueet

Listaukset

  Koirani ei osaa totella?

  Hilla_valt

  Hei, koirani ei osaa totella! Koirani osaa istu, maahan, tassu, ylävitonen ja muita asioita. Koirani nimi on Kara ja se on noin 4kk eli vielä pentu mutta silti Kara puree/näykkii kokoajan, kara ei monesti tottele jos ei ole palkkiota ja Kara hyppii pöydille. Kara on rodultaan kordoninsetteri eli ei mikään pieni koira, Kara ei osaa totella mitä teen?

  5

  100

   Vastaukset

   • Ei se osaa totella jos ei sille ole opetettu. Mene koirakouluun ja lue koirankasvatuskirjoja. Ei riitä, että oppii vain temppuja, pitää oppia myös, kuinka käyttäydytään.

   • Mieti ensin, mitä asioita koiran et tahdo tekevän. Niitä asioita et koskaan sen jälkeen saa sille sallia. Sinun pitää opettaa koiralle, mitä ei-käsky tarkoittaa, niin hyvin, että se ymmärtää varmasti sen, testaa tämä, ennen kuin vaadit käskyn noudattamista. Koirasi on vielä pieni pentu, älä vaadi siltä liikaa, mutta peruskäyttäytymistä pitää alkaa opettaa pennulle heti alusta alkaen. Pentu ei osaa keskittyä kauaa, joten tee useita lyhyitä harjoituksia päivittäin, isot kehut tai namit aina kun onnistuu. Vähennä pikku hiljaa, sitten kun pentu on oppinut muutaman asian hyvin, namujen käyttöä, anna niitä vaikka joka toinen kerta, harvenna väliä pikkuhiljaa pitkän ajan kuluessa. Palkkaa myös joskus lelulla, josta se pitää. Harjoittele ensin häiriöttömässä paikassa ja lisää häiriötä vähitellen, pyri siihen, että pentu saa mahdollisimman paljon onnistumisen kokemuksia, Käytä käskysanoja harkiten.

   • Miksi olet ottanut gordoninsetterin, tai siis mitä käyttöä varten vai ihan vain kotikoiraksi? Gordoni on aika vahva niin henkisesti kuin fyysisesti, eikä ihan pelkästään sohvaperunan koira.

    Kirjoitat itsellesi otsikossa vastauksen. Kara ei nimenomaan OSAA. 4kk vanha harvoin on oppinut, vaikka välillä osaakin. Lisäksi tuon ikäinen harvoin malttaa edes vielä keskittyä. Yritä välttää tilanteita, että se tekisi virheitä, jolloin joutuu kieltämään. Eli et käskyttele sitä. Opeta ensin esim, maahan meno (nappula nyrkissä ja nyrkki maata vastan, yleensä pentu menee maahan hetken pohdittuaan, nyrkki auki heti jotta saa nappulan), ja ala vasta sitten lisätä käskysanat mukaan. Älä myöskään toistele esim. sitä eitä, tai jatkossa koira kuuntelee sen sata kertaa sen ein, ennen kuin lopettaa. Ohjaa sitä vastoin tekemään hyviä ratkaisuja, jolloin aina kehutaan. Ei kiljumalla jee kiva hyvä, vaan rauhallisesti palkiten. Tuon ikäinen pentu tarvitsee vielä paaaaljon toistoa.

    Kokeilehan naksutinta ottaa myös tueksi. Sen klikkaus käy ajallisesti niin yks yhteen oikein tehdyn asian kanssa, että todennäköisesti oppii nopeasti yhdistämään klikkauksen oikein tehtyyn asiaan = saa palkan nopeammin. Koska gordoni on lintukoira, se on hyvä käyttämään aistejaan ja todennäköisesti löytyy viettiä riistaan. Esimerkiksi nose work on oivaa aivotyötä. Vahvista myös teidän yhteistyötä. Googlaa, googlaa ja googlaa. Kysy, toista, kysy, toista.

    Muista kuitenkin, ettet ylienergisoi sitä, vaan anna pennulle myös aikaa palautua. Pidä opetushetket lyhyinä ja lopeta aina onnistumiseen.

    • Otin gordoninsetterin koska isäni metsästää ja tiedämme että se on lintukoira😁


    • Jatka harjoituksia, kuten edelliset kirjoitajat neuovat ja sano sitten vuoden kahden kuluttua, ettei koira osaa, vaikka sinun koirasi osaa 4 kk enemmän kuin mun koirani 4 v. vanhana. Näykkiminen kuuluu pennun olemukseen ja se kasvatetaan siitä eroon noin puolen vuoden ikäöän mennessä, kuin hampoaat on vaihtuneet. Koira tutkii maailmaa hampaillaan , joten kärsivällisyyttä vain, ja Karasi on varmaan pajon aikuistunut siitö mitä kirjoitusketjun aloitushetkellä oli. Miten muuten nyt menee?


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    335
    7919
   2. Sofia ja Stefan, niin suloisia yhdessä

    Stefan ja Sofia kävivät yhdessä kuntosalilla ja Stefan ylpeänä kuvasi rakastaan. Mahtaa olla Stefanille helpotus, kun voi olla julkisilla paikoilla na
    Kotimaiset julkkisjuorut
    113
    2810
   3. Sofia oli astiaostoksilla

    Vähänkö söpöä, kun oli ihastelemassa astioita kaupassa. Minusta hän on niin symppis ja luulisin, että osaa iloita monista asioista aidosti. Onhan Bam
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1490
   4. Loiseläjä Sofia

    kuvailee itseään Martiinan vanhassa asunnossa jossa Martiinan ostamia mattoja, kylpyammekoriste yms. Eikö tolla moukalla ole MITÄÄÄN suhteellisuudenta
    Kotimaiset julkkisjuorut
    83
    976