3 välilevyn pullistumaa

selkäpaskana

Helvetilliset kivut

Miksi just nyt, miksi just mulle - ei *#*#*##*

Onko joku selvinnyt vastaavasta?

En antais leikata - saikkaria saa viikon erissä. Aika vääntäminen. Olenkohan mä edes ihminen?

10

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selkäpaskana

      Päivitys

      Yleislääkäri ei osannut lukea radiologin lausuntoa millään tavalla (MRI selän kuva). Minäkin osasin lukea sitä, se oli selkein mitä olen tähän asti nähnyt.

      Sain lähetteen fysiatrille, varsinaisesta ajan saamisesta ei mitään tietoa. Tässä kylässä se voi kestää vaikka vuoden. Sairaslomaa kaksi viikkoa. Kenen mielestä on todennäköistä, että kolme pullistumaa paranee työkuntoon kahdessa viikossa? Kivut ovat saatanalliset. Jos kolme on jo pettänyt perä jälkeen, niin se heikentää jo muutakin rankaa ja tälle on syy.

      Ja lääkäri teki jotain sellaista, mitä kukaan ei ole koskaan ennen tehnyt. Se oli nöyryyttävää. Miksi hän teki sen vaikka hän kysyi sitä ja vastasin: ei ole umpea eikä karkailua.

      Jos hänen tarkoitus oli järkyttää tai nöyryyttää pois sieltä, niin aikamoinen teko.

      Se, että selkä menee tähän kuntoon siihen on syy - eikä tuolla ollut mitään - ei mitään annettavaa koko asiaan.

      Kokemuksen perusteella, jos yleislääkäri ei tunne selkäasia, eikä hän osaa auttaa, hän vissiin suuttuu tai tekee jotain nöyryyttävää - miksi? Vallan vuoksi? Ei tää ollut eka kerta kun minut on nolattu lääkärissä ja ronkittu ihan väärää päätä.

      Lääkärit kirjoittaa mielellään lääkkeitä, niitä saa vaikka kottikärryllisen kerralla - mutta oikeaan syyn tutkimiseen ei riitä osaamista. Sillä tehdään kuntiin säästöjä "ota buranaa", sormi *** ja kiitos, näkemiin.

      • aivastaessameni

        ei lääkärit yleensä nöyryytä asiakasta,tässä on nyt tutkittu,että onko vaivasi millaiset,toimiiko rakko/suoli.näihin samoihin oireisiin mahtuu muutakin sairautta kuin välilevyjen pullistuma.välilevyn pullistuma aiheuttaa tosi tuskaista kipua,itselläni ollut,mut mun pointti on,että älä ainakaan jää vaan makaamaan vaikka kipuja on,kävele ,älä makoile,se ei tee hyvää vaan pahentaa kipuja.kestää useita viikkoja tää kipu,mut minun tapauksessa ainakin selvisin ilman leikkaushoitoa.


      • selkäpaskana

        Päivitys

        en ole ensimmäistä kertaa tällä rodeolla ja kyllä se "lääkäri" halusi näyttää ja nöyryyttää. Sillä ei ollut mitään annettavaa eikä osaamista, niin se teki sen. Sen lasittuneesta katseesta saattoi päätellä aika paljon. Eikä ollut ensimmäinen lasittuneen katseen lääkäri.

        Ja niihin pullistumiin taisi löytyä syy. Ja ottaen huomioon miten monen ammattilaisen pakeilla olen käynyt - tää on pöyristyttävää. Ketju ja kierre oli vähän pidempi. Mutta miten vähän lääkärit tietää ja osaa.

        Ja mun selkä on paskana

        Menen päivä kerrallaan, enkä muuta voi. Kun selkää särkee vuosia tauotta - toivo hupenee
        eikä millään ei ole enää väliä - hukattua aikaa.


      • lajijasuris
        selkäpaskana kirjoitti:

        Päivitys

        en ole ensimmäistä kertaa tällä rodeolla ja kyllä se "lääkäri" halusi näyttää ja nöyryyttää. Sillä ei ollut mitään annettavaa eikä osaamista, niin se teki sen. Sen lasittuneesta katseesta saattoi päätellä aika paljon. Eikä ollut ensimmäinen lasittuneen katseen lääkäri.

        Ja niihin pullistumiin taisi löytyä syy. Ja ottaen huomioon miten monen ammattilaisen pakeilla olen käynyt - tää on pöyristyttävää. Ketju ja kierre oli vähän pidempi. Mutta miten vähän lääkärit tietää ja osaa.

        Ja mun selkä on paskana

        Menen päivä kerrallaan, enkä muuta voi. Kun selkää särkee vuosia tauotta - toivo hupenee
        eikä millään ei ole enää väliä - hukattua aikaa.

        Kokemusta on ko. oireista! On niin yksilöllistä miten paranee. Leikkauskaan ei automaattisesti ratkaisu. Lääkärit on liian usein yllättävän huonokäytöksisiä, mutta hyvä kuitenkin, että huomioi ns. cauda-oireiston. Potilas ei välttämättä tunne mitään, mutta muilla aisteilla varmaan huomaa jos ongelmaa. Kipuakaan ei aina tarvi olla juuri mitään, mutta jalka ja sulkijat voi pettää. Lihasten toiminta ensisijaista ja kipu toissijaista. Liiku tuntemusten mukaan, mutta ei kannata missään nimessä väkisin, eikä kannata toisaalta liikaa varoakaan.


    • Ihmetouhu

      Täällä samaa vikaa kaks velilevyä paskana ja hermopinne, välillä jäätävä kipu jalassa ja selässä.saikkua annetaan 2 viikkoa kerralla. Selkäkipu jatkunut n. 15vuotta. välillä parempi mut yhtä helvetti välillä. Lääkärin mukaan se menee ohi. Sitä odotellessa, eikä leikata.työterveyden mukaan lihaskipua.siel lääkäri on kuin robotti mikä ei tajua mistään mitään.

      • lajijasuris

        Siis suurin osa kivustahan menee kyllä ohi itsestään ihan oikeasti. Ei se leikkaus enää 15 vuoden jälkeen taida paljon auttaa, sillä osa kivusta on varmaan pysyvää ja pitää muistaa ettei nuo leikkaukset ole pikkuriskisiä. Itsellä on välillä selvästi pahempaa ja välillä parempaa riippuen mitä teen. Kyllä ne tietyt vanhat hermokivut vaan akvoituu aina tietyissä tilanteissa, sen on huomannut. Pullistumat voi myös uusiutua ja usein se vaurioitunut kohta onkin ns. heikko kohta. Panacodeja otan tarvittaessa vaikka maksimimäärän. Kipukynnyskin vaikuttaa kivun kokemiseen ja uskon sen omalla kohdalla olevan aika korkea.
        Onko 15 vuoden aikana huomioitu muutkin hermopinteet tai oireiden aiheuttajat kuin välilevynpullistuman aiheuttama?


      • Kilinperse

        Tän 15 vuoden aikana en oo ollut sairaslomalla kuin pariviikkoa, mut nyt ollut 4viikkoa putkeen. On kuvattu ja annettu fysikaalista, mut tuntuu että fysikaalinen pahentaa asiaa. Tällä hetkellä suunnittelen että yritän eläkkeelle vaik ikää 49 mikään lääke ei auta. Menee pikkuhiljaa hermo.


    • NAPAKKA

      Hei! Välilevyn pullistumia ei mielellään nykyään leikatakaan. Jos tosiaan et anna leikata ja niiden paraneminen vaatisi leikkausta, niin särkylääkettä vaan syömään. Yleensä pullistumat kuivuvat itse kokoon. Jos kuitenkin tulee virtsaamisongelmia, suolen toiminnan häiriöitä, jalka tai jalat menevät alta, silloin menisin mielelläni leikkaukseen. Itselleni tuli pullistuma niin, että aloin kaatuilla, koska jalka ei aina pelannut. Viimein pullistuma vei kokonaan jalan altaja kivut oli sietämättömät. Menin päivystykseen, ottivat MRI kuvat ja totesivat etten selviä ilman leikkausta. Herättyäni kivut oli hävinneet ja jalka toimi. Kuitenkin jalkaan jäi "puutunut" alue, joka ei kenties enää tokene. Omasta mielestäni tein oikean päätöksen.

    • Toivo.Lång.Inkeroinen

      Minulla on ollut lanne- ja rintarangassakin välilevyn pullistumaa 55 vuotta. Raskaassa työssä sitä alkoi särkemään jo muutaman työtunnin jälkeen.
      Työnantajan fysiologista hoitoa antavat akat marisivat, aina nuo samat vanhat luuserit tänne raahautuu valittamaan vaivojaan.(hiukan kärjistäen ilmaistuna)

      Ostin istrumentariumista kuntoutusvälineitä. Aloin itse kuntouttamaan selkääni vapaa-ajalla että pystyi töissä asuntolainaa lyhentämään.

      Selän tukikudokset vahvistavat kovalla harjoituksella niin ettei kipuun tarvi lääkkeitä ottaa. Raajan tuhoutuminen työssä aiheutti tapaturmaeläkkeelle joutumisen. Jos jätän selän kuntouttamsen kotona kesken, kipu estää rappujen nousun.

      Niin kauan kuin jaksan treenata selkä-hartia ja lannerankaa, vapaa-ajan pieniä töitä voin suorittaa ja hidas käveleminen ja pyörällä ajaok onnistuu. eli lopunikäinen kuntoutusprojekti. Lääkkeet tuhoavat sisäkaluja ja keskushermostoa pitkään käytettynä.

      Täsmä-kehon-liikuttaminen estää pahojen kipujen keskittymisen. Vaivalloisessa ja aikaa vieväsä kehon rääkkäämisessä on lopultakin mieltä; voit nukkua yöt eikä kipukynnyksetkään kasva sietämättömiksi.

      • NAPAKKA

        Toivo Lång, olet oikeassa. Ilman omatoimista liikuntaa kivut tuntuvat vielä enemmän. Monipuolinen liikunta tekee hyvää, tee kuitenkin sitäkin kivun sallimissa rajoissa. Ikävä kyllä kaikille ei riitä liikunta, vaan särkylääkkeitäkin täytyy käyttää, jotta yöt voi nukkua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 126
      3339
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      91
      3071
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2318
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      27
      1814
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1539
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1514
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1456
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      20
      1427
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1365
    Aihe