Miksi harrastaa, jos saa koulutusta työn puolesta?

Koulutukset

Hei!
Eli kysyisin nyt turvallisuualan ammattilaisilta, että miksi juuri sinä harrastat krav magaa? Eikö riitä ihan normaali koulutuspäivä silloin tällöin? (Eli et luota omiin kykyihin toimia uhkatilanteissa jos et harjottele jatkuvasti töiden ulkopuolella?) Krav Magaa osataan mainostaa lajeista/järjestelmistä toimivampana, mutta eikö oikeasti riitä se, että saat ihan virallista voimankäyttä- ja itsepuolustsukoulutusta? Ja ennenkuin ehdit kommentoida että no mistä sitä koulutusta sitten saisi, niin esimerkiksi netistä löytyy hyvin paljon eri firmoja jotka tarjoavat itsepuolustus- ja uhkatilannekoulutusta niin ammattilaisille kuin normaalille siviilihenkilölle/yksityishenkilölle.
Muutamia esimerkkejä:
1. https://www.koulutus.fi/koulutukset/securitas-oy/uhkatilannekoulutus-491642
2. https://www.alertum.fi/koulutukset/muut-turvallisuuskoulutukset/uhkatilannekoulutus
3. https://www.sppl.fi/koulutukset/tilauskoulutusta_yrityksille_ja_yhteisoille/koulutusmoduulit/uhkatilannekoulutus
4. https://www.sppl.fi/koulutukset/koulutushaku/vakivalta-_ja_uhkatilannekoulutus_pelastus-_ja_ensihoitoalan_henkilostolle.246.html
5. https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/94447
6. http://kerberos.fi/2.0/koulutukset/muut-koulutukset/itsepuolustus-ja-uhkatilannekoulutus/
7. https://kilatia.fi/uhkatilannekoulutus/
8. https://pelastustieto.fi/pelastustoiminta/tyoturvallisuus/alan-uhkatilannekoulutus-yhtenaiseksi-ei-kamppailuseuran-jippoja/

Toivon asiallisia vastauksia ja keskustelua aiheesta!

8

137

Vastaukset

 • "Voimankäyttä- ja itsepuolustsukoulutusta" ja myös, toivottavasti, vähän oikeinkirjoitus- ja kielioppikoulutusta. Eikö ammattilainen ole normaali ihminen? Onko ammattilainen aina epänormaali, huonolla seksielämällä ja libidolla varustettu ihmisraunio joka sublimoi huonoa itsetuntoaan ja epäonnistumisiaan ihmissuhteissa hakkaamalla spugeja steissillä?

 • Sanoin, että toivon asiallisia vastauksia aiheesta. Jos niitä ei ole, ei tarvitse kommentoida. Ja kyllä ammattilainen on "normaali" ihminen, tai sitten ei, riippuu yksilöstä, koska kaikilla meistä on omat ongelmat, joko fyysiset tai psyykkiset tai sekä että. Seksielämä ei liity aiheeseen yhtään millään tavalla. Kukaan "normaali" ammattilainen ei hakkaa spugeja steissillä, muutaku korkeintaan hätävarjelutilanteessa.
  Mutta niin, miksi siis harrastatte Krav Magaa, jos saatte työpaikan puolesta koulutusta? Eikö ne koulutusten määrät tunnu tarpeeksi riittäviltä? Jokainenhan saa harrastaa mitä haluaa. (Sanon tämän, ettei tule edellisen kirjoittajan kaltaisia henkilöitä kommentoimaan)

 • saatu koulutus ei ole riittävää, tai sitä ei koeta riittäväksi ?
  Joskus myös on työntekijä estynyt saapumasta koulutukseen muiden työtehtävien vuoksi, eli koulutuspäivä menee "ohi".
  Näin ainakin meillä joskus käy.

 • Kiitos ensimmäisestä asiallisesta vastauksesta!

 • Ole hyvä vaan! Ja sitten taas asiattomuuksien pariin. Seksuaalielämä liittyy kaikkeen ja kaiken aikaa. Kysele vaikka setä Sigmund Freudilta. Analistisuus ja siitä johtuva turha pidättely aiheuttavat vain kakaleptisen paskahalvaus-tilan ns. tositilanteessa. Tilanne siis kun tulee kohdalle ei saa pidätellä, vaan antaa aidosti kaiken tulla ulos. Tätä varmasti voi harjoitella kotona yksin tai tatamilla kavereiden kanssa. Kukin siis tyylillään. Kukaan ei ilkeä lyödä savihousua ja poliisitkin karttaa kontaktia.

  • ilmiöön pohjautuva oma lajisi. Saanet mustan vyön helposti... Tai ainakin ruskean raidan.


  • Miulla om tumppuun sutimisessa ja suikkihommissa musta vyö.


 • Minä en ole ammattilainen, vaan pelkkä tavis. Mutta kiinnittäisin huomiota siihen seikkaan että miten ihmeessä joku itsepuolustuksellinen liikesarja tai riehuvan ihmisen kontrolloimiseen tarkoitettu liike menisi noin vain lihasmuistiin jonkun yhden illan kurssituksen myötä? Eiköhän lukuisat toistot "aja" sen liikkeen paremmin muistiin.

  Eihän välttämättä poliisikaan ihan joka ilta joudu piripäiden kanssa karkeloimaan, joten harjoitusta tositilanteiden kautta ei välttämättä tule, ja eihän sitä sieltä kuuluisikaan tulla, koska sitten se voi olla jo myöhäistä se oppi. Parempi valmistautua jo etukäteen kaiken varalta.

  Isokokoinen mieshän varmasti voi paljon luottaa oman olemuksensa rauhoittavuuteen ihan visuaalisessa mielessä, ja tämän jälkeen voimiinsa. Mutta vähänkin pienikokoisemmat yksilöt ja naiset varsinkin ovat ryhmää jolle ei itsepuolustusoppi kyllä mitenkään pahaa tee.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  235
  3618
 2. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  32
  400