Tämä sokea hengellinen ylpeys koituu tuhoksi

VoinVainHämmästellä

Tämä sokea hengellinen ylpeys, mihin lestadiolainen liike painui jo 1800 luvun puolella, Raattamaan ja Takkisen, sekä Joonas Purnun johdolla, on tehnyt valtavan hallan vuonna 1844 alkaneelle herätykselle.

Faktat ovat selkeät. Kukkoilun jäljet näkyvät kirkkain kirjaimin historian kirjoituksista, liikkeen risaisesta, valtataistelujen ja kukkotappelujen tuhoamasta kulkureitistä.

Vaikka useimmat osaavat jo lukea Raamattua, siitä huolimatta on EDELLEEN useampi liike täynnä uhmaa passitamassa Jeesuksen verellä Jumalan omiksi lunastettuja Jumalan lapsia helvettiin. Eikä mikään hälyyttävä kello soi näiden umpisokeissa mielissä.

73

631

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MiksiJeesusEiKelpaa

      Nämä tuomit eivät sido ketään joka ei tällaisiin valheisiin usko. Mutta hämmästyttävää kyllä eika moni lestadiolainen uskoo edelleen liikkeensä johdon langettamiin kadotustuomioihin pelotteluihin ja uhkailuihin. Näin käy, kun ei lueta eikä uskota Raamatun ilmoittamaan selkeään evankeliumin ilosanomaan, joka kumoaa kaikki tällaiset ihmisopit selkokielisesti.

    • 9475758

      Höpö höpö
      Meillä on ihana kristillisyys

      • 554

        lLähes kaikki liikkeet ovat maallistuneet,myös esikoiset ry.mutta elävä kristillisyys ei maallistu


      • HerraAvaaHeille
        554 kirjoitti:

        lLähes kaikki liikkeet ovat maallistuneet,myös esikoiset ry.mutta elävä kristillisyys ei maallistu

        Sokean narsistin on hyvä olla. Todella järkyttävä todistus sokeudesta omavanhurskaudesta ja itseyllistyksestä.

        Muiden autuudesta piittaamaton, itseään ylistelevä henkilö ja joukko sellaisia, on todella kuvottava näky hengellisessä maailmassa.

        On sinänsä hyvä että kerrotte muille uskonne perustuksen, vaikka ette itse sitä ymmärrä. Toivon mukaan koittaa päivä ennen poilähtöänne, jolloin omat eväät on loppu ja joudutte huutamaan Jeesusta Kristusta auksenne, että pelastuisitte.

        Kyllä omavanhurskaus kasvaa järkyttävään vahvuuteen sellaisessa muista kristityistä eristäytyneessä joukossa, jossa sitä koko ajan ruokitaan estoitta, itseä kehumalla ja muits kristittyjä panettelemalla.


    • HyväKunTunnustit

      Sinäpä sen sanoit, MEILLÄ ON IHANA KRISTILLISYYS!

      Hengellisesti ylpeän narsistin usko on sitä, että hänellä ja hänen kaverillaan on ihana kristillisyys.

      Tuo on vahvaa hengellistä sokeutta! Lestadius sanoo että mykät koirat hirtetään!

      Kristinusko tähtää Herransa Jeesuksen sanoin siihen, että KOKO MAAILMA KUULISI EVANKELIUMIN KRISTUKSESTA, USKOISI SEN JA PELASTUISI!

      • tutkinutasiaa

        Kristillisyys ei ole mitenkään ihanaa. Pois se. Kristittyjen seurassa on usein ahdistavaa ja painostavaa. Kirkossa ei niinkään mutta yksityisessä seurassa. Kokenut tämän eikä voi edes suositella kenellekään. Liian omituista.


      • Psyk
        tutkinutasiaa kirjoitti:

        Kristillisyys ei ole mitenkään ihanaa. Pois se. Kristittyjen seurassa on usein ahdistavaa ja painostavaa. Kirkossa ei niinkään mutta yksityisessä seurassa. Kokenut tämän eikä voi edes suositella kenellekään. Liian omituista.

        Ahdistus voi johtua monesta asiasta!


      • syynsäkaikella
        Psyk kirjoitti:

        Ahdistus voi johtua monesta asiasta!

        Usein ihminen aistii sen ympäristönsä ja sanoisin, että tuo kirjoittaja on ollut vaan väärässä porukassa. Kyllä kristillisyydessä on upeita enkelimäisiä ihmisiä, juuri sellaisia joita ei muualla ole.
        Se ei ahdista vaan enemmänkin haluaisi halata näitä enkeleitä.
        Jumalan oikea henki on aistittavissa ihmisessä.
        Ahdistunut ilmapiiri ja ahdistuneisuus voi tietenkin johtua itsestä ja muusta, mutta usein vain juuri siitä ympärillä olevasta osasista.
        Sanoisin kirjoittajalle, että keskustele eri ihmisten kanssa. On oikeita kristityitä ja sitten paljon ahdistuneita ja ahdistavia . Voihan se olla, että nuo jotka kokee ahdistavina, oikeasti tykkää niin paljon sinusta, että se ahdistaa.
        On vaan otettava selkä suoraksi ja kuljettava omaa tietä, välittämättä muista niin paljoa.
        Ei tarvi mennä paikkoihin joissa ahdistaa.
        Kun Jeesus liikkui, ihmiset kerääntyivät hänen luokseen. Eivät kokeneet ahdistusta ne, ketkä kristillisiä arvoja kantoivat.


    • JeesusViePerille

      Kun esikoislestadiolaiset uskovat oman vanhurskautensa paremmaksi, kun muiden Jeesukseen uskovien vanhurskaus on, niin tällä tunnustuksellaan he suoraan tunnustautuvat omanvanhurskauden palvelijoiksi julkisesti netissä.

      Aivan käsittämättömiin mittasuhteisiin paisuneita syntisiä ihmisiä. Mitä ihmettä he kuvittelevat itsellään olevan sellaista, mitä Jeesus Kristus ei ole kaikille omilleen lahjoittanut uskon kautta ilman omia tekoja.

      Koko kristinuskon ydin on esikoislestadiolaisilta hukkunut. Nimittäin että syntinen voi pelastua SINOASTAAN yksin uskosta, yksin armosta, yksin Kristuksen tähden.

      Muuta tietä ei ole, eikä koskaan tule. Hyvät veljet ja sisaret, muotoon katsomatta, rukoilkaa parannukden armoa esikoislestadiolaiselle liikkeelle!

      Omat rääsyt ei nimittäinbtule riittämään viimeisellä tuomiolla, - ei edes esikoislestadiolaisilla. Tämä on vakava asia.

      • Vanhoillisetjaesikoiset

        Mitäpä tässä sanot hedelmistä puu tunnetaan? Polkkatukka putkella mitä muuta se on kuin maailmanrakkautta kahta Herraa ei voi palvella.


      • älkääeksykö

        Entäs ne moninaiset hiuslaitteet ja erikoiset palmikot mitäs putkee ne on, niistähän Raamatussakin oikein varoitetaan.
        Kaikkinaista krääsää monella pää täynnä.


      • Moppitheiluvat
        älkääeksykö kirjoitti:

        Entäs ne moninaiset hiuslaitteet ja erikoiset palmikot mitäs putkee ne on, niistähän Raamatussakin oikein varoitetaan.
        Kaikkinaista krääsää monella pää täynnä.

        Varmaan tarkoitit niitä kaulavitjoja ja korvakoruja ja.... polkkatukka on vaikea saada kiinni


      • älkääeksykö

        Tarkoitin sitä mitä kirjoitin, korut hiuksissa ei ole yhtään erilaisempia, kuin kaulassakaan, aivan samaa koreutta kaikki.Jos ihminen lähtee sille tielle. Mitä eroa on koru korvassa tai hiuksissa?


      • Anonyymi

        Nimimerkki Jeesus Vie perille !
        Tälläisen kuvan kun olet tästä kristillisyydestä saanut . Rovasti on joskus sanonut että tämän kristillisyyden vihaajat eivät koskaan ole itse tulleet totuuden tuntoon


    • ÄläEksyKristitty

      Kristittyjen tehtänä on ollut kautta koko karistikunnan historian ajan KOOTA LAUMAA JEESUKSELLE KRISTUKSELLE. Ei suinkaan koota Jeesuksen omia erilaisten tunnustusten taakse, jotka ovat syntyneet erilaisista Raamatun tulkinnoista. Jeesus rukoili että me yhtä olisimme.

      Yhtä me kristityt emme voi muutoin olla, kun tunnustamalla jokainen itsemme kadotuksen ansainneiksi syntisiksi, ja konttaamalla sellaisina reppanoina kun olemme Kristuksen eteen, anomaan armoa ja syntiemme anteeksiantamusta Jeesuksen nimen ja viattoman veren tähden.

      Kukaan meistä ei ole toistaan parempi Pyhän Jumalan edessä. Jos tämä TOTUUS ei ihmispoloiselle avaudu, niin hyllyvällä pohjalla on silloin kaikki muukin, mitä päälle rakennetaan.

    • NäitäLöytyyPilvinPimrin

      Niinpä niin ja nyt viimeiseksi 2016 perustettu ERISEURA ESIKOISET RY passittaa esikoislestaadiolaiset Helvettiin

      • hurjapäät

        Kaikilla on huvinsa. Raamattu sanoo kuitenkin älä tuomitse. Mielipiteensä voi sanoa mutta se on eri asia. Tuomita ei uskosta saa.
        Lessuista en tiedä muutakuin pahoja puheita on kuultu. Paikkansapitävyydestä en tiedä mitään joten en ota kantaa, mutta en myöskään usko huhuihin.


    • eritelkäätarkemmin

      Nykyisten esikoislestadiolaisten kirjoittelu täällä esikoisia kohtaan täyttää ajoittain vihapuheen tunnusmerkit. Tuo syvältä sisimmästä kumpuava viha perityy selvästi rukoushuoneiden pöntöistä.

      Keskeisin kysymys olikin hajaannuksen alla - "Luotako sinä lapin vanhimpiin"?

      Tämä kysymys oli kuin vedenjakaja.

      Kysymykseen vastaaminen jakoi silloiset "esikoislestadiolaiset" ns. oikeisiin eläviin kristittyihin, eli nykyisiin esikoislestadiolaisiin ja näiden mielestä ns. harhaoppisiin nykyisiin esikoisiin

      Mikäli vastaus oli, - "en luota näihin erehtyväisiin ihmisiin, luotan vain Jumalaan",
      tästä seurasi kysyjän ja vastaajan välille täydellinen henkilökohtainen välirikko ja vihanpito "väärin" vastanneita kohtaan.

      Seurasi 2016 hajaannus.

      Nämä esikoislestadiolaisten nett kirjoitukset ovat sävyltään todella ikäviä ja tuomitsevia sillä niiden kirjoittajilla on omasta mielestään valta ja oikeus tuomita helvettiin muita ihmisiä jotka eivät luota lapin vanhimpiin.

      On mielenkiintoista huomata, että esikoisten kirjoittelu täälläkin esikoislestadiolaisia kohtaan on selvästi maltillista, rakentavaa, asiallista, kohteliasta ja ystävällistä ja pelkästään hyvää tarkoittavaa.

      Tarkoitus tänne kirjoittelevilla esikoisilla näyttää selvästi olevan kutsua mahdollisimman monta harhaoppista satojen autuuden ehdoksi asetettujen ehtojen ja tekojen uuvuttamaa esikoislestadiolaista irtautumaan ruotsinlapin raskaasta ikeestä ja liittymään esikoisiin, vapaisiin, iloisiin, onnellisiin kristittyihin.

      • eiLapinLuottamukselle

        "Keskeisin kysymys olikin hajaannuksen alla - "Luotako sinä lapin vanhimpiin"? "

        Minulekkin on tälläinen kysymys esitetty. Vastaus oli ja on edelleen selkeä. En luota.
        He ovat saarnamiehiä siinä kuin muutkin saarnamiehet sillä erotuksella että seurakunta ei ole heitä tehtäväänsä valinnut. He ovat tehneet sen itse keskuudessaan.

        Lahkolaisuuteen vaipumisen varmaksi merkiksi he ovat nyt alkaneet rakentamaan erehtymättömyyden myyttiä "vanhimmuutensa ympärille" ja määrätietoiseti katkaisemaan yhteydet muihin kristittyihin.


      • Anonyymi
        eiLapinLuottamukselle kirjoitti:

        "Keskeisin kysymys olikin hajaannuksen alla - "Luotako sinä lapin vanhimpiin"? "

        Minulekkin on tälläinen kysymys esitetty. Vastaus oli ja on edelleen selkeä. En luota.
        He ovat saarnamiehiä siinä kuin muutkin saarnamiehet sillä erotuksella että seurakunta ei ole heitä tehtäväänsä valinnut. He ovat tehneet sen itse keskuudessaan.

        Lahkolaisuuteen vaipumisen varmaksi merkiksi he ovat nyt alkaneet rakentamaan erehtymättömyyden myyttiä "vanhimmuutensa ympärille" ja määrätietoiseti katkaisemaan yhteydet muihin kristittyihin.

        Nostin nyt parin vuoden takaa asiaa luettavaksi. Ei näitä kukaan jaksa tänne uudestaan kirjoittaa.


    • Kristittyeilestadiolaine

      Lapin miehet on omasta mielestään Jumalia. Tuomitsevat kristittyjä helvettiin. Heillä ei ole mitään empatiakykyä. Omista päästärevityistä säännöistä ei saa poiketa tai joudut helvettiin.
      En itse seuraa lapinmiehiä todellakaan. He ovat viimeisiä ”kristittyjä” joita kuuntelisin tai heidän harhaoppeja seuraisin. Kiitos ei lapinsekopäävanhimmille.

      • MuistaTämäkin

        Mutta eikö tämä ole juuri sitä tuomitsemista, josta muita syytät?!
        Et voi tuomita helvettiin edes pahimpia juomareita, ryöväreitä etkä varkaita!


      • ”On mielenkiintoista huomata, että esikoisten kirjoittelu täälläkin esikoislestadiolaisia kohtaan on selvästi maltillista, rakentavaa, asiallista, kohteliasta ja ystävällistä ja pelkästään hyvää tarkoittavaa.”

        ”Kiitos ei lapinsekopäävanhimmille.”

        Maltillista, rakentavaa ja asiallista? Ei minusta.

        Monessa yhdyn siihen mitä kirjoitat, mutta olet TÄYIN SOKEA omalle kirjoitustavallesi. Jos itse väitit kirjoittamaasi asialliseksi ja rakentavaksi, ihmettelen, miten voit kirjoittaa yllä olevaa. Olet aivan yhtä sekaisin kuin ne (huom. Ei läheskään kaikki) esikoislestadiolaiset, jotka luulevat hengellistä vihaansa rakkaudeksi.


    • IkäväKylläSanoa

      IKävä kyllä, esikoislestadiolaisuuden nykyjohto Jellivaarassa vei liikkeen 25 vuoden aikana lopullisesti eroon kristikunnasta. Liikkeestä tuli muutaman patriootin vankilassa elävä nurkkapatriotistinen, eristäytynyt liike.

      • EnUsko

        Ei kai sentään!


      • EikäFaktatKelpaa
        EnUsko kirjoitti:

        Ei kai sentään!

        Tutki faktat. Miten monien kristillisten järjestöjen ka kirkkojen kanssa liikkeellä on ehtoollis-yhteys ja voimassa olevat yhteistyösopimukset? Ei se vaikeata ole selvittää!


      • LöytyyköNöyryyttä
        EikäFaktatKelpaa kirjoitti:

        Tutki faktat. Miten monien kristillisten järjestöjen ka kirkkojen kanssa liikkeellä on ehtoollis-yhteys ja voimassa olevat yhteistyösopimukset? Ei se vaikeata ole selvittää!

        Totta puhut. Ehtoollisyhteyksiä eri kristillisten kirkkojen ja järjestöjen välillä on olemassa. Paljon pitää kuitenkin tapahtua puolin ja toisin jotta Jellivaaran lahkolla ja ev.lut.kirkolla sellainen olisi. Ehkä joskus, jos sellainen tarpeelliseksi jomman kumman taholta katsotaan.


    • IkäväTotuusOnTämä

      Erillisenä saarekkeena eläminen, liikettä, sen johtajia ja puhujia ylistellen paksujen seinien sisällä on tietenkin helppo vaihtoehto. Samanmielisten kanssa muhiminen voi joillekin olla hauskaakin jotka ovat niin omassa vanhurskaudessaan jo paatuneita, etteivät Jeesuksen käskyt maailmanlaajuisesta lähteystoimesta enään merkitse mitään. Liike oli jo pitkään sellainen laumayhteisö, jossa muutamat kallokkaan määräsivät mitä muiden pitää tehdä, ja tahdoton lauma kulki puhujien perässä ympäri maata, istumassa, turinoimassa samanmielisten kanssa, itkemässä, valittamassa, syömässä ja kahvittelemassa.

      • RakkaudenLahjat

        Näihän se menee. Kukaan ei halua olla yksin ja tuttu lauma tuo turvallisuutta ja rutiineja. Lauman johtajista harvat ovat synnynnäisiä vastuunkantajia ja moraaliltaan raittiita. Kun lauma kantaa mukanaan rahaa hakeutuu eturiviin aina myös vallan- ja rahanhimoisia laumankaitsijoita. Jos laumassa on vahva yhteisöllisyys ja vahva sisäinen "kuri" ei tälläiset rikkaruohojen rönsyt pääse nostamaan päätää yli muiden.

        Monelle, pikkusen (tai paljon) muita paremmille tai virheettömämmille tai elävämmässä uskossa tai muussa kilvoitteleville uskonnollisille pienyhteisöille leimallisia on vahvat johtajat. Usein johtajiksi hankkiutuneet "omaavat" muuta yhteisöä syvemmän ymmärryksen tai ainutlaatuisen yhteyden Jumalaan tai vastaavaan. Usein myös tarvitsevat ryhmän avokätisen rahoituksen yhteyden ylläpitämiseen. Johtajuuteen rakennetaan tarina (me ihmiset kun rakastamme tarinoita) jota jalostetaan tilanteiden mukaan. Tarinan ydinajatus on että johtajuus on kiistaton auktoriteetti ja johtajuuden perityminen on auktoriteetin määrättävissä. Tärkeää on ettei valtaa jaeta eikä kyseenalaisteta.


    • VanhimmatSittenkinOikeas

      VOI KUINKA KAUKONÄKÖISIÄ JA VIISAITA MEIDÄN SEURAKUNTAMME VANHIMMAT JA USKOLLISET SAARNA AJAMME OLIVATKAAN TAAS KIRKKOMME SUHTEEN
      AINA VAIN VAHVISTUU OIKEA OPPI JA SEURAKUNTA NYT OLI AIKA VIHDOINKIN SAKRAMENTTIEN OTTO OMILLE RUKKOUSHUONEILLEMME pois porttokirkosta
      HERRA JEESUS OET KIITETTY

      • Jaa-ja-aamen

        Näin ON.


      • eiköpä_näin_ole
        Jaa-ja-aamen kirjoitti:

        Näin ON.

        Uskot sokeasti mitä esikoislestadiolaiset "uskolliset" SAARNAAJAT ja "kaukonäköiset" ja "viisaat" VANHIMMAT sinulle syöttävät. Etkö pysty ajattelamaan itse, siis kyseenalaistamaan heidän sinulle kertomaansa "totuutta"? Vai uskotko, että he saarnoissa niin sanotusti puhuvat Jumalan suulla? Sanovatpa mitä tahansa.

        Ja usko siihen, että vain TÄMÄ SIUNATTU KRISTILLISYYS on yksin taivaan tiellä ja kaikki muut menevät helvettiin, on varmasti kuollutta uskoa ja väärää vanhurskautta, omaavanhurskautta, jota vastaan juurikin niin voimakkaasti saarnataan esikoislestaadiolaisuudessa.


    • ÄlkääLuottakoLihaan

      Päinvastoin, siitä puhutaan ylistävillä mainesanoilla, kuten "elävä Jumalan sana".

      Kuinkas muutoinkaan?

      Mitäs taivaan ja maan Herra sanoi? Hän sanoi: "Ettekö tekin lähde"?

      Ei jeesus uhonnut huutanut ja mekastanut, "jos te nyt lähdette, niin helvettiin menette eriseuran perkeleet!!"

      Kun Jeesus puhui lihansa syömisestä ja verensä juomisesta, niin moni häntä seurannut juutalainen otti jalat alleen!!

      No mitä opetuslapset vastasivat Jeesuksen kysymykseen?

      He vastasivat. Herra, kenenkä tykö me menisimme, sillä SINULLA ON IANKAIKKISEN ELÄMÄN SANAT!?

      HE RAKASTIVAT JEESUSTA!

      Tänäänkään Jeesus ei huuda uhkaile ja möykkää, vaan kysyy häneen uskovalta, tahdotko lähteä?

      Kenenkään ei tarvitse olla esikoislestadiolainen, eikä tarvitse heidän möykkäämisestään ja uhkailuistaan piitata mitään, päästäkseen taivaaseen.

      Jeesus pelastaa, ei esikoislestadiolaisuus.

    • kysynpä_vaan

      Vain esikoislestadiolaisuus palastaa. Etkö kuuntele saarnoja Jällivaarasta? Siellä se selvästi saarnataan niin.
      Mutta toivon, että Jumala, jos hän voisi, jos Hän on olemassa, HÄN SIIS ON VAIN USKON KAUTTA KAIKILLE MEILLE OLEMASSA, valaista esikoislestadiolaisillekin saarnaajille TOTuutta.
      Ei niin, että vain me LAPINVANHIMMAT ja muutamat Suomen saarnaajat (Sepot, Haimilahti ja Helsingin hönö, (Unto tekee mitä voi, häntä arvostan, ei ole paha, hyvin saarnasi taitojensa mukaan)) tiedämme mistä tie taivaaseen menee. Voivatko he olla niin sokeita? GP ja OM ovat siinä valheessaan niin syvällä, että eivät voi perääntyä, mutta vievätkö koko sinänsä hyvän liikkeen tuhoon?

    • EiHyvältäNäytä

      Nythän tuhon tie varmistui, kun luterilaisesta tunnustuksesta luovuttiin ottamalla omat sakramantit ja virat käyttöön. Jäätiin kokonaan Jellivaaran erehtymättömien paavien arvostelemattoman vallan alle. Suomesta ei löytynyt montaa miestä, joilla oli munaa sanoa, ettei tämä käy hyvät herrat.

    • eiköpä_näin_ole

      Saimme jälleen eilen kuulla keillä on mahdollisuus päästä taivaaseen.
      Se onvain esikoislestadiolaiset ry_n jäsenillä, jotka synninpoispanijana jaksavat ahkeroida seuroissa kulkea ihanaan kristillisyyteen luottaen.

      Se jälleen sanottiin, kuinka joskus saattaa jollekin tulla se ajatus joskus mieleen, että jos kuitenkin saattais olla mahdollista etten jossakin muuallakin saattaisi ihminen autuaaksi tulla. Mutta niinkuin kuulimme, on se jo silloin vieras ja väärä ääni kuulumassa, jota ei oikeat lampaat seuraa eikä kuule.
      Kyllä myös selvästi se sanottiin, että ei mistään muualta voi saada kuin kulkutauteja, ei ole ristitylle sopivaa joka ruokakupilla kulkea, kyllä se pitää vahvistua armolla eikä ruualla. Eikä sitä armoa muualla ole. muualla on vain saastaa, kulkutauteja ja järkioppia

      Ja joos nyt joku tahtoo väittää vastaan niin sanottiin se myös, ettei meilä ole mitään syytä keskustella, eikä tarvetta kenelläkään epäillä opin totuudesta.

      Mutta ei ole syytä tätä kaikille kertoa, siitä tulee vain vainoa ja pilkkaa.
      Kyllä se meille jokaiselle pitää riittää että saamme uskoa omalle kohdalle ja rukoilla että kerran pääsisimme perille.'

      Summa summarum:

      Meillä on ihana ristillisyys, joka meidät pelastaa, kun pidämme siitä kiinni, menkööt kaikki muut h.lvettiin, ei niitä voi auttaa kukaan, koska jumalakin on niin pieni ettei voi toimia missään muualla kuin missä me määräämme.

      • Jonkinsortinänkyrä

        Hei, eiköpä_näin_ole.
        Oliko tuo pätkä jonkun eilen pitämää saarnaa, vai vaan vapaata muisteluasi kenties saarnasta.


    • SurkuTuleeTosiaan

      Näinhän se on, viis Jeesuksen käskystä mennä kaikkeen maailman pelastavan ilosanoman kanssa. Jeesus todella elää ja pelastaa kaikki ne jotka häneen uskovat Vapahtajanaan ja syntiensä sovittajana.

      Karmeata ajatella näitä nurkkapatriotisteja, jotka ovat koko elämänsä käyttäneet Kristuksen vanhurskauden riistämiseksi valheillaan häneen uskovilta.

    • oppimisvaje

      Kristillisyys ei ole ihanuutta. Päinvastoin. Olen uskossa mutta en vaan jaksa kuunnella enää sitä paatosta kun kaikki tuomitaan kaikesta kaiken aikaa. Kaikki normaali on syntiä.
      Sitäkö se kristuksen uskonvapaus on että mitään ei uskalla tehdä. Valetta sanon minä.
      Vapauteen minä olen teidät kutsunut enkä orjuuteen. Nämä ovat raamatun sanoja.
      Jos joku sanoo Herra on täällä, tai Herra on täällä, älkää uskoko. Tämäkin löytyy raamatusta.
      Ei ole mieltä käydä kuulemassa samaa paria tarinaa vuodesta toiseen. Tuhlaajapojan tarina tai nainen sykarin kaivolla.
      Ei kukaan jaksaisi käydä elokuvissakaan kymmenen vuoden ajan joka sunnuntai katsomassa tunnin opetusvideota älä mene heikoille jäille. Kyllä sen muistaa jo ensi kerrasta.

    • OikeinKirjoitit

      Oikeassa olet nimimerkki "oppimisvaje". "Kristillisyydeksi" nimetty esikoislestadiolaisuus on poikkeuksellisen syntikeskeinen, lakihenkinen ja rigoristinen liike. Ei se ihme ole kun jääräpäät johtajat luulevat olevansa erehtymättömiä ja kaikkitietäviä, eivätkä siedä että heidän vääriä, Raamatun vastaisia oppejaan arvostellaan.

      Evankeliumiin Kristuksesta on sekoitettu valtavat määrät lain omaisia ihmiskäskyjä ja ihmisoppeja. Ei sellaisessa yhteisössä valvova tuntoinen ihminen saa koskaan rauhaa, kuten hyvin kuvasit.

      Kun ei uskota siihen että Jeesus Kristus on yhdellä ainoalla uhrillaan VANHURSKAUTTANUT, sovittanut koko maailman synnit, tarvitaan vain USKO, että totisesti NÄIN ON, - minunkin kaikki syntini on Golgatalla maksettu viimeistä piirtoa myöten.

      Lakihenkisyyshän on juuri sitä, ettei Kristuksen sovintouhriin uskota, eikä luoteta, vaan lähdetään omin toimin parantelemaan elämää kaikenlaisten rajoitteiden ja muista ihmisistä erottuvien kieltojen ja käskyjen avulla. Teeseitse vanhurskaus, eli omavanhurskaus, on tykkänään toisenlainen kun lahjaksi saatu Kristuksen täydellinen vanhurskauden vaate.

    • Kirkollisverot.pois
    • RakkausOnSuurin

      Mikä siinä ahistaa, jos joku uskoo niinkuin uskoo?
      Jos naapurin usko on erilainen kuin minun, ei kai se mikään tappelun aihe ole!?

    • ÄläVäittele

      Onko teillä tapana väitellä ja tapella muidenkin uskovien kanssa, ei kai sellainen ole Jumalasta?!

    • Jumalanjohdatustatoivon

      Äänessä ovat tälläkin palstalla he, jotka eivät ole saaneet omakohtaista uskoa. Siksi he uskovat mitä järkikulta sanoo ja opettaa, siis se minkä Lutherkin kehotti painamaan jalkojen alle.
      Ihmisjärki saa valonsa kuusta. Täysin ihmisen ymmärrystä ilman Jumalan kirkkautta. Auringonvalo on tarjolla, mutta tahtovat suojautua siltä ja paeta sitä. Pysyvät sitten piilossaan ja huutelevat vihoissaan ja puistelevat nyrkkejään..! He vihaavat, koska heidän ymärryksensä ja uskonsa ei kelpaa Jumalan edessä. He ovat siis vihaisia Jumalalle, mutta osoittavat vihansa Jumalan lapsille, eli siis Jumalan seurakunnalle.

      Siihen seurakuntaan on jokaisella lupa tulla. Tarvitsee vain alentaa itsensä lapsen tasolle ja kysyä, kuuluuko minulle Jumalan armo.
      Kun se armo sytyttää sydämen uskon, niin asiat aukenevat oikealla tavalla ja voi tunnistaa elävän ja kuolleen uskon. Jumala auttakoon sinuakin, rakas ystävä joka kipuilet luettuasi noita viha- ja parjauspuheita-! Ne tulevat niiltä jotka ovat jääneet vielä pimeyteen.

      • Einos

        Tuo on täysin totta. Monilla varmaan on täysin tietämätöntä ja kokematonta elävä usko. Onko se sitten omaa syytä, että ei ole päässyt kokemaan armoa?. Ehkä on ehkä ei.
        Jokaisella on kuitenkin etsikkoaikansa.

        Tullaan vaikeisiin kysymyksiin, kuten Jumalan valittuihin. Ne jotka etsikkoaikana ottavat armon vastaan. Monet on kutsutut, mutta vain harvat ottavat kutsun vastaan. Tuntuu, että sekin on järjessä. Kannattahan kutsu ottaa, mutta se on myös nöyrtymisessä ja silloin monet, niin monet perääntyvät. Miksi sitten jotkut eivät peräänny vaan alentuvat ja ottavat kutsun vastaan uskolla.
        Miksi joillakuilla ei ole sitä uskoa joka toisilla on. Onko se kadonnut, ehkä jossain elämäntilanteessa. Silloin tulee kääntää katse koko seurakuntaan. Kuinka siellä on opetettu? Onko opetus ylipäätään ollut elävää. Onko nukahtaminen tapahtunut koko seurakuntaelämässä.


    • HäpeäSaastainen

      Kristityille varoitus eksyttäjästä Jumalanjohdatustatoivon 29.12.2018 9:26

      Sinulle Jumalan lupaukset, Kristuksen kärsimykset, Kristuksen ruumis ja veri, sovitus Kristuksessa Jumalan kanssa, sydämen usko evankeliumin totuuteen Pyhän Hengen todistus sydämessä ovat siis järjen sotkua. Oi sinä perkeleen eksyttämä raukka. Rukoile parannuksen armoa omalle kohdallesi.

      On kyllä omavanhurskaus perkele orjansa välityksellä taas röyhkeänä, möykkäämässä Kristuksen evankeliumia vastaan. Heti Joulun jälkeen!

      Älkää kukaan uskoko tällaisiä eksyttäjiä jota nimimerkki "Jumalanjohdatustatoivon"
      muiden muassa edustaa.

      • Jumalanjohdatustatoivon

        Käänsit, väänsit, kuten Perkelekin tekee jumalan Sanalle, että sitä ei oikein ymmärrettäisi ja että se Perkeleen tavalla ymmärrettäisiin. Edelleen, Jumalan johdatusta toivon. Ja että luettelemasi asiat saisit sydämessäsi elää, tuntea ja kokea.


      • RukoileParannuksenArmoa
        Jumalanjohdatustatoivon kirjoitti:

        Käänsit, väänsit, kuten Perkelekin tekee jumalan Sanalle, että sitä ei oikein ymmärrettäisi ja että se Perkeleen tavalla ymmärrettäisiin. Edelleen, Jumalan johdatusta toivon. Ja että luettelemasi asiat saisit sydämessäsi elää, tuntea ja kokea.

        No niin teit taas, saasta. Älä kirjoittele mitään, kun et tiedä etkä usko.


      • KielenSynti
        RukoileParannuksenArmoa kirjoitti:

        No niin teit taas, saasta. Älä kirjoittele mitään, kun et tiedä etkä usko.

        Onko aihetta rukoilla parannuksen armoa, jos kutsuu veljeä ’saastaksi’, onko se sama, mikä Raamatussa on ’sinä hullu’, eikö tällainen kielenkäyttö ole jo vakava synti eli viha?!


    • MiksiPetätteItseänne

      Perkele ei kirkasta Kristusta, ja estää uskomasta Jumalan lupauksiin, sekä pyrkii keinoja kaihkatamma riistämään Kristuksen häneen uskovilta, tämä tulee jokaiset fariseuksen tietää tästä eteenpäin.

      On täysin turhaa väännellä Jumalan sanaa, se tulee omaksi kadotukseksi jokaiselle joka sellaista tekee. Jokainen lihanjalostaja saa kerran katua, ellei taivu syntisenä ottamaan Jumalan armoa lahjana vastaan. Tämä on totuus.

      • onihmeoppia

        Onko sinulla lukemisen vaiko ymmärtämisen vaikeutta, kun et näe mitä Raamatussa Apostolit saarnasivat?!

        Siellä saarnataan "tehkää parannus ja kääntykää, ja uskoontulleille mkm, ottakoon kukin teistä kasteen niin saatte PH:n lahjan!

        Ei siellä jankuteta taipumisesta ottaa vastaan jne jota sinä kolmen sanan vääntelijä hoet joka lehdellä.

        mitä on lihanjalostaja, onko se sitä mitä Sana opettaa, että ette ole vielä verille asti tehneet vastarintaa lihan tarpeille, vai mitä se on siellä jalostajan suussa, selitä!?


      • Huvh

        No täällä on myös näitä hellareita, omine harhoineen. Jääköön niihin.


      • kivakuulla
        Huvh kirjoitti:

        No täällä on myös näitä hellareita, omine harhoineen. Jääköön niihin.

        kerro yksi harha nyt malliksi.

        onko se kiataran soittaminen ja jopa laulaminen ja mikä kauheinta kuorossa jopa, nekö?


      • kamalapaikka
        kivakuulla kirjoitti:

        kerro yksi harha nyt malliksi.

        onko se kiataran soittaminen ja jopa laulaminen ja mikä kauheinta kuorossa jopa, nekö?

        mulla on tulilatva ruukussa pöydällä, pääsenkö ollenkaan taivon toivoon, miten on?
        ja ainakin kakskymmentä kravattia ja ylänapittomia paitoja, onko varma tulijärvi?


      • EroOnSuuri
        kamalapaikka kirjoitti:

        mulla on tulilatva ruukussa pöydällä, pääsenkö ollenkaan taivon toivoon, miten on?
        ja ainakin kakskymmentä kravattia ja ylänapittomia paitoja, onko varma tulijärvi?

        Tämä mieli, jolla pilkkaat , on synti, ei nuo mainitsemasi turhat krääsät!


      • melkeinoikeinsanot
        EroOnSuuri kirjoitti:

        Tämä mieli, jolla pilkkaat , on synti, ei nuo mainitsemasi turhat krääsät!

        no sitten syntiä teki profeettakin kun pilkkasi baalin palvelijoitten touhuja.

        toisaalta säälittäväähän se oikeasti on jos joku on niinkauaksi loitonnut terveestä opista että alkaa kukkia kitaroita ja kravatteja pitää uskon mittareina muun vastaavan kanssa.

        siinä mielessä olet kyllä oikeassa!


    • RukoileParannuksenArmoa

      onihmeoppia
      30.12.2018 10:22

      "Siellä saarnataan "tehkää parannus ja kääntykää, ja uskoontulleille mkm, ottakoon kukin teistä kasteen niin saatte PH:n lahjan!"

      Tuo on valhe, Raamatusta tuollaista tekstiä ei löydy.

      Sitäpaitsi "usko ja kaste" on alkukielisesti aoristi.

      Muinaiskreikan kielessä (mukaan lukien koinee eli hellenistinen kreikka) aoristi ilmaisee tapahtumaa tai tilannetta, ***) jota puhuja tai kirjoittaja haluaa kuvata loppuun suoritetuksi kokonaisuudeksi. ***

      Aoristi rakentuu kahdella eri tavalla; useimmat verbit taipuvat ns. "ensimmäisessä aoristissa", muutama taas "toisessa aoristissa". Molemmilla muodoilla on täysin sama merkitys.


      Kuten olen aiemminkin sanonut, hommaa Raamattu ja rukoile parannuksen armoa omalle kohdallesi.

      • ainapitääoikoa

        harmi etteivät Apostolit tunteneet alkukielen venkuloita eikä varsinkaan sitä aoristiasi, vaan kastoivat VAIN ne jotka ENSIN olivat tulleet uskolle kuuliaisiksi, eli tunge ne aoristosi sinne sakastin komeroon, sieltä ne ovat kotoisinkin.

        "19. Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, "
        apt 3:19
        "38. Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. "

        niiin että kuka sitä Raamattua tarviikaan, mietippäs aorostisi sitä !


    • TämäOnJumalanSana

      Joka Jeesukseen Kristukseen kastettuna vedellä Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen USKOO, SE PELASTUU

      • näinseonjapysyy

        ei ilmesty vauvan kaste Raamattuun, ei sitten millään venkuloinnilla.

        Raamatussa ei ketään kasteta joka ei ensin ole tullut uskovaksi.

        kaste on uskon seuraus, ei toisinpäin.


    • golgatanristiparempi

      ONko se sama asia jos näin suomen talvessa meinaa mennä ulos, niin laittaako ensin sukat ja sitten kengät, vaiko niin että ensin kengät paljasjalkoihin ja sitten sukat siihen kenkien päälle, kuten kirkon opissa on tapana, onko ?

      silloinko se aoristi on tehnyt tehtävänsä häh?

    • MiksiPetätteItseänne

      Raamatussa on ollut 2000 vuotta perhekuntien kaste. Ja pysyy. Ja kaste tapahtuu Jeesukseen Kristukseen, ei kastetavaan itseensä (kastettavan omaan uskoon), kuten amerikkalaiset, Eurooppaan rantautuneet humpuukiuskonnot opettavat..

      • pitääköitkeöävaikonauraa

        Raamatussa on pari perhekuntakasteesta puhuvaa kohtaa, mutta jo kuusvuotias pari kertaa ne luettuaan näkee ettei niistä ole mitään tukea vauvan kasteille, ei siis vähän vähääkään.

        Ja tuo mitä sanot kasteesta itseensä menee jo niin pirtin penkin alle ettei luulis kehtaavan moista laittaa näyteikkunaan.

        jokainen uskoontullut mailman vapaa uskova on kastettu Jeesukseen Kristukseen omasta tahdostaan ja oman suunsa tunnustuksen kautta, tiedoksi tämä nyt vielä kerran sinne pimeyteenne!

        ja heitä on vähän enemmän kuin joitain lestalaisia jotka ovat saaneet keskenään riideltyä mailmanennätyksen jakautumuessaan ainakin kolmeenkymmeneen haaraan, että jotain tolkkua tuohon röyhistelyynne sentään olis tervettä hankkia.


    • JatkatItsepetoksessa

      golgatanristiparempi 30.12.2018 14:10

      Minkäs sinäkään raukka tyhmyydellesi voit. Näitä riittää. Jos Jumala ei avaa, niin kiinni pysyy.

      • kivakunselviää

        Mitä Jumala ei ole minulle avannut, kerro?

        Toisaalta ei pitäisi nimitellä ketään tyhmäksi vain siksi että itse ei tajua asioita ja on isien vankina kuten hekin!

        mutta kerro paremmin mikä on jäänyt aukeamatta, kiinnostaa!


    • VoinVainHämmästellä

      Pysytään avauksen aiheessa. Keskusteluun voivat osallistua vain henkilöt joilla oma omakohtainen kokemus lestadiolaisena vähintään 50 vuotta. Muilla ei ole edellytyksiä osallistua tämän avauksen keskusteluun.

      Tyhmyyttään ja tietämättömyyttään ei tänne kannata tulla esittelemään.

      • voiherrankengät

        Miksi sitten tulit, ei kai tuon tyhmempää tarinaa juuri saa aikaan mitä edellä puukstaavasit !!?


      • Anonyymi
        voiherrankengät kirjoitti:

        Miksi sitten tulit, ei kai tuon tyhmempää tarinaa juuri saa aikaan mitä edellä puukstaavasit !!?

        Onko tämän pilkkakirjoituksen kirjoittanut esikoislestadiolainen, niin sanottu "kristitty"?


    • nokuuroeikuule

      Tuli mieleen yks Raamatun kohta eli;

      17. Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

      eikö järkevä ihminen teekkin joitain johtopäätöksiä edelläjakeesta !!?

      jos vauvan kaste jotain saisi aikaan, eikö ylläoleva teksti pitäisi olal juuri toisinpäin häh?!

    • Anonyymi

      Pari vuotta on jo tuo edelläoleva teksti saanut olla rauhassa, ketään ei kiinnosta sitä kommentoida.

      mistähän se mahtaa kertoa, onko arveluita tarjolla?

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä. Nostin tuolta aiemmasta vaiheesta juuri hetki sitten. Lukekaa ja todetkaa.


    • Anonyymi

      Tein aikoinaan tämän avauksen.

      Tarkoitus on kertoa, että vääräksi todetun voi korjata myöhemmin, kun Jumala antaa koettelemusten kautta nöyryyttä ottaa vastaan häneltä hänen armahduksensa, (eli omien syntien täydellinen sovitus Jumalan kanssa, Kristuksessa Jeesuksessa) ja Hänen rakkautensa, joka täyttää armahdetuksi tulleen sydämen.

      Toinen vaihtoehto on pysyä isiltä opitussa, tavoissa, asenteissa, tottumuksissa, etc. vaikka Raamattu todistaa sen vääräksi.

      Siksi on aivan välttämätöntä joka päivä lukea Raamattua, ja tarkistaa kaikki opetus sieltä, menikö niin, kun Raamatussa lukee.

      1. Joh. 2:1 Lapsukaiseni, tämän minä kirjoitan teille, ettette syntiä tekisi; mutta jos joku syntiä tekeekin, niin meillä on puolustaja Isän tykönä, Jeesus Kristus, joka on vanhurskas.
      1. Joh. 2:2 Ja hän on meidän syntiemme sovitus; eikä ainoastaan meidän, vaan myös koko maailman syntien.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      39
      2777
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      178
      1664
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1545
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      137
      1496
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1259
    6. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      324
      1047
    7. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      974
    8. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      85
      956
    9. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      910
    10. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      875
    Aihe