"Kylläpä sun kädet tärisee!"

Tarkistettava vielä, minä päivänä poikani suusta kuulin tuon. Omasta mielestäni se oli sunnuntaina, mutten voi olla varma ennen kuin kysyn ja tarkistan.

- Ok, se oli sunnuntaina, niin kuin itsekin ajattelin, jolloin olin sentään nukkunut aika hyvin, ihme kyllä. Kirjattava vaan aamusivuihin, kuten kaikki muukin tärkeä.

Reisissä on parhaillaan polttava, jäytävä tuntoaistimus, jota on ollut pitkin päivää. Kipu on "aaltoilevaa" niin kuin Kallion kirkossa kertoi joku, joka vaikuttaa Radio Deinkin aalloilla. Se oli muistaakseni sakastin puolella rukousavustajana toimiessani ottaessani puheeksi borrelioosin, mussuttaessani juuri silloin pitkää lääkekuuriani niin, että doksisykliini- ja flukonatsolipillerit olivat usein nenäni edessä pöydällä ilman, että kukaan olisi lääkkeiden syömiseeni puuttunut, edes Pirkko, joka raatoi alttarilla vesilasillisen voimalla koko pitkän illan rukoillen ja polvistuen sairaiden äärelle. Koko se paskanjauhaminen lääkevastaisuudesta on niin syvältä, otettuaan kantaa moneen muuhunkin asiaan, jonka voi tarkistaa alkuperäisestä äänitteestä, purettuani sen parhaan taitoni mukaan myös https://goo.gl/SaSVh3 tekstimuotoon. - Nyt kun katselin samaa tiedostoa uudestaan, huomasin sanat, joita kuuntelin jo silloin siellä kirkonpenkissä, että ne voisivat olla omastakin elämästäni:

"Ja Herra täällä tänäänkin on joku jolla on - joka on niin kauan - kolmekymmentä vuotta sinun ruumistasi on rusikoinut todelliset kivut. Pelkkää kärsimystä kolmekymmentä vuotta."

Omasta mielestäni, päästyäni aitiopaikalle seuraamaan, tuo puhe Kallion kirkossa 27.1.2013 oli Pirkon paras puhe, jolla hän veti ison kirkon parviaan myöten täyteen, jota asiaa ei voi muuksi muuttaa, vaikka haluttaisiin historiaa kirjoittaa uudestaan. Totta kai päästelemme suustamme sellaista, mikä ei miellytä kaikkia, mutta se on väistämätöntä, eikä yleistäviä asioita pidä ottaa itseensä ihmisten ajatellessa niin eri tavalla kaikesta. Totta kai uskovan elämässä hyvän takana on Jumala ja pahan takana Saatana; mitä muuta voisi odottaa? Siitähän kirkolla on pitkät perinteet, jotka se on ihmisten mielistelyssä hylännyt. Eipä ole minullakaan ollut enää kirkkoa, missä olisin voinut käydä sen jälkeen, mitä Pirkko Jalovaaralle tehtiin. Olin tosi surullinen luettuani irtisanoutumisestaan luterilaisesta kirkosta ja liittymisestään ortodoksiseen kirkkoon. Olen maalannut pari ikonia itsekin ja mielessäni on käynyt, mitä jos minäkin.

Erotessaan luterilaisesta kirkosta Pirkon harteilta nostettiin samalla pois halventamaan tarkoitettu nimitys "maallikkosaarnaaja" koko naispappeuden ollessa ortodokseille vierasta. Vain Jumala voi järjestää tällaisen, että alentamalla ylennetään vastoin kaikkia maallisia tuomioistuimia. UT:sta mieleeni tulee https://goo.gl/71x1bb kohta: "Katsokaa omaa kutsumistanne, veljet. Ei ole monta inhimillisesti viisasta, ei monta mahtavaa eikä monta jalosukuista. Mikä maailman mielestä on hullutusta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailman mielestä on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen voimakkaat häpeään. Mikä maailmassa on syntyperältään alhaista ja halveksittua, mikä ei ole mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen mitättömäksi sen, mikä on jotakin, ettei mikään liha voisi kerskailla Jumalan edessä." - Tuossa Raamattu kansalle -käännöksessä Paavali yltää aika fiksuihin ajatuksiin, päästeltyään itsekin suustaan kaikenlaista, jota täytyy suodattaa niin kuin kaikkea lukemaansa.

Aloitin kirjoittamisen edellä illalla 5.11.2018 puolella ja nyt eletään jo aamuyötä 6.11.2018. Reisisärky ei parhaillaan vaivaa, liekö auttanut kolme pientä aprikoosinydintä, jotka pureskelin https://goo.gl/j2p8jL yhdessä stevian https://goo.gl/FLFQ8j kanssa, jota suihkautin kielen alle, kun muutakaan apua ei ole. Kokemuksesta tiedän kuitenkin, että kipu tulee uudestaan, se on aaltoilevaa. Helpottaa hetkeksi ja alkaa taas.

Pelkkään kipulääkitykseen en ole uskonut, kyllä tässä pitäisi saada oikeaakin parantavaa apua. Mutta jos terveyskeskuksessa ei edes tutkita, sehän on silkkaa puoskarointia https://goo.gl/YgJRx2 vaan, jota vastaan lääkärit itse hurskaina taistelevat. Jos edes politiikka ei ole https://goo.gl/eGA4Ka tervettä, sitä ei ole lääketiedekään jättäessään liian monet kärsimään. Maton alle lakaistuna kukaan ei ole kertonut vielä sitäkään, miksi käteni tärisevät, miksi elohiiriä ja nykinöitä on ollut https://goo.gl/TAH8LK jo vuodesta 1985 lähtien?

0

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

        Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
        Maailman menoa
        273
        2760
      2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

        Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
        Ikävä
        210
        1771
      3. Se katse silloin

        Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
        Ikävä
        59
        1482
      4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

        Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
        Suomalaiset julkkikset
        1
        1231
      5. Kaipaaville

        Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
        Ikävä
        79
        1176
      6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

        8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
        Maailman menoa
        237
        1086
      7. Miten haluaisit

        Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
        Ikävä
        80
        1022
      8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

        mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
        Ikävä
        52
        953
      9. Tärkeä kysymys!

        Haluatko sinä, mies, minut?
        Ikävä
        75
        851
      10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

        Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
        Kärsämäki
        15
        750
      Aihe