Verokanta 2018 ja kirjaston korjaus

vainunelmaa

Myönteistä havaita paikallisesta pikku mediasta, että suunnitelma kuntaveron nostamiseksi ei toteudu, vaan veronakanta 2018 säilyy nykyisessä 20,75%'ssa. Tältä pieneltä osin järki voittaa. Verotuotot jäävät 3M€ aiempaa suunnitelmaa pienemmiksi.

Yhtä paljon, eli 3M€ oienemmäksi toivoisi jäävän myös kustannuksen kirjaston ns peruskorjauksesta. Tänään Kaupunkiuutiset kertoo, että kirjaston peruskorjaukseen on varattu 5,7 M€. Olisipa se tuon unelmaremontin loppusumma. Mutta pahoin on pelättävissä, että kyseinen Ku'n kertoma euromäärä on vain 2018'lle varattu summa ja lopullinen unelmakirjaston kustannus 2020'een mennessä tulee olemaan se moneen kertaan tuskailtu 9,7M€ eli pyöristettynä 10M€.

52

657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vainunelmaa

      Otsikoon korjaus, pitää tietysti olla Verokanta 2019 jne

    • RFirmanTasekuntoon

      Kaikki veroraha on täysin vapaata riistaa ennen kuin se johonkin hyväksytysti kohdennetaan. Tässä tapauksessa kirjaston ns. remonttiin. Kun ei omistaan joudu ns. remontin päättäjät laittamaan eikä vastuuseen mistään joudu niin kaikki on kuntatasollakin näköjään ihan mahdollista

    • naurettavaasakkia

      Mitä helkkarin järkeä on kirjastoa remontoida, aivan kunnossa oleva talo. Koululaiset kuulemma ilman kirjoja kun rahat ei niihin riitä. Parkkitaloja rakennetaan vaikka edelliset ammottavat tyhjyyttään. ei ole ihme jos asukkaat muuttavat tästä käpykylästä pois, eihän täällä kohta ole kun näitä pakolaisia. Eihän tämmöistä touhua kestä mursunnahkainen persekkään. Miten kaikki osaamattomat poliitikot ja virkamiehet ovat pesiytyneet samaan kaupunkiin, jokunen on rahdattu pohjoisesta asti.

      • onnistumistaodotellen

        Ollaan hönöinä Hämeenlinnalaisina ansaittu juurikin nykyisen tasoiset päättäjät. Antamalla äänet seuraavissakin vaaleissa ko. ehdokkaille varmistamme tämän saman pöljäilyn jatkuvan.


      • parkkeeraaja

        Mitä ihmeen höpötystä tuo jatkuva toitottaminen, että parkkitalot muka ammottavat tyhjyyttään. Aina on ollut täyttä Kaivoparkin alakerrassa ja yläkansikin puolillaan autoja JOKA PÄIVÄ. Jollekulle on vaan jäänyt sama levy soimaan, lieneekö ikinä edes käynyt parkkitalossa. Parkkitaloja kaivataan kipeästi lisää ja ensiksi rautatieaseman seudulle.


    • valitettavasti

      Ihan sama ketä sinne äänestetään, hyvätveljet ne asiat päättää.

    • pakkomiellehessel

      Miltä tuntuu pakkomielle avaaja vastata itselle? Taaskaan kukaan muu ei ole kiinnostunut kirjaston ja korjauksen vastustamisesta. Tietenkään ei, koska korjattu ja uudistettu Kirjasto palvelee meitä kaikkia hämeenlinnalaisia. Ainiin mitä mieltä oletkaan Kirjaston remontista?

      • MielipideVastaKunNäen

        Jukolan kirjaston yhdistetty ns. siirtoremontti uudempiin ja moderninpiin tiloihin oli ainakin suoraan Assista. Ja kaiken lisäksi siellä pitää aikuistenkin ihmisten ottaa kengät pois, kun muuten menee pöpöjä viereisen huoneen neuvolaan ja vauvoja ryömii jaloissa.


    • näinsevainon

      Eihän siellä kirjastossa ollut mitään korjattavaa. kyllä ne huutavat mukulat siellä vanhassakin olisivat pärjänneet. Hämeenlinnalaisista siellä käy ehkä 2%. Kyllä tämä suuri kansanpaljous olisi pärjännyt vanhassakin kirjastossa. Olisi vain annettu kaikille kuulosuojaimet metelin takia. ei se meteli mukuloilta lopu vaikka tehtäisiin uusi kirjasto.

    • kirjasto-fani

      Kiitos kirjaston korjaamisesta.!!! Kirjasto vaatii myös uudistamista. Joku on aina vastaan, kokonaisuuden kannalta ei yhden häiriintyneen itku merkitse mitään.

      • naurettavaaon

        En ole kuullu kenenkään kehuvan kirjaston remonttia, ainoa joka sitä kehuu on näillä sivuilla kirjoitteleva päättäjä joka oli siunaamassa tämän järjettömän remontin. Sitä remonttia ihmettelee kirjaston suurkuluttajatkin. Sehän on hyvä että korjataan jos on rahaa, mutta kun sitä ei ole edes homekoulujen korjaukseen saati sitten kunnon valaistukseen, esimerkiksi vanhan hautausmaan kulkuväylälle. Ihmettelen miten sitä löytyy tämmöisen muutamien satojen henkilöitten käyttämään kunnossa olevaan kirjastoon. Koululaiset on ilman koulua ja kirjoja. Mutta pääasia tuntuu olevan että muutamalle eläkeläiselle tehdään suuret remontit. Olisi tullut halvemmaksi tilata näille eläkeläisille iltapäivälehdet kotiin. Sitä voi olla kirjasto-fani, mutta täytyy ottaa järki käteen mikä on ykkösasia. On täällä kaupungissa aika surkuhupaiset päättäjät. Nyt kirjasto on siirretty väliaikaisesti kunnossa olevasta paikasta hometaloon wetteriin.


    • hyihyi

      Jos käyttää kirjastoa aktiivisesti, eikä välitä siitä mihin verovarat kohdennetaan noin yleensä, eivätkä omat lapset käy parakkikoulua tai homekoulua, varmasti iloitsee täysin rinnoin kun saadaan jotain extraa kirjastoon, joka ei olisi ollut perusparannus tarpeessa vielä vuosiin. Jos taas ajattelee kokonaisuutta ja lapsia, ei voi kuin ihmetellä sitä miten kunnossa oleva kirjasto priorisoitiin tässä tilanteessa. 97 % kirjaston käyttäjistähän oli tyytyväisiä vanhaan remontoimattomaan kirjastoon.

      • samanmielinen

        Sanoit totuuden. Meille 97%'lle kirjaston aktiivikäyttäjistä, joilla on järkeä panna myös investoinnit tärkeysjärjestykseen, riittäisi, että kirjaston korjauksen käytetään enintään tuo kaupunkiuutisten kertoma 5,7 M€, eikä yhtään enempää.


    • pakkomielle.vaikeana

      Avaajan pakkomielle kirjaston vastustamisessa on pahassa mallissa kun vastaa jatkuvasti itselleen täällä suolessa. Mielenterveys horjuu, mutta onneksi tulee kaupunkiin myös uusi sairaala. Sen verran tuli harhoja että meni väittämään 97% kirjaston käyttäjistä vastustaa kirjastoa ja sen korjausta. Kummaa on vastustaminen kun Kirjastossa käyvät kuten minäkin todella paljon. Kirjaston korjauksella on tietysti meidän hämeenlinnalaisten täysi tuki.

      • firmantasenäyttäähyvältä

        Niin paljon on mennyt HV-sovittuja rakennushankkeita Hämeenlinnassa ihan perseelleen ja maasutuspiikki on varmaan kasvanut jo äärimittoihin, että sitä oli nyt jo vihdoinkin syytä lyhentää. Kirjaston ns. remontti oli oikein hyvä kohde juurikin tähän hommaan. Taas on pöytä puhdas ja hankkeen toteuttajalla kerrankin katteet mahtavasti kohdillaan.


      • Hassua_on

        On täällä hassua joukkoa. Tavanomaisesti valitetaan koska jokin asia kuten koulurakennus on huonossa kunnossa. Nyt ilmeisesti yksi valittaa kun 40- vuotias kovankäytön kirjasto korjataan.


    • onkonäinonko

      Tälle pakkomielle.vaikeana vanhukselle. Katselisin ensin omaa mielenterveyttä. Jos Hämeenlinnaan tehtäisiin kysely kuka kannattaa kirjaston remonttia jos tarvitsisi valita koulujen korjaus tai kirjaston remontti. Uskoisin että tämä 97% olisi koulujen kannalla. Mutta kun näin ei voi tehdä kun ymmärtämättömät poliitikot ja virkamiehet olivat kirjaston remontin kannalla. Se että sinä käyt lukemassa ne iltapäivälehdet kirjastossa joka päivä, ei tee siitä silti ykkösvaihtoehtoa. mutta kun päättäjät oli yhtä tolloja kun sinä niin 10 milj euroa menee kun taivaan tuuliin, ja lapset kärsii kun ei ole koulua eikä kirjoja.

      • pahaTaudinkuva

        Koita päästä irti pakkomielteestä. Kävit haistelemassa Kirjaston vessaa ja totesit suolessa rakennus on täydessä kunnossa. Rakentamisesta et ymmärrä mitään. Kirjasto korjataan ja me hämeenlinnalaiset tuemme. Mitä mieltä olet Kirjaston korjaamisesta noin muuten.


      • Poksvaansullekin
        pahaTaudinkuva kirjoitti:

        Koita päästä irti pakkomielteestä. Kävit haistelemassa Kirjaston vessaa ja totesit suolessa rakennus on täydessä kunnossa. Rakentamisesta et ymmärrä mitään. Kirjasto korjataan ja me hämeenlinnalaiset tuemme. Mitä mieltä olet Kirjaston korjaamisesta noin muuten.

        Pitäiskö jonkun ystävällisen saattajan vähän talutella sinua kävelemässä, niin alkaisi aivotkin taas toimia. Moinen vammailu ottaa päähän. Mielisairasta yleistää itsensä kaikiksi kaupunkilaisiksi ja kirjaston käyttäjiksi.


      • onsetollo
        pahaTaudinkuva kirjoitti:

        Koita päästä irti pakkomielteestä. Kävit haistelemassa Kirjaston vessaa ja totesit suolessa rakennus on täydessä kunnossa. Rakentamisesta et ymmärrä mitään. Kirjasto korjataan ja me hämeenlinnalaiset tuemme. Mitä mieltä olet Kirjaston korjaamisesta noin muuten.

        Me Hämeenlinnalaiset, ketkä me. Olet reppana yksin mielipiteesi kanssa. Ne vessan pyttyyn tarkoitetut jätökset ovat tainneet jäädä päähäsi. valitettavasti.


    • Ihmetttelen

      Minä ihmettelen kun aivan uusi kirjasto korjataan.

    • wdwe456

      Ojoisten viisi vuotias homeessa oleva lastentalo luvattiin korjata viime kesänä, mutta ilmeisesti oli tärkeämpää tehdä unelmien kirjasto terveen kirjastotalon sisään. Vain totaalisen harhainen idiootti muuten voi toimia näin aidosti ja avoimesti.

      • Levilläkökuparilauteet

        Mutta onneksi noita kouluparakkeja saa vuokrata kovaan hintaan eli myös vuokraaja hyötyy vuosikaudet todella mukavasti Hämeenlinnan päättäjien säälittävästä hölmöilystä vai onko siellä parakkivuokrausfirmassakin saunotettu meidän päättäjiä oikein kuparilauteilla.


    • Vanhakorjataan

      Huvittavaa itkua selvästä asiasta. Kirjastoa voi vastustaa ei siinä mitään mutta hakekaa edes jotain asiaperustetta.

    • Ekonomi67

      Sehän tässä juuri on että jos jossain löytyy asiaperusteita niin tässä keississä. Kun vielä kunnossa olevaan ja sisäilmaltaan moitteetomaan kirjastoon kaadetaan 10 miljoonaa, samaan aikaan kun kaupungissa käydään tälläkin hetkellä koulua, joiden sisäilmassa on todettu olevan homeitiöitä, mättää jossain ja todella pahasti. Parakkikouluista taitaa olla turha mainitakaan, koska ne on hyväksytty nyt Hämeenlinnan pysyväksi olotilaksi koululaisille.

      • TämäkinHyväksyttyäHML

        Ja jos parakissa tulee ahtaan paikan kammo, niin ainahan voi mennä oppitunnille luontoon. Seinätön avokonttori mallihan on nyt muotia. Itseasiassa, tarvitaanko koko koulurakennuksia? Köksän tunnillahan voitaisiin kerätä vuohenputkea ja marjoja ja ampua jousipyssyillä fasaani ja valmistaa se nuotiossa.


    • KokDemTrollonTaktiikka

      Anonyymissä kommentoinnissa on ne hyvät mutta myös huonot puolensa.
      Näissä säälittävimmissä tapauksissa esimerkiksi tuo tunnistettu ja joka paikassa kantaa ottava KokDem-Trolloääliö tekee provosoivan aloituksen, jonka jälkeen sama ääliö vastaa itselleen myötäillen eri nimimerkeillä, luoden näin keinotekoisen enemmistön mielipiteen siitä omasta provokatiivisesta kirjoituksestaan.
      On usein erittäin huomion hakuinen ja sotkee muuten niin siistiä palstaa näillä palstan aiheeseen liittymättömillä massa-töherryksillään, karkottaen ne loputkin asialliset kirjoittajat muille sivustoille.

      • vrhwuq

        Samaa olen havainnut. Avaaja on KokDem trolli joka hokee samaa asiaa ja vastaa itselleen. Ei tuossakaan avauksessa ole mieltä, joten turha lähteä järkevien ihmisten mukaan huutamaan kilpaa. Kirjasto on järkevä peruskorjata.


      • 2809

        Jäi kiinni.


    • kunnossaolevakirjasto

      Siinä se trolli vasta on. Mitä helkkarin järkeä on"kunnostaa" kunnossa olevaa kirjastoa muutamaa eläkeläistä varten. Aamupäivisin sillä istuu iltapäivälehdet nokan edessä eläkeläiset, sen jälkeen tuovat äidit ja hoitajat lapset huutamaan kirjastoon. Illemalla muutama henkilö käy lainaamassa kirjoja. Kirjasto on todella hyvässä kunnossa, verrattuna muihin kaupungin tiloihin. Ehkä kirjasto on hyvässä kunnossa kun sitä ei rempattu. Ainoa mitä kirjastolle olisi voinut tehdä, uusia joitakin kalusteita siellä eläkeläisten iltapäivälehtien lukupiirissä. Itse kirjaston suurkuluttajana ihmettelen tätä remonttia, tai en oikeastaan ihmettele kun katsoo näitten päättäjien nimilistaa.

    • 12VDC

      Eikö sieltä kirjastosta puuttunut joku näköalatasanne henkilökunnalle, tai jotain vastaavaa? Näin muistelen kaup. hall. pj:n remonttia perustelleen.

      • DonaldTrumpLibrary

        Aivan fantastista, pilvenpiirtäjäkirjasto ja urban officet tulee tietenkin penthouseen. Voi Kokoomuskerma rauhassa suunnitella vaikka uutta leikkitelinettä tai vaikka sairaalaa todella nykyaikaisesti.


    • direktio-oikeus

      Kaupunkiuutisisten asiaa koskevassa jutussa oli kuva kaupunginjohtajasta ilmeisesti kertomassa puhujapöntöstä 2019'n talouslukuja k-hallitukselle. Teknisen alan korkean asiantuntemuksen omaavana kaupunginjohtaja olisi talouslukuja selvittäessään voinut tietoonsa ja näkemykseensä perustuen jyrähtää kaupunhallitukselle, että kirjastoon varattu 5,7 M€ on sitten kaikki, mitä ulkoa virheettömän, sisältä silminnähden hyväkuntoisen kirjaston peruskorjaukseen käytetään rahaa. Sillä se saadaan hyvään kuntoon. Nyt myönnetty 5,7 M€ siis riittäköön. Pulinat pois!

      • PulinatPois

        Oletko vainoharhainen? Et tiedä kirjastosta mitään etkä päätä edes omista asioista.


      • PulinatPois
        PulinatPois kirjoitti:

        Oletko vainoharhainen? Et tiedä kirjastosta mitään etkä päätä edes omista asioista.

        Otas nyt taas nappisi niin vähä rauhotut


    • ååäåuur

      Avaava KokDem-trolli on piru miähex.

    • sesiitä

      Anna mun nauraa, vai kaupunginjohtajan olisi pitänyt jyrähtää kaupunginhallitukselle. Kuule meillä on vain nimellisesti kaupunginjohtaja. Nyt on mennyt varmaankin tralvihorrokseen, kesällä on kolopallohorroksessa.

      • eikö_tiedossa

        Kaup.joht. toteuttaa päätökset.


    • sartsa_r

      Väärin, kenakkala toteuttaa kokoomuksen päätökset.

    • HallinnonUnelmaValhe

      Joku hallinnon peräsintä nuoleskeleva ääliö väitti Kaivoparkin yläkannen olevan päivällä puoliksi täynnä ja alakerran aivan täynnä. Se on törkeää valehtelua!! Yläknnella on päivällä 5-15 autoa, ei yhtään enempää. Alhaalla täyttöaste on noin 25-40 %. lltapäivällä ei edes sitäkään

      • RahaaVirtaaMeille

        Itse valehtelet aivan törkeästi, hattulalainen ääliö-kateellinen! Et ole edes käynyt katsomassa. Juuri ja juuri ajotaitosi riittää Tiiriön marketteihin asti! Ja sielläkin käännyt törkeästi suoraan ajavien eteen, kun on iltalypsylle kiire.


      • seontärkeätä
        RahaaVirtaaMeille kirjoitti:

        Itse valehtelet aivan törkeästi, hattulalainen ääliö-kateellinen! Et ole edes käynyt katsomassa. Juuri ja juuri ajotaitosi riittää Tiiriön marketteihin asti! Ja sielläkin käännyt törkeästi suoraan ajavien eteen, kun on iltalypsylle kiire.

        Muista ottaa lääkkeesi.


    • näinonnäppylä

      Myönteistä ja pieni alku muillekin hyville päätöksille oli kuntaveron säilyttäminen nykyisessä 20,75'ssä. Korotus olisi ollut tuhoisaa kaupungin imagolle. Pääsy vähitelleen verokannan alenevaan trendiin olisi eduksi, huomattaisiin laajasti ja alkaisi vahvistaa vahvistaisi kaupungin kiinnostavuutta asumiskaupunkina. Mutta se vaatii kustannuskuria, investointien tärkeysjärjestykseen asettamista ja turhien investointien välttämistä. Kirjaston remontti ehkä oli aiheellinen, mutta remontin aiemmin kerrottu 9,7 M€ budjetti on raskaasti tlimitoitettu huomioiden kerrosalaltaan noin 5000m2 olevan rakennuksen 35v iän, ulkoisesti hyvän kunnon ja kerrotun siitä, ettei rakennuksessa ole ollut varsinaisia ongelmia. Todellakin 2019'lle budjetoidun 5,7M€ pitäisi riittää remontin loppuun saattamiseen. Toinen asia, pysäköintitalo 600 paikkainen VR-asemalle, kun se ilmeisesti on maksullinen tuskin kannustaa uusia junalla töissä pendelöijiä muuttamaan kaupunkiin. Päinvastoin moni ilmaiseen pysäköintiin tottunut VR-pendelöijä saattaa alkaa harkita muuttoa työpaikkakunnalleen.

      • ryihff

        Jätä kirjasto rauhaan. Et ole voinut perehtyä asiaa.


      • hetimuuttaankirjat

        Kirjaston remonttia ei olisi pitänyt aloittaa. Kyllä ne pendelöijät on pieni osa jotka harkitsee Hämeenlinnasta muuttoa. Tarvitsisi vain ennen vuodenvaihdetta muuttaa kirjat muualle niin ei tarvitsisi maksaa Hämeenlinnaan veroja.


      • Eieikestä

        Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.


    • porionykkönen

      Minä tulen mukaan. Porissa ob veroäyri prosentin pienempi kun Hämeenlinnassa. Muutetaan kaikki poriin.

    • Syoövft

      Tänäänkin ihmettelen uuden kirjaston korjaamista.

      • ikuisetparakkikoulut

        Mutta homehtuneet koulut ja vuosikausien parakkikoulut ovat aivan mahtava vetovoima Hämeenlinnalle. Voi sitä lapsiperheiden määrää jotka ovat ihan kirkuen muuttamassa Hämeenlinnaan lasten miellyttävien ja laadukkaiden opiskelupaikkojen perään ja näin ollen kääntävät kaupungin muuttotappion muuttovoitoksi.


      • Vloutte

        Lopete heti juopottelu niin pääset kelaa heti aamulla.


      • VissiinHometta

        Kela on remontissa.


    • kertokaasemeille

      Tänään HäSa kertoo kokosivun jutussa Wetterin väistötiloista. Olisipa joskus kertonut, mistä kirjaston 10M€ ns peruskorjaus koostuu. Kyllähän lehdeltä, jonka olemassaolon sen tilaajat ja veronmaksajat kustantavat, odottaisi sen verran tutkivaa journalismia, että kertoisi lukijoilleen tämän kohtuuttoman kalliin remontin sisällön. Kustannusarviossa on puolet liikaa. Oikea budjetti remontille sisältäen putket-, vesikaton päällysteen, ikkunat, sähköt ja sisäpinnat olisi 5...6M€ Nokialla rakennetaan kokonaan uusi kolmikerroksinen kirjastotalo, 9M€'lla. Jossakin on siis ilmaa ja juuri sen tulisi lehden veronmaksajille kertoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1779
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1575
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      47
      1529
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe