Verokanta 2018 ja kirjaston korjaus

Anonyymi

Myönteistä havaita paikallisesta pikku mediasta, että suunnitelma kuntaveron nostamiseksi ei toteudu, vaan veronakanta 2018 säilyy nykyisessä 20,75%'ssa. Tältä pieneltä osin järki voittaa. Verotuotot jäävät 3M€ aiempaa suunnitelmaa pienemmiksi.

Yhtä paljon, eli 3M€ oienemmäksi toivoisi jäävän myös kustannuksen kirjaston ns peruskorjauksesta. Tänään Kaupunkiuutiset kertoo, että kirjaston peruskorjaukseen on varattu 5,7 M€. Olisipa se tuon unelmaremontin loppusumma. Mutta pahoin on pelättävissä, että kyseinen Ku'n kertoma euromäärä on vain 2018'lle varattu summa ja lopullinen unelmakirjaston kustannus 2020'een mennessä tulee olemaan se moneen kertaan tuskailtu 9,7M€ eli pyöristettynä 10M€.

52 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Otsikoon korjaus, pitää tietysti olla Verokanta 2019 jne

 • Kaikki veroraha on täysin vapaata riistaa ennen kuin se johonkin hyväksytysti kohdennetaan. Tässä tapauksessa kirjaston ns. remonttiin. Kun ei omistaan joudu ns. remontin päättäjät laittamaan eikä vastuuseen mistään joudu niin kaikki on kuntatasollakin näköjään ihan mahdollista

 • Mitä helkkarin järkeä on kirjastoa remontoida, aivan kunnossa oleva talo. Koululaiset kuulemma ilman kirjoja kun rahat ei niihin riitä. Parkkitaloja rakennetaan vaikka edelliset ammottavat tyhjyyttään. ei ole ihme jos asukkaat muuttavat tästä käpykylästä pois, eihän täällä kohta ole kun näitä pakolaisia. Eihän tämmöistä touhua kestä mursunnahkainen persekkään. Miten kaikki osaamattomat poliitikot ja virkamiehet ovat pesiytyneet samaan kaupunkiin, jokunen on rahdattu pohjoisesta asti.

  • Ollaan hönöinä Hämeenlinnalaisina ansaittu juurikin nykyisen tasoiset päättäjät. Antamalla äänet seuraavissakin vaaleissa ko. ehdokkaille varmistamme tämän saman pöljäilyn jatkuvan.

  • Mitä ihmeen höpötystä tuo jatkuva toitottaminen, että parkkitalot muka ammottavat tyhjyyttään. Aina on ollut täyttä Kaivoparkin alakerrassa ja yläkansikin puolillaan autoja JOKA PÄIVÄ. Jollekulle on vaan jäänyt sama levy soimaan, lieneekö ikinä edes käynyt parkkitalossa. Parkkitaloja kaivataan kipeästi lisää ja ensiksi rautatieaseman seudulle.

 • Ihan sama ketä sinne äänestetään, hyvätveljet ne asiat päättää.

 • Miltä tuntuu pakkomielle avaaja vastata itselle? Taaskaan kukaan muu ei ole kiinnostunut kirjaston ja korjauksen vastustamisesta. Tietenkään ei, koska korjattu ja uudistettu Kirjasto palvelee meitä kaikkia hämeenlinnalaisia. Ainiin mitä mieltä oletkaan Kirjaston remontista?

  • Jukolan kirjaston yhdistetty ns. siirtoremontti uudempiin ja moderninpiin tiloihin oli ainakin suoraan Assista. Ja kaiken lisäksi siellä pitää aikuistenkin ihmisten ottaa kengät pois, kun muuten menee pöpöjä viereisen huoneen neuvolaan ja vauvoja ryömii jaloissa.

 • Eihän siellä kirjastossa ollut mitään korjattavaa. kyllä ne huutavat mukulat siellä vanhassakin olisivat pärjänneet. Hämeenlinnalaisista siellä käy ehkä 2%. Kyllä tämä suuri kansanpaljous olisi pärjännyt vanhassakin kirjastossa. Olisi vain annettu kaikille kuulosuojaimet metelin takia. ei se meteli mukuloilta lopu vaikka tehtäisiin uusi kirjasto.

 • Kiitos kirjaston korjaamisesta.!!! Kirjasto vaatii myös uudistamista. Joku on aina vastaan, kokonaisuuden kannalta ei yhden häiriintyneen itku merkitse mitään.

  • En ole kuullu kenenkään kehuvan kirjaston remonttia, ainoa joka sitä kehuu on näillä sivuilla kirjoitteleva päättäjä joka oli siunaamassa tämän järjettömän remontin. Sitä remonttia ihmettelee kirjaston suurkuluttajatkin. Sehän on hyvä että korjataan jos on rahaa, mutta kun sitä ei ole edes homekoulujen korjaukseen saati sitten kunnon valaistukseen, esimerkiksi vanhan hautausmaan kulkuväylälle. Ihmettelen miten sitä löytyy tämmöisen muutamien satojen henkilöitten käyttämään kunnossa olevaan kirjastoon. Koululaiset on ilman koulua ja kirjoja. Mutta pääasia tuntuu olevan että muutamalle eläkeläiselle tehdään suuret remontit. Olisi tullut halvemmaksi tilata näille eläkeläisille iltapäivälehdet kotiin. Sitä voi olla kirjasto-fani, mutta täytyy ottaa järki käteen mikä on ykkösasia. On täällä kaupungissa aika surkuhupaiset päättäjät. Nyt kirjasto on siirretty väliaikaisesti kunnossa olevasta paikasta hometaloon wetteriin.

 • Jos käyttää kirjastoa aktiivisesti, eikä välitä siitä mihin verovarat kohdennetaan noin yleensä, eivätkä omat lapset käy parakkikoulua tai homekoulua, varmasti iloitsee täysin rinnoin kun saadaan jotain extraa kirjastoon, joka ei olisi ollut perusparannus tarpeessa vielä vuosiin. Jos taas ajattelee kokonaisuutta ja lapsia, ei voi kuin ihmetellä sitä miten kunnossa oleva kirjasto priorisoitiin tässä tilanteessa. 97 % kirjaston käyttäjistähän oli tyytyväisiä vanhaan remontoimattomaan kirjastoon.

  • Sanoit totuuden. Meille 97%'lle kirjaston aktiivikäyttäjistä, joilla on järkeä panna myös investoinnit tärkeysjärjestykseen, riittäisi, että kirjaston korjauksen käytetään enintään tuo kaupunkiuutisten kertoma 5,7 M€, eikä yhtään enempää.

 • Avaajan pakkomielle kirjaston vastustamisessa on pahassa mallissa kun vastaa jatkuvasti itselleen täällä suolessa. Mielenterveys horjuu, mutta onneksi tulee kaupunkiin myös uusi sairaala. Sen verran tuli harhoja että meni väittämään 97% kirjaston käyttäjistä vastustaa kirjastoa ja sen korjausta. Kummaa on vastustaminen kun Kirjastossa käyvät kuten minäkin todella paljon. Kirjaston korjauksella on tietysti meidän hämeenlinnalaisten täysi tuki.

  • Niin paljon on mennyt HV-sovittuja rakennushankkeita Hämeenlinnassa ihan perseelleen ja maasutuspiikki on varmaan kasvanut jo äärimittoihin, että sitä oli nyt jo vihdoinkin syytä lyhentää. Kirjaston ns. remontti oli oikein hyvä kohde juurikin tähän hommaan. Taas on pöytä puhdas ja hankkeen toteuttajalla kerrankin katteet mahtavasti kohdillaan.

  • On täällä hassua joukkoa. Tavanomaisesti valitetaan koska jokin asia kuten koulurakennus on huonossa kunnossa. Nyt ilmeisesti yksi valittaa kun 40- vuotias kovankäytön kirjasto korjataan.

 • Tälle pakkomielle.vaikeana vanhukselle. Katselisin ensin omaa mielenterveyttä. Jos Hämeenlinnaan tehtäisiin kysely kuka kannattaa kirjaston remonttia jos tarvitsisi valita koulujen korjaus tai kirjaston remontti. Uskoisin että tämä 97% olisi koulujen kannalla. Mutta kun näin ei voi tehdä kun ymmärtämättömät poliitikot ja virkamiehet olivat kirjaston remontin kannalla. Se että sinä käyt lukemassa ne iltapäivälehdet kirjastossa joka päivä, ei tee siitä silti ykkösvaihtoehtoa. mutta kun päättäjät oli yhtä tolloja kun sinä niin 10 milj euroa menee kun taivaan tuuliin, ja lapset kärsii kun ei ole koulua eikä kirjoja.

  • Koita päästä irti pakkomielteestä. Kävit haistelemassa Kirjaston vessaa ja totesit suolessa rakennus on täydessä kunnossa. Rakentamisesta et ymmärrä mitään. Kirjasto korjataan ja me hämeenlinnalaiset tuemme. Mitä mieltä olet Kirjaston korjaamisesta noin muuten.

  • pahaTaudinkuva kirjoitti:

   Koita päästä irti pakkomielteestä. Kävit haistelemassa Kirjaston vessaa ja totesit suolessa rakennus on täydessä kunnossa. Rakentamisesta et ymmärrä mitään. Kirjasto korjataan ja me hämeenlinnalaiset tuemme. Mitä mieltä olet Kirjaston korjaamisesta noin muuten.

   Pitäiskö jonkun ystävällisen saattajan vähän talutella sinua kävelemässä, niin alkaisi aivotkin taas toimia. Moinen vammailu ottaa päähän. Mielisairasta yleistää itsensä kaikiksi kaupunkilaisiksi ja kirjaston käyttäjiksi.

  • pahaTaudinkuva kirjoitti:

   Koita päästä irti pakkomielteestä. Kävit haistelemassa Kirjaston vessaa ja totesit suolessa rakennus on täydessä kunnossa. Rakentamisesta et ymmärrä mitään. Kirjasto korjataan ja me hämeenlinnalaiset tuemme. Mitä mieltä olet Kirjaston korjaamisesta noin muuten.

   Me Hämeenlinnalaiset, ketkä me. Olet reppana yksin mielipiteesi kanssa. Ne vessan pyttyyn tarkoitetut jätökset ovat tainneet jäädä päähäsi. valitettavasti.

 • Minä ihmettelen kun aivan uusi kirjasto korjataan.

 • Ojoisten viisi vuotias homeessa oleva lastentalo luvattiin korjata viime kesänä, mutta ilmeisesti oli tärkeämpää tehdä unelmien kirjasto terveen kirjastotalon sisään. Vain totaalisen harhainen idiootti muuten voi toimia näin aidosti ja avoimesti.

  • Mutta onneksi noita kouluparakkeja saa vuokrata kovaan hintaan eli myös vuokraaja hyötyy vuosikaudet todella mukavasti Hämeenlinnan päättäjien säälittävästä hölmöilystä vai onko siellä parakkivuokrausfirmassakin saunotettu meidän päättäjiä oikein kuparilauteilla.

 • Huvittavaa itkua selvästä asiasta. Kirjastoa voi vastustaa ei siinä mitään mutta hakekaa edes jotain asiaperustetta.

 • Sehän tässä juuri on että jos jossain löytyy asiaperusteita niin tässä keississä. Kun vielä kunnossa olevaan ja sisäilmaltaan moitteetomaan kirjastoon kaadetaan 10 miljoonaa, samaan aikaan kun kaupungissa käydään tälläkin hetkellä koulua, joiden sisäilmassa on todettu olevan homeitiöitä, mättää jossain ja todella pahasti. Parakkikouluista taitaa olla turha mainitakaan, koska ne on hyväksytty nyt Hämeenlinnan pysyväksi olotilaksi koululaisille.

  • Ja jos parakissa tulee ahtaan paikan kammo, niin ainahan voi mennä oppitunnille luontoon. Seinätön avokonttori mallihan on nyt muotia. Itseasiassa, tarvitaanko koko koulurakennuksia? Köksän tunnillahan voitaisiin kerätä vuohenputkea ja marjoja ja ampua jousipyssyillä fasaani ja valmistaa se nuotiossa.

 • Anonyymissä kommentoinnissa on ne hyvät mutta myös huonot puolensa.
  Näissä säälittävimmissä tapauksissa esimerkiksi tuo tunnistettu ja joka paikassa kantaa ottava KokDem-Trolloääliö tekee provosoivan aloituksen, jonka jälkeen sama ääliö vastaa itselleen myötäillen eri nimimerkeillä, luoden näin keinotekoisen enemmistön mielipiteen siitä omasta provokatiivisesta kirjoituksestaan.
  On usein erittäin huomion hakuinen ja sotkee muuten niin siistiä palstaa näillä palstan aiheeseen liittymättömillä massa-töherryksillään, karkottaen ne loputkin asialliset kirjoittajat muille sivustoille.

  • Samaa olen havainnut. Avaaja on KokDem trolli joka hokee samaa asiaa ja vastaa itselleen. Ei tuossakaan avauksessa ole mieltä, joten turha lähteä järkevien ihmisten mukaan huutamaan kilpaa. Kirjasto on järkevä peruskorjata.

  • Jäi kiinni.

 • Siinä se trolli vasta on. Mitä helkkarin järkeä on"kunnostaa" kunnossa olevaa kirjastoa muutamaa eläkeläistä varten. Aamupäivisin sillä istuu iltapäivälehdet nokan edessä eläkeläiset, sen jälkeen tuovat äidit ja hoitajat lapset huutamaan kirjastoon. Illemalla muutama henkilö käy lainaamassa kirjoja. Kirjasto on todella hyvässä kunnossa, verrattuna muihin kaupungin tiloihin. Ehkä kirjasto on hyvässä kunnossa kun sitä ei rempattu. Ainoa mitä kirjastolle olisi voinut tehdä, uusia joitakin kalusteita siellä eläkeläisten iltapäivälehtien lukupiirissä. Itse kirjaston suurkuluttajana ihmettelen tätä remonttia, tai en oikeastaan ihmettele kun katsoo näitten päättäjien nimilistaa.

 • Eikö sieltä kirjastosta puuttunut joku näköalatasanne henkilökunnalle, tai jotain vastaavaa? Näin muistelen kaup. hall. pj:n remonttia perustelleen.

  • Aivan fantastista, pilvenpiirtäjäkirjasto ja urban officet tulee tietenkin penthouseen. Voi Kokoomuskerma rauhassa suunnitella vaikka uutta leikkitelinettä tai vaikka sairaalaa todella nykyaikaisesti.

 • Kaupunkiuutisisten asiaa koskevassa jutussa oli kuva kaupunginjohtajasta ilmeisesti kertomassa puhujapöntöstä 2019'n talouslukuja k-hallitukselle. Teknisen alan korkean asiantuntemuksen omaavana kaupunginjohtaja olisi talouslukuja selvittäessään voinut tietoonsa ja näkemykseensä perustuen jyrähtää kaupunhallitukselle, että kirjastoon varattu 5,7 M€ on sitten kaikki, mitä ulkoa virheettömän, sisältä silminnähden hyväkuntoisen kirjaston peruskorjaukseen käytetään rahaa. Sillä se saadaan hyvään kuntoon. Nyt myönnetty 5,7 M€ siis riittäköön. Pulinat pois!

  • Oletko vainoharhainen? Et tiedä kirjastosta mitään etkä päätä edes omista asioista.

  • PulinatPois kirjoitti:

   Oletko vainoharhainen? Et tiedä kirjastosta mitään etkä päätä edes omista asioista.

   Otas nyt taas nappisi niin vähä rauhotut

 • Avaava KokDem-trolli on piru miähex.

 • Anna mun nauraa, vai kaupunginjohtajan olisi pitänyt jyrähtää kaupunginhallitukselle. Kuule meillä on vain nimellisesti kaupunginjohtaja. Nyt on mennyt varmaankin tralvihorrokseen, kesällä on kolopallohorroksessa.

  • Kaup.joht. toteuttaa päätökset.

 • Väärin, kenakkala toteuttaa kokoomuksen päätökset.

 • Joku hallinnon peräsintä nuoleskeleva ääliö väitti Kaivoparkin yläkannen olevan päivällä puoliksi täynnä ja alakerran aivan täynnä. Se on törkeää valehtelua!! Yläknnella on päivällä 5-15 autoa, ei yhtään enempää. Alhaalla täyttöaste on noin 25-40 %. lltapäivällä ei edes sitäkään

  • Itse valehtelet aivan törkeästi, hattulalainen ääliö-kateellinen! Et ole edes käynyt katsomassa. Juuri ja juuri ajotaitosi riittää Tiiriön marketteihin asti! Ja sielläkin käännyt törkeästi suoraan ajavien eteen, kun on iltalypsylle kiire.

  • RahaaVirtaaMeille kirjoitti:

   Itse valehtelet aivan törkeästi, hattulalainen ääliö-kateellinen! Et ole edes käynyt katsomassa. Juuri ja juuri ajotaitosi riittää Tiiriön marketteihin asti! Ja sielläkin käännyt törkeästi suoraan ajavien eteen, kun on iltalypsylle kiire.

   Muista ottaa lääkkeesi.

 • Myönteistä ja pieni alku muillekin hyville päätöksille oli kuntaveron säilyttäminen nykyisessä 20,75'ssä. Korotus olisi ollut tuhoisaa kaupungin imagolle. Pääsy vähitelleen verokannan alenevaan trendiin olisi eduksi, huomattaisiin laajasti ja alkaisi vahvistaa vahvistaisi kaupungin kiinnostavuutta asumiskaupunkina. Mutta se vaatii kustannuskuria, investointien tärkeysjärjestykseen asettamista ja turhien investointien välttämistä. Kirjaston remontti ehkä oli aiheellinen, mutta remontin aiemmin kerrottu 9,7 M€ budjetti on raskaasti tlimitoitettu huomioiden kerrosalaltaan noin 5000m2 olevan rakennuksen 35v iän, ulkoisesti hyvän kunnon ja kerrotun siitä, ettei rakennuksessa ole ollut varsinaisia ongelmia. Todellakin 2019'lle budjetoidun 5,7M€ pitäisi riittää remontin loppuun saattamiseen. Toinen asia, pysäköintitalo 600 paikkainen VR-asemalle, kun se ilmeisesti on maksullinen tuskin kannustaa uusia junalla töissä pendelöijiä muuttamaan kaupunkiin. Päinvastoin moni ilmaiseen pysäköintiin tottunut VR-pendelöijä saattaa alkaa harkita muuttoa työpaikkakunnalleen.

  • Jätä kirjasto rauhaan. Et ole voinut perehtyä asiaa.

  • Kirjaston remonttia ei olisi pitänyt aloittaa. Kyllä ne pendelöijät on pieni osa jotka harkitsee Hämeenlinnasta muuttoa. Tarvitsisi vain ennen vuodenvaihdetta muuttaa kirjat muualle niin ei tarvitsisi maksaa Hämeenlinnaan veroja.

  • Pahoitin niin ja muutan taas tänäänkin Poriin.

 • Minä tulen mukaan. Porissa ob veroäyri prosentin pienempi kun Hämeenlinnassa. Muutetaan kaikki poriin.

 • Tänäänkin ihmettelen uuden kirjaston korjaamista.

  • Mutta homehtuneet koulut ja vuosikausien parakkikoulut ovat aivan mahtava vetovoima Hämeenlinnalle. Voi sitä lapsiperheiden määrää jotka ovat ihan kirkuen muuttamassa Hämeenlinnaan lasten miellyttävien ja laadukkaiden opiskelupaikkojen perään ja näin ollen kääntävät kaupungin muuttotappion muuttovoitoksi.

  • Lopete heti juopottelu niin pääset kelaa heti aamulla.

  • Kela on remontissa.

 • Tänään HäSa kertoo kokosivun jutussa Wetterin väistötiloista. Olisipa joskus kertonut, mistä kirjaston 10M€ ns peruskorjaus koostuu. Kyllähän lehdeltä, jonka olemassaolon sen tilaajat ja veronmaksajat kustantavat, odottaisi sen verran tutkivaa journalismia, että kertoisi lukijoilleen tämän kohtuuttoman kalliin remontin sisällön. Kustannusarviossa on puolet liikaa. Oikea budjetti remontille sisältäen putket-, vesikaton päällysteen, ikkunat, sähköt ja sisäpinnat olisi 5...6M€ Nokialla rakennetaan kokonaan uusi kolmikerroksinen kirjastotalo, 9M€'lla. Jossakin on siis ilmaa ja juuri sen tulisi lehden veronmaksajille kertoa.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.