Finnish army

marssi2000luvulle

Ihan hävettää kun näkee teeveestä tai YouTubesta Suomen armeijan paraateja, sotilaat marssii huonossa ryhdissä, osa jopa väärään tahtiin ka muutenkin marssiminen on hyvin vetelän ja laiskan oloista.
Ehdotankin että paraatimarssien perinteinen tyyli unohdettava ja Suomessa mietittävä kokonaan uusi tyyli marssia paraateissa, ensinnäkin ase pois olalta rinnan eteen ja kädet kiinni valmiusasentoon aseeseen, unohdetaan marssityyli jossa "jalka lennähtää eteen nilkka ojennettuna", niin kuin aikoinaan vielä opetettiin, nykyään sitä vielä yritetään mutta huonolla menestyksellä, marssityyli muutettava vaikkapa "tamppaavaksi kävelyksi" koska sellainen tyyli sopii nykyaikaan ja on aggressiivisemman näköistä kuin vanha tyyli, marssin tulee nykypäivänä näyttää "uhkaavalta".

Esimerkkinä voisi sanoa Portugalin armeijan paraatimarssityyli.

Kyseeseen Suomessa voisi tulla jopa lyhyillä askeleilla etenevä tamppaava hölkkätyyli jonka etenemisnopeus ei olisi ripeää normaalimarssia nopeampaa.

21

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aivan oikein, että Puolustusvoimien koulutuksessa on asetettu manöövereille ja äksiisille hyvin alhainen painoarvo. Koulutuksen pitäisi painottua taistelussa elävänä selviämiseen ja vihollisen eliminoimiseen.

      50-luvun kaikuja ovat esimerkiksi rynnäkkökiväärin hihnan idioottimaiset kiinnikkeet, jotka tehokkaasti estävät aseen pitämisen rinnalla tähtäysasennossa, mutta tietysti mahdollistavat aseen kantamisen hihnasta komeasti olalla. AK-47:kaa ei edes voi pitää olalla luontevasti hihnan varassa, vaan sitä on kannettava uhmakkaasti edessä rinnalla.

      Kiinnitysten takia on modernisoituihin rynnäkkökivääreihin jouduttu toteuttamaan kummallinen "viritelmä", jolla ase saadaan hihnalla tuettuna pidettyä tähtäysasennossa.

    • Saintonparas

      Suomalainen korpisoturi viisveisaa paraateista !

    • Löytyytahtijaryhti

      Tiedäkös mikä tuohon auttaa?Laitetaan palvelusaika esim.5 vuodeksi.

    • Tärkeimmät_ensin

      Hienoimmat paraatit ovat kehitysmaissa.

    • PolviPojastaHeikentynyt

      Joutaisi lopettaa kokonaan kun aiheuttaa pelkkää myötähäpeää. Katselin taannoin tuolla eräässä itärannikon varuskuntakaupungissa sotilasoppilaitoksen päätösjuhlaparaatia, jossa luulisi näkevänsä parasta suoritusta. No, keulassa käsi lipassa kulki pönäkkä herra jolle ei ilmeisesti ollut auennut että mukana kulkevan soittokunnan marssin soitanta jotenkin liittyy marssimisen tahtiin, herra mennä topotti ihan omaa tahtiaan. Ja joukot lököttävissä ja pussittavissa maastopuvuissaan ja linttaan tallatuissa varsikengissään toivat mieleen enemmän Volgan lautturit kuin sotilaallisen paraatijoukon.

      • gtrpo

        Hys Hys!

        Ei saa sanoa totuuksia ääneen!

        Joku voi vielä pahoittaa mielensä.

        Pitää vain katsoa joka päivä tuntematonta sotilasta ja unelmoida maineesta ja kunniasta. Suomalaisille sota on yhtä kuin mustavalkoiset filmit ja sotamies Rokka juttelemassa mukavia piikatytöille maitolaiturilla.


    • marssi2000luvulle

      Totta että paraateille yms on asetettu pieni paino-arvo mutta miksi niitä sitten pidetään? Miksi niitä kuvataan youtubeen ihan puolustusvoimien taholta ja miksi niitä esitetään teeveessä? Näin tekee kaikki maailman armeijat, näyttävät mahtiaan, se on kukkoilua ja se pitää hoitaa kukon tavalla eikä kanan tavalla!!
      Toki Portugalissakin, jota aloitusviestissä mainostin, marssitaan perinteiseen tapaan mutta erikoisjoukot pitää laulu (huuto)mekkalaa ja marssivat puolijuoksua ja hakkaavat saappaitaan katuun ja aseet on valmiina edessä eikä olalla, vaikuttavan näköistä. Tätä ajoin takaa, marssityyli päivitettävä nykyaikaan, niinhän on ajat sitten päivittynyt esimerkiksi loma-asu, se on nykyään sotilaallisempi eli maastopuku eikä silitetty lomapuku niin kuin oli ennen.
      Kyllä minä ainakin haluisin marssia näyttävästi ja näyttää sillä että tahtoa ja ruutia löytyy myös taistelukentälle eikä velttoutta löydy edes marssiin/paraatiin, kaikki vedetään läpi teräksen lujaa!!

    • Reikäpanssariin

      Nykyaikana v. 2018 eivät marssit tai paraatit ole mikään tärkeä koulutusmuoto. Toista se oli meillä 80-luvulla. Mutta ei ole mitään järkeä käyttää 6 kk koulutuksesta viikkoja paraatimarssien harjoitteluun ja kenkien lankkaamiseen. Armeijan vahvuus on meillä siinä, että maavoimien aseet on valittu järkevästi. Niiden käytön oppii parissa päivässä. Ja useimmat ovat lisäksi tulivoimaltaan maailman parhaita. En mainitse asetyyppejä, koska silloin sensuuri iskisi. Hävetköön se aloittaja vaan ja matkustakoon Ranskaan katsomaan kun legioona marssii jos marsseista tykkää.

      • Jbitf

        Maavoimien aseet valittu järkevästi...
        Perusratkaisultaan 1944 suunniteltu rynkky ja Tsekkoslovakialainen 1950-luvun kevyt kk. Musti-sinko vissiin jo kuitenkin päästetty eläkkeelle?


      • Ylikessu72

        Suomalaisen rynkyn erikoisuuksia: purkaminen ja kokoaminen ilman työkaluja. Puhdistusvarusteet kulkevat aseen perän sisällä. Kestää vettä. Käytön oppii tunnissa. Tarkka 300 metriin ilman kiikaria. Täydellinen työkalu reserviläisarmeijalle. Kevyt kk: käytön oppii muutamassa tunnissa, syö samaa patia kuin rk. Tappokone. Täydellinen työkalu reserviläisarmeijalle.


      • G57k
        Ylikessu72 kirjoitti:

        Suomalaisen rynkyn erikoisuuksia: purkaminen ja kokoaminen ilman työkaluja. Puhdistusvarusteet kulkevat aseen perän sisällä. Kestää vettä. Käytön oppii tunnissa. Tarkka 300 metriin ilman kiikaria. Täydellinen työkalu reserviläisarmeijalle. Kevyt kk: käytön oppii muutamassa tunnissa, syö samaa patia kuin rk. Tappokone. Täydellinen työkalu reserviläisarmeijalle.

        Tämä varusmies/reserviläisarmeija on yhä pahempi dilemma. Määrää saadaan kyllä mutta laatu laskee. Aseistus maailmalla käy yhä teknisemmäksi ja monimutkaisemmaksi. Varusmiehiä ei palvelusajan puitteissa ennätetä kouluttaa niiden käyttöön ja kun siinä ajassa pitää keretä kouluttamaan kaikki muukin sotilaallinen koreografia ja perustaidot alkaen nuotion/kaminan sytyttämisestä. Vaikka jotenkin ehdittäiskin niin reservissä pian unohtuu kun kertauksia ei ole varaa järjestää. Niinpä sitten aseistuksen on pakko olla tuota simppeliä maailmansodan aikaista, jota osaa käsitellä paviaanikin.


    • taisteluristeilijälisää

      Ehdin katsoa hetken tuota paraatia, että onko minkälaista ilmavoimien kalustoa paraatissa... ainakaa 2km mittaista taisteluristeilijää ei näkynyt näin pikaisesti katsottuna.

      Jos joku kävelisi paraatissa takaperin, peruuttaisi ryhdikkäästi marssien?

      • AkanRontti

        Vuonna 2024 kun tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta kuuluisasta Kannaksen läpijuoksusta, olisi loistavaa mikäli koko paraati etenisi takaperin, mieluiten vielä rientomarssivauhtia.


      • Maailmanparhaat

        Oli oli lentovermeitä,suorittivat vain ylilennon väärän kadun yli.No oli hyvä kuitenkin että lensivät rajojemme sisäpuolella.


    • armeijanpelottelua

      Oli tuuletusikkuna auki itsenäisyyspäivänä... ääni tuli totesin heti että on ilmavoimien joku kone menee, ei ole siviililentokone tuo.

      Veli sanoi tuossa joskus että, kun pystyn komentamaan kuin joku luutnantti, niin hän kuuli kerran sellaisen eikä halua kuulla enää toista kertaa :D

    • Jermu90

      Vai pitäisi osata marssia paremmin:) Suomen sotilaiden koulutus kohdistuu puolustamaan itseään ja siviiliväestöämme ... hyökkääjia tappamalla. Nuo marssihommat on enemmän niitä valloittajien juttuja.

      • RajallaRaatteen

        Aivan.Paraati ja soittotaito,taistelutaidoilla ei niinkään kuten 1939 osoitti.


      • marssi2000luvulle

        No miksi sitte YouTubessa ylipäätään näytetään videoita mm. paraateista, miksi on paraateja? Nehän on juuri ns. sotilas mahdin näyttämistä, ollut iät ja ajat, jos kerran jotain tehdään niin se tulisi tehdä kunnolla eikä laahustaen!! Perin kummallinen on jermujen mielipide, en jaksa uskoa että tuollaiset jermujen jaksaisi taisteluissakaan sataa prosenttia itsestään antaa jos eivät viitsi paraatissa marssia sadalla prosentilla eli aivan tiptop! Jermuilla yleensä puheet suuremmat kuin teot!


    • turha-intti

      Finnish sössijät sopisi otsikoksi...

    • viihdettävarusmiehille

      hmm... vanhoja elokuvia varuskuntiin joulun ajan ratoksi katsottavaksi... vanhoja Charles Bronsonin elokuvia päivittäin, iltaisin aina... erityisen hyvä on tämä: The Mechanic 1972, alkuperäinen Mestarimurhaaja -niminen, sitten nämä.. Murphy's Law, Deathwish... jännityselokuvia viihteeksi iltoihin.

    • Maanpuolustaja

      Kaikki soltut autonlavalle ja lentävä henkilöstö lentäviin koneisiinsa paraatissa! Marssiminen tahdissa ei ole tätä päivää. Lisää tesettiä kehiin, sulkeiset pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe