Aihe

Rottweilerin pentu ja laminaatti lattia

Lonkkavika

Meille on tulossa pentu ja huolestuttaa tuo laminaatti lattia. Onko kellään kokemuksia, mitä kova lattia pinta vaikuttaa pennun lonkkien kehitykseen?

16

229

  Vastaukset

  • Ei hyvää tee! Jos osaa katsoa, niin ei koirat, eikä kissat, onnellisilta näytä luistellessaan. Joitakin ihmisiä se vieläpä naurattaa!!!?

  • Meillä puolitoista vuotias labbis ja just kuvattu AA/00. Ja laminaatit. Opetettu vaan ihan pienestä, että sisällä ei riehuta yhtään. Sitten mennään metsään ja pellolle treenaa ja purkaa ne energiat.

   • Kaikilla ei oo omaa peltoa,eikä metsääkää .Ja koira puistoon ei voi viedä kun jo 7kk ärhentelee muille.Et ei helppoa oo.


   • No meillä sattuu olemaan ja koirat ihan harrastus-/käyttökoiriksi ostettu ja terveyttä yritetty varjella. Mutta lattiat taisi olla se keskustelun pointti.


  • Jihaa, lohduttavaa kuulla. Lähinnä pelkään noita pentuhepuli aikoja, kun on isot tilat, eikä aina voi vahtia. Olen aika paniikissa, joten olisi hyvä kuulla vielä lisää kokemuksia.

  • Meilläkin on 120 m2, yläkertaan ei ole saanut mennä kyllä koskaan. Tietenkin roduissa on eroa, tämä yksilö on vaan pienestä pitäen oppinut sen että sisällä=rauhassa. Ulkona kyllä pinkoo tuhatta ja sataa damin/linnun etsinnässä ja tietenkin normaaleilla lenkeillä. Mutta itse en usko, että laminaatit on automaattinen lonkanpilaaja, ei tämä kyseinen ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinen koira ja lattioita ei ole koirien vuoksi vaihdettu. Ruokinnalla myös iso osa kehitykseen sekä tietenkin perimällä. Ja liikunnalla vaihtelevassa maastossa , että lihakset pääsee kehittymään hyvin.

  • Minulla on myös pentuli. Hänet hankittuani pehmustin asuntoni, myös seinät. Lääkärini sanoi että se on hyväksi koirun lonkille.

  • T.R.Ollila. Hyvä homma, mutta mites katto. Ei kai vaan jäänyt pehmustamatta.

   Eniten askarruttaa tässä se, että kehittyy matalat maljat, jos pennun täytyy askeltaa poikkeavasti, ettei liukastu.

   • Nyt kaikki joilla A/A lonkat ja 0/0 kyynärät kertokaa, millainen lattia teillä oli, kun koiranne oli pentu. KIITOS ETUKÄTEEN.


   • kallup kirjoitti:

    Nyt kaikki joilla A/A lonkat ja 0/0 kyynärät kertokaa, millainen lattia teillä oli, kun koiranne oli pentu. KIITOS ETUKÄTEEN.

    Meillä laminaatti, mut suuuret matot Ja valitettavat c t.


   • Kattoa en ole pehmustanut, hyvä kun sanoit!


  • Rott weilerin pennulle laminaatti lattia on kyllä pahajuttu.

   • Kun toiset pitävät mattoja, ettei lonkkavikaa tulisi. Onko se tarpeellista vai uskomusta. Huonesiisteys opetus kärsii mattojen ollessa ja onko siitä todellisuudessa mitään hyötyä. Pentukirjoissa sanotaan, että matot pois. Onko siinä itse aiheutettu lonkkavika, jos niin tekee. Olisin kiitollinen vastauksista, joilla terveet lonkat, mutta ilman mattoja ja laminaattilattia.


   • Mattojen hyödystä en tiedä, mutta meillä oli matot ja laminaatti ja ei muodostunut lonkkavikaa, eikä myöskään kyllä tuntunut siisteysopetus matoista kärsivän/hidastuvan. Tosin ihan pennusta asti aloimme opettamaan että sisällä ei hirveästi riekuta sillä voi olla osuutta asiaan lonkkien kunnosta.


  • Yleensä pennut pissaavat matolle. Mattopyykkiä välttääkseni tätä kyselen, kun kestää aika kauan niitä kuivattaa. Ja saa olla jatkuvasti mattoja vaihtamassa. Loppupelissä siis onko tästä mitään todellista hyötyä? Mietin myös, että onkohan pennut kasvattajallakaan sellaisessa tilassa, jossa ei ole satuttamisvaaraa. Kiitos kaikille vastauksistanne, lisää toivoen.

  • Mattoja reilusti lattialle. Mulla eka rottis D-lonkkainen kun en mistään mitään tiennyt. Seuraavat A/0 kaikki. Syötän hyvälaatuista penturuokaa, pidän hoikkana ja mahd. paljon vapaata liikuntaa pellolla ja metsässä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730