Kummittelun perusongelma

Tämä: kuinka aineeton "henki" voisi saada ainetta, eli kaikenlaista tavaraa, liikkumaan?
Sillä ainahan kummittelussa ovet narisee, jne., aineellisia ilmiöitä havaitaan.

19

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • popliinihaamu

      On siinä toinenkin dilemma. Jos kerran ihminen voi muuttua hengeksi ja kummitella, niin miksi kummitukset eivät ole alastomia? Vai voivatko vaatteetkin muuttua hengiksi ja kummitella?

      • umaahiniilpop

        nO äniis niksamlok ammelid. soJ narrek nenimhi iov auttuum iskegneh aj alletimmuk,
        niin iskim teskutimmuk tävie aimotsala ? iaV oktaviov nikteettaav auttuum iskigneh
        aj alletimmuk ?


      • Ano.Jiel

        Mitas kummallista siina on? Millatavalla vaatteiden materia eroaa ruumiinmateriasta.? Jos kummitus pystyy materialisoimaan ruumiinsa, niin miksi ei vaatteita? Vahan sama kuin Star Trekin teleportaatiossa ei tarvitse olla alasti. Ei ainakaan TV:ssa.

        Sen sijaan kummitteluun ja poltergeisteihin liittyy selvasti energiaa, jonka tutkimiseen ei valitettavasti yliopistot ole uhranneet tarpeeksi varoja. Varmaan joku ameriikkalainen yliopisto voisi rahoittaa poltergeist energian tutkimusprojektin.


    • astraalitasot

      On sellainen käsite olemassa kuin ”ylifyysinen aine”. Tällaista ”ylifyysistä ainetta” olisivat mm astraalitasot ja nämä tasot vaikuttaisivat meidän fyysiseen aineeseen. Jää vielä selvittämättä, miten tuota ainetta voisi kuvailla meidän fysiikkamme avulla.

      • humpuukitasot

        No miten kuvailisit olematonta ainetta?


      • Höpsisti

        Tiedemiehiltä on hukassa ylivoimainen enemmistö universumin aineesta ja energiasta. Kukaan ei tiedä mitä se on ja missä sitä on. Siis tiede kertoo meille että olematonta ainetta on olemassa ja se jopa muodostaa valtaosan maailmankaikkeudesta.

        Tunnustakaamme siis nöyrästi tietämättömyytemme.


      • tarinatasot
        Höpsisti kirjoitti:

        Tiedemiehiltä on hukassa ylivoimainen enemmistö universumin aineesta ja energiasta. Kukaan ei tiedä mitä se on ja missä sitä on. Siis tiede kertoo meille että olematonta ainetta on olemassa ja se jopa muodostaa valtaosan maailmankaikkeudesta.

        Tunnustakaamme siis nöyrästi tietämättömyytemme.

        Tunnustakaamme samalla, että olemattomaan aineeseen perustuvat kummitustarinat
        ovat vain tarinoita vailla todisteita.


    • gyble-ross

      Kummittelun yhteydessä raportoidaan melkein aina kylmistä kohdista. Toisinaan kokijan kokemasta heikotuksesta. Liekö manifestoituva haamu ottaa tarvittavan energian ympäristöstään?

      Vaatteista en tiedä, mutta itse näyttäytyisin mielelläni ne päällä.

    • Johanneksenimestys

      Olettaisin että kummitukset on sitä elämän muotoa jota me emme näe kuin joskus ja niitäkin näkiöitä on keskuudessamme kovin vähän. Nämä ihmiset jotka ns kummituksia näkevät ovat mieletään ositain kummitus maailmassa, kuten Meediot. Etiäiset, joita ennen nähtiin ja kuultiin.
      Itse kuulen korvissani jatkuvasti kuin pari ihmistä hengittäisi korvaani. Tämän hengityksen lisäksi kuulen korvissani hyvin kaunista lintuparven viserrystä ja nämä kuulemiset on olleet korvissani jo kymmeniä vuosia, enkä tahdo niistä edes luopuakkaan, ne on kuin osa minua. Omasta mielestäni on selvää että kuoltuani vain muutan tähän maailmaan mistä nämä äänet minulle tulevat, ne hengitykset joita kuulen ovat naisten hengitystä.
      Olen nähnyt selkeällä päivällä näyn, että joku tulee tiellä tai kadulla vastaan, mutta yht äkkiä häviääkin olemattomiin.
      Niitä jotka näitä näkyjä ja kuulemisia ei vaadita uskomaan, että niitä olisi, Mutta ne uskovat jostka itse on näkynsä nähneet ja kuulemisensa kuulleet.
      Esm Raamattu on oikein näkyjen ja ilmestysten kirja, kuten esm: Johanneksen ilmestyskirja, on

      • näkyjenkirjat

        Harmi, että tulkintaopas Ilmestyskirjaan on kadonnut tai sitä ei koskaan ollutkaan. Naurattaa nuo tulkitsijat jotka vain hämärästi arvailevat ja luulevat. Ilmestysten kirja ilman alkup. kirjoittajan selityskirjaa on arvoton.

        Tulee mieleen, että asiat voisi sanoa selvemminkin kuin vertauksilla. Samanlaista hämäryyttä ja vihjailua esiintyy itämaisessakin kirjallisuudessa, esim zen- kirjallisuus. Ollaan olevinaan viisaita kun ei sanota asioita suoraan.


      • Psyykenlääkkeillä kuulema monet harhat loppuvat.


    • dnhgndfg

      Tämä on tavallaan versio siitä kysymyksestä, mikä itselläni on noussut kaikista kummitusjahti-sarjoista; miksi ne odottavat magnetometreillä löytävänsä kummituksia?

    • Tämäkin vielä, että amerikkalaiset kummitukset tottelee Raamatulla uhkailua kadotakseen.

      Entäs japanilaiset, kiinalaiset, tai intialaiset kummitukset? Tulisiko niiden häädössä soveltaa paikallisia pyhiä kirjoituksia ja loitsuja, vai kenties mitä menetelmiä?

      • Anonyymi

        En tiedä mitä tottelee, mut olisi tuohon sanottavaa. En sano koska ei ole vertailupohjaa.

        Olisi hyvä jos todet havainnot kerättäisiin ja käytäisiin läpi. Hömpät pitäisi saada pois sotkemasta. Hölmöhön minä olisin jos en uskoisi, mitä olen kokenut.


    • villimyski

      "Tämä: kuinka aineeton "henki" voisi saada ainetta, eli kaikenlaista tavaraa, liikkumaan?
      Sillä ainahan kummittelussa ovet narisee, jne., aineellisia ilmiöitä havaitaan."

      Mutta jos henkin on kuitenkin ainetta, johon vaan ei ole pätevää mittaustapaa. Ja kummarikin voi olla ja onkin mahdollisesti "välitilassa", eli henki jolla on vielä jäänyt "jotain tehtävää", ja siksi on mahdollisuus vaikuttaa aineeseenkin, kenties kertoakseen jotain, jota hänestä "jäänyt tekemättä" hänen eläessään.

      "Tämäkin vielä, että amerikkalaiset kummitukset tottelee Raamatulla uhkailua kadotakseen.

      Entäs japanilaiset, kiinalaiset, tai intialaiset kummitukset? Tulisiko niiden häädössä soveltaa paikallisia pyhiä kirjoituksia ja loitsuja, vai kenties mitä menetelmiä? "

      Eikö se näin suunnilleen olekin, ainkin monesti. Jokaisessa kulttuurissa käytettään tässäkin kummarien häätämisessä toki omia "Pyhiä" kirjoja tm.välineitä. Ja toisaalta kun kummitus on oletettavasti saman kulttuurin kasvatti ollut eläessään, niin paremmin ymmärtää omaan kulttuuriinsa sidoksissa olevia esineitä. Tässä ei ainakaan teoriassa pitäisi olla mitään kummaa, mikäli siis ei voida todistaa, että kummari olisikin Intiassa amerikkalainen henki tai toisinpäin. mutta harvoin havainnot kertovat, että olisi tuhansien kilometrien päähän siirtynyt kuollesaan. Tämä sinänsä tukeekin sitä selitystä, että jokin "tehtävä" olisi joka jäänyt eläessä tekemättä. Muuten en teoretisoi sillä onko kummituksia vai eikö, jotkut niitä vaan aistivat. Pätevää mittaustapaa ei ole, koska esim.yliopistoissa ei ole kaiketi mitään tiedekuntaa joka näitä ilmiöitä tutkisi, ainakaan sitä kautta että ne olisi muuta kuin ihmisten omaa mielikuvitusta tm., eli sikälikin tieteellinen maailmankuva tukee tässäkin asiassa skeptismiä.

      "On siinä toinenkin dilemma. Jos kerran ihminen voi muuttua hengeksi ja kummitella, niin miksi kummitukset eivät ole alastomia? Vai voivatko vaatteetkin muuttua hengiksi ja kummitella? "

      No niin, eikö se ole vaatteita kummallisempaa, mitä niitten vaatteitten alla on, kun oletetun kummittelijan useimmissa tapauksissa kuitenkin ainakin oletetaan maatuvan jo jossakin, joskus sitä on jopa selvitettykin, että on vielä haudassa. Mikä se materia tm.näkyvä "kehonomainen" on, jos ruumis on siirtynyt haudan lepoon?! Vaatteita voi vaikka ottaa naapurin pyykkinarulta, mutta kehoa ei voi oikein lainata mistään, eikö tässä nämä erään henkilöt näekään mitään outoa!?

      • Anonyymi

        Joku kait on sanonut, että energia tosiaankin ilmenee silleen, että otetaan niinkuin toisen vaatteet pyykkinarulta lainaan, jotta voidaan kummitella. Olen lukenut jonkin verran, koska olen aikoinaan kokenut jotakin selittämätöntä.

        Rajan ylitys ei ehken ole luvallista


    • Anonyymi

      Elämä ja kaikki mitä maapallolla onkaan sisältää energiaa. Elävässä olennossa on energiaa, syödyssä ruoassa on energiaa, kasveissa on energiaa..jne. Myös kummitukset eli henkiolennot ovat energiaa. Jos henkiolento pystyy kohdistamaan tarpeeksi energiaa vaikka tuoliin niin sen voi saada liikkumaan "itsekseen". Mikään ei liiku ei edes tuuli puhalla ilman energiaa, Energiaa on kaikkialla ja energia ei häviä mihinkään vaan muuttaa vain olomuotoaan.

      • Anonyymi

        Miten on selvitetty, että kummitukset on energiaa?


    • Anonyymi

      Aina löytyy selitys jokaiseen kysymykseen tai epäilyyn. Jos ei löydy, niin perinteinen "tiede ei vielä..." -selitys kattaa kaiken. Jos nyt edes saataisiin se ensimmäinen todiste kummittelusta, niin aiheessa päästäisiin kulttuuriviihteestä johonkin todelliseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe