Uskonnot islamin jälkeen?

Sashan..1982

Onko tullut ns uusia uskontoja islamin jälkeen? Onko tullut uusia profeettoja Muhammedin jälkeen?

16

240

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Islamin uskontunnustukseen sisältyy merkitys, että Muhammad (rauha hänelle) on viimeinen profeetta. Uutta profeetta ei enää voi tulla. Muhammadille (rh) paljastettu Koraani on viimeinen ilmoitus ihmiskunnalle, ja se on voimassa ihmiskunnan historian loppuun saakka.

   • sorikunsanoin

    höpö höpö, uusia uskontoja tulee ja menee, niitä keksitään jatkossakin. Islam on nuori uskonto kun ihmisä on oillut satoja tuhansia vuosia sitä ennen. Ja tulee olemaan jatkossakin.


   • Höpöhöpökö
    sorikunsanoin kirjoitti:

    höpö höpö, uusia uskontoja tulee ja menee, niitä keksitään jatkossakin. Islam on nuori uskonto kun ihmisä on oillut satoja tuhansia vuosia sitä ennen. Ja tulee olemaan jatkossakin.

    Liittyy miten tohon edelliseen...


   • sorikunsanoin
    Höpöhöpökö kirjoitti:

    Liittyy miten tohon edelliseen...

    no kun en tykkää leuhkimisesta


  • Sorikunsanoin

   Onko KEKSITTY. Pitäisi kysyä eikä ^onko tullut^ Uskonnothan ovat keksittyjä.

   • ehkpä

    Ehkäpä hän haluaa kysyä tässä islamin näkökulmaa.


  • alfa123om

   Väitän, että Jumalalla on monta rautaa tulessa. Ja että sadoista pienistä puroista tulee lopulta yksi suuri virta. Jopa Kalevala on omalla tavallaan uusi uskonto. Siinä tunnustetaan : Juutalaisuuden kulta, Islamin Hopea ja Kristinuskon Pronssi etc. mutta lähdetään omalle tielle, jopa mennään ajassa pitkälle eteenpäin ehkä jopa vuoteen 50000 jaa. Itse ajattelen Kalevalasta, että se saattaa olla Egyptin ja Intian yhteistyön tulosta. Jostain sain jopa ajatuksen , että Väinämöinen saattoi olla lähes Egyptin Osiris.

   Mutta mikä on päävirta? Itse pidän päävirtana : Antiikin filosofia , Intian Hindulaisuus, Juutalaisuus , Islam, Kristinusko, Avesta-Confutselaisuus, Taolaisuus-Buddhalaisuus uomaa. Mikä niistä on korkein? Islam tunnustaa uskovansa kaikkiin enkeleihin, pyhiin kirjoihin, viimeiseen päivään jne. Lisäksi islam saa 100 vuoden välein Mujaddid uudistajan.
   Myös Kristinusko on kova sana ja PERUSTANA lähes lyömätön. Nykyisin Kristus taivaassa saa ottaa Isältä melkein väkisin tietoa ja sanaa sekä selitystä kirjoihin.

   Kaikki on Jumalan luomaa ; niin myös kaikki uskonnot.

   • Probblemi

    Mutta onko jumala persoonallinen vanhan miehen näköinen lihaa, verta ja luuta niinkuin me ihmiset? Ja mistä jumala tuli?


   • Muslim
    Probblemi kirjoitti:

    Mutta onko jumala persoonallinen vanhan miehen näköinen lihaa, verta ja luuta niinkuin me ihmiset? Ja mistä jumala tuli?

    Islamin mukan ainakaan ei muistuta mitään ihmistä ja ei ole fyysinen.


   • Probleemi

    Onko sitten näin että uskovaiset palvelevat ^tyhjää^?


   • alfa123om

    Mooseksen lain ensimmäinen käsky sanoo: Älä tee itsellesi Jumalankuvaa; Älä siitä mikä on ylhäällä taivaalla, älä siitä, joka on alhaalla maan päällä jne.........

    Jumala ei tuon lain mukaan ole tarkoittanut itsestään tehtävän mitään muotoa, kaltaisuutta tai kuvaa. Hän on tuon lain mukaan siis ikuisesti salattu muodoltaan ja olemukseltaan.

    Hän on myös sanonut nimekseen: Ehjee Ashera Ehjee, Minä olen se mikä minä olen. Tai kuten eräät kääntävät : Minä osottaudun siksi miksi osottaudun.

    Käsittääkseni ei ole tapana islamissa sallia edes profeetasta tehtäviä kuvia.


   • Prpbleemi

    Jos hän on sanonut jotain silloinhan hänellä on suu ja kieli, eli ei voi sanoa mitään jos ei ole kehoa, elimiä, päätä, ym. Siis on liharuumis tai tuonpuoleisessa henkiruumis, sielu.


  • john.d.high

   On tullut.Sellainen kuin suvakismi.

  • eiKirj

   On ja on.

  • alfa123om

   Kiitos aloittajalle kysymyksestä. Kaikki uudet uskonnot ja lahkot perustuvat Islamiin sillä Koraanin mukaan kun esim. joku Kristitty kääntyy Islamiin niin on tapana, että Islam itse kääntyy Jumalan uuden nimen puoleen. Eli Koraani sanoo:

   Sano: Siihen mihin te uskotte me emme varmasti tule uskomaan ja siihen johon me uskomme te ette tule uskomaan.

   Eli islam tavallaan luovuttaa uudelle käännynnäiselle oman vanhan olemuksensa sekä kääntyy itse uuden muun olemuksen tai nimen piirteen puoleen. Kun islam saavuttaa täyttymyksen siinä, että paljon kansoja kääntyy islamiin niin voidaan todeta, että myös islam on EVANKELIOIVA USKONTO. Se tuo ilosanoman ja sallii kääntyneen jäädä iloitsemaan löytämästään ilosta.

   Itse olen Allahin armosta saanut vihjeen uudesta uskonnnosta, joka on UNIPOLYMONOTEISMI. Sen Allah on saanut aikaan osoituksena armonsa syvyydestä. Niin kuin aikanaan uskon hänen tuoneen eism. Manikealaisuutta ja Gnostilaisuutta ja olleen mukana kaikessa Pyhän Hengen toiminnassa. Esim. uskoisin että Apostoli Paavali oli myös Allahin palvelija.

  • katamarini

   Jeeus sanoi:Minä olen tie, totuus ja elämä. Mihin tarkoitukseen tämä ns. uskonto islam luotiin?
   Mieti sitä.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   7
   3001
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   166
   2800
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   89
   2094
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1635
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   993
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   960
  7. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   782
  8. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   236
   765
  9. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   754
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   728
  Aihe