Tehtaanniemen poikkeusluvat

jokurotipitääolla

Asuinkerrostalot rakennettiin poikkeusluvalla, niin väitetään. Kuka tietää, mitä luvassa on annettu rakentaa? Asunto Oy Hangon Regatta Suitesin yhtiöjärjestyksessä lukee asuntojen käyttötarkoituksena yksityinen vapaa-ajanasunto. (Rolle Nyströmin kirjoitus lehdessä 15.11.2018). Siis ei hotelli, eikä huoneistohotelli!

Nyt Regatta Seaside on hakenut poikkeuslupaa hotellitontille majoitustilojen, ei siis hotellitilojen rakentamiseen. Lisää ykstyisasuntoja tulossa Tehtaanniemelle?

Toivottavasti ei ainakaan anneta 600 m2 ylityslupaa. Menkää katsomaan Mannerheimintielle. Siellä rakennetaan ylityksen suuruista. Se on helvetin iso ylitys!

Ylityslupa johtaa siihen, että vastaavasti pitää antaa tasapuolisesti muillekin lupa ylitykseen. Ylitys hotellitontin osalta laskien on 34%, koko kortteli mukaan laskien 7,5%. Onko tämä rr:n hakemuksessa esitetty uusi käytäntö oikein, että voidaan laskea koko korttelin rakentamaton kanta mukaan aina hakemukseen? Vai pitääkö täyttää molemmat? Onko Hangon uusi standardi: tontin rakennusoikeus saadaan tästä lähtien ylittää 34% ottaen huomioon, ettei koko korttelin rakennusoikeus ylity enempää kuin 7,5%?

Hei haloo, 600 m2 ylitys. Kuka vielä miettii? Ei-hankolaiset ehdottavat tällaista ja ei-hankolaiset ehdottavat sen hyväksymistä. Se sopii heille, eivät kai välitä, mitä Hangossa tapahtuu tai siitä on ehdottajalle paljon rahallista hyötyä?

Tvärminnen "kasarmitapaus" kävi hallinto-oikeudessa ja siellä todettiin yksikantaan, että poikkeuslupaa ei ole pakko antaa. Se hylättiin.

Hankolaiset välittävät ja päättävät. EHDOTON EI rakennusoikeuden ylitykselle.

Oma asiansa on, oliko ensimmäisen poikkeusluvan perusteet kantavat, koska asemakaavan muuttaminen asuntokäyttöön todettiin oikeuden mukaan suureksi muutokseksi. Ei vähäinen asia. Miten silloin vähäisyyden perusteella on voinut antaa poikkeusluvan rakentaa asuntoja?

Jos Tehtaanniemelle tulee lisää yksityisasuntoja, niin kaavoilla ei tunnu olevan mitään väliä. Onko kysymys harhaanjohtavista virkamiehistä ja vai kykenemättömistä poliitikoista? Motiiveista puhumattakaan!

66

1201

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lopeta_jo

      Ihan turhaan rutiset mistään poikkeamisluvista, ne on ihan rakentamisen peruskauraa. Aina jos kaavasta poiketaan tarvitaan poikkeamislupa, niin ikään jos rakennetaan ranta-alueelle. Kun huomioidaan että asemakaavoja ei tehdä joka vuosi, vaan ne saattavat olla voimassa vuosikausia niin niistä vähän väliä myös joudutaan luvan kanssa poikkeamaan. Ei maailma yhteen asemakaavaan pysähdy!
      Saat poikkeamisluvan kuulostamaan jotenkin erityspalvelulta, sitä se ei todellakaan ole. Kunnan ympäristölautakunnalta haetaan niin rakennusluvat kuin poikkeamisetkin, ei siinä mitään ihmeellistä ole.

      Hangon rantakiinteistöillä (Hjallis) oli jo omalle projektilleen rakennuslupa, johon RR haki muutosta vastaamaan omia suunnitelmiaan. Luvat myönnettiin kaikkien sääntöjen mukaan ja Rolle tietty jopa valitti.

      Hallinto-oikeus teki positiivisen päätöksen

      ”Helsingin Hallinto-oikeus on ratkaissut Tehtaanniemen hankkeen rakennusluvan muutoshakemuksesta tehdyt valitukset Regatta Resorts Oy:n eduksi. Hallinto-oikeus totesi, että valittajilla ei ollut valitusoikeutta. Samalla Hallinto-oikeus totesi, että koska rakennuslupa on myönnetty lainvoimaisen asemakaavan perusteella, siitä tehdystä valituksesta johdettavan Hallinto-oikeuden päätöksestä ei voi valittaa. Näin rakennusluvan muutos on täytäntöönpanokelpoinen. Työt käynnistyvät vielä vuoden 2015 puolella ja hankkeet valmistuvat kesään 2017 mennessä.”

      September 10, 2015

      http://regattaresorts.fi/fi/suites/news/

      P.S.
      Sama asemakaava on edelleen se ainoa tällä hetkellä lainvoimainen!

      • selitämitäselitätfaktaa

        Mitä rakennusluvassa lukee. mitä annettiin lupa rakentaa?


      • Tökstöks

      • RolleN

        Se ei kylläkään ollut Rolle joka valitti. On olisi pahitteeksi ottaa asioista selvää ennen kuin ryhtyy toisia syyttelemään ja nimittelemään.


      • Tervetuloa_kartalle
        RolleN kirjoitti:

        Se ei kylläkään ollut Rolle joka valitti. On olisi pahitteeksi ottaa asioista selvää ennen kuin ryhtyy toisia syyttelemään ja nimittelemään.

        No kukas sitten?
        Jospa itse ottaisit selvää asioista!

        https://www.hanko.fi/files/6416/KHO_paatos_127.pdf


    • Huutoäänestyskö

      ”Tvärminnen "kasarmitapaus" kävi hallinto-oikeudessa ja siellä todettiin yksikantaan, että poikkeuslupaa ei ole pakko antaa. Se hylättiin.”

      Mikä ihmeen juttu tuo muka on? Ei hallinto-oikeus ikinä ottaisi kantaa sellaiseen että onko poikkeuslupa pakko antaa. Kaavoitusasioissa on kunnalla yksinoikeus. Vain virheellisestä menettelystä voi valittaa, ei luvista itsestään.

      Hankolaiset = ympäristölautakunta, mitään torikokouksia ja huutoäänestystä ei toimenpideluvista järjestetä.

    • Mitäpimennossa

      En tiedä asiasta mitään, mutta jotain hämärää on huoneistoissa, joiden ikkunat ovat pimeänä vuodesta toiseen.

      • Tötterström

        Ei siinä mitään hämärää ole, monilla ihmisillä on enemmän kuin yksi koti / asunto. Oleskella ei kuitenkaan voi kuin yhdessä kerrallaan.


      • laskentamies

        Mitäpimennossa, hotelli se ei ole.

        1) Kaupungin kaavakartan suunnitelma oli "KL-7. Liikerakennusten korttelialue. Rakennusoikeudesta vähintään 1500 kem² tulee varata hotellille."
        Tämän on ollut ajatuksena, kun rakennuslupa on myönnetty rr:lle. Aivan selvä asia.

        2) Mitä rakennusluvassa lukee? Onko se ristiriidassa kohdan yksi kanssa?
        Asemakaavan muutos ei ollut pieni muutos. Voiko näin ollen yli puolen kaava-alueesta ja valtaosan rakennusoikeudesta muuttaminen olla pieni tahi vähäinen? Sitä ei ole arvioitu. On vain retorisesti todettu, että Rollella ei ollut valituslupaa rakennulupaan. Vähän isomman alueen osalta kuitenkin oli ja johti kaavan kaatumiseen.

        Selittelyä on, mutta faktojen esittämistä vältellään. Ei ole näytetty, mitä rakennusluvassa lukee.

        3) Asunto Oy Hangon Regatta Suitesin yhtiöjärjestyksessä lukee asuntojen käyttötarkoituksena yksityinen vapaa-ajanasunto. Onko se ristiriidassa kohdan kaksi kanssa?

        4) Kohdan yksi perusteella jäljellä oleva 1800 m2 on oltava HOTELLI. Muuta suunnitelmaa ei ole.

        5) Uudessa poikkeuslupahakemuksessa on neljä poikkeusta:
        1) määrä, 600 m2 ylitys, mikä on suuri.
        2) käyttötarkoitus, majoitusrakennus, mikä ei tunnusmerkeiltään ole hotelli vaan "yksityinen vapaa-ajanasunto" -tyyppinen, samanlainen kuin aiemmin toteutettu, asuntojen koko on vain pienempi kuin ensin toteutetussa rakentamisessa.
        3) Osa rakennuksesta on sijoitettu paikoitusalueelle.
        4) Suunnitelman perusteella tehdään naapuritontille maa-aluemuutoksia ja katumuutoksia.

        Moni kysymys on vastausta vailla.


      • Tötterström

        Yritä nyt ymmärtää, ettei rakennuslupa ole mikään lappu jossa lukee että saatte rakentaa sitä ja sitä vaan rakennuslupa myönnetään hakemuksen perusteella!
        Hyväksytään hakijan jättämä monisivuinen hakemus, ei se mikään lupalappu ole!

        Rakennuslupahakemus on vino pino papereita, piirustuksia ja selostuksia joissa kerrotaan mitä halutaan rakentaa, minne halutaan rakentaa, minkälaista aiotaan rakentaa, miten se haluttaisiin sijoittaa tontille, kuinka monta kerrosta minkälanen katto, minkälainen pintamateriaali jne jne

        Kas tässä ihan tavallisen ok-talon vaatimat toimenpiteet ennen kuin saa alkaa rakentaa, kerrostalojen rakentaminen ei ole yhtään sen yksinkertaisempaa.

        https://www.hanko.fi/palvelut/rakentaminen

        Kunnan rakennusviranomaiset sitten perehyvät hakemukseen, huomauttavat jos huomauttamista löytyy ja lopulta lupahakemus hyväksytään ympäristölautakunnassa. Eikä se kunnan kontrolli lakkaa vielä siinäkään vaiheessa, vaan kunnan rakennustarkastaja valvoo kaikkia rakentamisen vaiheita.

        Rakennuslupa myönnetään sille suunnitelmalle mihin se on haettu! Ei se voi olla ristiriidassa itsensä kanssa! Kunta myöntää yksinoikeudella rakennusluvat ja tarvittaessa myös poikkeusluvat, ei ole olemassa mitään suurta muuta totuutta.

        Kunta myönsi RR:n rakennusluvan ja se jopa koeponnistettin (turhaan) korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja sielläkin todettiin että luvat on kunnossa, joten voisit lakata jankuttamasta samaa asiaa uudelleen ja uudelleen.

        Nyt on haussa rakennuslupahakemus Regatan laajennukselle, ja senkin kunta lopulta joko hyväksyy tai on hyväksymättä kysymättä sinulta yhtään mitään.

        Muistan jostain lukeneeni että hakemus olisi palautettu jotain kaupungin vaatimia korjauksia varten, sekin täysin normaalia prosessiin kuuluvas toimintaa.

        Hae mukaan politiikkaan ja pyri ympäristölautakuntaan jos haluat osallistua kaavoituksen suunnitteluun tai rakennuslupien myöntämiseen, muuta ennen kaikkea KVG! Perehdy lupamenettelyyn ja päätösprosesseihin ettei sinun tarvitse suoltaa näitä höhliä kirjoituksiasi tänne nettiin. .


      • epäselvyysihmetyttää
        Tötterström kirjoitti:

        Yritä nyt ymmärtää, ettei rakennuslupa ole mikään lappu jossa lukee että saatte rakentaa sitä ja sitä vaan rakennuslupa myönnetään hakemuksen perusteella!
        Hyväksytään hakijan jättämä monisivuinen hakemus, ei se mikään lupalappu ole!

        Rakennuslupahakemus on vino pino papereita, piirustuksia ja selostuksia joissa kerrotaan mitä halutaan rakentaa, minne halutaan rakentaa, minkälaista aiotaan rakentaa, miten se haluttaisiin sijoittaa tontille, kuinka monta kerrosta minkälanen katto, minkälainen pintamateriaali jne jne

        Kas tässä ihan tavallisen ok-talon vaatimat toimenpiteet ennen kuin saa alkaa rakentaa, kerrostalojen rakentaminen ei ole yhtään sen yksinkertaisempaa.

        https://www.hanko.fi/palvelut/rakentaminen

        Kunnan rakennusviranomaiset sitten perehyvät hakemukseen, huomauttavat jos huomauttamista löytyy ja lopulta lupahakemus hyväksytään ympäristölautakunnassa. Eikä se kunnan kontrolli lakkaa vielä siinäkään vaiheessa, vaan kunnan rakennustarkastaja valvoo kaikkia rakentamisen vaiheita.

        Rakennuslupa myönnetään sille suunnitelmalle mihin se on haettu! Ei se voi olla ristiriidassa itsensä kanssa! Kunta myöntää yksinoikeudella rakennusluvat ja tarvittaessa myös poikkeusluvat, ei ole olemassa mitään suurta muuta totuutta.

        Kunta myönsi RR:n rakennusluvan ja se jopa koeponnistettin (turhaan) korkeimmassa hallinto-oikeudessa ja sielläkin todettiin että luvat on kunnossa, joten voisit lakata jankuttamasta samaa asiaa uudelleen ja uudelleen.

        Nyt on haussa rakennuslupahakemus Regatan laajennukselle, ja senkin kunta lopulta joko hyväksyy tai on hyväksymättä kysymättä sinulta yhtään mitään.

        Muistan jostain lukeneeni että hakemus olisi palautettu jotain kaupungin vaatimia korjauksia varten, sekin täysin normaalia prosessiin kuuluvas toimintaa.

        Hae mukaan politiikkaan ja pyri ympäristölautakuntaan jos haluat osallistua kaavoituksen suunnitteluun tai rakennuslupien myöntämiseen, muuta ennen kaikkea KVG! Perehdy lupamenettelyyn ja päätösprosesseihin ettei sinun tarvitse suoltaa näitä höhliä kirjoituksiasi tänne nettiin. .

        Tötterström, et taida ymmärtää kirjoitettua tekstiä. Lue uudelleen ja uudelleen edellinen kirjoitus, jonka perusteella aloit kohkaamaan. Vastauksia odottaa moni.


      • Tötterström
        epäselvyysihmetyttää kirjoitti:

        Tötterström, et taida ymmärtää kirjoitettua tekstiä. Lue uudelleen ja uudelleen edellinen kirjoitus, jonka perusteella aloit kohkaamaan. Vastauksia odottaa moni.

        Kyllä minä ymmärrän täysin sujuvasti kirjoitettua tekstiä mutta te kyselijät ei ymmärrä vastauksia.

        Ei kukaan teille ole mitään vastauksia velkaa joten saattee jatkaa ihmettelyä ja odottamista. Kiinnostunut saa tietysti olla mutta te ette ole millään tasolla asianomaisia.


    • Myytäviäasuntoja

      Uskooko joku johonkin hotelliin vielä?

      • Myytäviäasuntoja

        Hotellihuoneita ei saa asuntoina kaupaksi, mutta miniasuntoja saa. 50 neliötä onnihan sopiva -sen voi joku ostaakin, kun hinta olisi halvempi kuin nykyisissä taloissa. Laatutaso ei tule varmaan niin korkeaksi. Voihan sitä sitten ostajille ehdotella että vuokrailevat asuntoaan pois niinä aikoina kun eivät itse käytä. Näin arvelen tapahtuvaksi. Paras olisi ottaa yhteyttä ammattimaisiin hotelliyrittäjiin ja saada rakennukset Kungattarelle.


      • Salaliittoteoreetikot
        Myytäviäasuntoja kirjoitti:

        Hotellihuoneita ei saa asuntoina kaupaksi, mutta miniasuntoja saa. 50 neliötä onnihan sopiva -sen voi joku ostaakin, kun hinta olisi halvempi kuin nykyisissä taloissa. Laatutaso ei tule varmaan niin korkeaksi. Voihan sitä sitten ostajille ehdotella että vuokrailevat asuntoaan pois niinä aikoina kun eivät itse käytä. Näin arvelen tapahtuvaksi. Paras olisi ottaa yhteyttä ammattimaisiin hotelliyrittäjiin ja saada rakennukset Kungattarelle.

        Oletko koskaan hakenut apua tuohon vainoharhaisuuteesi?

        Nettiänkyrät vaatimalla vaativat Hankoon hotellia ja nyt kun hotellia varten on haettu rakennuslupaa, joka on ollut suunnitelmissa ihan Tehtaanniemen rakennusprojektin alkumetreiltä asti, niin te änkyrät kirjoittelette ettei oikeesti olla edes hotellia rakentamassa ja keksitte kaikenlaisia salaliittoteorioita .
        Miksi ihmeessä ei rakennettaisi, tehän olette itse vakuuttuneita siitä että tänne tarvitaan majoitustilaa niin miksei RR:n taustavoimatkin sitä ymmärtäisi?

        Vai ettekö itse usko että hotelli olisi kannattava investointi?
        Jos ei ole niin ei rakenneta, jos on tarvetta ja investointi olisi kannattava niin rakennetaan. Bisnis is bisnis!

        Lopettakaa jo tuo vainoharhailu!


    • turtapalli

      miksi poikkeuslupahakemuksessa puhutaan majoitustiloista miksi ei puhuta pelkästään hotellista jos semmosta ollaan rakentamassa.

      • Yöportieri

        Mitä välii? Mitä eroa on rakennetaanko hotelli vai majoitustilaa! Eikö se ole sama asia? Eikö hotelli ole majoitustila, majoitustiloja on erilaisia, motellista ja retkeilymajasta seitsemän tähden hotelliin.

        En kuitenkaan ole koskaan kuullut kotia kutsuttavan majoitustilaksi, oletko sinä?


      • Myytäviasuntoja

        Yöportierille.
        Kyllä sillä on väliä.


      • hangöbo
        Yöportieri kirjoitti:

        Mitä välii? Mitä eroa on rakennetaanko hotelli vai majoitustilaa! Eikö se ole sama asia? Eikö hotelli ole majoitustila, majoitustiloja on erilaisia, motellista ja retkeilymajasta seitsemän tähden hotelliin.

        En kuitenkaan ole koskaan kuullut kotia kutsuttavan majoitustilaksi, oletko sinä?

        Sillä on paljon väliä! Hotelli on hotelli ja asunto on asunto. Hanko tarvitsee lisää hotellihuoneita ympäri vuoden.


      • turtapalli

        jos ei ole väliä niin puhutaan pelkästään hotellista ei mistään muusta,tässä ei pidä antaa tilaa mahdolliselle sanamuotokikkailulle tulevia oikeudenkäyntejä varten eli ei tulkinnanvaraa


      • Yöportieri
        hangöbo kirjoitti:

        Sillä on paljon väliä! Hotelli on hotelli ja asunto on asunto. Hanko tarvitsee lisää hotellihuoneita ympäri vuoden.

        Ja te hankolaiset saatte päättää siitä niinkö? Älkää nyt järkyttykö mutta ei sitä teille änkyröille rakenneta.

        Se joka panee rahansa likoon laskee myös saavansa ne poikimaan, ja rakentaa just tasan sellaista mitä itse haluaa, mihin uskoo ja johon kaupungilta saa luvan. Saahan teillä änkyröillä toki mielipiteitä olla mutta ei niistä kukaan välitä!
        Rakentakaa itse mieleisenne hotelli jos ei sunnitteilla oleva Regatan laajennus teille kelpaa.

        Ihme tyyppejä, teille pitäisi rakentaa hotelli ja uimahalli ja mitä vielä, yksityisellä rahalla! Kaiken kukkuraksi teidän pitäisi myös saada päättää minkälaisia niistä pitää tulla. Dream on!


    • Turvallisuusennenkaikkea

      Olen kyllästynyt teihin kaikkiin Änkyröihin! Eikö teillä ole elämää?

      Spa on jättekiva, mutta oliko tarpeellista laittaa hintavat sisäänpääsyhinnat ja onko ihan pakko heitellä herneitä väkisin valittajien neniin ylityksin ja poikkeusluvin!
      Ja Toopet menkää uimaan Spahan, tai ettekö uskalla? Kyllä iltauinti aina oluttuopin voittaa tai yhdistäkää vaikka molemmat!

      Mitä h....rin väliä on sillä jos Merikatu on kävelykatu? Kävelkää pienessä sievässä Spasta turvallisesti kotiin kävelykadun reunassa!

      • lainmukaan

        Hankolaiset päättää, saako Merikadulla ajaa. Hankolaiset päättää, saako Tehtaanniemelle rakentaa vesitornin vai ei. Hankolaiset päättää. Sillä on väliä.


      • Antiänkyrä
        lainmukaan kirjoitti:

        Hankolaiset päättää, saako Merikadulla ajaa. Hankolaiset päättää, saako Tehtaanniemelle rakentaa vesitornin vai ei. Hankolaiset päättää. Sillä on väliä.

        Hankolaisethan asiasta ovat päättäneet! Ei asiasta ketkään muut tietenkään ole päättäneet. Oletko sinä jotenkin enemmän hankolainen kuin ne hankolaiset jotka ovat asiasta päättäneet?


      • erehtyävoivainkerran
        Antiänkyrä kirjoitti:

        Hankolaisethan asiasta ovat päättäneet! Ei asiasta ketkään muut tietenkään ole päättäneet. Oletko sinä jotenkin enemmän hankolainen kuin ne hankolaiset jotka ovat asiasta päättäneet?

        Hallitus on esittelijänsä toimesta ottanut hankolaisten teknisen viraston päätöksen uudelleen päätettäväksi vedoten rr:n sopimukseen. Se sopimus ei ole juridisesti voimassa. Merikatu pitää avata liikenteelle mahdollisimman pian. Onko kaupunginjohtaja hankolainen?


      • Tötterström
        erehtyävoivainkerran kirjoitti:

        Hallitus on esittelijänsä toimesta ottanut hankolaisten teknisen viraston päätöksen uudelleen päätettäväksi vedoten rr:n sopimukseen. Se sopimus ei ole juridisesti voimassa. Merikatu pitää avata liikenteelle mahdollisimman pian. Onko kaupunginjohtaja hankolainen?

        Kaupunginjohtaja ei päätä yhtään mistään! Kaupunginjohtaja on virkamies! Kaupunginjohtaja esittelee, lobbaa, ehdottaa, edustaa, pitää kaupungin ohjat käsissä ja johtaa jne mutta päätösvaltaa hänellä ei ole.
        Kuntademokratiassa ainoita päättäjiä ovat kuntalaiset, kunnanhallitus valmistelee ja kunnanvaltuusto päättää.

        Siksi kuntalaisten kannattaisikin kiinnittää erityistä huomiota siihen ketä sinne valtuustoon valitsee, ja valita yhteistyökykyisiä viisaita, asioihin perehtyneitä edustajia, eikä kaikenmaailman vastarannankiiskiä , rähinöitsijöitä ja yhden asian ajajia. Kukaan ei kuntademokratiassa päätä yksin mistään mutta ei myöskään kannattaisi valita valtuutettuja joiden ainoa missio on panna kapuloita rattaisiin.


      • kysynpähänvaan

        Tötterström jakaa porukkaa hyviksiin ja pahiksiin. Millä perusteella? Ja mihin luulee itse kuuluvansa? Mitä mieltä Törrerström on siitä, onko kesämökki liiketoimintaa vai ei?


    • TotuusKunniaan

      Tötterström puhuu asiaa. Kannattaisi ottaa mallia. Ja "erehtyävoivainkerran" voisi samaantien kertoa mitä tapahtui Tekn. lautakunnassa, kun Merikatu oli viimeksi esillä. Oliko asia esityslistalla ??? Oliko lautakunnan jäsenillä (osa uusia jäseniä) mahdollisuuksia perehtyä asiaan ennen kokousta ???
      Onneksi Hallitus otti homman haltuunsa .

      • seuradaanseuradaan

        Minusta Rolle on paras hankolaisten puolestapuhuja. On hyvä, että on "seriffi", joka on huolestunut kaupunkilaisten parhaasta ja oikeista menettelytavoita päätöksentekoelimissä. Kaikki pitää tehdä kunnolla, ettei tule mitään pohjoisenkaltaisia raastuvankokouksia, kun poliitikot suhmuroivat. Herra Antti Rinne on ollut lähtölaukaus pohjoisen porulle. Tänään hän todistaa Rovaniemen oikeudessa. Oikeus voittaa.


      • VoiKurjuus

        Toivottavasti Rinne muisti jättää politiikon ja ay pomon roolit Helsinkiin. Todistajana pitäisi pysyä kapealla tiellä ja puhua totta!


      • Tötterström
        seuradaanseuradaan kirjoitti:

        Minusta Rolle on paras hankolaisten puolestapuhuja. On hyvä, että on "seriffi", joka on huolestunut kaupunkilaisten parhaasta ja oikeista menettelytavoita päätöksentekoelimissä. Kaikki pitää tehdä kunnolla, ettei tule mitään pohjoisenkaltaisia raastuvankokouksia, kun poliitikot suhmuroivat. Herra Antti Rinne on ollut lähtölaukaus pohjoisen porulle. Tänään hän todistaa Rovaniemen oikeudessa. Oikeus voittaa.

        Kunnanvaltuusto on paras ja ainoa hankolaisten puolestapuhuja!
        Rolle istuu jopa valtuustossa, rampana ankkana tosin koska hänellä ei ole puoluetta, mutta häntä äänestäneiden hankolaisten edustajana yhtä kaikki.

        Osoittaa järisyttävää demokratian halveksuntaa olla itse asioista päättämässä ja sitten hävittyään vetää ne demokraattisesti tehdyt enemmistöpäätökset oikeuteen!
        Rollella on itsellä kaikki mahdollisuudet ottaa kiistanalaiset asiat esille valtuustossa ja huomauttaa virheistä ja mokista. Vaan hänpä tykkää valittaa hallinto-oikeuteen hankolaisten valtuutettujen tekemistä enemmistöpäätöksistä!

        Hieno mies todella! Hän tykkää ylipäätään valittaa kaikesta mitä Tehtaanniemellä tapahtuu, vaikkei hänellä ole siihen osaa eikä, arpaa, kuten korkein hallinto-oikeuskin totesi.


      • jokurotipitääolla

        Valitus ei ollut turha. Oikeus voitti.

        Enemmistö? Enemmistön mielipide on eri asia kuin pakotetut äänestykset. Rolle näyttää esimerkkiä: kun asioita hoidetaan, niin ei tarvita puolueita, Ketään edustajaa ei ole valittu edustamaan puoluetta, Jokainen on saanut henkilökohtaisen valtakirjan, jota pitää käyttää sen mukaan, arvokkaasti omantunnon mukaan äänestäen, eikä antaa ääntänsä puoluepolitrukin käyttöön, mikä ei ole demokratiaa.

        Valitus on paikallaan, jos on aihetta,

        Tehtaanniemen sekannus johtuu aivan eri henkilöistä kuin Rolle. Sekaannus kestää vielä vuosia, jos yritetään uudella poikkeusluvalla taas rakentaa jotain sellaista, mitä kaava ei salli. Mitä saa: liiketontti, rakennusoikeutta jäljellä 1800 m2. till punkt och pricka! Yksityisasuminen ei ole businesstä.

        Joko pienten asuntojen myyntihinta on lyöty lukkoon? Onko kolmen asuinkerrostalon rakentaminen ollut myönnetyn rakennusluvan mukainen? Milloin tulee avoimia vastauksia? Kuka jaksaa katsella tuota touhua vielä monta vuotta tästä eteenpäin? Joko on MOT-ohjelman ja tutkivan journalismin paikka? Milloin ilmestyy sisäpiiriläisen paljastuskirja? Eikö jo olisi rr:n puuhamiesten aika tehdä oikein, niin pääsisivät viettämään seesteistä elämää kukin omissa perheissään?


      • Sekopäälle
        jokurotipitääolla kirjoitti:

        Valitus ei ollut turha. Oikeus voitti.

        Enemmistö? Enemmistön mielipide on eri asia kuin pakotetut äänestykset. Rolle näyttää esimerkkiä: kun asioita hoidetaan, niin ei tarvita puolueita, Ketään edustajaa ei ole valittu edustamaan puoluetta, Jokainen on saanut henkilökohtaisen valtakirjan, jota pitää käyttää sen mukaan, arvokkaasti omantunnon mukaan äänestäen, eikä antaa ääntänsä puoluepolitrukin käyttöön, mikä ei ole demokratiaa.

        Valitus on paikallaan, jos on aihetta,

        Tehtaanniemen sekannus johtuu aivan eri henkilöistä kuin Rolle. Sekaannus kestää vielä vuosia, jos yritetään uudella poikkeusluvalla taas rakentaa jotain sellaista, mitä kaava ei salli. Mitä saa: liiketontti, rakennusoikeutta jäljellä 1800 m2. till punkt och pricka! Yksityisasuminen ei ole businesstä.

        Joko pienten asuntojen myyntihinta on lyöty lukkoon? Onko kolmen asuinkerrostalon rakentaminen ollut myönnetyn rakennusluvan mukainen? Milloin tulee avoimia vastauksia? Kuka jaksaa katsella tuota touhua vielä monta vuotta tästä eteenpäin? Joko on MOT-ohjelman ja tutkivan journalismin paikka? Milloin ilmestyy sisäpiiriläisen paljastuskirja? Eikö jo olisi rr:n puuhamiesten aika tehdä oikein, niin pääsisivät viettämään seesteistä elämää kukin omissa perheissään?

        Sekaisin olet vain sinä, joka et ymmärrä edes mitä sinulle rautalangasta väännetään.


      • montavastaustavailla

        Mikä sinulle on jäänyt epäselväksi?


      • Tötterström
        jokurotipitääolla kirjoitti:

        Valitus ei ollut turha. Oikeus voitti.

        Enemmistö? Enemmistön mielipide on eri asia kuin pakotetut äänestykset. Rolle näyttää esimerkkiä: kun asioita hoidetaan, niin ei tarvita puolueita, Ketään edustajaa ei ole valittu edustamaan puoluetta, Jokainen on saanut henkilökohtaisen valtakirjan, jota pitää käyttää sen mukaan, arvokkaasti omantunnon mukaan äänestäen, eikä antaa ääntänsä puoluepolitrukin käyttöön, mikä ei ole demokratiaa.

        Valitus on paikallaan, jos on aihetta,

        Tehtaanniemen sekannus johtuu aivan eri henkilöistä kuin Rolle. Sekaannus kestää vielä vuosia, jos yritetään uudella poikkeusluvalla taas rakentaa jotain sellaista, mitä kaava ei salli. Mitä saa: liiketontti, rakennusoikeutta jäljellä 1800 m2. till punkt och pricka! Yksityisasuminen ei ole businesstä.

        Joko pienten asuntojen myyntihinta on lyöty lukkoon? Onko kolmen asuinkerrostalon rakentaminen ollut myönnetyn rakennusluvan mukainen? Milloin tulee avoimia vastauksia? Kuka jaksaa katsella tuota touhua vielä monta vuotta tästä eteenpäin? Joko on MOT-ohjelman ja tutkivan journalismin paikka? Milloin ilmestyy sisäpiiriläisen paljastuskirja? Eikö jo olisi rr:n puuhamiesten aika tehdä oikein, niin pääsisivät viettämään seesteistä elämää kukin omissa perheissään?

        ”Valitus ei ollut turha. Oikeus voitti. ”

        Mikä siis muuttu? Mikä on valituksen hyöty? Minä en näe muuta ”hyötyä” kuin valtavasti lisää työtä virkamiehille ja kustannuksia hankolaisille?

        Eikä edes oikeus voittanut, oikeasta / väärästä ei edes koskaan ollut kyse vaan mielipide voitti! Oliko kaavaehdotukseen tehdyt muutokset suuria vai pieniä, oikeus kallistui suuren puolelle.

        Mutta kerro missä HYÖTY?


    • jokurätinkipitääolla

      Ympäristölautakunnassa on tulevalla viikolla hotellin poikkeuslupahakemus. Ehdotuksena on myöntää lupa HOTELLIN rakentamiselle.

      Mihin annettiin poikkeuslupa edellisellä kerralla, kun syntyi kolme kerrostaloa sisältäen 43 yksityisasuntoa?

      Miten voidaan varmistaa, ettei nyt rakenneta kerrostaloa, jossa on 50 kappaletta yksityiskaksiota eikä hotellia?

      Turha alkaa saivartelemaan demareiden tyyliin, että "asuntoja voi vuokrata". Hotellille on aivan toiset määritelmät. Hotelli on ammattimaista lyhytaikaista vuokraamistoimintaa. Ammattimaisuuden määrittelee verottaja.

      Kusetuksesta voi tulla rikosoikeudellisia seuraamuksia.

      Miksi edellistä rakennuslupaa ei uskalleta julkaista, mitä siinä on annettu lupa rakentaa?

      • Tötterström

        ”Hartela rakentaa Hangon Tehtaanniemen asuinrakennukset

        Regatta Resorts Oy on sopinut Hartela Oy:n kanssa Hangon Tehtaanniemelle rakennettavien majoitusrakennusten urakasta. Hartela vastaa kokonaisvaltaisesti hankkeen toteutuksesta. Hankkeen koko on yli 5000 krsm2 ja käsittää kolme kolmikerroksista taloa, joihin tulee yhteensä 43 korkeatasoista vapaa-ajan huoneistoa. Talot ovat arkkitehtipariskunta Tua ja Sebastian Cedercreutzin suunnittelemia. Talot rakennetaan yhtäaikaisesti samalle niemelle toteutettavan kylpylä-uimahallirakennuksen kanssa, jonka suunnittelija on Pekka Helin ja rakentajaksi on valittu jo aiemmin hankolainen VN Bygg Ab / Länsi-Uudenmaan Rakentajat Oy. Kaikki on nyt valmista, iloitsee Regatta Resorts Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Upeat suunnitelmat ja korkeatasoiset rakentajat ovat valmiina, myös riittävä määrä asiakkaita hankkeen käynnistämiseksi on jo mukana. Nyt tarvitsemme vain viime vuoden syyskuussa hyväksytyn rakennusluvan lainvoimaistumisen, niin rakentaminen aloitetaan. Hartelan saaminen mukaan Tehtaanniemeen on asiakkaittemme kannalta erityisen hieno asia, toteaa Kyhälä tyytyväisenä. Hartela on tunnettu arvoasuntojen rakentaja, jolle asiakastyytyväisyys on kaikki kaikessa. Hartela Oy kuuluu Hartela-yhtiöihin ja toimii Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla sekä Länsi-Uudellamaalla. Hartela on yksi suurimmista suomalaisista rakennusalan yrityksistä. Vakavarainen, yli 70-vuotias perheyhtiö työllistää valtakunnallisesti lähes tuhat rakentamisen ja talotekniikan ammattilaista. Liikevaihto tilikaudella 2014 oli 283 miljoonaa euroa. “Asuinrakennuksista tulee upeita ja niillä on ainutlaatuinen sijainti. Mielenkiintoisen hankkeen valmistelu on jo käynnistetty Hartelassa. Yhteistyömme Regatta Resortsin kanssa on luontevaa ja odotamme innolla pääsevämme toteuttamaan hanketta”, toteaa Hartela Oy:n toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen. Hanke käynnistetään kun rakennuslupa sekä kylpylälle että asuinrakennuksille on lainvoimainen. Rakennusluvasta tehtiin kaksi valitusta Helsingin Hallinto-oikeuteen viime vuoden lokakuussa. Hallinto-oikeus ratkaisee asian syyskuussa 2015. Rakennusaika on 18 kuukautta.”

        http://regattaresorts.fi/fi/suites/news/

        Jutun lopussa mainitut kaksi valitusta hallinto-oikeuteen, Rolle ja Ruber, eivät johtaneet toimenpiteisiin! Kummallakaan ei ollut edes valitusoikeutta,

        Lupa myönnettiin sille suunnitelmalle ja niille piirustuksille joille lupaa haettiin!
        Yritä jo pikkuhiljaa ymmärtää ettei toimenpidelupaa tai poikeamislupaa voi hakea muulle kuin sille mitä suunnittelee rakentavansa!


      • eivieläkäännäyttöä
        Tötterström kirjoitti:

        ”Hartela rakentaa Hangon Tehtaanniemen asuinrakennukset

        Regatta Resorts Oy on sopinut Hartela Oy:n kanssa Hangon Tehtaanniemelle rakennettavien majoitusrakennusten urakasta. Hartela vastaa kokonaisvaltaisesti hankkeen toteutuksesta. Hankkeen koko on yli 5000 krsm2 ja käsittää kolme kolmikerroksista taloa, joihin tulee yhteensä 43 korkeatasoista vapaa-ajan huoneistoa. Talot ovat arkkitehtipariskunta Tua ja Sebastian Cedercreutzin suunnittelemia. Talot rakennetaan yhtäaikaisesti samalle niemelle toteutettavan kylpylä-uimahallirakennuksen kanssa, jonka suunnittelija on Pekka Helin ja rakentajaksi on valittu jo aiemmin hankolainen VN Bygg Ab / Länsi-Uudenmaan Rakentajat Oy. Kaikki on nyt valmista, iloitsee Regatta Resorts Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä. Upeat suunnitelmat ja korkeatasoiset rakentajat ovat valmiina, myös riittävä määrä asiakkaita hankkeen käynnistämiseksi on jo mukana. Nyt tarvitsemme vain viime vuoden syyskuussa hyväksytyn rakennusluvan lainvoimaistumisen, niin rakentaminen aloitetaan. Hartelan saaminen mukaan Tehtaanniemeen on asiakkaittemme kannalta erityisen hieno asia, toteaa Kyhälä tyytyväisenä. Hartela on tunnettu arvoasuntojen rakentaja, jolle asiakastyytyväisyys on kaikki kaikessa. Hartela Oy kuuluu Hartela-yhtiöihin ja toimii Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pirkanmaalla sekä Länsi-Uudellamaalla. Hartela on yksi suurimmista suomalaisista rakennusalan yrityksistä. Vakavarainen, yli 70-vuotias perheyhtiö työllistää valtakunnallisesti lähes tuhat rakentamisen ja talotekniikan ammattilaista. Liikevaihto tilikaudella 2014 oli 283 miljoonaa euroa. “Asuinrakennuksista tulee upeita ja niillä on ainutlaatuinen sijainti. Mielenkiintoisen hankkeen valmistelu on jo käynnistetty Hartelassa. Yhteistyömme Regatta Resortsin kanssa on luontevaa ja odotamme innolla pääsevämme toteuttamaan hanketta”, toteaa Hartela Oy:n toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen. Hanke käynnistetään kun rakennuslupa sekä kylpylälle että asuinrakennuksille on lainvoimainen. Rakennusluvasta tehtiin kaksi valitusta Helsingin Hallinto-oikeuteen viime vuoden lokakuussa. Hallinto-oikeus ratkaisee asian syyskuussa 2015. Rakennusaika on 18 kuukautta.”

        http://regattaresorts.fi/fi/suites/news/

        Jutun lopussa mainitut kaksi valitusta hallinto-oikeuteen, Rolle ja Ruber, eivät johtaneet toimenpiteisiin! Kummallakaan ei ollut edes valitusoikeutta,

        Lupa myönnettiin sille suunnitelmalle ja niille piirustuksille joille lupaa haettiin!
        Yritä jo pikkuhiljaa ymmärtää ettei toimenpidelupaa tai poikeamislupaa voi hakea muulle kuin sille mitä suunnittelee rakentavansa!

        Tötterström väittää, että lupa on annettu asuinrakennuksille. Pitääkö paikkansa?


      • selväasia

        Edellisestä luvasta ei ole tietoa, minkä rakentamiselle lupa on annettu, mutta tulevasta on.
        Ympäristölautakunnassa on tulevalla viikolla hotellin poikkeuslupahakemus. Ehdotuksena on myöntää lupa HOTELLIN rakentamiselle.


      • Tötterström
        eivieläkäännäyttöä kirjoitti:

        Tötterström väittää, että lupa on annettu asuinrakennuksille. Pitääkö paikkansa?

        Eikö muka vapaa-ajan asunnoissa asuta?

        ”Hankkeen koko on yli 5000 krsm2 ja käsittää kolme kolmikerroksista taloa, joihin tulee yhteensä 43 korkeatasoista vapaa-ajan huoneistoa.”

        Mitä kohta tuosta lauseesta et ymmärrä?

        Alkuperäinen rakennuslupa, se Hjalliksen projektille myönnetty, koski kuutta erillistä huoneistohotellirakennusta. Mikäli muistan oikein siinä oli suunnitelmissa rakentaa myös merkittävästi lähemmäksi rantaa, jotain rantasaunaa yms. Korjatkaa jos muistan väärin.
        Silloin puhuttiin paljon uimahuoneen kohtalosta. Nykyiset rakennuksethan ovat kaukana rannasta.

        Vapaa-ajan asunto on tarkasti määritelty, asunnoissa ei voi olla kirjoilla ja kiinteistöllä joka koostuu vapaa-ajanasunnoista on esim korkeampi kiinteistövero.


    • Turtapalli

      Rakentaa 43 korkeatasoista vapaa-ajanasuntoa..vajaa vuosi ja jo on rakennustelineet taas pystyssä luulis että miljoonalla saa kämpän joka pysyy läjässä edes 2 vuotta.resorts =ryssä laatu ja fyrkat liiveihin tämäkö oli resortsin käsitys korkealuokkaisesta rakentamisesta.

      • No_big_deal

        Takuukorjauksia, rakennuttaja korjaa.


    • luetaanlakiakutenseon

      Laki majoitus- ja ravitsemistoiminnasta (28.4.2006/308)
      Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:
      ....
      Tässä laissa tarkoitetaan:
      1) majoitustoiminnalla ammattimaisesti tapahtuvaa kalustettujen huoneiden tai muiden majoitustilojen tarjoamista tilapäistä majoitusta tarvitseville asiakkaille;
      3) majoitusliikkeellä rakennusta, huoneistoa tai muuta liikepaikkaa, jossa harjoitetaan majoitustoimintaa;
      5) Majoitustoiminnan harjoittajalla sitä, joka harjoittaa majoitustoimintaa;

      KHO: 2014:143
      ... Kuten hallinto-oikeus on todennut, kaavoituksessa käytetään asumiselle ja matkailupalveluille eri merkintöjä niiden erilaisten vaikutusten vuoksi. Kiinteistöllä harjoitettu toiminta ei asiassa saadun selvityksen perusteella vastaa kaavan pääkäyttötarkoituksen mukaista omakotiasumista. Kyseisen ranta-alueella sijaitsevan kiinteistön laajamittainen vuokraaminen loma-asuntokäyttöön ei liioin vastaa vaikutuksiltaan kyseisessä asemakaavassa nimenomaisesti sallittua pienimuotoisten työ- ja palvelutilojen sijoittamista asuntotonteille. Kiinteistöllä harjoitettu toiminta on näin ollen asemakaavan ja voimassa olevan rakennusluvan vastaista...

      Majoitustoiminta on hotellitoimintaa, jota harjoitetaan ammattimaisesti, johon liittyy vastikkeellisuus, lyhytaikaisia vierailuja. Asuminen on luonteeltaan päinvastaista kuin majoitustoiminta, kuten myös edellä olevassa korkeimman hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan. Käyttötarkoituksen luonne on ratkaiseva ja se mihin lupa on annettu. Majoitusrakennuksissa pitää harjoittaa majoitustoimintaa, johon liittyy ammattimainen välilttäminen. Hotellitoiminta on majoitustoiminnan synonyymi. Hotelli sinänsä luokittelee tason korkeammaksi kuin esimerkiksi retkeilymaja.

      • Tötterström

      • väännetäänrautalangasta

        Tötterström kaipaa kädestä ohjausta.

        1) KHO:n päätös Kouvolasta, asuinalue ei saa olla liiketoimintaa, pätee myös päinvastoin: jos tontti on tarkoitettu liiketontiksi, niin siinä ei saa harjoittaa asumistoimintaa.
        Kun näin on, niin miten on mahdollista, että Tehtaanniemen kolme kerrostaloa ovat asuinkerrostaloja? Kaava on liiketontti. Kuka uskoo, että on annettu lupa rakentaa kolme asuinkerrostaloa, jotka kattavat rakennusoikeudesta 4871 m2 ja joista ympäristölautakunnan tulevan kokouksen esityslistassa käytetään nimitystä majoitusrakennus. Majoitusrakennus viittaa amattimaiseen lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan, siis liiketoimintaan. Onko asuinkerrostalojen käyttötarkoitus nyt väärä? Joku ei yhtälössä täsmää!

        2) Hotellille varatun rakennusoikeuden perusteella ehdotetaan antaa lupa rakentaa HOTELLI. Se on selvä. Rakennusoikeuden ylitys tulee puhuttamaan.


      • Tötterström
        väännetäänrautalangasta kirjoitti:

        Tötterström kaipaa kädestä ohjausta.

        1) KHO:n päätös Kouvolasta, asuinalue ei saa olla liiketoimintaa, pätee myös päinvastoin: jos tontti on tarkoitettu liiketontiksi, niin siinä ei saa harjoittaa asumistoimintaa.
        Kun näin on, niin miten on mahdollista, että Tehtaanniemen kolme kerrostaloa ovat asuinkerrostaloja? Kaava on liiketontti. Kuka uskoo, että on annettu lupa rakentaa kolme asuinkerrostaloa, jotka kattavat rakennusoikeudesta 4871 m2 ja joista ympäristölautakunnan tulevan kokouksen esityslistassa käytetään nimitystä majoitusrakennus. Majoitusrakennus viittaa amattimaiseen lyhytaikaiseen vuokraustoimintaan, siis liiketoimintaan. Onko asuinkerrostalojen käyttötarkoitus nyt väärä? Joku ei yhtälössä täsmää!

        2) Hotellille varatun rakennusoikeuden perusteella ehdotetaan antaa lupa rakentaa HOTELLI. Se on selvä. Rakennusoikeuden ylitys tulee puhuttamaan.

        Jos olisi ollut mahdollisuus rakentaa ympärivuotisia asuntoja niin totta kai RR olisi niitä rakentanut. Ympäristölautakunta ei kuitenkaan vakiasuntoihin myöntänyt lupaa, ilmeisesti sellaista siis alunperin haettiin.

        Kyhälä vielä lehdessä ihmetteli ettei vakiasunnoille myönnetty lupaa koska näin ollen taloihin ei tulla saamaan hankolaisia veronmaksajia.

        RR on rakentanut just tarkkaan sen mihin sillä on ollut lupa!


      • Tötterström
        Tötterström kirjoitti:

        Jos olisi ollut mahdollisuus rakentaa ympärivuotisia asuntoja niin totta kai RR olisi niitä rakentanut. Ympäristölautakunta ei kuitenkaan vakiasuntoihin myöntänyt lupaa, ilmeisesti sellaista siis alunperin haettiin.

        Kyhälä vielä lehdessä ihmetteli ettei vakiasunnoille myönnetty lupaa koska näin ollen taloihin ei tulla saamaan hankolaisia veronmaksajia.

        RR on rakentanut just tarkkaan sen mihin sillä on ollut lupa!

        Tässä lisää vanhoja juttuja.

        Read my lips: vapaa-ajan asuntoja, 43 kpl!

        https://yle.fi/uutiset/3-8512002


      • eioleollutesillä
        Tötterström kirjoitti:

        Jos olisi ollut mahdollisuus rakentaa ympärivuotisia asuntoja niin totta kai RR olisi niitä rakentanut. Ympäristölautakunta ei kuitenkaan vakiasuntoihin myöntänyt lupaa, ilmeisesti sellaista siis alunperin haettiin.

        Kyhälä vielä lehdessä ihmetteli ettei vakiasunnoille myönnetty lupaa koska näin ollen taloihin ei tulla saamaan hankolaisia veronmaksajia.

        RR on rakentanut just tarkkaan sen mihin sillä on ollut lupa!

        Mihin on ollut lupa?


      • mitävielätulee
        eioleollutesillä kirjoitti:

        Mihin on ollut lupa?

        Voisi joku paikalla ollut jo paljastaa, minkä rakentamiseen annettiin poikkeuslupa, Marko?


    • turhayrittääsumuttaa

      rr:n edustajille tiedoksi, että ihmiset eivät ole tyhmiä.

    • selvennyksiä

      Asunto tai vapaa-ajanasunto, ihan sama, kumpikaan ei täytä käyttötarkoitukseltaan liiketontin määrettä. Jos lupa on myönnetty majoitusrakennukselle, niin sen käyttötarkoitus on ammattimainen lyhytaikainen vastikkeellinen toiminta. Siis majatalo, huoneistohotelli, motelli tai hotelli täyttäisivät liiketontin käyttötarkoituksen. Kolmen asuinkerrostalon osalta käyttötarkoitus ei vastaa voimassa olevaa kaavaa ja kaava pitää saattaa ajantasalle.

      Kysymys ei ole ympärivuotisesta tai osa-aikaisesta asumisesta vaan käyttötarkoituksesta. Kaupunki voi nykyään päättää vaikka seuraavassa valtuuston kokouksessa, että Hangossa saa mökeillä asua ympäri vuoden, jos haluaa. Se ei kuitenkaan muuta esimerkiksi Tehtaanniemen asuinkerrostalojen käyttötarkoitusta liiketontin edellyttämäksi.

    • täsmälleen

      Lupa Hotellille. Ei lupaa ylittää rakennusoikeutta, kun ei ole maksettu kuin tietystä määrästä rakennusoikeutta liikekiinteistöille.

      • Dumskalle

        Mikä helvetin tarve sinulla on sekaantua asioihin jotka eivät kuulu sinulle mitenkään? Rakennuslupa-asiat ovat kaupungin ja rakentajan välinen asia.
        Ei sinulta mitään kysytä! Pysy siellä kotikulmilla, radan toisella puolella vain äläkä sekaannu muitten asioihin.


    • turtapalli

      tunteet kuumenee kun suhmurointia vaikeutetaan..lisää löylyä huutaa turta!!

      • turtantukiry

        juuri näin. ... the fat lady has not sung yet!


      • TheFatLady

        Näkis vaan!


      • Nähtiinlaulua

        No, tänään nähtiin!


    • hangöbo

      Tuliko lupaa ja minkälaista vai palautettiinko valmisteluun?

    • Siltä_kuulostaa

      Onko Dumskalle RR porukkaa?

    • onkomuumitkotona

      Loistava päätös. Ei poikkeuslupaa. MItä poikkeavaa tarvitaan rakentamaan hotelli liiketontille? Ei mitään. Peder Planting taitaa elää omissa sfääreissään, kun hän väittää, että tämä luparatkaisu vaikuttaa tarpeesen rajoittaa SPA:n aukioloaikaa? Mitä tekemistä keskenään? Miten vaikuttaa Kuningattarenvuoren rakentamiseen? RR:n kannattaisi luopua hankkeista, joita se ei kykene toteuttamaan. Kyllä operaattoreita löytyy.

      Jos rr olisi toiminut kaavan ja suunnitelmien mukaan, siis uimahalli ja hotelli Tehtaanniemelle ja asunnot kuningattarenvuorelle, niin kaikki oli ollut valmista jo pari kolme vuotta sitten ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Kukaan ei olisi valittanut. Piti lähteä rakentamaan asuntoja liiketontille ja nyt peitelty hotellihanke näyttää kerran petetylle porukalle asuntohankkeelta sekin. Kuka uskoo, että 50 m2 kaksiot olisivat olleet hotelli? Ei moni.

      Tervetuloa oikean tavallisen hotellin piirustukset, joissa rakennusala on korkeintaan 1800 m2. Se menee läpi menee heittämällä. Tuohon tilaan saa tavallisia hotellihuonieta merinäköalalla 70-80 kappaletta. Sitä kaupunki tarvitsee. Sellainen on hyvä hotellihanke myös yrittäjän kannalta, jos haluaa täyttöasteen olevan korkea. Siis oikean hotellin hotellihanke.

      Kaupunginjohtaja muistuttaa taas jostain sopimuksesta. Salaisen sopimuksen liite, jonka oikeuslaitos on todennut olevan maankäyttösopimus, ei ole voimassa, ei ole juridisesti pätevä. Se kaatui samalla kuin kaavamuutoskin. Tai aikaisemmin, koska etukäteen ei saa sopia kaavoituksesta.

      Normaali käytäntö on ensin kaavoitus, sitten rakentaminen. Tehtaanniemi olisi pitänyt laittaa rakennuskieltoon jo vuonna 2014, koska kaava ei ollut valmis. Ei ole vieläkään.

    • Globeliini

      Rolle on sekaisin. Ja hankolaiset maksaa.

      • sumutusseis

        Ymp, lautakunnan päätös oli oikein. Ei tarvitse antaa mitään poikkeuslupaa. Hotellin rakentaminen hotellitontille ei tarvitse poikkeuslupaa. rr yritti poikkeuluvalla saada luvan rakentaa talollisen kaksioita. Hanke oli peitetty rakennusoikeuden ylitykseen. Ei mennyt läpi. Aivan oikein.


    • HynynenJS

      Kaupunki voisi antaa luvan rakentaa Kuningattarenvuori ensin. Ehkä rr haluaisi rakentaa kaksiokasarmin sinne. Sieltä on hyvät näköalat. Kuningattarenvuoren kaava on kunnossa, kunnallistekniikka valmis. Ei muuta kuin rakentamaan. Sillä aikaa valmistuu Tehtaanniemen uusi kaava, jossa toivottavasti on hotellitontti, jonka rakennusoikeus on 1800 m2. Tulevaisuus näyttää, kuka operaattori siihen tulee, Clarion, Scandic vai joku muu. Ei kai sopimuksia voi ajattomasti viivyttää? Jos rr ei halua rakentaa kaavan mukaan, niin pitää luopua. Tiedoksi, että kaupunki ei koskaan ole pakoitettu antamaan poikkeuslupaa. Poikkeusluparakentamisen edistäminen ei ole lain hengen mukaista.

    • seontotuus

      Ympäristölautakunta teki hyvän päätöksen, kun ei hyväksynyt poikkeuslupaa. Oikean hotellin rakentamiseen liiketontille ei tarvita mitään poikkeuslupaa. Ihmettelen Peltosen suhtautumista asiaan. Peltonen kompasteli myös alikulkuasiassa, jossa asettui vastustamaan parempaa ylikulkuvaihtoehtoa. Peltosen motiivit ja selitykset olivat oudot ja hakusesssa. Onko insinööri ollenkaan? Ympäristölautakunnan kahvinjuojat äänestivät tyhjää! Kyllä ihmisellä pitää olla mielipide! Moni on "äänestänyt tyhjää" Tehtaanniemi-asiassa, kun ovat pelänneet mielipiteensä vaikuttavan busineksiin. Pitää pelätä, että omia hankkeita vaikeutetaan, jos on jotain mieltä. On tosi väärin, että ei uskalla puolustaa kiusattuja vaan katselee sivusta, kun kiusaajat jatkavat touhujaan! Sellaisessa jamassa Hangon virkakoneista ja poliittinen elämä on rr:n projektien osalta. MOT?

    • Gulaila

      Oli miten oli, niin ulkopaikkakuntalaisilla sijoittajilla on mennyt kuppi nurin Hangon suhteen. Nyt on aika hankolaisten itsensä ryhtyä yrittäjiksi ja panna kaupungin matkailuasiat kuntoon. Näillä palstoilla on niin paljon ’asiantuntemusta’, että lupa-asiat, kaava, rahoitus ja rakentaminen yrittämisestä puhumattakaan sujuu varmasti leikiten. Eli nyt kun hankolaiset saavat vihdoin itse vuoron, niin odotan todellakin jännityksellä milloin Kunungattarenvuorella alkaa tapahtua.
      Vuosia hankolaiset ovat olleet naurettavalla tavalla ikäänkuin uhrin asemassa vailla aloitekykyä. Nyt on aika näyttää mikä on osaamisen taso.

    • HynynenJS

      Olen seurannut käytyä keskustelua ja esitettyjen tietojen perusteella
      - Voimassaoleva kaavamerkintä on "KL-7, liikerakennusten korttelialue" ja rakennuslupa on annettu majoitusrakennusten rakentamiseen.
      - Asunto Oy Hangon Regatta Suitesin yhtiöjärjestyksessä lukee asuntojen käyttötarkoituksena yksityinen vapaa-ajanasunto.

      Minun mielestä näissä yksityisissä vapaa-ajanasunnoissa ei täyty ammattimaisen lyhytaikaisen vuokraamisen kriteeri, mikä liittyy majoittamiseen ja jota harjoitetaan majoitusrakennuksissa.

      Tötterstöm, kun tunnut olevan rr:n ykkös puolestapuhuja, niin mitä mieltä sinä olet siitä, että täyttääkö kolmen kerrostalon vapaa-ajanasuminen kaavan tarkoituksen? Ovatko osakkeet majoituskäytössä? Kesämökkeily on asia aivan erikseen. Siitä lienet sinäkin samaa mieltä?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3620
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2972
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2870
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2748
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      23
      2663
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2445
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      2130
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1887
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      44
      1817
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      181
      1810
    Aihe