Entä jos venäjä vain marssii suomen läpi?

uhotaankovaimitä

https://www.verkkouutiset.fi/reservilaisliitto-vaatii-kaksi-pataljoonaa-joka-maakuntaan/

Kaikki mielipidevastaukset ja koko juttu antaa taas ymmärtää kaavamaiseen sävyyn, että venäjä on hyökkäämässä suomeen. Miksi? Nimittäin tätä kaavaa on hoettu aamusta iltaan, eilen, tänään, huomennakin tullaan hokemaan. Juttu alkaa muistuttaa kirkon jumalanpalveluksia - aina sama virsi ja raamatun kirjoitusten toistoa.

Useat näkijät yms. ovat kertoneet, ettei suomi joudu sotaan, vaan Venäjä tulee marssimaan suomen läpi norjaan ja ruotsiin, ja pitää suomea "paikoillaan" vain päästäkseen hoitamaan oman osuutensa oman vihollisensa suhteen. Jos suomi pistää vastaan, se on se viimeinen temppu. Arvelen itse, että näin tulee käymään. Monet ovat nähneet unia, että Hesaa tullaan pommittamaan. Minäkin. Mitä siinä vaiheessa on jo tehty väärin? itsepuolustuskouluttajatkin tietävät, että kun joudutaan käsikähmään, on menetetty paljon!
Missä suomi on hyvä tässä suhteessa? Eikö neuvottelutaidoissa ja siinä, ettei typeriä turhia riskejä oteta? Meitä ei ole paljon, eikä ainoa uhka ole Venäjä, vaan myös maan sisällä odottavat pesäkkeet.

On mieletöntä pitää vuosikymmeniä pystyssä ww1 ja 2 mukaisia mielikuvia siitä, miten sota tulevaisuudessa tullaan käymään. Aina sama virsi: Venäjä valtaa suomen. Eikö mitään uutta? Miksei?
Miksi amerikka hyökkäsi Afganistaniiin, Irakiin, Libyaan...? Seuraa rahaa.
Suomessa ainoa rahan ja elämän arvoinen kultaakin arvokkaampi luonnonvara voisi olla puhtaat pohjavedet. Niiden takiako Venäjä hyökkäisi suomeen?

Putinilla näyttäisi jotakuinkin olevan terve järki päässä, vaikka onkin huhuttu hänen haluavan liittää Suomi Venäjään (mutta: lukekaa Luke Hardingin kirja "Mafiavaltio", niin ymmärrätte jotakuinkin mitä muutama kymmenen vuotta takaperin tapahtui Georgiassa, Krimillä, Ossetiassa...) Krimin parlamentti uhkasi kapinalla ja sodalla jos Ukraina liittyy NATOon) Sen sijaan Putinin seuraajasta nk. näkijät eivät ole olleet juuri muuta, kuin yhtä mieltä: Hän on Putinia aggressiivisempi.

Kysymys kuuluu siis: mitä aiotte tehdä? Ottaa riski koko suomen väestön kärsimisestä/tuhoutumisesta sota-ajan nälänhätään, tauteihin yms., vai todeta, ettei jatkuva "vaikka olenkin pieni, niin kyllä täältä pesee" -uhoaminen ole järkevää, vaan naurettavaa, sikäli, kun tiedetään mitä rajan takana on? Ei ole uskottavaa, että suomi uhoaa uusilla kalustoilla ja hankinnoilla, nimittäin kun Herra päättää, me olemme yksin sen kalustomme kanssa, emmekä tule käyttämään sitä. Muussa tapauksessaa tulee suomea vastaan todellakin se Jumalan 3. miekka, joka isketään läpi.

30

475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HerääJo

      Ja mikähän taho tämä "useat näkijät" on? Oma pelikuvasi hullujen huoneen vessan peilissä???
      Ja mitä vikaa on siinä että puolustaa omaa isänmaataan? Esitelmäsi on maanpetoksellista paatosta, jossa kaikki Itäisestä naapurista tuleva pitää hyväksyä ja ryssän vaatimuksiin pitää suostua, vaikka oman isänmaan menetyksellä? Hyi helvetti!
      Jos teemme valloituksen niin kalliiksi, että vanja ei tänne tule, on se kannattavaa eikä mitään uhoamista.

      • wetretretert

        Aloittaja on Venäjän trollitehtaan palveluksessa.


      • hullujapiisaa
        wetretretert kirjoitti:

        Aloittaja on Venäjän trollitehtaan palveluksessa.

        Paljon mahdollista. Tosin voi olla ihan tavis Bäcmannilainen kommari/fasistimyyrä omaan sairaaseen piikkinsä. Mutta pöhkö mikä pöhkö!


    • suppea_kannatus

      "Juttu alkaa muistuttaa kirkon jumalanpalveluksia - aina sama virsi ja raamatun kirjoitusten toistoa."

      On muutakin samaa kuin kirkoissa, nimittäin yhtä vähän kuulijoita. Aina samat naamat.

    • No_Cakewalk
    • KehitysmaaNaapurissa

      Venäjä voisi opetella kehittämään maataan.

    • toteaja-

      Nato voi valloittaa suomen kenenkään kyseenalaistamatta.

    • marssivatvainläpi

      Mitäs siinä sitten, marssivat vain Suomen läpi Ruotsia ja Norjaa valloittamaan...

    • HyväSuomi

      612-marssi on 612.fi-yhdistyksen Suomen itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestämä soihtukulkue. Tapahtuma ja soihtukulkue ovat yhdistyksen mukaan poliittisesti sitoutumattomia, eikä yhdistys edusta mitään poliittista kantaa. Sen mukaan kulkueella sekä seppeleen ja kynttilöiden laskulla sankarihaudoille on tarkoitus kunnioittaa menneiden sukupolvien työtä ja uhrauksia.

      Miksi tämä halutaan anarkistien toimesta kääntää poliittiseksi toiminnaksi, vaikka kyse on kunnioittaa Suomea puolustaneita ihmisiä eli niitä monia, jotka uhrasivat nuoruutensa ja moni myös henkensä Suomen itsenäisyyden eteen?

    • Ylikessu72

      Suomen taisteludoktiirini lähtee siitä, että itänaapurin laskuvarjojoukkoja ym. olisi jo alueellamme. Eli kun ruotsalaiset höpisevät, että "Suomi vallataan tunneissa", niin suomalaisille tuo tarkoittaisi vasta taisteluitten alkua. Maahanlaskujoukot sidottaisiin oksettaviin taisteluihin, jossa ne saisivat krh- ja tykkitulta päälleen sekä huolto ja radioyhteydet katkaistaisiin. Maahanlaskujoukotkaan eivät taistele pitkään ilman huoltoa.

      • Muista-Tämä

        Sotia ei koskaan taistella sinun ehdoillasi.


      • RaaRaaRasputin

        Oliko tämä Moskovan kommentti? Raskaan tykistön tai RsKrh:n tulitus jo estää maahanlaskujoukkojen huollon helikoptereilla. Ja suomalaisilla on riittävästi miinoja ynnä moottorisahoja joka tien murrostamiseen.


    • kxkdkzkznkdkd

      En todellakaan usko, että Putin haluaisi meille mitään pahaa. Ei hän ole paha ihminen, vaikka länsimediassa hänet sellaiseksi on leimattu.
      Mutta ihan muista syistä kannatan kyllä Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyötä. Siinä olisi jopa yksi maailman parhaista armeijoista. Pohjoisen olosuhteissa jopa paras!

    • aadana

      mikki te poiftadde vieftenjäni saadanan mulukut !?

    • Mulukkumikämulukku

      Eipä se pikku-puuttin mitään pahaa halua kenellekään, kunhan vaan kiusaa tekee pienille maille kuten Ukraina, puuttunut on sellainen pienempiensä kiusaaja, pjuuttunilla lienee pienuus ongelma aika paha. Kieroimmat valtaa pitävät löytyy Venäjältä, iät ajat kieroimmat ja lavastaneet pienemmät maat syyllisiksi. Isottelisi jenkeille mutta ei taida pikku-puuttinin rohkeus riittää!

    • missäjärkivastaukset

      Tai ehkä se on niin, ettei Putin päätä hyökkäyksestä suomeen, vaan hänen jälkeensä tuleva. Aloituksessa kuitenkin paljon perää, muttei niiden jutuissa, jotka keskittyvät haukkumaan kaavamaisesti "venäjän trolleja".
      Mitä suomessa sykyään tapahtuu, en ole aivan varma...

      • missäjärkivastaukset

        "nykyään", siis

        Eli löytyykö aloituksesta mitään faktaa?


    • dsgfdsgs

      " Venäjä tulee marssimaan suomen läpi norjaan ja ruotsiin, ja pitää suomea "paikoillaan"..."
      jaahas ja minkä takia.......... onko ruotsin ja norjan kunkku vittuillut putinille niin rankasti, että sota on aloitettava.

    • mahdollisuuksia_on

      Taidat olla ihan tuohivirsu-piilukirves-terva ajassa edelleen.
      Mistä teitä pöljiä riittää.

      No mutta: "Entä jos venäjä vain marssii suomen läpi?"

      No mene sirottelemaan jalkaväkimiinojas rajalle niin eivät tule.

      Tai sitten tulevat maihinnousualuksilla mereltä.

      Tai lentokoneilla ja helikoptereilla nopeilla maahanlaskuoperaatioilla.

      Tai sitten eivät ensihätään viitsi lähteä paikanpäälle vaan ampuvat ohjuksia jostain pirun kaukaa, niinkuin USA lähi-idässä ja pehmittävät Suomalaisia ystävämpi mielisiksi.

    • Para_Bellum

      Tämä kertoo avaajasta riittävästi: "Putinilla näyttäisi jotakuinkin olevan terve järki päässä..."

      Ei oikeastaan tarvetta enempään kommentointiin.

    • 0999090

      Ei marssi jos ollaan Natossa. Muuten sen tekee jos näkee sen tarpeelliseksi.

      • Pohjolan.Sveitsi

        Ei olla Natossa, eikä liitytä Natoon!


    • Syvä_Huoh_Putininille

      >>Tämä kertoo avaajasta riittävästi: "Putinilla näyttäisi jotakuinkin olevan terve järki päässä..."

      Ei oikeastaan tarvetta enempään kommentointiin. <<


      Mielestäni on kyllä. Onko kukaan toinen lähihistorian valtiopäämies sössinyt maansa asiat ulos pääsemättömään tilanteeseen, siis sellaiseen nalkkiin etytei kerta kaikkiaan kunniallista ulospääsyä ole olemassa?

      No Putin on. Ukrainan pattitilanne ei olisi päässyt syntymään, mikäli Putin ressukalla olisi ollut sitä avaajan hehkuttamaa "tervettä järkeä" päässä. Ja sittenpä ollaan tilanteessa josta ei ulospääsyä ole niin kauaa kuin Putin istuu jakkarallaan.

      • tasapainopysyköön

        "Putinilla näyttäisi jotakuinkin olevan terve järki päässä..."

        Tää planu olis tuhottu jo monta kertaa jos näin ei olisi. Helppo se katsoa mediaa ja sen mukaisesti tehdä johtopäätöksiä jonkun valtion johtajasta, kun taas amerikasta ei juuri mitään pahaa uutista tule. Puolueellisuus haiskahtaa. Amerikka on käyttäny atomipommeja sodassa, venäjä ei. Se herkkätasapainoinen tilanne, mikä venäjällä on nyt... tekisi mieli pidättää hengitystä, jotta se jatkuisi. Eniten pelottaa kuka tulee Putinin jälkeen...


    • tappiko_kateissa

      Nato fregatti uppoo ja kaatuu.

    • sivarievp

      -Lasket vain montako yleistä tietä ylittää rajalinjan ,niin ripotellaan sopivasti kalustoa jokaisen tullirakennuksen läheisyyteen ja maantiemiinoja het ensimmäisille silloille - siihen pysähtyy kolonnat yleensä.

    • jxjxkxkxkxxkfkxkkzsl

      No mitäpäs sitten? Järjestetään niille juna- ja bussikyytejä Tornioon ja reititetään ne samaan tapaan Suomen läpi, kuin Ruotsi reititti iRakit 2015 maansa läpi Suomeen.
      Selitellään vaan miten kansainväliset sopimukset velvoittaa vaikkei yhtään haluttaisi (vaikka siis halutaankin, mutta naureskellaan partaan ei ääneen)

    • marssimusiikintahdissa

      miksi ei marssisi.. marssihan maahan matutkin.

    • tasapainopysyköön

      Tuli mieleen, että jos armeija omalla toiminnallaan vaarantaa maansa väestön, se ei ole väestöä silloin suojelemassa. Ei kukaan järkevä ala ydinasevaltiota vastaan riehumaan. Jos suomen armeija toimillaan kiihottaa venäjän ydinaseiskuun vaikka Hesaa vastaan, voidaan kysyä upseerien pätevyyden perään ja alaisten hyväuskoisuuden ja typeryyden perään. Vähemmän haitan periaatteella pitäisi päästä.

      Se, että nykyään uhotaan venäjää vastaan, jos se tarpeellisiksi katsomillaan toimillaan joutuu käyttämään suomen maaperää tjsp., on järjetöntä. Nimittäin minkä takia pitäisi aloittaa sotilaalliset toimet? Uskottavuuden takia? Ensin suomi annetaan eu:lle, oma rahakin pois, mutta kunhan suomen lippu pysyy tangossa, niin kansa pysyy kuosissa, ja olettaa, että itsenäisiä ollaan vaikka liittyminen tapahtui lainvastaisesti?

      Onko unohdettu kenen puoleen käännyttiin viimesodissa? Se ei totisesti ollut mikään presidentti! Jumalan kädessä on kaikki, ja se on nähty mihin jumalattomuus johtaa.

    • Anonyymi

      Vaikka aloittaja onkin juoksemassa näköjään pelosta ympyrää ja heiluttamassa käsiään... Vain muutamia asiallisia vastauksia. Useat ryssittelijät ja sen sellaiset taas pistävät parastaan... auttavaa kättä tarjoaa harva... ei jukoliste että jotkut suomessa osaa olla tyhmiä. Kansalaiset haukkuu toisiaan ja ryssittelee sitä mukaan jos kukaan vähääkään uskaltaa puhua mitään hyvää venäjästä tai epäillä, ettei seuraavasta poikkeustilasta selvitä enää kuten viimesodista. Vähän kun oksa risahtaa niin jotkut hyppäävät aseet tanassa pystyyn ja huutavat että ryssä...?

      "Ei ole uskottavaa, että suomi uhoaa uusilla kalustoilla ja hankinnoilla, nimittäin kun Herra päättää, me olemme yksin sen kalustomme kanssa"

      Totta. Se on Korkeammassa kädessä. Jotenkin näyttää siltä, että suomi uhoaa niin kauan, kunnes ei todellakaan ole enää mitään, minkä puolesta uhota.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe