Aihe

Dissosiaatiohäiriö

hukkaputkilinjasto

Miten psykiatri diagnosoi dissosiatiivisen persoonallisuushäiriön?? Miten se voidaan erottaa klassisesta skitsofreniasta ja miten tämä autenttinen dissosiatiivinen persoonallisuushäiriö sitten hoidetaan nykyään?? Haluaisin, että minut viimeinkin diagnosoidaan oikeasti oikein, eikä vaan tuputeta sitä skitsofrenian alatyyppihäiriökirjoa. kuka on suomessa erikoistunut dissosiaatioon?? Kuka voisi tehdä minulle dissosiaatiohäiriötestit?? mulla on merkittävä trauma lapsuudessa juuri siinä 5-8 vuotiaana ja se on ollut käänteentekevä koko mun elämässä. mulla on hävinnyt kokonainen yksi vuosi pois mielestä ja olen koittanut keksiä siihen jonkun tarinan, että mitä silloin tapahtui ja mulla on kerran jo dissosiaatiohäiriö diagnosoitu, mutta myöhemmin lääkäri on todennut, että se on skitsofrenian kirjoon kuuluva häiriö mulla. raja on kuitenkin häilyvä ja pitää olla erittäin erinomainen psykiatri, jotta näkee tämän dissosiaatiohäiriön eron verrattuna esim skitso-affektiiviseen häiriöön. Mun lapsuudentrauma käsittelee sitä, että 7- vuotiaana gynekologisen leikkauksen yhteydessä sain tietää, etten tule sen perusteella saamaan lapsia ja että minut saatetaan myös huostaanottaa, koska lääkäri epäili väkivaltaa. No mä kumminkin vammauduin balettitunnilla silloin ja mun kertomusta ei uskottu. Siitä trauma, joka jatkuu aina vaan... läheiseni saavat vieressä lapsia, mä en!!

3

110

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dissoa

   Dissosiaatiossa persoonallisuus on jollakin tapaa hajonnut tai jakaantunut.. Henkilöllä voi olla useita ns.osia. Oirekuvaan kuuluu myös muistamattomuus yleensä traumaattiseen tapahtumaan. Tässä on vinha ero normaaliin unohteluun verrattuna. Kirjotitkin että on muistikatkoja lapsuuden ajoilta joka viittaa vahvasti dissosiaatioon. Skitsofreniaan ei kannata tätä verrata, sikäli kun skitsofreniakaan ei taida nykytietämyksen mukaan olla sellainen aivosairaus kuin on annettu ymmärtää. Lääkäri epäili siis väkivaltaa, mutta oliko tätä todella? Koetko traumatisoituneesi siis tästä gynekologisesta operaatiosta vai nimenomaan uutisesta jonka mukaan et voi lisääntyä? Onko asiaa käsitelty miten kun sait tämän tiedon? Päivi Maaranen Kuopiosta on perehtynyt tähän asiaan. Olen käynyt vastaanotolla.

  • JokuJostain

   On siihen joitakin dissosiaatio kyselylomakkeita ainakin, ja scid-d haastattelu mutta en tiedä onko kyseinen haastattelu käytössä Suomessa. Diagnoosi varmaan perustuu paljolti seurantaan. Skitsofrenia ja DID kyllä muistuttavat toisiaan. Miten psykoosilääkkeet ovat tehonneet? Yleensä eivät tehoa dissosiaatiohäiriöihin.
   Englanniksi muuten löytyy paljon enemmän tietoa mielenterveyden häiriöistä kuin suomeksi, myös tuosta DID:stä josta löytyy suomeksi aika heikosti. :)

  • Nytmeneeparemmin

   Minulla on diagnosoitu persoonallisuuden jakauma psykiatrin toimesta kun olin päiväsairaalassa muista ongelmista johtuen. Vaikea traumaattinen menneisyys on aiheuttanut paljon erilaisia ongelmia.
   Minulla on toinen persoona jonka tekemisistä en tiedä mitään. Paitsi sen mitä muut kertovat. Ei ole mukava tyyppi.
   Tekee siis ihmissuhteista välillä haastavia.

   Onko sinulla selkeästi toinen persoona, vai meneekö sinulta vain muisti..? Erillinen persoona tulee kyllä yleensä ilmi muiden ihmisten puheista jos sellainen on. Ensimmäinen seurustelusuhteeni kärsi pahasti toisen persoonani julmuudesta. En tiennyt silloin mistä oli kysymys. Epäilivät jotkut jopa että olen riivattu. Itse häpesin enkä ymmärtänyt mikä minua vaivaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14825
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13448
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9075
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6486
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   237
   3802