Uusikoppainen c 200 bensa?

C-200

Tällainen kiinnostaa. Siis juuri tuo yksilö.
https://www.bytbil.com/ostergotlands-lan/personbil-c-200-t-4matic-avantgarde-184hk-3544-12750457

Ajattelin vaihtaa Japanin Mersun ihan aitoon Mersuun.
Tuossa yksilössä olisi varusteet aika lailla kohdallaan, mutta miten on tuon nelivedon kanssa? Paljonko lisää kulutusta ja onko se muuten yksin omaan hyvä juttu? Etuvetoon tottuneelle nelivedon voisi kuvitella olevan vähemmän outo kuin takaveto. Entä hinta. Miten muuten nämä uuden malliset C mersut noin niin kuin vikojen ja ruostumisen puolesta? Ja sitten vielä tuo Ruotsista ostaminen?

Kaikki kyseiseen automalliin liittyvä olennainen tieto on tervetullutta ennen kuin otan mihinkään jobbariin yhteyttä.

14

8046

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • exW205

      Minä taas vaihdoin toisinpäin, tai mitä nyt sitten japanin mersulla tarkoitat. Eli kannattaa varautua kaikenlaisiin vikoihin ja ominaisuuksiin, joidenka takia itse siirryin japanilaiseen. Neliveto lisää sen litran sadalle eli 7 litrasta mennään ylöspäin. Liikennevaloista lähtö liukkaalla kelillä on mukavaa, mutta pysähtyminen vie sen saman kuin vajaavetoinenkin, kannattaa muistaa.
      Pintapellit tuossa on pääosin alumiinia joten ruostuminen niiden suhteen on pois luvuista.
      Itsellä oli 2 W205:ta toinen 180:n ja toinen 200 4matic ja ikävä kyllä molemmissa oli kaikenlaista vikaa. Ensimmäisessä sähkövikoja, joita ei saatu kuntoon ja toisessa mm. perän hajoaminen 6000km. kohdalla. Molemmissa myös tuulensuhinoita ja kovat rengasmelut.
      Muutenhan tuo auto on mukava ajella.
      Mutta käsittääkseni tuo S205:n pitäis olla noiden melujen suhteen laadukkaammin tehty.

    • www222111

      Varmaan ihan kelpo peli. Olikos se niin tuolla ruotsissa nuo merkinnät, että tällä on pyöritty se 60tkm? Mitäs tuollaiselle tulee kokonaishinta verojen ja muun jälkeen?

    • Aloittaja_

      "Minä taas vaihdoin toisinpäin, tai mitä nyt sitten japanin mersulla tarkoitat."

      Eikös Hondaa sanota Japanin Mersuksi. Tällä hetkellä titteli kuuluisi varmaankin Mazdalle, jos sillä tarkoitetaan auton yleistä hienostuneisuutta.
      Mitään varsinaista järkisyytä nykyisen autoni (Honda Accord Tourer 2012 aut.) vaihtamiseen ei ole. Paitsi tietysti se, ettei sitä kannata liian vanhaksi päästää. Koeajamani c 200 Mersu oli upea ajettava maantiellä. Paljon parempi kuin yliherkällä ohjauksella varustettu Honda. Mutta vikaherkkää pensarosvoa en toki alleni halua. Tuosta Mersun vikaisuudesta on tosin liikkeellä ristiriitaista tietoa.

    • maggerimään

      Mulla on tuommoinen S205 sarjan mersu ollut nyt pari kuukautta tosin C180 ja takavetoinen, ei ole kyllä pahaa sanaa sanottavaksi ainakaan toistaiseksi ollut. Erinomainen ajettavuus ja hiljainen subaruun verrattuna jollaisella aiemmin ajelin. Matalahan tuo on, mutta pienellä kulutuksella tuo menee... maantiellä noin 110km/h lasissa kulkee noin 6.5l / 100km, 130km/h motarilla 7.5l/100:lla.. kaupunkiajossa noin 8.5l/100:lla..

    • Minun_autoni

      Minulla on C 180 T A (S205 )eli 1,6-litrainen bensa-automaatti-farkku alla uudesta lähtien neljättä vuotta, ajettu nyt 44 tkm. Mitään vikoja ei ole ilmennyt, perushuolloilla on selvitty. Niiden yhteydessä on tosin hoidettu pois kaksi takaisinkutsun poikinutta ongelmajuttua (jotka eivät ole ehtineet aiheuttaa itselleni mitään ongelmaa).

      Ensimmäinen takavetoiseni lähes 30 vuoteen. Kotiuduin kertaheitolla enkä ole ehtinyt kaivata etu- tai nelivetoa missään tilanteessa, vaikka takavetoon siirtyessäni siirryin samalla kitkarenkaiden käyttäjäksi kuunneltuani vuosikymmenien ajan nastarenkaiden rapinaa.

      Uskon ajavani tällä autolla kauan! Ja jos joutuisin luopumaan siitä esim. kolarin ja lunastukseen menon johdosta, pyrkisin epäilemättä ostamaan tilalle samanlaisen. Aikanaan ostaessani mietin 2-litraista moottoria, mutta käytin hintaeron lisävarusteisiin ja olen ehtinyt 156 hv:n nimellisteholla aina perille aivan mainiosti, isoilla kärrykuormillakin.

    • Silicoonia

      Mopedi motilla kestää aurinko laskuun, koristeena tuotakin pidetty!

      • Minun_autoni

        ”Mopon moottoria” pilkkaavat voisivat päivittää tietonsa ja kokemuksensa koeajolla.

        20 vuotta sitten 6-sylinterinen 2,6 litran moottori Mersun nokalla oli poikaa. Toki sellainen vapaastihengittävä kuutospata tuotti tuohon aikaan melkoisena pidetyn tehon 125 kW eli 170 hv, mutta tehopa ei korreloikaan suoraan normaaliajossa koettavan voimantunteen ja käytännön suorituskyvyn kanssa!

        Kierroslukuskaalan yläpäässä saavutettavalle huipputeholle on käyttöä ja merkitystä arkiliikenteessä todella vähän. Paljon enemmän merkitsee tavanomaisilla ajokierroksilla saavutettava vääntömomentti. Tuo 20 vuoden takainen kuutonen väänsi parhaimmillaan 240 Nm; lukema löytyi piikkinä vasta niinkin ylhäällä kuin 4500 rpm. Tätä alempana meininki olikin sitten huomattavasti laimeampaa.

        Tämän päivän 1,6-litrainen pikkuturbo jaksaa kehittää parhaimmillaan ”vain” 115 kW eli 156 hv, mutta alakierroksilla se jaksaa päihittää tuon kokonaista litraa suuremman kuutosen: vääntöä löytyy 250 Nm – ja mikä tärkeintä, sitä löytyy tasaisen laakeana tämän verran niinkin laajalla alueella kuin 1200–4000 rpm eli juuri sillä kierroslukualueella, millä käytännön liikenteessä edetään!

        Oman autoni 1,6-litrainen ”mopon moottori” jaksaa kiihdyttää 1,5-tonnisen farkunrohjakkeen 0–100 km/h alle 9 sekunnissa. Liikennevalokisat eivät ole minua varten, mutta rekkojen ohittelu maantienopeuksissa käy oikein kivuttomasti sekin, ja se minulle riittää. Huippunopeudeksi on autolleni speksattu 221 km/h, mutta itselläni ei ole vielä tullut tarvetta nousta tuonne kolmannelle sadalle (tätäkin olen toki kokeillut kolmella edellisellä autollani Saksan motareilla, minne saakka en ole nykyisellä vielä ehtinyt).

        Edellinen autoni (ei M-B) taikoi vielä piskuisemmasta 1,4 litran iskutilavuudesta 118 kW (160 hv) ja 240 Nm @ 1500-4000 rpm (eli oli käytännössä jokseenkin tasoissa nykyiseni kanssa). Molemmilla olen kokenut pärjääväni tämän päivän Suomi-liikenteessä aivan siihen tahtiin kuin nuo 20 vuoden takaiset kuutoskoneiset yltävät. Enempää en tarvitsekaan.


    • Mersux

      C200 nelivetofarkku jolla ajettu 13000 km. Ei ongelmia. Bensankulutus vaihdellut tankatessa välillä 6-8 l/100 km.
      Miinuksena turhan kova rengasmelu karkealla asfaltilla.

    • täysinromuja

      Pitäskö teidän kävellä ja kiertää se auto ympäri?


      Hirvittävän näköinen keula alhaalta ylöpäin,koko mersujen ulko näkö pilipali autojen tasolla.Kaiken päälle saatte pikkuista vikaa mikäli ajatte kilometrejä ,enäänhän ne ei ole kuin ennen,nyt on paalaskamaa 200000km korvilla.

      • likipiti

        kiitos mahottomasti, hyvä kun valistit, olin vähällä ostaa tuon...


      • haaveilijalle

        Niin se pitää oikein maksaa ja hoitaa alusta loppuun, "olin vähällä ostaa tuon..." näitä lässyttäjiä on palstat täynnä, mitä sitten.
        Oikeassa live elämässä pitää tehdä ja toimia, ei kirjoitella ja haukotella aikansa kuluksi ja kaikkein tärkein pitää olla RAHAA.


    • Aloittaja_

      Melko ristiriitaista informaatiota MB:n laadusta on jo ehtinyt tulla tähänkin ketjuun. Kaikki ei taida perustua omaan kokemukseen ? ; )

      Kokemusperäinen tieto takavetomallin todellisesta kulutuksesta olisi ihan kiinnostavaa.

    • meresumeis

      pelkkää kaupunkipyöritystä ja lyhyttä noin 5km matkaa niin noin 9l/100km...
      satasen moottorietie talvinopeuksissa menee 6.5l/100km
      kesän 120 nopeuksissa 7.5l/100km
      tämä siis C180 1.6l bensalla.. vm 2017

      • Minun_autoni

        Aivan samansuuntaisia lukemia eri liikennetilanteista.

        Viimeisten useamman tuhannen kilometrin keskikulutuslukema 7,9 l / 100 tkm. Asun pk-seudulla Kehä I:n ja Kehä III:n välimaastossa, joten taajama-ajoa tulee melkoisesti. Em. lukemaan on toisaalta ajettu syksyn mittaan myös pitkiä maantietaipaleita, vedetty välillä kärryäkin satoja kilometrejä melkoisilla kuormilla. Pidemmän aikavälin kulutuslukemat osuneet välille 7,5–8,0 l satasella. En pidä mitenkään juoppona 1500-kiloiseksi automaattivaihteiseksi bensafarkuksi, kun ajotapoihinikaan ei kuulu mitään erityistä pihistelyä.

        Auto siis M-B C 180 T A, 1,6 litraa, 156 hv. Edellinen autoni oli VW Golf Variant TSI 1.4 litraa, 160 hv, DSG-automaatti, paino 1440 kg. Käytännössä sama suorituskyky ja hyvinkin samanlaiset kulutuslukemat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      273
      2760
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      210
      1771
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1482
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      1
      1231
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1176
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      237
      1086
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1022
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      953
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      75
      851
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      750
    Aihe