Kumartakaa Kuningasta!

Hienohomma

Mahtavaa Ogier! Yksityistallin autolla voittoon! Ensi vuonna seitsemäs putkeen!

6

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tmr-mm

      tarkotat varmaan jari-matia.

      • paskakuskiseon

        Latvala homo ei voita yhtään mitään, nytkin sai sääli voiton ,ku oikeat kuskit ajo mestaruudesta ja saatto lipsauttaan. eikös tuo nilkki jäänny puolen pisteissä mestarille. mestaruus olis tullu virolaiselle Toyota tallille vaikka tuo selittäjä olis perinteisesti keskeyttänyt.


    • WilliamssinTie

      Nyt kun Ogier lähtee Fordilta, niin Fordin menestys loppuu kuin seinään. Ei tule enää voittoja, maailmanmestaruuksista nyt puhumattakaan.

      • Ei.kovin.hyvä

        Ailahtelevaa se oli Ogierinkin meno tänä vuonna, loppukaudesta vain yksi hyvä tulos, mestaruus tuli oikeastaan vain sen takia kun muilla tulokset vaihteli vielä enemmän.
        Tänäkin ei olisi tarvinnut ajaa kuin kolme viimeistä kisaa melko kärjessä, niin mestaruus olisi tullut helpolla, nyt kun yritti aina voittaa, niin sitten rypi välillä.


    • Tiivi-taavista

      Uudestaan, nyt copypaste Kauppalehdestä 29.12.2018 08:00, kun suoli24 hylkii lnkkiä
      Tallipäällikkö maksoi Ogierin menestyksestä kovan hinnan: ”Nämä kaksi vuotta ovat olleet minulle taloudellinen katastrofi”
      M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson sai mitä halusi. Sébastien Ogierin kiinnittäminen tiimiin toi makeaa mahan täydeltä, mutta miehen lompakko tyhjeni samassa tahdissa.
      Daavid löi Goljatin, mutta millä hinnalla? Brittiläinen M-Sport kilpailee rallin MM-sarjassa yksityistiimin statuksella, mikä tarkoittaa sitä, että tiimin kassaan ei kilahda massiivista budjettia suoraan Fordin autotehtaalta, vaikka merkki komeasti näkyvyyttä menestyksen myötä saakin.

      M-Sport on WRC-autoilla kilpailemiseen käytettävän budjetin osalta pikkutekijä Citroenin, Hyundain ja Toyotan tehdastiimeihin verrattuna, mutta niin vain M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson näytti, että pienelläkin pärjää, kun rahan käyttää tehokkaasti. Ja palkkaa Sébastien Ogierin kaltaisen tähtikuljettajan tiimiinsä.

      Tulevaisuus ei ole enää aivan yhtä ruusuinen, mutta mukana MM-sarjan kapinoissa M-Sport nähdään jatkossakin.

      ”Muutama viime viikko on ollut melkoista vuoristorataa – aina kuljettajien ja kartanlukijoiden mestaruuden voittamisen riemusta Sébastien ja Julienin tunteikkaisiin jäähyväisiin. Olemme työskennelleet yötä päivää saadaksemme kokoon tiimin myös kaudelle 2019”, Wilson huokaisee.

      Ogierin jätettyä tiimin kahden mestaruusvuoden jälkeen, ottaa M-Sport askeleen taakse, lähemmäksi tilannetta jossa tiimi on totuttu näkemään sen jälkeen, kun Fordin antama tehdastuki kauden 2012 päätteeksi loppui.

      Kaudella 2019 tiimin autoja ajavat Teemu Suninen ja Elfyn Evans, minkä lisäksi Wilson mielellään vuokraa WRC-autojaan maksaville asiakkaille, noin 200 000 euron hintaan rallia kohti.
      Autojen myynti jäissä

      Oikukkaaksi tilanteen tekee se, ettei Wilson yksinkertaisesti voinut jättäytyä pois WRC-todellisuudesta, vaikka yrityksen kirjanpito ehdottaa vahvasti toisenlaista ratkaisua.

      Mitä rallien tuloksiin tulee, Wilson voi vain toivoa, että nopeaksi ja kestäväksi kehitetty Fiesta WRC säilyttää kilpailukykynsä, mikä tietäisi kiirettä kilpakumppaneille myös jatkossa.

      ”Meillä ei ole vielä sataprosenttista tietoa kaikista yksityiskohdista. Mutta koska niin paljon kehitystyötä on tapahtunut kulissien takana, tunsin että meidän on nähtävä se sitoutuminen ja kova työ myös erikoiskokeilla.”

      Kolikon kääntöpuoli on kuitenkin se, että Wilson kaivoi kuvettaan usein ja hartaasti pitääkseen ykköskuljettaja Ogierin tyytyväisenä. Kovanahkaisena liikemiehenä tunnettu Wilson saattoi vain toivoa, että urheilullinen menestys olisi kääntänyt rahavirrat myötätuuleen, mutta se jäi haaveeksi. Yksikään merkittävän tason yhteistyökumppani ei innostunut lähtemään tiimiä tukemaan.

      ”En vaihtaisi näitä kahta vuotta mihinkään, mutta ne ovat olleet minulle taloudellinen katastrofi. Nyt täytyy keskittyä siihen, että saan bisnekseni taas kukoistamaan, sillä minulla on 250 työntekijää huolehdittavanani Cockermouthissa ja 50 Puolassa. Uskoin, että kun menestymme, saamme lisää yhteistyökumppaneita, mutta niin ei käynyt. Normaalisti myymme 8–14 WRC-autoa vuodessa, mutta nyt olen saanut myytyä kaksi näiden kahden vuoden aikana.”

      Wilsonin johtama M-Sport elää asiakkaista, joten Ogierin palkkaaminen oli alkujaankin riski, jonka britti halusi intohimoisena rallimiehenä ottaa. Seuraavaksi mies aikoo kuitenkin ottaa lusikan kauniiseen käteensä ja palata liiketoimintansa elvyttämiseen. Pelkästään varaosabisnes on M-Sportille jättimäinen tulonlähde, sillä tiimin autoja on vuosien saatossa myyty jo reilut 1000 kappaletta, joista erittäin suuri osa on yhä kilpailukäytössä.

      Kalliimpien autojen sijaan Wilson aikoo aluksi lyödä rahoiksi 65 000 euroa maksavan, pikkuluokan Fordien myynnillä. Britti luonnehtii yhteistyötä autotehtaan kanssa runolliseen sävyyn.

      ”Keskeisessä roolissa on ollut Fordilta saamamme taloudellinen ja tekninen tuki, joka on puskenut meitä eteenpäin. Kiipeämme nyt yhdessä ’mahdollisuuksien tikapuita’, jotka saivat alkunsa uuden Fiesta R2:n esittelystä joulukuun alussa. Olen aina sanonut, että WRC on minun näyteikkunani, ja kehitystyötä jota teemme, heijastuu myös parannuksina muillekin tikkaiden askelmille.”

      Uudet tuulet tarkoittavat myös sitä, että kuumin, urheilullinen menestys on nyt väistämättä nähty M-Sportin osalta, ellei tiimi saa houkuteltua merkittävää taloudellista tukijaa matkaansa.

      ”Taloudellinen puoli ei ole seurannut menestyksen mukana. Kansainvälisen autoliitto FIA:n kanssa olemme puhuneet mahdollisuudesta saada WRC-autot myös muihin kuin MM-ralleihin. Ensi heinäkuussa meiltä tulee uusi R5-auto, joten odotuksia sen suhteen on jo kovasti. Nyt on vaikeaa, mutta toivottavasti tilanne taas paranee tästä”, tuumailee Wilson.

    • Toyota_on_riisikuppi

      Tänä vuonna paras auto ja paras kuski ovat yhdessä, kun Sebastian Ogier ajaa CITROENILLA.
      Kaiken maailman riisikupeista kuten Toihotasta ja Huihaista ei ole mitään vastusta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe