Aihe

Laamanen maailmanmestarin kyydissä

turpaantulee

Tasoero on hurja. Jälkeen jäädään kaikessa. Ihan kaikessa!

https://www.youtube.com/watch?v=4_66ymcc4UA&feature=youtu.be

Tuleepi surullinen olo kun meillä judoliitto höpöttää strategiauudistuksista, ölympiavoitosta, judopöhinästä ja projekteista. Olisikohan aika siirtyä sanoista tekoihin?

53

2390

  Vastaukset

  • Oivoi , olipas surullisen näköistä menoa

  • Neljä tyyppiä tiputti 10-0 ennen finaalitappiota. Maailmanmestarit on usein kovia.

   • Maailmanmestarit on kovia aina! Onko se niin, että kun meillä liitossa tehdään strategioita ja kirjoitellaan kaikenlaista höpöä mm. olympiavoitosta, niin judostoliitossa ei ymmärretä kuinka kovia maailmanmestarit ovat? Tavoitteena olympiakulta keinona jokin ihmeellinen "pöhinä"?


   • Tavoitteena Olympia kulta Joopa joo. Kunhan nyt ensiksi pääsis kisoihin mukaan,ottamaan sen ensikierroksen tappion.


  • Täällä moni ei taida seurata/ymmärtää kv judoa

  • 2 minuutin kohdalla ei Laamasella yhtään yritstä!! Se nyt on varmaa, että sillä taktiikalla ei voi voittaa.

   • Ottelu kesti huimat 1min ja 3sek :) Hyvää judoviihdettä kun heittää sinivalkoiset lasit veks.


  • Urheilija antaa varmasti kaikkensa, joten siitä voi tehdä johto päätöksen miksi olemme tuossa tilassa, olisiko aika miettiä oikeasti missä mennään ja mihin kannattaa mennä, kai tässsä on vastuu myös valmennuksella.

   • Olen samaa mielta. Herätystä kaivataan. Konkreettisia pitkäjänteisiä toimia, joilla tästä suosta noustaan. Valmentajille potkut, mikäli tavoitteeseen "Judoliiton tavoitteena on kaksi
    urheilijaa Tokiossa 2020, mikä tarkoittaa suoran olympiapaikan lunastamiseksi TOP18-joukkoon
    sijoittumista olympiarankingissa" ei päästä. Samalla potkut puheenjohtajalle, toiminnanjohtajalle ja valmennusvaliokunnalle.


   • tulostaiuloste kirjoitti:

    Olen samaa mielta. Herätystä kaivataan. Konkreettisia pitkäjänteisiä toimia, joilla tästä suosta noustaan. Valmentajille potkut, mikäli tavoitteeseen "Judoliiton tavoitteena on kaksi
    urheilijaa Tokiossa 2020, mikä tarkoittaa suoran olympiapaikan lunastamiseksi TOP18-joukkoon
    sijoittumista olympiarankingissa" ei päästä. Samalla potkut puheenjohtajalle, toiminnanjohtajalle ja valmennusvaliokunnalle.

    Juurikin näin Otto ja Pekkis on näytöt antanut, mutta Antti jatkakoon näyttöjen antamista,


   • tulosratkaisee kirjoitti:

    Juurikin näin Otto ja Pekkis on näytöt antanut, mutta Antti jatkakoon näyttöjen antamista,

    Kyllä, Jaska ja Mönä takasin kehiin tai Hansoku.


   • Javaihtoehdot kirjoitti:

    Kyllä, Jaska ja Mönä takasin kehiin tai Hansoku.

    Jaskat ja mönät on näyttönsä antaneet. Koko systeemiin kaivataan iso muutos. Rahaa ja resursseja etsivä löytää suomesta. valmennustietoutta ei löydy. Se on ostettava ulkomailta.


   • Yritettiin, mutta ei kelvannut mm. hjs.


   • Sitähän kirjoitti:

    Yritettiin, mutta ei kelvannut mm. hjs.

    Mitä yritettiin? Hommattiin ranskalainen valmentaja joka valmensi Espanjasta käsin? Ei kovin hyvä veto vai oliko. Hommataan ulkomailta hyvä valmentaja joka toimii Suomessa suomalaisille ja aletaan satsaamaan myös rahaa tähän hommaan niin kelpaa kenelle vaan.


   • Eiköhän pitäisi laittaa kuntoon se mistä niitä judokoita tulee ja tulevat riittävän taitavina ja osaavina sieltä seuroista.Kaikki tekijät lopettavat tällaisella judoliiton toiminalla. Judoliitossa toimijat eivät toimi judon eteen vaan joidenkin omien suojattien puolesta. Rehellinen kilpailu judokoiden välillä ja samat kriteerit kaikille, ei niin että on jotain sovittuja paikkoja vuodesta toiseen vaikka ei ole mitään näyttöjä.Kaikille mahdollisuus antaa näyttöjä naamasta riippumatta.


   • ujiy kirjoitti:

    Eiköhän pitäisi laittaa kuntoon se mistä niitä judokoita tulee ja tulevat riittävän taitavina ja osaavina sieltä seuroista.Kaikki tekijät lopettavat tällaisella judoliiton toiminalla. Judoliitossa toimijat eivät toimi judon eteen vaan joidenkin omien suojattien puolesta. Rehellinen kilpailu judokoiden välillä ja samat kriteerit kaikille, ei niin että on jotain sovittuja paikkoja vuodesta toiseen vaikka ei ole mitään näyttöjä.Kaikille mahdollisuus antaa näyttöjä naamasta riippumatta.

    Eikös nuo olympiakiertäjät mene ihan ilmottautumismenettelyllä. Ne kiertävät, kellä on aikaa, intoa ja rahaa. Ei sinne aina ole mahdollista saada niitä, jotka on parhaita judossa. Eikä kaikki ole valmiita satsaamaan tuon tyyppiseen matkailuun.


   • Jollain on tuki ja jollain ei, riippumatta kyvyistä.Ei taida ihan mennä ,että ilmoittaudut ja sillä selvä.


  • Oli muuten hienoja heittoja. Kiva katsoa :)

  • Viitanen kuitenkin voitti tuon maailmanmestarin em-kisoissa pari vuotta sitten. Espanjalaiselta on kuitenkin tullut nyt tason nousu tänä vuonna. Ehkäpä myös Viitasellekin?

   Laamanen on vielä todella nuori ja parhaat vuodet ovat ehkä 5-6 vuoden päässä? Tappio maailmanmestarille A-turnauksen kolmannella kierroksella ei ole häpeä. Kun vaan tekisi oikeita asioita nuo vuodet niin mahdollisuuksia on vaikka mihin.

   • "Espanjalaiselta on kuitenkin tullut nyt tason nousu tänä vuonna?" Perustele hieman.
    Kaveri on ollut huipulla jo kauan ja on vasta 22 vuotias! Tuloksina junnuvuosilta mm. kaksi U21 MM hopeaa ja U21 EM pronssi ja hopea joista vanhimmat vuodelta 2014. EM pronssi ja MM-kulta aikuisista vuonna 2018. Minusta espanjalaisen judoura on edennyt nousujohteisesti jo vuosia.

    Miten suomalaisten judourat ovat edenneet? Lähtötaso jo kadetti-ikäisenä on huonompi. Meillä kehitytään kyllä junioreina, mutta kehitys laahaa ja on hidasta. Aikuisiällä se loppuu kokonaan ja pudotään täysin kelkasta.

    Tähän kelkasta putoamisen estämiseen tarvitaan rahaa ja osaavaa valmennusta. Niitä ei näytä suomesta löytyvän ja judoliiton "pöhinöillä" niitä ei korvata.


  • Saarella oli urheilijoiden luotto sekä näkemys miten edetään, mutta liitto päätti toisin , eiköhän Saari saanut myös Antin liiton hommiin joten, tässä valossa voi sanoa että työ jäi kesken, Nyt on akkat valassa niin tässä tulos.

   • Saarella olis varmaan ollut annettavaa. Resurssit = raha vaan sattuivat puuttumaan (häneltäkin).


  • Jos tuota itse matsia analysoitte, niin missä mielestänne Aatu häviää espanjalaiselle? Mielestäni otetaistelussa ei ole niin suurta eroa. Sen sijaan espanjalainen voittaa sisäänmenot heittoihin aivan täysin ja vie ne myös loppuun asti. Miksi tilanteessa jossa molemmilla on lähes identtinen ote, espanjalainen saa lonkkansa vietyä sisään ja sitä myöten tsuri goshin ilmavasti lentoon? Onko suomalaiset vaan niin hitaita vai puuttuuko usko omiin mahdollisuuksiin ja sitä kautta heitot jätetään tekemättä?

   • Rohkenen olla kanssasi eri mieltä otetaistelusta.

    Jos Aatulta kysyisi, niin vastaus todennäköisesti olisi, että en päässyt lainkaan omaan otteeseeni? Espanjalainen blokkasi tai irrotti aatun vasemman käden joka kerta kun aatu yritti sillä kaulukseen. Ensimmäisen heittoyrityksen alla aatun molemmat kädet olivat espanjalaisella. Toisen heiton alla aatun oikea käsi oli täysin espanjalaisen kontrollissa. Espanjalainen vei otteet 100-0

    Finaalissa espanjalainen hävisi otteet. Serbi sai joka kerta halutessaan vasemman kätensä espanjalaisen kaulukseen - vielä sisäpuolelle- mitä halusikin. Otteesta on helpompi heittää.


  • Kotimaan toiminta kuntoon. Matkailujoukkueista ei mestareita tule. Rehti peli kunniaan. Kilpajudokoita pitää saada lisää, mistä voi nousta mestareita. Yhteishenki pitää saada takaisin judon.

   • Matkailu-urheilijoita on kaikkien maiden joukkueissa. Arpa ratkaisee myös paljon. Suomessa on vaan sen verran harvalukuinen joukko huippukisaajia, että odotukset ylimitoitetaan. Aikuisten ja U21 arvokisoissa ja olympiakarsinnoissa on lyhyet keräilyt. Ei kannata siis verrata u18 saavutuksiin. Judo huipulla on raakaa. Jos et yllä poolisi finaaliin, niin keräilyjäkään ei ole tiedossa. Joka maasta tippuu aina joku joka matsissa. Meillä on vain niin vähän judokoita, niin luullaan, että ollaan niiiin paljon huonompia kuin muut. Fasiliteeteissa annetaan myöten joka rintamalla, mutta urheilijoilla on kova asenne ja sitkeys. Tosiasia lienee, että pitäis päästä treenaan yhtä nälkäisen kanssa useammin ja huolehtia, että taustatuki on kunnossa. Ei tää naismieskysymys. Tää on marginaalilajin ongelma kaukaisessa Suomessa.


   • Mistä tiedät että olisi jotain yhteishengen puutetta? Kaikki kilpailijat oman käsityksenki mukaan tukevat toisiaan!


   • Haukkupuree kirjoitti:

    Matkailu-urheilijoita on kaikkien maiden joukkueissa. Arpa ratkaisee myös paljon. Suomessa on vaan sen verran harvalukuinen joukko huippukisaajia, että odotukset ylimitoitetaan. Aikuisten ja U21 arvokisoissa ja olympiakarsinnoissa on lyhyet keräilyt. Ei kannata siis verrata u18 saavutuksiin. Judo huipulla on raakaa. Jos et yllä poolisi finaaliin, niin keräilyjäkään ei ole tiedossa. Joka maasta tippuu aina joku joka matsissa. Meillä on vain niin vähän judokoita, niin luullaan, että ollaan niiiin paljon huonompia kuin muut. Fasiliteeteissa annetaan myöten joka rintamalla, mutta urheilijoilla on kova asenne ja sitkeys. Tosiasia lienee, että pitäis päästä treenaan yhtä nälkäisen kanssa useammin ja huolehtia, että taustatuki on kunnossa. Ei tää naismieskysymys. Tää on marginaalilajin ongelma kaukaisessa Suomessa.

    Haukkupuree kirjoitti asiallisen kommentin.

    Näitä olympiamitalin vaatijoita valmentajien erottajia en ymmärrä. Keitä he ovat? Näiden asioiden pitäisi kuulua vain huippu-urheilijoille ja heidän henkilökohtaisille valmentajilleen. Ei suomi24 sohvajudokoilla ole mitään oikeutta vaatia keneltäkään mitalia parin kympin maksulla liitolle.

    Sen sijaan ymmärrän niitä, jotka huutaa sen perään, että jokainen saisi vapaasti päättää miten valmentautuu ja missä kilpailee. Liiton oikeus määräillä siitä, kuinka ammattimaisesti harjoittelevat urheilijat ammattiaan harjoittavat, on vapaassa maassa erittäin kyseenalainen.


   • Suomi ei enää pärjää kovissa teholajeissa. Syykin on selvä: maailmalla käytetään edelleen hormoneja pitkinä kuureina. Kysykää keltä tahansa urheilulääkäriltä. Ei kai kukaan muuten jaksa palautua 3-4 krt/pv treenistä.
    Suomessa doping sai kuoliniskun Lahden MM-fiaskossa. Ja se lienee hyvä asia.


  • Nyt puhuttiin koko Suomen judohengestä, ei muutamadta turistista jotka kiertelee maailmaa ottamassa yhden matsin jättäen kotimaan tapahtumia toiseen arvoon.
   Nyky"huippu" kisailijoilla liikaa oma napa mielessä.
   Tietysti pitää olla itsekäs, mutta joskus vois jäädä ottaan randoria vaikka Samurai cupin jälleen tavisten kanssa.

   • Mene sinä sinne missä huippukisaajat on, äläkä valita että huippukisaajat ei tule sinun luoksesi.


   • Tuo kommentti nostaa varmasti yhteishenkeä! Olet kortesi kekoon kantanut!


  • Ehkä tämä ei liity ihan aloituskirjoitukseen mutta lähinnä asiaa yleisestä ongelmasta.
   Mikä vaivaa edustuskisaajia, jotka vaihtavat kotimaassa isompaan painoluokkaan esim. SM-kisoissa. Itse ottelin siinä sarjassa kotimaassa missä myös edustin ulkomailla.

   Tulisi olla ihan selkeä sääntö että myös kotimaan arvokisoissa kisataan samassa painoluokassa missä edustetaan ulkomaillakin. Onko niin ettei uskalleta ja pakoillaan jos nyt vaikka joku tulokas sattuisi yllättään..ei haittaa vaikka vois olla nyt kolmas vaikka vähän painavammassa sarjassa..tietäen ettei menetä ykköspaikkaansa. Pakoilut pois ja omaan sarjaan ja jos ei mahdu painoluokkaan niin lisää massaa ja isompaan. Jos ei nyt satu olemaan vastusta omassa sarjassa niin mitä se haittaa...joskus sinne tulee vastusta se on varmaa, niin ylivoimaisia kotimaassa ei ole kukaan.

   Yksi ongelma on vielä tuo näkyvä nuorten ylimielisyys siitä että ei tarvitse mitään tekniikka opetusta vanhemmilta kisaajilta vaikka tekniikka on täysin tehoton ja pielessä. Sitten ihmetellään kun ei voita vastustajia tai saa edes otetta koska forkut niin hitaat ja heikot. Sitten siirrytään miehiin tai naisiin puutteellisella tekniikalla kun ei malteta perusasioita laittaa kuntoon rauhassa nuorempana.
   Kuilu on syvä. Toivottavasti en loukannut ketään.

   • Valtaosa näistä kommenteista osoittaa, että ei tiedetä ja tunneta mitä on kv-huippujudo tänä päivänä. Painonpudotukset ovat kovia etenkin kevyimmissä painoluokissa. Ei ole järkeä rasittaa kroppaa kotimaan Samuraissa painonpudotuksilla, elkei se sovi ohjelmaan. Suomalaiset judokat joutuvat antamaan monessa asiassa etua vastustajilleen aina valmennus- ja huoltotiimistä matkakuluihin saakka. Huipulle tähtäävän urheilijan fokuksessa on oltava oma treeni. Ei voi lähteä miellyttämään ketään. Kyllä se on niin, että akatemiapaikkakunnalle etenkin Helsinkiin ja Tampereelle kannattaa matkata otttamaan randoria kotimaan toivojenkin kehittyäkseen ja haastaakseen randoreissa. Meidän huiput elää jo nyt arkea, joka vaatii uhrauksia, taloudellisia panoksia ja jatkuvaa tasapainottelua arjessa. Valtaosa täällä kirjoittavista ei omine vaatimuksineen ymmärrä ollenkaan mistä puhuu kun vertaa nykyistä ammattiurheikua omaan kilpaharrastustaustaansa! Menkää ihmiset seuraamaan joku kv-kisa turistina, niin näette, ettei kyseeessä ole todellakaan mikään turistiloma meidän urheilijoillamme!!! Haastattelemalla urheilijoita vaikka maajoukkueleirillä saa myös kokonaiskuvaa asioista. Kannattaa ottaa selvää asioista ennen kuin esittää omia vaatumuksiaan. Useissa puheenvuoroissa esitetään ratkaisuja mukavuudenhaluisen seuratoimijan suulla. Suosittelen tutustumisviikkoa vaikka Tampereen miesurheilijoiden arkeen kulkemalla yhdessä sen matkan, jonka vaikka avauskeskustelussa esitetty Laamanen tekee normaaliarkenaan. Veikkaan, että vain harva pysyis mukana.


   • SM kisaan mentäisiin omaan painoluokkaan jos se on voittamisen takia tarpeen. Se taas riippuu palkinnoista ja siitä, mikä on SM kisan rooli urheilijoiden tukia jaettaessa. SM kisasta voisi tehdä yhden huippu-urheilijoiden tärkeimmistä kisoista. Se on järjestäjän asia. Urheilijat ei sitä pelkästä judohengestä tee. On muutakin tekemistä.


   • Kovaduuni kirjoitti:

    Valtaosa näistä kommenteista osoittaa, että ei tiedetä ja tunneta mitä on kv-huippujudo tänä päivänä. Painonpudotukset ovat kovia etenkin kevyimmissä painoluokissa. Ei ole järkeä rasittaa kroppaa kotimaan Samuraissa painonpudotuksilla, elkei se sovi ohjelmaan. Suomalaiset judokat joutuvat antamaan monessa asiassa etua vastustajilleen aina valmennus- ja huoltotiimistä matkakuluihin saakka. Huipulle tähtäävän urheilijan fokuksessa on oltava oma treeni. Ei voi lähteä miellyttämään ketään. Kyllä se on niin, että akatemiapaikkakunnalle etenkin Helsinkiin ja Tampereelle kannattaa matkata otttamaan randoria kotimaan toivojenkin kehittyäkseen ja haastaakseen randoreissa. Meidän huiput elää jo nyt arkea, joka vaatii uhrauksia, taloudellisia panoksia ja jatkuvaa tasapainottelua arjessa. Valtaosa täällä kirjoittavista ei omine vaatimuksineen ymmärrä ollenkaan mistä puhuu kun vertaa nykyistä ammattiurheikua omaan kilpaharrastustaustaansa! Menkää ihmiset seuraamaan joku kv-kisa turistina, niin näette, ettei kyseeessä ole todellakaan mikään turistiloma meidän urheilijoillamme!!! Haastattelemalla urheilijoita vaikka maajoukkueleirillä saa myös kokonaiskuvaa asioista. Kannattaa ottaa selvää asioista ennen kuin esittää omia vaatumuksiaan. Useissa puheenvuoroissa esitetään ratkaisuja mukavuudenhaluisen seuratoimijan suulla. Suosittelen tutustumisviikkoa vaikka Tampereen miesurheilijoiden arkeen kulkemalla yhdessä sen matkan, jonka vaikka avauskeskustelussa esitetty Laamanen tekee normaaliarkenaan. Veikkaan, että vain harva pysyis mukana.

    Tuonkin kirjotteluajan kun käyttäisi järkevästi, niin ei tätäkään keskustelua tarvittaisi....


   • Kovaduuni kirjoitti:

    Valtaosa näistä kommenteista osoittaa, että ei tiedetä ja tunneta mitä on kv-huippujudo tänä päivänä. Painonpudotukset ovat kovia etenkin kevyimmissä painoluokissa. Ei ole järkeä rasittaa kroppaa kotimaan Samuraissa painonpudotuksilla, elkei se sovi ohjelmaan. Suomalaiset judokat joutuvat antamaan monessa asiassa etua vastustajilleen aina valmennus- ja huoltotiimistä matkakuluihin saakka. Huipulle tähtäävän urheilijan fokuksessa on oltava oma treeni. Ei voi lähteä miellyttämään ketään. Kyllä se on niin, että akatemiapaikkakunnalle etenkin Helsinkiin ja Tampereelle kannattaa matkata otttamaan randoria kotimaan toivojenkin kehittyäkseen ja haastaakseen randoreissa. Meidän huiput elää jo nyt arkea, joka vaatii uhrauksia, taloudellisia panoksia ja jatkuvaa tasapainottelua arjessa. Valtaosa täällä kirjoittavista ei omine vaatimuksineen ymmärrä ollenkaan mistä puhuu kun vertaa nykyistä ammattiurheikua omaan kilpaharrastustaustaansa! Menkää ihmiset seuraamaan joku kv-kisa turistina, niin näette, ettei kyseeessä ole todellakaan mikään turistiloma meidän urheilijoillamme!!! Haastattelemalla urheilijoita vaikka maajoukkueleirillä saa myös kokonaiskuvaa asioista. Kannattaa ottaa selvää asioista ennen kuin esittää omia vaatumuksiaan. Useissa puheenvuoroissa esitetään ratkaisuja mukavuudenhaluisen seuratoimijan suulla. Suosittelen tutustumisviikkoa vaikka Tampereen miesurheilijoiden arkeen kulkemalla yhdessä sen matkan, jonka vaikka avauskeskustelussa esitetty Laamanen tekee normaaliarkenaan. Veikkaan, että vain harva pysyis mukana.

    Tuosta tuli mieleen, että esim. meillä osa junioreista u15 ja varsinkin u18 sarjassa pudottaa painoaan jo jopa 4-8 kg hiemankin isompiin kisoihin ja osa ottelee kilon-kaksi sarjan alarajasta, kun on käynyt maha täynnä puntarilla. Siinä annetaan etenkin kevyemmistä sarjoissa aika huikeasti tasoitusta. Pudottajat kyllä erottaa paljaalla silmällä, sillä sellaisia kokoeroja välillä näkee tatamilla. Onko se sitten lajinomaista ja ovatko ne urheilijat hölmöjä, jotka eivät pudota, sen voi jokainen itse päättää. Varmaa on, että jos kaikki pudottaisivat tai sitten ei kukaan olisi kärki ainakin 2-3 sarjassa osaksi erilainen. Huolestuttavaa on, jos menestyksen takana on aina kova painonveto. Vai kuuluuko se lajiin?


   • Kovaduuni kirjoitti:

    Valtaosa näistä kommenteista osoittaa, että ei tiedetä ja tunneta mitä on kv-huippujudo tänä päivänä. Painonpudotukset ovat kovia etenkin kevyimmissä painoluokissa. Ei ole järkeä rasittaa kroppaa kotimaan Samuraissa painonpudotuksilla, elkei se sovi ohjelmaan. Suomalaiset judokat joutuvat antamaan monessa asiassa etua vastustajilleen aina valmennus- ja huoltotiimistä matkakuluihin saakka. Huipulle tähtäävän urheilijan fokuksessa on oltava oma treeni. Ei voi lähteä miellyttämään ketään. Kyllä se on niin, että akatemiapaikkakunnalle etenkin Helsinkiin ja Tampereelle kannattaa matkata otttamaan randoria kotimaan toivojenkin kehittyäkseen ja haastaakseen randoreissa. Meidän huiput elää jo nyt arkea, joka vaatii uhrauksia, taloudellisia panoksia ja jatkuvaa tasapainottelua arjessa. Valtaosa täällä kirjoittavista ei omine vaatimuksineen ymmärrä ollenkaan mistä puhuu kun vertaa nykyistä ammattiurheikua omaan kilpaharrastustaustaansa! Menkää ihmiset seuraamaan joku kv-kisa turistina, niin näette, ettei kyseeessä ole todellakaan mikään turistiloma meidän urheilijoillamme!!! Haastattelemalla urheilijoita vaikka maajoukkueleirillä saa myös kokonaiskuvaa asioista. Kannattaa ottaa selvää asioista ennen kuin esittää omia vaatumuksiaan. Useissa puheenvuoroissa esitetään ratkaisuja mukavuudenhaluisen seuratoimijan suulla. Suosittelen tutustumisviikkoa vaikka Tampereen miesurheilijoiden arkeen kulkemalla yhdessä sen matkan, jonka vaikka avauskeskustelussa esitetty Laamanen tekee normaaliarkenaan. Veikkaan, että vain harva pysyis mukana.

    Miksi pitäis rasittaa juniori-ikäisenä kroppaa turhilla painonpudotuksilla? Puntarille niin kuin muutkin ja ottelemaan vai ollaanko oikeasti siinä tilanteessa, että kova painon pudotus on menestyksen salaisuus tai ainoa tapa menestyä ja ne jotka tajuavat sen ovat niitä menestyneitä. Huono tilanne, jos maajoukkueseen pääsevät junnuistakin ne, jotka ne suurimmat painonpudotuksen tekevät pärjätäkseen, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tuo painon kanssa pelaaminen on jotain kummaa salatiedettä, josta vaietaan visusti, vaikka olisi hyvä, jos kaikki käytäisiin avoimesti läpi. Kerrottaisiin, mikä on ero esim. poikien 55/60, 60/66kg, 66/73 jne. jne. sarjoissa ja kenen kannattaa pudottaa ja kenen ei. Vai onko niin, että kaikkien? Jos on, niin autetaan ainakin, että se tehdään oikein. Nyt joidenkin junnujen vanhemmat eivät edes halua painonpudotuksia ja toiset ovat todella tiukkoja, että pudotetaan ja kysyttäessä asia kiistetään tai väistetään. Tässäkin asiassa on niitä kulttuurieroja. Todella ikävää, jos painonpudotuksen tekemättä jättäminen on este menestymiselle kisoissa ja joukkueissa mukana pysymiselle, sillä kehitykselle se ei ole päin vastoin...


  • Mene sinne- kiteytti kaiken. Samurait ja leirit on liiton ohjelmassa eli pitäisi ainakin yrittää mennä. Mutta jos asenne tuo niin tuskin voit käyttää huippu- etuliitettä......

  • Tarkoitin yhteishegellällä sitä että olemme pieni maa ja harrastajia on vähän. Huiput pitää saada Suomeen samoihin kisoihin ja leireille. Edustusvalmennettavat voi olla isompi määrä mistä valitaan kilpailu kerrallaan lähtijät. Maajoukkuetta ei tarvita.

  • Kivinen, Akrenius olivat aikoinaan kivikovia judokoita, suomen kehitys ei ole edennyt judossa eteenpäin se on ikävää kun muistaa näiden lisäksi Korpiolat ym niin taso oli korkea jase oli oikeaa judoa.
   Muistan 1970 kun Pm-mestari Vesterinen 2 dan teräksenkova judoka valmensi meitä Tapiolan dojolla tai japanista tullut mahtava Jussi Ikonen 3 dan tai seuran omat valmentajat, Aulis, Risto ym se oli judon taitoa ja voimaa ja silloin oli oikea lajihenki.
   Opin itse 70 luvulla kovaa oikeaa judoa ja se on kasvattanut myös minut elämään, monet kovat ottelut ja treenit ei ollut huumeita ja viinaa vaan treeniä ja musta vyö 1 dan, elämäni parhaat vuodet ja vanha taistelutahto yhä tallella. REI.

   • Montakos arvokisalätkää, silloisten aikojen maakirjo mukaan lukien, näillä kyseisillä kivikovilla herroilla on?


  • Aika vähän, mutta nostalgiaa sitäkin enemmän.
   Minusta parempi on Hajime....

   Ymmärrän noita vanhoja setiä, se oli hienoa aikaa kun oli vielä intohimoa ja harjoiteltiin tosissaan työn ohesss, eikä valitettu. Respect.

   Nyt on ajat toiset, judo taso noussut maailmalla rajusti ja meillä Suomessa haaveillaan olympiakullasta ja luullaan, että se tulee reissaamalla.
   Ensin perusasiat kotona kuntoon ja sitten järkevästi maailmalle.
   Puolikuntoiset urheilijat lähtee itään reenaan ja miitä siitä seuraan.
   Mutta, tämän on valmennuksen ( henk.koht) asia ja minä en siitä ymmärrä mitään, kunhan pohdin....

  • Nykyinen taso on paljon korkeampi kuin ennen vanhaan. Katso pari vanhaa videota: otetaistelu, liike, nopeus, tilanteiden vaihtuvuus ja jatkuvuus...

   Suomen judoa opetetaan liian monessa paikassa yhä vanhoin opein; katamaisena ja pitkillä uchikomisarjoilla. Tuloksena osattaisiin heittää, jos vastustaja ei osaisi matata.

   Alun videossa näkyy että otetaistelun pettäessä noutaja tulee nopeasti. Judoa on kamppailu eli ote - liike- aloitteet - jatkot...

   • Ruotsalaiset saivat Osakan Grand Slam kisoissa pronssia ja toinen ruotsalainen otteli pronssista eli naapurimaan judokat ottelevat huipulla, kun suomalaisten mielestä tämän tason kisat ovat nykyjudokoillemme liian kovatasoiset!


   • Saivat myös hopeata.


   • weop98 kirjoitti:

    Ruotsalaiset saivat Osakan Grand Slam kisoissa pronssia ja toinen ruotsalainen otteli pronssista eli naapurimaan judokat ottelevat huipulla, kun suomalaisten mielestä tämän tason kisat ovat nykyjudokoillemme liian kovatasoiset!

    suomalaisille tämän tason kisat ovat liian kovia! Onnea ruotsalaisille hopeasta ja pronssista sekä viidennestä tilasta


   • Vitsi:

    Suomalainen, ruotsalainen ja norjalainen meni judokisoihin...

    Ei kun ei mennytkään koska suomalainen oli liiton holhouksen alainen eikä sitä päästetty. Otetaan uudestaan:

    Gambialainen, ruotsalainen ja norjalainen meni judokisoihin...

    Ja sit vielä yksi versio:

    Italialainen, ruotsalainen ja norjalainen meni judokisoihin...

    Milloinkohan joku keksii tästä vitsistä taas uuden hauskan version?


  • Oliko joku kisa joskus mihin noilla gampian tai italian ( ex suomi) oli näytöt ja heitä ei valittu kisoihin? PM, EM, MM ......
   Onko muistini huono kun en muista yhtään.

  • Taisi olla näytöt aina Olympialaisiin saakka. Eikä valittu kun eivät halunneet rikkoa omaa valmennus- ja treenijärjestelmäänsä eli jäivät pois maajoukkueesta.

  • Oho, paikka rengaskisoihin ja jäi valitsematta!
   Nyt on kyllä menny ohi multa. Mikä vuosi?
   Nyt kyllä on jonkun vastuu kannettava!

  • Et sattunut Rion kisoja sitten katsomaan.

  • No olihan se gambialaine siellä, eli ei jäänyt valitsematta.

   Edelleen kysyn; mihin kisoihin ko.henkilöillä on ollut näyttö, mutta Suomen judoliitto on jättänyt valitsematta?

   Ei mihinkään, koskaan! Piste.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   11861
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   7922