Paljonko maksaa tontti tai talo?

kalastajatar

Onko omakotitalotontti kallis tai talo?Osaan ruotsia se ei este eikä kansalaisuus.

5

103

Vastaukset

 • Riippuu ihan siitä, minkä tasoista taloa tai tonttia haet. Jos sinulla ei ole kotiseutuoikeutta, voit ostaa vakituiseen asumiseen kiinteistön kaavoitetulta alueelta.
  Hyvän talon saa 250 000 eurolla, mökkitasoisen alle 100 000 euron. Tontti maksanee jotain 5000-50000 euron välillä.

 • ahvenanmaalta ei kannata ostaa tonttia tai taloa.Osakehuoneistot säilyttävät arvonsa paremmin.Syynä se että kaikki ei saa rakentaa.Taloja saa halvalla mutta osakehuoneistot kalliita.Ilmasto on kostea kannattaa syynätä tarkasti onko talossa kostea ilma,käykö ilmastointiäysill ä, hajut ym.Jos ostat tontin osta läheltä merta tai merinäköalalla.Tontit halpoja.Katso tarjontaa!

 • Miten niin kaikki ei saa rakentaa? Kyllä talot täällä säilyttävät arvonsa. Rantatonttia et voi ostaa ilman kotiseutuoikeutta, eli on asuttava täällä vähintään viisi vuotta.

 • jos muutat mantereelta sun pitää asua 5 vuotta ahvenanmaalla ja läpäistä kielikoe.sitten pystyt vasta rakentamaan.sitä varmaan aloittaja tarkoitti.

  • @haukinen
   Ei ole kielikoetta.
   Kiinteistön ja 4000 neliön tontin saa suomalainen ostaa taajamasta heti.

   Ostimme talomme 2013 ja olimme asuneet vain puolitoista vuotta saarella mutta vaikuttava tekijä kaupan hyväksyntään Maakuntahallutuksessa oli se, että työpaikkani on Ahvenanmaalla. Kieltä osasin silloin vain peruskoulutason verran ja haastattelu työpaikasta ja perhekunnan koosta tehtiin ruotsiksi. Ostolupalomake oli ruotsiksi. Puoliso ei osannut lainkaan ruotsia.
   Se, että tällainen lupa piti hakea, oli haastattelevan juristin mukaan vain muodollisuus koska Ahvenanmaalla on tämä ostolaki. Sen tarkoitus on suojata alue ulkomaalaisilta ostajilta, jotka ostaisivat kuitenkin vain business-mielessä arvokkaat merenranta-alueet ja alkaisivat tehdä mökkejä vuokralle/ myyntiin, venelaitureita ja ties mitä. Kieltä pitää osata edes alkeet ja osoittaa olevansa jotenkin sitoutunut Ahvenanmaahan, kuten minulla työpaikka.
   Olisi hyvä jos koko Suomi toimisi näin eikä arvokkaita alueita Saimaalta ja Turunmaaln saaristosta myytäisi bulvaaneille, jotka eivät nyt todistetusti ole huolehtineet kiinteistön ja tontinomistajan ominaisuudessa velvoitteitaan. Surullinen tilanne Suomessa.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  309
  2747