Aihe

Kevyt selain joka toistaa Areenaa

AtomIon

Nyt Firefox ja on tosi hidas. Atom ion koneessa. Käyttö lähinnä median toistoa. Lisäksi firefox vaatii pulsen.

15

238

  Vastaukset

  • Ehkä sinulla on vaan surkea netti ja laite.

  • Jos kone on alimittainen, ja netti hidas ja epävarma, on ratkaisuksi yle-dl sekä vlc/mplayer kombinaatio.

  • Kannattaisi vaihtaa kone. Jo muutamalla kympillä saa paremman. Tiedän, koska äsken juuri möin yhden, i5-450m, 4 GB ddr3. Muutamalla kympillä.

  • Kannattaa kokeilla, josko auttaisi kääntää atomille oma optimoitu kernelinsä. En osaa sanoa, paljonko siitä on hyötyä, mutta jos siellä on jotain spessua rautakiihdytystä, niin se voi tulla käyttöön. Ja sama juttu playerissa, katso onko sille omaa käännös-targettia, nimittäin geneerisessä käännöksessä ei välttämättä ole kaikki kehitysversiot tuettuna, jos ne eivät vielä ole täysin vakaita.

  • Ohjelmien kääntäminen koneessa jossa 2G muistia haastavaa. Kernelin lähdepuu yli 1G. Käännös kestänee ja saavutettu hyöty huono. Onhan se mopo, mutta toistaa mediat paremmin kuin Raspi.

   Selaimissa huono tuki videon kiihdytykselle. yle-dl ja mplayer kyllä kevyt vaihtoehto. 2G täyttyy helposti Firefoxilla. Midori ja sun muut kokeilematta.

   Firefox käännös ei onnistu 2G muistilla. Webkit taisi vaatia 8G.
   Valokuvat ainakin on helppo katsoa kun koneessa muistikortinlukija. TV lukee vain tikkuja ja on hidas. Kone kirjan kokoinen ja kiva kuskata ja TV löytyy joka taloudesta. En vielä viisisi roskiin pistää.

   • Niinpä. Kernelin optimointi tuskin tuo mitään lisäarvoa :( Mutta ei ole mikään pakko kääntää kerneliä nimenomaan tuossa alamittaisessa koneessa. Sen voi kääntää tehokkaammassa (jos sellainen taloudesta löytyy) ja asentaa käännetyn, optimoidun kernelin sitten tuohon tehottomampaan koneeseen.


   • "Ohjelmien kääntäminen koneessa jossa 2G muistia haastavaa."

    Ei välttämättä. Sitä on käännetty koodia koneella jossa muisti mitataan kilotavuissa.

    Homman juju on se, että kääntäjissä on koodin optimointiominaisuuksia ja kääntäjät ovat menneet vuosien varrella paremmaksi, tuottaen nopeampaa koodia. Yksi temppu tässä on optimoinnit joissa tarkastellaan koko lähdekoodia kokonaisuutena ja tarkastellaan optimointeja isommassa skaalassa. Toki ohjelmia voi kääntää myös niin, että käännetään pieniä palasia ilman kokonaisoptimointeja jolloin muistiakin tarvitaan vähemmän.

    Niin tietysti se vie sitä suorituskykyä pois, että vähän vastoin sitä mitä tässä nyt haettaisiin eli lisää suorituskykyä kääntämällä.

    Käytännössä, suorituskykyä ei saa lisää kääntämällä. Ohjelmien asetuksista voi säätää laitteelle sopivaksi sitä suorituskykyä. Selaimista löytyy vipuja tuohon.


   • Voi sen kääntää jollain tehokkaammalla ja asentaa lopputuloksen. Kuitenkin tuo 3.16-kerneli kääntyy vielä siedettävässä ajassa 192M muistilla vanhalla k6-500MHz prossalla: Koko puun kääntäminen vie ainoastaan reilut 12 tuntia. Ja lopputulos on heti tuntumaltaan nopeampi. Ei pidä odottaa mahdotonta, mutta jos 3% parannuksella saa jotakin toimimaan, mikä aikaisemmin ei toiminut, niin homma kannatti mielestäni.
    Tahtoo vain sanoa, että atom-prosarille löytyy targetti, joten kyllä sillä jotain saa aikaan varmasti.


  • Myös streamlink teknologiaa voi testailla pitää asentaa streamlink ja vlc vähintään

   https://streamlink.github.io/

   windows binaries download:

   https://github.com/streamlink/streamlink/releases/tag/0.13.0

   yleareena.py pluginin saa täältä zipistä purettuna ellei sitä löydy plugins kansiosta:

   https://github.com/beardypig/streamlink/tree/yle_areena

   yle kanavien nimet jolla streamlink.exestä kutsutaan komentoikkunassa

   https://github.com/streamlink/streamlink/issues/644

   esim. Yle tv 1 576p laadulla

   "C:\Program Files (x86)\Streamlink\bin\streamlink.exe" http://yletv-lh.akamaihd.net/i/yletv1hls_1@103188/master.m3u8 576p

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/15322300/yle-areenan-toisto-ongelma#comment-94181149

   • Voisitko hieman täsmentää?
    "C:\Program Files (x86)\Streamlink\bin\streamlink.exe"
    Linuxissani ei tuollaista hakemistoa löydy :(


   • Toimimaton_ohjeesi kirjoitti:

    Voisitko hieman täsmentää?
    "C:\Program Files (x86)\Streamlink\bin\streamlink.exe"
    Linuxissani ei tuollaista hakemistoa löydy :(

    Tubuttimissa kenoviivat on vinksallaan, eli hakemistoerotin \ on niissä väärin päin /. Yleensä riittää että vaihtaa nuo toisin päin.


   • Tämä viesti "streamlink-technologia" kirjoittajalta on yksi näitä suomi24 helmiä, kiitän ja kumarran.


  • Osaatko sanoa onko hitaus kiinni muistista, prosssorista vai GPU:sta? Millä tavalla hitaus ilmenee?

  • Taitaa olla jotain kurjuuden maksimointi kilpailua käyttää mahdollisimman surkeaa konetta, vaikka paremman saisi hyvinkin halvalla.

  • Kone kiinni TV:ssä ja matroskat toimii hyvin ja valokuvia kiva katsella. Vuosien mittaan Firefox paisunut ja nyt ei tue enää alsaa vaan vaatii pulsen lisäksi. Pienemmällä resoluutiolla areena näkyy ilman rautakiihdystystä. vlc vaatii paljon qt kirjastoja joita ei viitsisi asentaa. Kokeilin Lubuntu 18 lts asennusta, mutta jostain syystä ei suostu kääntämään nvidian ajuria.

   Gentoo vaihtoehto johon saa helposti kernelin joka käännetty Atom Ion. FF 52 löytyy vielä paketinhallinnasta. Firefoxin kääntämine taas vaatii 4G muistia - onnistunee, mutta kestää tunteja. Täytyy miettiä miten amd koneessa käännetään ff atom ion prosulle. Ei kokemusta

   Kodille oli toimiva plugin areenan toistoon. Areena muuttuu ja se ei toimi. Onhan monessa älyTV:ssäkin Areena rikki. Tomivin varmaan yle dl ja katsominen vaikka kodilla. Kone siitä kiva, että pienenä helppo ottaa mukaan jos tekee mieli näyttää jotain mediaa. TV nyt löytyy joka taloudessa. Wifi toimii ja ohjata voi vaikka kännykällä - Kodiin löytyy tuohon android-ohjelma. Onhan tuo surkea, mutta en viitsisi roskiin vielä pistää. Tukee esata ja nyt teran levy sisällä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   355
   17199
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   639
   9692
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   62
   5858
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   2375