Poliiseja lisää!

Tunnetusti Suomessa kansalainen luottaa, arvostaa ja kunnioittaa poliisia. Emme ole poliisivaltio, vaan poliisi koetaan normaalien kansalaisten taholta tärkeäksi osaseksi yhteiskunnan turva- ja opastusjärjestelmiä. Poliisi on kansalaista varten, eikä vain juoppojen kuskaaja – tosin hekin tarvitsevat hätänsä hetkellä avun, jonka poliisi antaa.

Poliisi on tunnetusti ihminen, niin puutteineen kuin inhimillisyyksineen. Ihmistä voi lajinsa verran rasittaa, paineistaa ja työllistää. Nyt Yle' n ohjelman [ ~ https://areena.yle.fi/1-4303247 - ] mukaan virassa oleva poliisin ylin johtaja Seppo Kolehmainen on huolissaan poliisin jaksamisesta. Meillä Suomessa on noin 7000 poliisia.

Puhutaan, että on jopa 1000 poliisin vaje. Tähän on uskominen, kun katsoi karttoja, joissa lähin poliisi päivystää 150 kilometrin päässä, tai on kuntia, joissa ei ole yhtään poliisia.

On uskottavaa nähdä tuo 1000 poliisin vaje

Siihen on parannuskeino – lisäämme koulutusta ja palkataan nuo 1000 puuttuvaa lain valvojaa ja näin vähennämme poliisin työpaineita, ottamatta kantaa onko paineet kovimmillaan Lapissa, Kainuussa tai ruuhka-Suomessa.

Puhutaan, että kansakunnan käsi on karttuisa

Nyt ehdotankin kansalaisaloitteena eduskunnalle lakimuutosta, joka tuo nopeimmalla mahdollisella järkevällä tavalla nuo puuttuvat 1000 poliisivirkaa tai -tointa.

Samalla voimme nyt tehdä aloitteen,

jossa poliisin peruskoulutusta lisätään ja perustetaan niin sanottu ”suojeluskuntajärjestelmä” [1 poliisille avuksi – mitä erilaisimpiin poliisin apu- ja suuronnettomuustehtäviin.

[1 Facebook – Suojeluskunnat perustetaan uudelleen -ryhmä
~ https://www.facebook.com/groups/754975281237923/ -

Maslowin tarvehierarkiassa turvallisuusasiat ovat ylimpiä tarpeita,

jopa lisääntymistä edellä. Poliisi on osa turvallisuusympäristöä ja näin poliisin läsnäoloa on lisättävä tavallisten kansalaisten näköpiireihin. Samalla vähennämme poliisin työpaineita ja tuomme heille motivoituneemman työkentän yhteen tärkeimmistä yhteiskuntapalveluistamme. Kansalaiset ansaitsevat asiapoliisinsa, jolla on myös aikaa kuunnella.

Lisäpoliisit eivät olisi vain väliaikainen lisäys –

… vaan näin nostaisimme Suomessa poliisien määrää 8000 poliisiin – ja silti perustamme uuden ajan Suojeluskunnat, korostelematta nimen historiaa, vaan sen tarkoituksen mukaisuutta nykyaikaan. Eikä meistä kuitenkaan tulisi poliisivaltiota!

...
Kansa luottaa poliisiin – näytetään nyt se konkreettisesti ja luodaan tuo tarvittava 50000 nimen keräys kansalaisaloitteena, joka tulee tarjolle vähän myöhemmin – tarkoin perusteluin.


Facebook – Poliisien toiminta turvattava! -ryhmä -
~ https://www.facebook.com/groups/363304347037588/ -

Ilkka Luoma
Kansalaiskirjoittaja Helsingistä

DOC [A] poliisi_21112018.doc – OpenOffice Writer
PVM 21112018A

339_2902 – 17:01_17:43 P01

25

377

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Yksi asia mikä ei ole vähäinen ainakaan Helsingin kokoisessa kaupungissa on poliisien velvollisuus tuoda kuolonviesti lähiomaisele.

   Itse sain kaksi poliisia oveni taa illalla kello 23. Mieheni oli nähnyt poiilisiauton parkkeeratun lähikadullemme ja kertoi että tulivat meidän pihalle.

   Meille tulivat tuomaan kuolonviestin nuorimmaisesta pojastani. Arvasin jotenkin ketä asia koskee. Ja oikeassa olin. Eivät poliisit vain piipahda ovella vaan olivat katsomassa hetken aikaa kuinka pärjätään . Ja lopuksi kysyivät vielä että pärjäämmekö mieheni kanssa kahdestaan.

   • Otan osaa - pysäyttävä kommentti.


  • PaskatHousussa

   Kyttien määrää ja muiden kyttäilijöiden määrää on tuntuvasti vähennettävä entisestään. Näitä paskahousuja on kyttäilemässä aivan liikaa helvetin raivostutttavia kusipäitä piipittämässä twitterissä ja muualla sosiaalisissa medioissa näitä paskahousuja todella on aivan liika ei näitä tarvita. Nämä luulevat ja pitävät omaa ammattiaan jotekin erityisen tärkeänä nämä ovat turhimpia ihmisiä mitä tiedän näitä säheltäjiä todella on aivan liikaa.

   • Pieni_liekki__

    Listaa kymmenen asiaa, mitä arvostat muissa ihmisissä. Mietitkö yhtään sitä, että levität mahdollisesti negatiivista energiaa omaan lähipiiriisi omalla käyttäytymiselläsi? Oletko tyytyväinen elämääsi?


   • vaaleanpunainen.gerbiili
    Pieni_liekki__ kirjoitti:

    Listaa kymmenen asiaa, mitä arvostat muissa ihmisissä. Mietitkö yhtään sitä, että levität mahdollisesti negatiivista energiaa omaan lähipiiriisi omalla käyttäytymiselläsi? Oletko tyytyväinen elämääsi?

    negatiivisuuspuhe. Nyt tarvitaan poliisia.


   • kiihtelysvaaralle

    Nyt poliisin tehtävä on rauhoitella pääkaupunkiseutua lähestyvän itsenäisyyspäivänvieton hulinoinnin estämiseen.


   • Sininen.hammas

    Vaaleanpunainen gerbiilikin voisi vaikka siirtyä ihmettelemään riitaa GCM-sopimiksen sisällöstä ja siitä kuinka suuri vihapuhemäärä siitä tarvitaan ennenkuin levottomat mielet rauhoittuvat.
    Poliisin provosoiminen on vaarallistakin ehkä mutta aika vastuutonta joka tapauksessa.


  • eitarvitselisätä

   Ei tarvitse lisätä kun voivat aina hädissään soittaa armeijalta apua :D

  • Kyttäilly

   Näitä turhia virkamiehiä raapimassa karvaisia pallejansa ja pillujansa työajalla näitä kukaan tarvitse.

   • kiihtelysvaaralle

    Eipä taida olla sinulla oikeanlaista mielikuvaa poliisin arjesta.
    Oletko tuijottanut liian kauan peiliin ja luulet poliisiakin itsesi kaltaiseksi?


  • luojan.luoma

   Itätrolli Luoma haluaisi miliisin ja KGBn Suomeen.
   Menis peelo töihin

  • sakkoolikinpetos

   Turkulaisten idea oli hyvä: Poliisi anta tuosa ilmaisen taskulamkin jon voit sitten kiinniittää polkyörään jos ajelet, KOSKA rahata tai rakkaus ei mitään ratkaise sitten.... mutta poliisin antamahuomautus että voisit lauttaa valotkin pyörään jos ajelet yöllä.

   Tuollainenkin pointti on tuollaisessa; jos ei ole rahaa ostaa jotain valoakaan johonkin pyörään, siten tulisi sakko päälle.... Se ei ainakaan innostaisi sitä valoa laittamaan lainkaan, jos olisi noilla nuorisoilla edes rahaakaan sellaisiin...

  • liikennejuttuja

   Aamulla uutisissa oli tämä Dennis Pastersson, uusista liikennevalvontakameroista.

   Jos ei lumisateessa voi tunnistaa ihmistä, niin entä sitten jos siihen kameraan on osoitettu infrapuna-alueen laser, sokaistuuko kamera silloin?

   Muuttuukohan kuva silloin valkoiseksi kokonaan jos ihmissilmälle näkymätön laser kohdistuu digitaaliseen kameraan, kuten kaukosäätimissä on IR-alueen valoa joka näkyy digitaalisessa kamerassa, mutta ei normaalisti.

   Minulla on vaarallinen paikka, on suojatie, aina kyllä talutan polkupyörän jokaisen suojatien yli, autot menevät kovaa vauhtia siinä, työmatkalla on tuollainen paikka.

   Kiertoliittymään meneminen ja poistuminen sekä vilkkujen käyttö juuri tuollaisissa paikoissa missä liikkuu paljon lapsiakin olisi tarkastelun kohde, koska kukaan ei sitten tiedä minne toinen on menossa jos ei käytä vilkkuja lainkaan.

  • ajattelinhetken

   Tiedän melkohelpon ratkaisun tuohonkin jotta lumisateet ja muut eivät häiritse sitten mittaustuloksia: erittäin korkeat punaisen blokkaavat anturit, kuten joissain ikivanhoissa 3d-laseissakin oli eläinpuistoissa.

   Eli punainen on blokattu täysin jo optisesti valvotakameroista, tulee vain sinisiä kuvia valvontaan sitten.... ei kannata keksiä kolmiomaiseksi uudelleen _D

  • loppu.laiskottelulle

   Ei tarvita lisää poliiseja vaan olemassa oleville lisäkoulutusta, parempi työmotivaatio ja työetiikka. Lopettaisivat toistensa työpaikka kiusaamisen ja kadehtimisen ja naispoliisien kiusaamisen.

   • Ylisakkomies

    Samaa mieltä. Poliisi on armeijan kaltainen hierarkinen organisaatio jossa ylentämiset ovat vakiintunut käytäntö. Kun määrärahat on piukassa, herrahissin sähköissä ei säästetä. Miesvahvuudesta tingitään, jotta organisaatiossa asemansa vakiinnuttaneilla ylennyksiä saadaan jatkettua. Ylennyksissä nimi vaihtuu ja palkan määrää nostetaan. Kun joku ylennystä kärkkynyt ei saa ylennystä keskinäisten kyräilyjen vuoksi, aletaan käymään oikeutta urakehityksen seisauttamisesta.
    Poliisiorganisaatiossa on sisäistä kitkaa järjettömät määrät. Organisaatiossa on vuosikymmenien aikana muodostunut odotuksarvoksi että normitapauksessa juoppokuskina aloittavan "uran" pitää kehittyä ja palkan pitää nousta. Kysymys on huonosta ja osaamattomasta johtamisesta. Miksi oletusarvo on että juoppokuskin uran pitää kehittyä juoppoja kuskaamalla?


   • Poliisipamputtaa

    Poliisin auktoriteetti hukassa kun poliisit menneet politiikkaan. Ei tartteis ajaa kaksilla rattailla.

    Minulta loppui luottamus poliisiin ja usko niiden puolueettomuuteen kun kuulin paikallispoliisin tekevän vaalityötä yhdelle tyypille jolla ei ehkä kaikki muumit laaksossa.

    Ois ehkä kannattanut hakea poliisin tietokannoista ensin löytyykö tuloksia ennenku lupautui tukiryhmään.

    Ehkä myös poliisin pääsykokeita voisi vaikeuttaa jottei ihan kaikki sinisävystä tykkäävät pääsisi läpi jos uskovat liikaa vaalilupauksia.

    Tekee huonoa poliisin arvovallalle kun alkavat holhota että ketä tulisi äänestää tai kun kertovat ketä itse äänestävät.

    Ihan liikaa jo poliisejakin kansanedustajina.


   • komppaaja

  • anonyymi_dik

   Tästä ei puhuta, mutta on tiedossa poliiseja jotka käyttäytyy rasistisesti maahanmuuttajia kohtaan varsinkin vapaa-ajalla, mutta myös poliisin virka-asussa eli virka-aikana. Enkä tarkoita maahanmuuuttajilla nuoria geelipäitä vaan ikäihmisiä, jotka kuuliaisia veronmaksajia, mutta omaavat joko ulkomaisen nimen tai ulkonäön.

   Ei ihme ettei poliisiin enää luoteta. Maahanmuuttajan on vaikea luottaa viranomaisiin tällaisten yksilöiden takia.

   Erikseen tietty valepoliisit, mutta tiedossa varsin tunnettu poliisihenkilö. Käyttäytyy toki eri tavalla perussuomalaisten läsnäollessa.

   Naurettavaa että poliisi kyttää vihapuhujia netissä, muttei tarkista onko omissa joukoissa pahempia rasisteja.

   Ensimmäisenä kieltäisin poliisi- ja oikeuslaitokseen kuuluvilta henkilöiltä puoluejäsenyydet. Ei ole nämä henkilöt mitään mallikansalaisia vaan nostaneet itsensä lain yläpuolelle. ”Hyvä veli” hyötyy sisäpiiritiedoista ja kansalaisia eriarvostetaan.

   • Kiihtelysvaaralle

    Poliisin poliittiset kytkökset on iso ongelma.
    Toisekseen hutilointi esitutkinnoissa. Poliisin kykyä kuunnella riidan kumpaakin osapuolta ja omantunnontarkka raportointi pitäisi olla selviö. Tuomariksi alkaminen ei kuulu poliisin toimenkuvaan. Ja itsensä korottaminen jumalaisen oikeudenjakajan rooliin on ammatin harmaalla alueella niin houkuttelevaa, mutta johtaa virheisiin.


  • ValvojilleValvontaa

   Järjestäytyneen rikollisuuden trollitehdas taas vauhdissa dissaamassa poliiseja, eikä taviskansa edes tajua mitä tapahtuu, ne ei usko että sellainen voisi olla mahdollista ja vielä Suomessa, se on heille yliluonnollista. Toivottavasti lakiin tulisi muutoksia jotka mahdollistaisivat antaa määräaikaisia nettikieltoja niille jotka tekevät netissä rikoksia.

  • poliisipamputtaa

   Miten voit luottaa sellaiseen poliisiin joka kannattaa julkisesti ehdokasta joka tehtailee tutkintapyyntöjä saadakseen mediassa näkyvyyttä ja vetää ne pois vaalien jälkeen? Ei saisi poliisina toimiva olla niin sinisilmäinen ja vietävissä.

   Vanhemmat ihmiset vielä kuvittelee poliisin olevan tärkeä auktoriteetti jota tulee kunnioittaa ja jonka kehotuksia noudattaa. Ei ole demokratiaa tällainen että poliisi sotkeutuu vaaleihin.

  • Aiempianonyymi

   Ois aika jo tuoda julki poliisissakin vallitsevat epäkohdat. Nythän juuri uutisoitu häirinnästä poliisikoulussa.

   Ei ole poliisitkaan täydellisiä ja heti syytetään vihapuheest ja trollaamisesta jos jotain koittaa kertoa.

   • 12345654321

    Mutta Phoenix Foundation Minfossa ei ole anonyymi vaan hän conmarittaa pientä liekkiäkin.
    Täytyy jäädä kuuntelemaan, liittyykö tämä Tapioon.


  • Homekyttä

   Siniset haluavat tehdä Suomesta kyttäilyvaltion ja palkata lisää turhanpäiväisiä pallinraapija kyttiä ja näitä perseläpejä on nyt jo ihan riittävästi en äänestä sinisiä en näitä turhia virkamiehiä, miehen näköisiä naisia lisää palkataan ei näitä kukaan tarvitse eihän kytät saaneet edes oulutapauksia estettyä ihan turhanpäiväisiäkyttäilijöitä lisää urkkimaan salassapidettäviä tietoja näitä paskaläjiä ei tarvita yhtään enempää ennenkuin aarniot ja muut sotkut selvitetty ei näitä paskapököäleitä kukaan tarvitse säheltämään saatana turhanpäiväisiä paskahousuja.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   193
   3495
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   261
   2488
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   123
   1671
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1637
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1340
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   124
   1247
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   993
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   44
   920
  9. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   855
  Aihe