Perhematka 20-50-70+ porukalle

Mayetta

Hei

Olen aiemmin ollut useamman kerran Thaimaassa ja nyt suunnittelen perhematkaa kolmessa polvessa Vietnamiin vuoden päästä joulun aikaa. Matka voisi olla 2 viikkoa ja ehkä kahdessa paikassa. Toinen voisi olla enemmän kaupunki&nähtävää&historiaa, toinen aurinkoa&rantaa&rentutumista.

Vietnam siis aivan vieras itselleni ja otan mielelläni kaikenlaisia ehdotuksia vastaan.

7

83

Vastaukset

 • Ihan ensikertalaiselle Vietnamin kävijälle varmasti riittävästi kaupunkia ja historiaa löytyy Saigonista, siihen kun yhdistää rantakohteeksi Nha Trangin tai Phu Quocin niin siinä on hyvä "Aurinkomatkamainen" setti. Phu Quocin ja Nha Trangiin pääsee kätevästi lentäen. Jos Saigonin vilinä on "liikaa" 70+ matkaajille, pääsee sieltä suhteellisen pienellä vaivalla päiväretkelle maaseudulle My Tho:n ympäristöön Mekong joen suistoon tai Vung Tauhun eli Saigon joen päässä olevaan rantakaupunkiin.
  Mutkikkaammat yhdistelmät jättäisin seuraavaan reissuun.

 • Minusta mielenkiintoisin ja kiehtovin kaupunki Vietnamissa on Hanoi. Hanoissa on vanha kaupunki, jonka tunnelmaa et Saigonista tai yleensäkään mistään muualta maailmasta löydä. Katuruokakojuja, pieniä butiikkeja, paikallista pienpanimo olutta pikkurahalla, ravintoloita, kahviloita ja vilinää. Hanoissa on lisäksi hyviä museoita, Ho Chi Minhin mausoleumi ja paljon muutakin nähtävää uudemmalla puolella kaupunkia. Hanoista voi tehdä retkiä pohjoisen vuoristokyliin, jotka ovat aivan oma uniikki maailmansa, tai voi käydä ihailemassa Halonginlahden sokeritoppavuoria, jotka nousevat merestä.

  Jos toiseksi kohteeksi haluaa rantakohteen, nii Hanoista voi lentää esimerkiksi Phu Quociin tai Nha Trangiin. Siellä voi tavata monia Aurinkomatkalaisia ja suomalaisiakin turisteja. So boring ...

  Jos olette enemmän seikkailumielisiä, niin ottakaa Hanoista yöjuna Hueen ja viettäkää pari päivää Huessa. Junaliput voi ostaa netistä tai Hanoin rautatieasemalta. Huelainen keittiö on tärkeässä roolissa vietnamilaisessa ruokakulttuurissa, ruoka on todella hyvää. Huesta voi jatkaa muutaman tunnin päiväjunalla eteenpäin pitkin rannikkoa Da Nangiin. Maisemat ovat kauniita ja rata mutkainen. Jos otatte paikat junan loppupästä meren puolelta, näette paikoin mutkissa veturin ja junan alkupään, kun se kaartaa edellänne. Da Nang on tunnettu kauniista silloista, jotka ovat mielikuvituksellisia, sekä China Beachistä. Hiekkarantaa on silmänkantamattomiin ja Da Nangin edustalla on iso hiekkadyyni. Aurinkomatkalaisia ei ole, Hyvällä tuurilla voitte olla jopa aivan omalla rannalla. Da Nangin naapurikylä Hoi An on Unescon maailmanperintökohde, eikä suotta, tehkää sinne ainakin päiväretki. Da Nangiin voi tietysti myös lentää Hanoista, ja ehkä ainakin takaisin päin kannattaakin lentää, ettei reissusta tule liian rankkaa.

  • Se on vaan niin, että hyvissä rantakohteissa tuppaa olemaan muitakin turisteja. Itse olin muutama vuosi sitten reilun viikon Da Nang-Hoi An-Hue kierroksella joulukuussa, eikä Da Nang tai Hoi An ole kovin suositeltava rantakohteena siihen aikaan, meri on lämmöltään kuin Suomen kesästä ja sää pahimmillaan taifuunilla terästetty. Ei siihen tarvita edes tuuria, että rantaa on vain itselle satoja metrejä...joulukuussa. Vähän sama tilanne on Espanjan aurinkorannikolla, sielläkin rantaa on vapaana sesongin ulkopuolella. Sesongin aikaan Da Nangin rannoilla on melkoisen paljon niin paikallisia, kuin turistejakin.
   Hoi An on ihan kiva paikka, mutta mikäli turistien täyttämät rantakaupungit ovat so boring, niin en tiedä mitä tämä on, missään muualla Vietnamissa en ole nähnyt niin paljon turisteja kuin Hoi Anissa. No ehkä Saigonissa reppureissaajien korttelissa, mutta senhän voi aina kiertää. Reppureissaajat ovat siinä mielessä erikoista sakkia, että eivät pidä toisiaan turisteina vaan luulevat, että näkevät aitoa Vietnamia, vaikka todellisuudessa näköpiirissä on vain lauma muita reppureissaajia ja heille palveluja tarjoavia reppureissaajiin keskittyneitä palveluntarjoajia.


 • Hei,itse asun Saigonissa ja Vung Taussa,jossa vuokraan loma-asuntoa.Eli ensimmaiselle reissulle naissa kahdessa kaupungissa on niita asioita mita kuvailit.aimo-@Hotmail.com

  • Aimo. Mihin hintaan vuokraat asuntoasi?


 • VaaraJeesus ,ota suoraan yhteytta.aimo-@Hotmail.com
  H-pienella…..

 • Saigon ei oikein kolahtanut mullekaan. Suosittelen ehdottomasti mieluummin Hanoita ja sieltä lentoja rantakohteeseen. Toinen hyvä vaihtoehto on lähteä Hanoista pohjoiseen, vuoristoon. Kyllä sielläkin mieli ja sielu lepää. Se on uniikki kokemus verrattuna rantakohteisiin. Jos kuitenkin enemmän lämpöä kaipaa, niin joulun aikaan hyviä rantoja on etelämpänä.

  14 vrk saa olla ilman viisumia. Jos menee yli, niin rantalomalle voi mennä muuallekin, vaikka Thaimaan puolelle, Langkawille tai Balille.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  462
  3575
 2. Seija Vaaherkumpu haastatteli Björn Wahlroosia

  YLE ykkösaamussa oli haastateltavana pankkiiri Björn Wahlroos. Haastattelijana toimi kokoomuksen luottotoimittaja Seija Vaaherkumpu. Haastettulu päät
  Maailman menoa
  42
  591
 3. Martina ei lähtenytkään Hankoo .

  Ihana Helsinki nyt. Yleensä ihana viikonloppu Hangossa. Sitruunasuolaa koneeseen ja menoksi.
  16
  412
 4. Missäs stebu

  Missäs stebu....
  13
  389