Mitä 13-vuotias tyttö voisi lukea?

Jesss.Ee

Hei olen 13-vuotias tyttö! Ja tarvitsisin vähän apua lukemisen kanssa... Koulussani on sellainen läksy että joka päivä pitää lukea kirjaa ja minä en vaan löydä itselleni sopivaa. Tykkään paljon jännitys ja draama kirjoista esim. olen lukenut Pretty Little Liars, manga kirjoja ja muutaman netti kirjan... Mutta en oikein löydä mitään uutta, ja olen kokeillut paljon kaikkea. Eli jos joku voisi auttaa, ja jos jollain oisi jotain hyviä jännitys/draama/mysteeri/romanssi kirjoja mielessä tänne voi ilmoittaa :) Mieluusti ei mitään liian vahan-aikaista tai pientä tekstiä, koska ne ovat minulle aika vaikeaa lukemista :) Voi myös olla englanniksi! Jos auttaa katson myös paljon anime sarjoja sekä lasten piirrettyjä... Heh heh.

3 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Silloin kun minä olin nuori, 13-vuotiaat ja vähän nuoremmatkin tytöt lukivat paljon Agatha Christien dekkareita. Tästä nyt on parikymmentä vuotta aikaa...

 • Uppoaisiko J.K Rowlingin Harry Potterit tai Philip Pullmanin Universumin tomu-kirjat? Niitä ahmivat sekä tytöt että pojat.

  Itse luin 13- 14 -vuotiaana (joskus 1980-luvun lopulla) Ian Flemingin kirjoittamia James Bondeja, mutta joo ovat ehkä vähän vanhanaikaisia. Jos kaipaat dekkarihenkisempää, Stephen Kingin Mersumies on hyvää jännitystä (trilogian jatko-osista ei voi valitettavasti sanoa samaa). Romanssi/rakkaus-saralla Haruki Murakamin Norwegian wood on minulle ehdoton ykkönen, mutta ei välttämättä uppoa vielä 13-vuotiaaseen...

 • Kannattaa kysellä kirjastosta vinkkausta! Yleensä siellä osataan neuvoa hyvin.

  Jos kaipaat kepeää ja helppoa lukemista, mutta ei välttämättä ehkä laadukasta, kannattaa kokeilla Valinta-sarjaa. Höttöinen romanttinen juoni, mutta erittäin helposti luettava.

  Toimintaa ja jännitystä varten helppo ja nopealukuinen olisi Nälkäpeli. Siitä on leffojakin, jotka on kiva katsoa kirjan jälkeen.

  Kotimaisista kannattaa vilkuilla Sini Helmisen kirjoja, ensimmäinen on Kaarnan kätkössä. Se on lyhyt ja helppolukuinen, romanttinen juoni, jossa ripaus suomalaista mytologiaa mukana. Jos et pidä fantasiasta, tässä on sitä vain vähän. Muita osia en ole lukenut, joten niistä en osaa sanoa.

  Vähän erilainen edellisiin verrattuna, mutta helppolukuinen, sisältää romantiikkaa ja jännitystä, olisi Anniina Mikaman Taikuri ja taskuvaras. Kirja on paksuhko, mutta teksti helppolukuista ja juoni vauhdikas.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.