erilaiset joulut

soppatykki

Joulun merkitys on eri ihmisille erilainen. Yhä harvemmalle se taitaa enää olla erään lapsen syntymän muistojuhla. Yhä useammalle se lienee herkku- ja lahjarikas krääsäjoulu ja myös tyytymättömyyden, kun mikään ei ole tarpeeksi. Valitettavan isolle osalle kansaa joulu on murheellinen syrjään jäämisen kokemus krääsäjoulusta. Monille se on muutama levollinen päivä ja varsin monelle kiireinen ja stressaava työputki, jotta muilla ihmisillä olisi Joulu. On myös yksinäisiä joulun viettäjiä. Joku haluaa olla rauhassa itsekseen ja jonkun täytyy olla, koska ketään läheistä ei enää ole tai siteet heihin ovat katkenneet. On sairaaloissa ja hoitolaitoksissa eläviä, niihin unohtuneita. On ihmisiä kaukana omasta maastaan ja kulttuuristaan. Niitäkin on, joilla ei ole edes paikkaa, jossa joulua viettäisi, on vain katu tai tilapäinen soppi. On heitäkin, jotka kokkaamisen ja jakamisen ilosta kokoavat runsaan joulupöydän ja kutsuvat ventovieraita ihmisiä kanssaan aterialle. Ja monenlaisia muita.
jouluja.Jos olet ihminen, jolla on mahdollisuus tehdä ylimääräinen pieni teko jonkun toisen ihmisen jouluiloksi, millainen teko se olisi?

2

97

  Vastaukset

  • Jos olisi joku yksinäinen sukulainen, naapuri tai muu tuttu niin niin ilahduttaisin jouluna mutta en ihan tuntemattomia ventovieraita alkaisi joulupöytääni kutsumaan.

   Olemme vielä aktiivisia niin että levätessä se joulu menee ja vähän tunnelmaa pimeyteen ja herkkujakin niin ettei mitään sen kummempaa, eikä kallista ja suureellista juhlintaa.

  • Minä olen yksinäinen ihminen, töissä terveydenhuoltoalalla, joten olen jo vuosia ollut ihan vapaaehtoisesti joulut ja muutkin juhlapyhät töissä. Työvuorojen välissä koitan viettää yksinäistä joulua parhaani mukaan. Ruoka, jouluvalot ja musiikki sen joulun minulle tekevät. Töissäkin on joulunpyhinä rauhallista ja leppoisaa, ihan mukavaa sielläkin on joulua viettää. Mieluummin niin, kuin istua yksin pitkät pyhät.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   190
   4692