Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Isälläni todettiin Alzheimer

Surun melkein murtama

Isälläni diagnosoitiin lievässä vaiheessa oleva Alzheimerin tauti noin kuukausi sitten. Magneettikuvissa näkyi selvää kuivumista ja muistitestissä tulos oli viidessä osa-lohkossa lievästi epänormaali ja neljässä normaalin rajalla. Lääkäri määräsi isälleni Reminyl-lääkityksen ja kolmen kuukauden kuluttua uudelleen lääkäriin.

Isäni jäi leskeksi viime kesänä, eli äitini kuoli yllättäin juhannuksena ja sen jälkeen isäni sai muutaman sekavuuskohtauksen. Sen takia lääkäriin mentiinkin. Muuten hänestä ei huomaa juurikaan mitään oireita. Masennusta on, mutta se johtunee äidin kuolemasta.

Isä asuu nyt omakotitaloa yksin ja minä, ainoa tytär asun perheeni kanssa noin 200 km:n päässä hänestä. Käymme usein isäni luona ja lisäksi pari muuta sukulaista vierailee hänen luonaan suht usein.

Vielä isäni pärjää ihan hyvin, mutta pelkään tulevaa. Tiedän mitä kaikkea voi olla tai on odotettavissa, mutta millä aikataululla (edes noin). Ja mitä sitten, kun isäni ei enää pärjääkään yksin? Käyn itse töissä, eikä minulla ole mahdollista jäädä kotiin häntä hoitamaan, eikä hän ainakaan nykyisin suostuisi mitenkään muuttamaan pois kotipaikkakunnaltaan. Mihin kaikkeen minun pitää varautua, mitä tietää, mitä tehdä...

6

1770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zivago

      Muutto olisi nyt viisasta tehdä. Laitospaikalle joutuessaan isäsi ei voi enää vaihtaa kotikuntaa. Omasta takaa tuttu ongelma.
      Tsemppiä!

    • myös alzheimer

      Ystävättärelläni todettiin myös alzheimerin tauti viime kesänä, 54-vuotiaana. Hän alkoi syömään E-epaa sekä karnosiinia, lisäksi vahvaa B-vitamiinia apteekista. Voi mielestäni todella hyvin. Kannattaa käydä tutustumassa esim. Biovitan sivuilla näihin juttuihin ja niiden vaikutuksiin alzheimerin taudissa. Eivät ainakaan aiheuta sivuvaikutuksia, ystävättäreni on sanonut että hän voi nykyään paremmin.

      • Nipa

        voisitko kertoa Bvitamiinin nimen jota suosittelet?


      • zivago

        tuo ystävätär saanut myös alheimerlääkkeitä?


      • Ezzy

        Alzheimerin tautiin liittyy sairauden tunnon puute. Usein potilaat suhtautuvat hoitoonhyvin kielteisesti ja pystyvät hämäämään jopa lääkäreitä.
        Totta kai ystävätärkin voi varmaan ihan hyvin ja on täysin terve, vaikka hänellä olisi alzheimerin tauti. Muisti vaan saattaa olla mahdottoman niin huono, että ei edes muista, että lääkkeitä on olemassakaan.
        Vitamiineista ja muista sellaisista ei varmaan haittaakaan ole, mutta kyllä varsinaisilla tämän sairauden hoitoon tarkoitetuilla on enemmän tehoa eikä niitä kannata jättää ottamatta.


    • Ezzy

      Jos haluat tietää, mitä voi olla tulossa, hanki tämä kirja

      Leena Sinisalo(2003): ISÄNI ALZHEIMER , lohtua, tukea, tietoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe