Palkat pienenee - rahat ei enää riitä

Eioleenää

Palkkoja on leikattu viimeiset 10 - 15 vuotta ja työsopimukset on määräaikaistettu. Palkkaa jää käteen enää alle 2000e/ kk. Kesälomat ollaan työttömämä.

Perheessä enää yksi tienaava, mitään ei voi ostaa - EIkä haluta velkaa.

Omistusasuntoa ei uskalla edes harkita, ei ole rahaa, ei saa lainaa - mut ei myöskään houkuta joutua homeasuntoloukkuun . Ja joska toimeentulosta ei ole mitään varmuutta - ei vaan ....toivo hiipuu. Vuokra-asunnoissa on ihan tarpeeksi homeisia ja sisäilmaongelmaisia. Pitääkö sellainen vielä ostaa omaksi?

Monet tuttavat elää raskaasti velkakierteessä - siirtelemällä velkoja eteenpäin.


Määräaikaisten ja 9e/ pv "työllisten" määrä lisääntyy - pelottaa koska itse tippuu siihen loukkuun tai ameriikan malliin kodittomaksi kadulle.

Miksiköhän Suomi valitsi tällaisen tien?

42

878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bisnessomali

      Otteita Jussi Halla-ahon puheesta 24.11. Oulussa


      "Pääministeri Sipilä puhuu jatkuvasti siitä, että Suomi tarvitsee osaajia, mutta todellisuudessa kyse on kehitysmaista tulevan kouluttamattoman tai vähän koulutetun halpatyövoiman maahantuonnista ja sen vapauttamisesta. Tavoitteena on vain ja ainoastaan polkea palkkoja suorittavan työn sektorilla. Samalla tällainen työvoima kuormittaa julkista taloutta, koska heille maksettava palkka ei riitä elämiseen, vaan sitä pitää täydentää tulonsiirroilla. Tämä on valitettavasti kokoomuslainen ja keskustalainen käsitys markkinataloudesta tänä päivänä. Hyödyt lankeavat yksityiselle sektorille, mutta laskut maksaa veronmaksaja.


      Vielä muutama vuosikymmen sitten poliitikot ja kansalaiset pitivät itsestäänselvyytenä, että Suomi-niminen valtio on suomalaisten rakentama, rahoittama, ja suomalaisille kuuluva maa, ja että Suomen julkisen vallan tärkein tehtävä on puolustaa suomalaisten etua. Tänä päivänä tällaista ajattelua kutsutaan populismiksi. Jotkut kutsuvat sitä jopa äärioikeistolaisuudeksi. Useimpia puolueita ja mediaa kun kuuntelee, Suomi kuuluu kaikille, eikä rajoja saa tai voi valvoa, ja maailman parantaminen menee kaiken muun edelle.

      Ei ole oikein, että Suomi käyttää haittamaahanmuuton kustannuksiin enemmän rahaa kuin esimerkiksi tieverkkonsa ylläpitoon. Kun puhutaan homekoulujen korjaamisesta tai lastensairaaloista tai inhimillisestä vanhustenhoidosta tai poliisipalveluiden riittävyydestä, niin päättäjät tappelevat pikkurahoista. Mutta kun kyse on turvapaikkaturistien asuttamisesta tai viihdyttämisestä, niin piikki on auki.

      Moni muu eurooppalainen maa on jo muuttanut omaa lähestymistään, eikä Suomellakaan ole varaa jäädä Euroopan hölmöläksi." .

    • Elämännautiskelija

      Natsit ja muut kansallissosialistit vidduun Suomesta, kiitos.

    • Bob

      Tuo on ikävä kyllä totta. Vielä kahdeksankymmenluvulla oli täysin mahdollista jopa työmiehen/siivoojan hankkia talo tai jonkunlainen asunto-osake ihan vaan palkallansa maksamalla.
      Tänä päivänä sellainen alkaisi vaatimaan kolmea työtä,jos vielä syödä aikoisi,,vaan jaksaako monikaan?

      • Anonyymi

        Onko ihme, että pienipalkkaisia kuritetaan? Liian moni palkansaaja äänestää Kokoomusta, Kepua ja Persuja. Noissa puolueissa valtaa pitävät työnantajien ja pääoman edustajat. Tämä on nähty edellisellä hallituskaudella.
        Persut ovat kaiken huippu tavallisen kansan huijaajina. Yhdessä hyväksyvätpienipalkkaisia ja eläkeläisiä kurittavan hallitusohjelman ja ministerit sitä hallitusohjelmaa toteuttamaan. Sitten kun huomasivat että kannatus romahti, niin alkoivat huutaa Hallajussia apuun päävalehtelijaksi, synnyttämään uuden valheen, että mepä tässä olemmekin eri puolue, joka ei hyväksy sitä politiikkaa, minkä juuri aiemmin hyväksyimme ja käynnistimme. No pääomapiirit ja tavallista työntekijää riistävät tahot naureskelevat partoihinsa ja jatkavat tavallisen kansan kurittamista luomalla uusia lakeja aktiivimalleista, helpotetusta irtisanomisesta ja työehtosopimusjärjestelmän murtamisesta. Tyhmä kansa eroaa ammattiliitoista ja äänestää persuja. " Sitä saa, mitä tilaa", tyhmiä ei voi autaa! Itse olette kohtalonne ansainneet, nauttikaa siitä!


    • suomi.pilattu

      Kerrankin juttuketju ihan oikeasta asiasta eikä mistään jonniinjoutavasta.
      Lisäisin vielä että vuokratyöfirmat pitäisi kieltää turhanpäiväisinä välistävetäjinä. Nämä firmat polkevat palkkoja ja estävät normaalien työsuhteiden synnyn.
      Suomen talous ei toimi normaalisti kun suurimman kansanosan, eli työntekijöiden toimeentulo on ihan keinotekoisesti tekemällä tehty liian niukaksi. Tällainen ei saa olla mahdollista sivistysvaltiossa jona suomi haluaa esiintyä maailman muiden maiden silmissä!

      Kyllä näköjään edelleen tarvitaan voimaperäistä ammattiliittotoimintaa koska muuten yritysten toimintalinja näyttää aina vajoavan siihen primitiiviseen työntekijöiden riistämiseen!!!

    • Laiskanpulskeitavätyksiä

      Voisikohan se olla niin, että suomalaiset ovat valittaja- ja rutisijakansaa, joka vaatii vaatimasta päästyään lisää liksaa, lisää etuisuuksia, lisää lomaa, lisää kaikkea mahdollsita ... mutta ei suostu eikä viitsi tehdä mitään niiten lisien vastineeksi. Ainakaan hyvin, kuten homerakennusaiheesta voimme olettaa.

      Em. tapauksessa täytyy sanoa / kysyä: miksiköhän suomalaiset valitsivat tällaisen tien?

      • Bob

      • Metkajuttu

        Nii-in, työvaiheitahan ne kaikki ovat päättämisestä suunnitteluun ja käytännön toteutukseen. Miksi sellaiset päättäjäpomot istuvat palleillaan aina vain, vaikka "jäykkäniskaisuuden" tulokset ovat todellisia terveysriskejä?


      • Bob kirjoitti:

        En näkisi tuota homeongelmaa sinänsä työntekijöiden vikana,pikemminki se on RYL. määritysten jäykkäniskaisuudessa. Muovin tuonti ja käyttö talonrakennukseen on aiheuttanut ainakin 85% kosteus-ongelmista,sen jälkeen tullee suunnitteluvirheet/huolimaton työ.
        https://www.rakennuslehti.fi/2016/06/nain-suomi-homehtui-hyva-rakentamistapa-sai-aikaan-pahaa-jalkea/

        Ja miksiköhän näin, voittojen maksimoimiseksi, kuten myös palkkojen kohdalla. Veronmaksajille sälytetään tulonsiirrot, kun palkat eivät riitä elämiseeen sekä jopa työntekijöiden palkkaamiset työllistämistuilla ja mitä kaikkea mahdollista onkaan keksitty.
        Halpatyövoima on tuotu baltian maista ja puolastajo iät ajat, sinne menee työntekijöiden perheille sosiaalietuudet suomen taksojen mukaan ja jälleen veronmaksajien piikkiin, työnantajille jää vain minimaaliset palkkauskustannukset, mutta sitäkin suuremmat voitot jaettavaksi ja tämä kaikki syötetään kansalle vaatimalla aina vain alempia palkkoja.
        Onhan tässä aivan selvä päämäärä ja sitä päämäärää kai soinikin kävi tunnustelemassa tuon tuostakin aamiaisrukouksillaan, kuinka kansa köyhdytetään ja nöyrrytetään, siirretään viemäritunnelieihin asustelemaan jää enempi jaettavaa sinne, missä on iät ajat jaettu tähänkin saakka.
        Rinne sentään näytti heti työllistämisen mallia ja palkkasi hetimiten joukoittain uusia kovapalkkaisia sihteereitä tekemään roskahommat sillä välin, kun itse kiertelee maailmalla etsimässä avustuskohteita ja hakemassa avustettavia ja kaikki sujuvasti veronmaksajien piikkiin.


    • 987865

      2,90 euroa/tunti on tämän vuosikymmenen alipalkkaennätys Suomessa. Rakennusliiton tiedotteen mukaan kyseessä on BM Turku Oy:n Paraisten tehtaalla Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:n alihankkijana työskennellyt latvialainen Katana Serviss –niminen yritys.

      • Latvias

      • KusetettuKansa

        Valtio kusettaa aina! Suomesta ei kannata ostaa yhtään mitään,uskokaa nyt jo ihmiset lopultakin!


      • Anonyymi

        Yrityksiä kiinnostaa ulkomaita tuleva halvempi työvoima. Yrityksen palkkakulut pienenvät ja voitot suurenevat.


    • Oisko.näin

      Onhan suomen talous menossa oikeaan suuntaan, kun saatais työllisyys vähintään 75 % mielummin 78 % niin voitaisiin laskea työn verottamista oikein reilusti.
      Tällä hetkellä julkinentalous ei oikein anna mahdollisuuksia.

      • Ei anna ei, muuhun kuin oman taloutensa paisuttamiseen.


    • ÄäntäsiTarvitaan

      Parempaa kehitystä kansanvalta palauttamalla- TULE ja vaikuta
      Tule 27.1. ulkoilutapahtumaan klo 16-19
      eduskuntatalon eteen
      PALKKOJA ON LEIKATTU JO LIIAN MONTA KERTAA
      KULUT KASVAA - PALKAT LEIKATAAN

      Toppaa päälle, pipo päähän,
      ulkoilua hyvässä seurassa

      https://www.ric.fi/tapahtuma/keltaliivit-koolle-r-i-c-yellow-vests-gathering/

      Selaa kansalaisaloitteita ja ota kantaa niihin jotka kiinnostavat ja joista tiedät jotain
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi

      Sieltä puuttuu vielä aloite kansanedustajan ja muiden päättäjien vastuusta.
      Niiden toimet pitäisi saada läpinäkyviksi ja ne pitäisi voida irtisanoa äänestämällä.

      Suomi on jo viety laittomasti unioniin ja GCM sopimukseen, eikä näin voi jatkua
      Suomeen on täysin mahdollista saada kansanvalta - siihen on jo hyvät perusteet ja tarve on todellinen.

      www.suomenkeltaliivit.fi

      JAA ym linkkejä ja keskustele aiheesta kaverin kanssa- puolueriippumatonta toimintaa - ASIA YHDISTÄÄ -yhdessä olemme enemmän

      Puolueet tuhlaa aikaa riitelyyn ja toisen huolta ei kuunnella jos on väärässä puolueessa
      ASIA pitäisi olla päättäjän TEKEMISEN KOHDE - SUOMEN ASIA
      ei puolue - eikä oma etu

    • Lisääalotteita
    • ihanamarkkinatalous

      Ihana markkinatalous, ihana globalisaatio. Rahat pois köyhiltä ja lisää rikkaille. Globalisaatio ja markkinatalous on parasta maailmassa.

      Vanhukset pääsevät jo tutustumaan hoivakodeissa markkinatalouteen. Palveluista ei tietoakaan mutta rahat yritysten johdolle ja omistajille. Työntekijätkin kärsivät.

    • ihanan-kallsita

      Palkat ovat kuluerä joka tulee minimoida. Yrityksen tehtävä ja velvollisuus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Näin rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

      • Anonyymi

        Tuosta syystä yrityksille ei voida antaa tehtäväksi esim. hoivapalveluja, onhan jo nyt nähty kammottavia tapauksia vanhustenhoidossa mitä yritykset ovat tehneet! Niissä tapauksissa ei enää paljoa puutu ihmisoikeusrikoksesta, ehkäpä teon tunnukset täyttyvätkin jopa.

        Koko Suomi on mennyt täysin väärään suuntaan jo 90-luvun lamasta lähtien! Milloin Suomen kansa saa tarpeekseen tästä perusteettomasta kurituksesta? Äänestystulos pitäisi olla selvä viesti että emme tätä hyväksy mutta muuttuuko mikään, ei ole ennenkään muuttunut!!


    • Anonyymi

      Suhteessa liksat ovat nyt huonommat kuin 90-luvulla markka aikaan.

      Ostovoima on täysin menetetty ja teollisuustyöpaikat on muutettu halpatyöaloiksi missä ei ole mitään järkeä tehdä töitä TES pohjilla. Sama määrä kuluttavaa paskatyötä nyt yksin urakkavauhdilla, mitä ennen tehtiin 2-3 ukon voimin tuntitöinä.

      Ahne paska firma vie sunkin palkkasi johtajien perseisiin. Samalla kitisevät työvoimapulasta eli haluavat lopettaa kaiken palkan maksamisen että saavat varastaa kaiken itselleen.

      Työnteko ei ole enää kannattavaa, pitäkää tunkkinne kusipää johtajat.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa. Itse teen töitä talotehtaassa 2000€ bruttopalkalla. Työ on raskasta ja usein tehdään urakkatahtia tuntipalkalla. Edes virolaiset vuoratyöntekijät eivät ole tyytyväisiä palkkoihin ja näillä on sama palkka kuin suomalaisilla talon omilla työntekijöillä. Jos muistellaan markka aikaa niin euro ei ole enää 6mk vaan alle 5mk. Eli kuukausipalkkani olisi markoissa alle 10 000 mk. Sen verran muista markka ajasta että teen ammattimiehen töitä pilkka hinnalla. Elämisen kulut ovat nousseet viimeisen 10 vuoden aikana rajusti. Varsinkin asumisen ja liikkumisen kulut ovat räjähtäneet. Eikä tämä ole vain oma havainto. Rahamuseon sivuilla voi tutkia asiaa rahanarvolaskurilla. Siinä näkee myös elinkustannus indeksin joka on noussut pilviin mutta palkkoihin tulleet liittokierrosten korotukset eivät ole pysyneet perässä. Suomalaisten ennätyksellinen velkaantuneisuus ja kauppakeskusten vaikeudet kertovat selvää kieltä ostovoiman katoamisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet oikeassa. Itse teen töitä talotehtaassa 2000€ bruttopalkalla. Työ on raskasta ja usein tehdään urakkatahtia tuntipalkalla. Edes virolaiset vuoratyöntekijät eivät ole tyytyväisiä palkkoihin ja näillä on sama palkka kuin suomalaisilla talon omilla työntekijöillä. Jos muistellaan markka aikaa niin euro ei ole enää 6mk vaan alle 5mk. Eli kuukausipalkkani olisi markoissa alle 10 000 mk. Sen verran muista markka ajasta että teen ammattimiehen töitä pilkka hinnalla. Elämisen kulut ovat nousseet viimeisen 10 vuoden aikana rajusti. Varsinkin asumisen ja liikkumisen kulut ovat räjähtäneet. Eikä tämä ole vain oma havainto. Rahamuseon sivuilla voi tutkia asiaa rahanarvolaskurilla. Siinä näkee myös elinkustannus indeksin joka on noussut pilviin mutta palkkoihin tulleet liittokierrosten korotukset eivät ole pysyneet perässä. Suomalaisten ennätyksellinen velkaantuneisuus ja kauppakeskusten vaikeudet kertovat selvää kieltä ostovoiman katoamisesta.

        Sanalla sanoen, meidät on RYÖSTETTY !!
        Katsookohan kansa missään muussa maassa tumput suorana kun heitä ryöstetään ja käytetään säälimättä hyväksi koko poliittisen- ja taloudellisen koneiston toimesta?!


    • Anonyymi

      Haloo! Missä rinnakkaisessa todellisuudessa olette?Ei oo palkka laskenut kuin sen kerran, kun itse vaihdoin pienempi palkkaiseen työhön. Enkä ole tätä ennen kuullut muillakaan missään!
      Ja 2000 nettopalkkahan on hyvä. Yli keskipalkan brutto 🤔 Sitä ei kaikki tienaa bruttonakaan 2000e/kk.

      • Anonyymi

        Jos tuotteiden hinnat nousevat ja eläminen muuttuu kalliimmaksi, mutta palkka pysyy samana, niin se on sama kuin että palkka laskisi.


    • Anonyymi

      Niin palkat vaan pienenee. Tässä raju esimerkki.
      Keinolla millä hyvänsä pienennetään.

      "palkka romahtaa noin 2 400 eurosta arviolta noin 900 euroon, kun Posti vaihtaa jakajien työehtosopimuksen syksyllä."
      https://yle.fi/uutiset/3-9800860

    • Anonyymi

      Palkkojen ostovoima pienenee kun keksitään koko ajan uusia lisämaksuja ja veroja sekä korotellaan entisiä. Palkat sen sijaan polkee suunnilleen paikallaan, näin kansa köyhtyy koko ajan kun elinkustannukset nousee palkankorotuksia nopeammin!!
      Ennen ei ollut esim. terveyskeskusten käyntimaksuja eikä ajoneuvoveroa!!

    • Anonyymi

      Suomi on valinnut tällaisen tien lähinnä naisten myötä. Kirottu akkavalta jakaa rahat pitkin kehtitysmaita ja kutsuu vielä maailman kylään kaiken kukkuraksi. Johtunee naisten tiedostamattomasta hoivavietistä, mutta ei ihan sovellu koko maailman mittakaavaan.

      Huomaahan sen nytkin kuinka kehitysmaalaiset miehet käyttävät tätä naisten idioottimaisuutta sumeilemattomasti hyväkseen. Potuttaa vaan katsoa vierestä ja maksella siinä sivussa alati nousevia veroja.

      • Anonyymi

        Katsele sinä vain tarkemmin tuonne itäisiin maihin, joissa mieähet päsmäröivät eivätkä hyväksy naisia mihinkään, määräävät jopa pukeutumaan piiloon 'säkkiin'.

        Siellä soditaan kaiken aikaa. Ts. tuhotaan sekä aineellista että aineetonta omaisuutta ja pääomaa silmittömästi tapellen oman edun ja naamarin säilymisen takia. - Nm. Mitä muuta jäänyt väliin


    • Anonyymi

      Sä katot varmaan hanuriis tai sitten pään sisältös on hanurista, jompi kumpi tai molemmat. saat valita ihan vapaasti.

      Mitä tohon jotain imbesillejä itä maita sotkemaan. Arab3illa ja affikkalaisilla on tukisesti alhaisemmat älynlahjat ja niin on sinullakin.

      Suomella vaan oli järkevämpi hallinto ja johto meinneinä vuosikymmeninä, kun vähän ees järkevämmät miehet hallitsi.

      • Anonyymi

        Arvioi vain omat juttusi, pääsi ja hanurisi ensin ja pääsääntöisesti. - Nm. Järjettömiä juttuja


    • Anonyymi

      Näkökulma: Liian pieni osa kasvusta valuu palkkoihin – toteutuuko Marxin ennustus?

      "Marx ja Ford tajusivat tulonjaon tärkeyden

      Toissa vuosisadan suuri talousfilosofi Karl Marx oli ennemmin kommunisti kuin kapitalisti, kun taas viime vuosisadan suuri teollisuuspamppu Henry Ford oli kapitalisti eikä kommunisti.

      Silti yksi kummankin kirkkaimmista oivalluksista oli suurin piirtein sama:

      Tuotannon hedelmät, talouskasvu, tulisi jakaa kohtuullisen tasapainoisesti pääoman ja työvoiman välillä. Jos liian suuri osa tuloista päätyy voittoina pääoman omistajille ja liian pieni osa heruu palkkoina tuotannon tekevälle työväelle, seuraa tästä ennen pitkää talouden lamaantumista ja lopulta pääoman ja työvoiman välirikko ja yhteenotto."

      Lähde: https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-2000004895108.html

      Yritysjohdossa ollaan usein sitä mieltä, että yrityksen tehtävä ja velvollisuus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille ja palkat ovat kuluerä, joka tulee minimoida. Unohtavat usein, että ilman työvoimaa ei yritys pyöri. Nyt tosin havitellaa ulkomailta halvempaa työvoimaa.

      • Anonyymi

        Miksi päättäjämme eivät siis puutu tuollaiseen aiheeseen? Typerimmistäkin aiheista lakeja rustataan. - Nm. Pelleporukka puoliksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi päättäjämme eivät siis puutu tuollaiseen aiheeseen? Typerimmistäkin aiheista lakeja rustataan. - Nm. Pelleporukka puoliksi

        Taitaa nyt olla jopa toisin päin, eli laissa on määritelty osakeyhtiöille velvoite tuotettava voittoa osakkeenomistajille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa nyt olla jopa toisin päin, eli laissa on määritelty osakeyhtiöille velvoite tuotettava voittoa osakkeenomistajille.

        Kaikki vanhat ja iänikuiset lait, asetukset yms. määräykset, jotka eivät toimi tässä ajassa ja päivässä, tulisi tarkistaa ja uusia. Jotain oikeudenmukaisuutta ja -tajua asioihin, kun ne osakkeenomistajat eivät saa yhtään mitään, jos ei ole heitä, jotka työn tekevät. - Nm. Pelleporukka puuhaamaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki vanhat ja iänikuiset lait, asetukset yms. määräykset, jotka eivät toimi tässä ajassa ja päivässä, tulisi tarkistaa ja uusia. Jotain oikeudenmukaisuutta ja -tajua asioihin, kun ne osakkeenomistajat eivät saa yhtään mitään, jos ei ole heitä, jotka työn tekevät. - Nm. Pelleporukka puuhaamaan

        Juu, eihän yrityksillä ole mitään yhteiskuntavastuuta vaikka yhteiskunnan etu on myös yritysten etu. Bisnes ja raha yrityksillä on mielessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juu, eihän yrityksillä ole mitään yhteiskuntavastuuta vaikka yhteiskunnan etu on myös yritysten etu. Bisnes ja raha yrityksillä on mielessä.

        Mutku ei ole bisnestä ja rahaa, ellei immeisillä ole duunia ja tuloa, jolla ostaa ja kannattaa bisneksiä. Jotenkin sitä on luullut ja kuullut, että sen tason tyypit ovat viisaita ja fiksuja. Pelkkä omaan, ja osakkaitten, pussiin pelaaminen ei kuulosta siltä. - Nm. Päättäjät samaa populaa


    • Anonyymi

      Rikkaiden ja köyhien välinen kuilu kasvaa Suomessa – verotuksen pitäisi tasata tuloja, mutta se onkin yksi syy, joka kasvattaa varallisuuseroja

      Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-12021169

    • Anonyymi

      On käsittämätöntä, ettei tästä kansalaisille vahingollisesta politiikasta olla saatu edes yleislakkoa aikaiseksi vastalauseena!!
      Jokin vastareaktio tästä on seurattava, ei tätä voi hyväksyä millään!!

      • Anonyymi

        Politiikka on aina ja iankaikkisesti, kaikkina aikoina "kansalaisille" vahingollista. Politiikkaa kutsutaan yhteisten asioitten hoitamiseksi, mutta se on suurin linssiin viilaus, mitä voi olla.

        Politiikan pellet taistelevat vain omien ideologioidensa paremmuudesta eivätkä kompromissit, joita ainoastaan voi syntyä ko. taistelussa, ole koskaan hyviä päätöksiä. Siksi kansa saa tuta ne hengessään ja selkärangassaan tai kuka missäkin kohrassaan. - Nm. Pelleporukka puoliksi


    • Anonyymi

      Riikka Purran talousasiantuntija Viren
      PALKKAHAITARINSOITTAJILLE eli
      pääomapiireille kuin Ay-liikkeelle sopii hyvin, että matuduunarin tulosta osa tulee valtiolta tulonsiirtojen muodossa, JOLLOIN TARVITSEE MAKSAA VÄHEMMÄN PALKKAA

      MATUNTUONTI PALKANPOLJENTANA

      Matti Viren, Turun yliopisto, emritusprofessori   kansantalous
      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/meeviren/kun-mistaan-ei-saa-tyontekijoita/

      Pääomapiirit suhtautuvat tietenkin suopeasti työvoiman maahantuontiin – juuri edellä munitusta syystä, eli hillitäkseen palkkojen nousua. Ay-liikkeen kannalta palkoilla ei kuitenkaan samanlaista merkitystä kuin pääomapiireillä. Inhoraadollisesti voi sanoa, että Ay-liikkeen kannalta on lähes samantekevää, mikä on palkkataso. Ay-liikkeen kannalta ehdottomasti tärkeintä on jäsenmäärä, ja sen säilyttäminen edellyttää jonkinlaista roolia päätettäessä palkoista ja työehdoista. Niin pääomapiireille kuin Ay-liikkeelle sopii hyvin, että osa toimeentulosta tulee valtiolta erilaisten tulonsiirtojen muodossa

      • Anonyymi

        Järjestelmä on mätä. - Nm. Lempilauseeni


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      2177
    3. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      2175
    4. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      2175
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      2174
    6. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      2174
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      2173
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      2173
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      2173
    10. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      2173
    Aihe