Lamk Iskun kampus, mikä onneton erehdys

Jepulispenjami

Luokista on pulaa, mutta käytäviä riittää! Opetus on lähinnä etänä suoritettavia "kirjekursseja", opettajat tulevat läsnä kampukselle vian pitämään oppituntinsa ja heti pois. Selitys on, että koululla ei voi tehdä omaa työtä yleisen hälinän takia. Eli yhteisöllinen läsnäolemisen ja yhdessä monialaisesti tekemisen motiivi, siis syy, miksi kampus perustettiin, ei todellakaan alkuunkaan toimi. Mikä onneton erehdys Mukkulan kampus onkaan! Lappeenrantalaiset tulevat tekemään Mukkulan massakoulutuslaitokselle vielä suuren puhdistuksen, Lamk on sanalla sanottuna tuuliajolla kehityskaaressa, mihin Lahtelaisilla ei ole juuri mitään sanottavaan-voi voi! Noh, tämähän oli nähtävissä jo Päijät-Hämeen koulutuskuntahtymän karmean johtamisen ja sitä seuranneen pyöröovirehtoriuksien aikana. Kylläpä on tullut mokattua ja pahasti!

18

907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opihpip

      Mukkulankadun risteys on äärimmäisen vaarallinen tuolle liikennemäärälle. Näkyvyys ylämäkeen rajoittui entisestäänkin kun Niemi laittoi oman opasteensa sen Iskun opasteen alle. Autoilijan täytyy mennä väkisinkin suojatielle kärkkymään sopivaa vuoroa jotta näkisi riittävästi. Samalla hetkellä Mukkulan citypyöräilijät uhkaavat kopsahdella takaovesta sisään.

    • AnnikaZ

      Kampukset ovat maailmalla yliopistoissa yleisiä, mutta erona on se, että Suomessa amk:ssa valtio maksaa tutkinnoista ja opiskelijoiden 55opintopisteläpäisystä, siis sisään saatua opiskelijaa ei sallita tiputtaa oppinnoista ulos, jotta oppilaitos saa maksimaalisesti rahaa, yliopistoissa tiputetaan opiskelijat pois, jos et suoriudu tenteistä, vaaditaankin jotakin. Lamk:issa paapotaan opinnoista läpi kun hiukankin teet jotakin. Tekniikan laitoksella tosin lähdetään pois tehdastöihin (keskeyttämisprosentti n 30%), liiketalouden ensimmäisenä vuoden jälkeen kaikki, jotka pääsevät uudella yrittämällä yliopistoon, myös lähtevät (keskeyttämisprosentti lähellä 40% eka vuonna). Että tällaista koulua Lahdessa käydään!

    • Kaikläpi

      Niin se on nykyään vähän joka opinahjossa ettei koulutuksen suorittaminen ole tae enää mistään. Kaikki päästetään läpi, opit tai et. Ennen sentään piti olla älliä päässä tai sitten mennä tehtaaseen töihin mutta ei enää. Kaikki haluaa olla jotain, mitä lie. Perus duunariksi ei halua enää kukaan tehtaaseen vaikka se on paras vaihtoehto vähän tyhmemmälle. Ei kaikki voi olla älykköjä eikä siinä mitään väärää ole. Pitää vain hakeutua sen mukaisiin hommiin.

      • Anonyymi

        En tiedä millä vuosikymmenellä elät, mutta totuus on ettei enää kyllä noin vaan "mennä" tehtaaseenkaan töihin, siksi ihmiset joutuvat edes yrittämään opiskella riitti rahkeet tai ei. Tuotantoa siirretty niin paljon muualle halpamaihin, ja jäljellä oleviin ei noin vain kävellä sisään.
        t. Eräs joka olisi iloisesti ihan liukuhihnalla


    • Pekka_Kalastaja

      Kaiken lisäksi alueella on karmea parkkipaikkapula. Yritysten työntekijät aikansa kiertelevät kulmilla ja lähtevät wtätöihin kun ei parkkiruutua löydy. Tounen riesa on aiheettomien sakkojen kirjpittajat. Onneton paikka.

    • Pettynytmuttayritetään

      Olen samaa mieltä siitä, että on siellä ongelmiakin ollut. Jopa rakennusvirheitä ja suunnittelumokia. Mun oman alan näkökulmasta voin kuitenkin sanoa, että tämä oli oikea ratkaisu. Meille elinehto on monialaisuus. Nyt olen jo löytänyt sellasia projekteja, joista en saanu vanhalla paikalla mitään tietoa koska ne oli toisen alan projekteja eikä niistä tullu tietoa meidän alalle. Pitää nyt vaan itse olla aktiivinen ja hakea noi mahdollisuudet. Me ollaan myös sovittu oman ryhmän kans paikka ja aika jolloin ollaan samassa tilassa. Sinne tulee aina joku opettajakin. Ja mulla lyheni matka kouluun. Ei tartte enää bussia.

    • LauraKK

      Lamk eli Lappeenrannan ammattikorkeakoulu, mitä tekee Lahdessa, voitte poistua kotikaupunkiinne, kiitos!

    • JuusoXXXX

      Lahden kaupunki palkkaa nyt korkeakouluinnivaatioiden päällikköä, kun omistus Lahden ammattikorkeakouluun on lahjoitettu Lappeenrannan Teknillisen yliopiston konsernille, sanomisen valta LUTin tekemisiin on siis luvutettu muualle. Yksi yhdeksästä konsernin hallituksen jäsenestä on Lahdesta ja hänkin edustaa keskisuurta vientiyritystä, ei Lahden kaupunkia. Paha on kehityksen perään huudella, kun perävalot näkyvät ja omistajan lieka on katkaistu. Voisitte jättää poistamatta kaiken täältä, asiallinen skirje tämä on!

    • alumnus

      Minua ei ainakaan huvita notkua turhaan Lahdessa, koska asun Helsingissä. Käyn pitämässä lähitunnit, mutta teen muut työt pääosin kotoa käsin.

      Ja tiedoksi: paineet laskea rimaa tulevat opetusministeriöstä ja sen sorvaamasta korkeakoulujen rahoitusmallista. Kyllä opettajat haluavat pitää riman korkealla, mutta johto jaksaa muistutella aika ajoin siitä, että valmistuneita täytyy tehtailla. Toisekseen: iso osa nykyopiskelijoista ei omaa riittävää pohjaa korkeakoulutasoiseen opiskeluun. Ja jo ensimmäisen vuoden syyslukauden puoliväliin mennessä on havaittavaissa, että opiskelijat alkavat ilmaantua tunneille vähän milloin sattuu, jos ilmaantuvat lainkaan.

      Tämän kaiken takia sitten sitten kovasti puuhastellaan kaikenlaista opintoväylää, työn opinnollistamista, opiskelun pelillistämistä, projektien opinnollistamista ynnä muuta. Näiden parissa opiskelijat sitten kovasti puuhastelevat. Ja AMK:n opinnäytetöistä n. 90% on täyttä kuraa. Esim. opiskelijoiden taito harjoittaa lähdekritiikkiä on olematon. Nykyopiskelijoiden on kovin vaikea esim. ymmärtää, minkä takia se ensimmäinen Google-hakuun saattunut webbisivu ei välttämättä kelpaa opinnäytetyön lähteeksi. Esim. tällainen perusasia ei vain mene useimmille tajuntaan, vaikka se käydään kyllä useaan otteeseen läpi.

    • Pekkapaunu

      Kyllä on alas Lahden ammattikorkeakoulu vajonnut! Kirjekurssina siis ilman kummoisia laatuvaatimuksia saadaan Lahdesta amk tutkinto! Kyseinen koulu pitää lopettaa, tuollainen on synti ja rikollista kaikille itseään vielä arvostavia oppilaitoksia kohtaan! Miten syvälle Lahti onkaan painunut, vaikeuksiahan on ollut rehtorien ja omistajan jatkuvasti vaihtuessa, ehkäpä nykyisen Lappeenranta omistajana on vienyt lopunkin moraalin Lahtelaisten touhusta. Lamk on lopetettava!

      • alumnus

        Pekkapaunu

        Ei tämä ole vain LAMKin ongelma vaan yleisesti korkeakoulusektorin ongelma ja juontaa opetusministeriöstä ja amkien rahoitusmallista.

        Toisaalta heikkenevä opiskelijaines on sitten toinen probleema. Vielä muutama vuosi sitten esim. ulkomaiset opiskelijat olivat valtaosin melko kovatasoisia. Nyt mutulla n. 10-20% on samaa tasoa kuin aiempi porukka. Eräs selittävä tekijä saattaa olla lukukausimaksut: ulkomailta siis tulee väkeä, jolla varaa maksaa, mutta joka ei ole välttämättä samalla tavalla opiskeluun motivoitunutta ja orientoitunutta kuin aiemmin opiskelleet.

        Suomalaisten opiskelijoiden kohdalla puolestaan on notkahdettu niin, että yhä enemmän tulee väkeä ammattikoulupohjalta. Näistä opiskelijoista valtaosalla on melko heikot opiskelutaidot ja ylipäänsä käsitys siitä, mitä opiskelu tarkoittaa. Joillekin se tuntuu tarkoittavan kännykän räpläämistä tunneilla tai jopa tietokonepelien pelaamista. Miksi edes tulla paikalle, jos käyttää aikansa noin?

        Korkeakouluopiskelu (ja sitä amk-opiskelukin on) vaatii itsenäistä otetta.


    • Kristiinapieski

      En voi käsittää, miksi täältä poistetaan niin paljon kirjoituksia?

    • Anonyymi

      Mikä mahtaa olla yleinen mielipide kampuksesta?
      Olen kuullut ainakin tilojen riittämättömyydestä

    • Anonyymi

      En ole opiskelijana havainnut ongelmia kampuksella tilojen tai muutenkaan toiminnan suhteen

      • Anonyymi

        Mitä mahdat opiskella? Asia näyttäisi olevan alakohtainen


    • Anonyymi

      Mulle Mukkula sopii loistavasti. Asunto ja työpaikka melkein vieressä. :D Lisäksi nyt aukee mahollisuus opiskella DI:ksi samassa talossa. Aion jatkaa. En kaipaa mitään yhteisöllistä. Haluun tehdä opinnot nopeesti.

    • Anonyymi

      Ja pomoja on että päät kolkkaa yhteen.

    • Anonyymi

      Halpamyynnillä tutkintoja niille, jotka ei pääse oikeisiin yliopistoihin. Polkumyyntiä,, täyttä surmaa heille, joilta jotakin tutkintonsa eteen myös jotakin vaaditaan.

    Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe