Uskaltaako Opamxia syödä viikon?

Lääkeherkkä

Minulle on määrätty Opamoxia ahdistuneisuuteen, silloin tällöin käytettäväksi.

Kärsin ERITTÄIN pahoista pms-oireista noin viikon kuukaudessa, syvä ahdistus, masennus, itsetuhoiset ajatukset. Uskaltaako näihin oireisiin syödä kerran kuussa viikon putkeen Opamoxia 15mg / 2 x päivässä? Olo helpottuu aina pari päivää kuukautisten alkamisen jälkeen. Pelkään riippuvuutta, siksi kyselen.

18

1704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensöisi

      En todellakaan söisi neljän viikon välein viikkoa putkeen Opamoxia 15 mg x 2 tablettia päivässä. Eihän se mitään satunnaista käyttöä ole, vaan se on viikon Opamox-kuuri.

      Selvitä mieluummin, mistä noi erittäin pahat PMS-oireet johtuu. Ei tuollainen ole normaalia.

    • Artsi7689

      Riippuu ihmisestä. Mutta vois kuvitella et viikon opamox kuurista tulee jo jonkinasteisia vieroitusoireita. Eli saattaa tehdä mieli jatkaa kuuria.

      • turhapelätä

        Turhaa pelottelua riippuvuudesta ja viekkareista. Opamox on turvallinen helppo lääke noin vähäisellä käytöllä. Ei sitä lääkärikään olisi suosinut käytettäväksi, jos siitä seuraisi vaikeuksia.


      • Anonyymi
        turhapelätä kirjoitti:

        Turhaa pelottelua riippuvuudesta ja viekkareista. Opamox on turvallinen helppo lääke noin vähäisellä käytöllä. Ei sitä lääkärikään olisi suosinut käytettäväksi, jos siitä seuraisi vaikeuksia.

        Ihan niin. Jos vahvuus on 15mg, ei se ole vielä riippuvuutta aiheuttava tuollaisessa viikon käytössä kerran kuukaudessa. On monia syitä miksi elämä ahdistaa ennen kuukautisia. Gynekologi voi otattaa vähän verikokeitakin, josko on niin tehnytkin?


    • luulisiei

      Isolta määrältä tuntuu toi 2x15 mg, ainakin kun omaan käyttööni vertaan. Puolikas nukahtamiseen ja uni tuleekin. Ahdistukseen riittää 1/4 ja kaupan päälle saa väsymyksen. Mut joo, mitä noita vertailemaan, niin yksilöllistä. Itse käytän Opamoxia joka ilta nukahtamiseen,käyttänyt jo puoli vuotta. Psykiatri sitä nihkeästi määrää, mut pitkällisten perustelujen jälkeen sitä kirjoittaa, nyt jo helpommin, koska en vain nukahda. Kyse ei ole riippuvuudesta koska olen jo ennen Opamoxia nukahtanut huonosti, niin kauan kuin muistan. Mut joo, jotenkin tuntuu siltä, ettei viikon kuuri kk aiheuttaisi riippuvuutta, kun tulee kuitenkin selkeä tauko. Määrä vain musta tuntuu paljolta?

    • Artsi7689

      On vähän kuin alkoholin kanssa. Jotkut pystyvät juomaan alkoholia pieniä määriä päivittäin, toisilta homma lähtee lapasesta saman tien.

      • owoowo

        No ei tasan ole.


      • Artsi5466

        Vaikutus on erityyppinen, mut molemmat rentouttavat ja stimuloivat keskushermostoa.


      • toisaalta_toisaalta

        Ei sitä tiedä kuin kokeilemalla. Toisaalta voi olla, että se homma lähtee lapasesta sen siliän tien. On oltava malttia lopettaa heti alkuunsa.

        Lääkkeitä voi syödä pitkäänkin, jos mikään muu ei auta eikä normalisoi oloa. Kunhan se elämä ei ole yhtä lääkkeiden ympärillä pyörimistä, vaan muita asioita.


    • bbb1

      Ei kuulosta pahalta.

    • Anonyymi

      Opamoxista ei ole haittaa vaikka käyttäisi kuukauden putkeen. Mutta jos käyttää just niinkuin aloittaja: et kerran kuussa viikon verran tai vastaavasti (kuuriluonteisesti) ehdotan jtn muuta ratkaisua. Mullakin on jonkinverran menkkojen aikaan rajumpaa ahdistusta ilmassa, mut sitkeästi olen pärjännyt kun miettii vaa et se olotila menee kyllä ohitse.

      Älkää turhaan pelätkö opamoxin käyttöä akuuttitilanteessa; silloin kun ahdistus iskee lujaa on hyvä saada se tälläisellä lääkkeellä ansoihin. Itse käytin opamoxia 3-4 viikkoa ja annos oli 90mg PÄIVÄSSÄ. Ja saatoin tehdä jopa töitä tämän ohella (siis muutaman viikon jälkeen kun keho oli tottunut lääkkeeseen ja suurinosa ahdistuiksesta lieventyi)

    • Anonyymi

      Ota yhteys lääkäriin.
      Opamox ei ole paras vaihtoehto.
      Varmasti löytyy parempi.

    • Anonyymi

      Itse käytin Opamoxia 15-30mg päivä varmaan kaksi vuotta putkeen. Viimeisinä kuukausina tuon 15mg. Lopetin seinään. Ei tullut mitään viekkareita. Elämän tilanne muuttui sen verran helpommaksi, että lääkkeelle ei ollutkaan enää tarvetta. Tosin max annos mulla on ollut tuo 30mg/pv ja en koskaan ottanut yhtään enempää. Välipäiviä pidin silloin täillän viikonloppuisin.
      Ongelmana näen ehkä sen, että kun tuntee ettei se 15mg enää riitä ottaa lisää. Mulla on aina riittänyt kerta-annoksena se 15mg. Kovankin ahdistuksen aikana se on vienyt sen terävimmän kärjen. Mun on kuitenkin pitänyt suoriutua työstä yms, eli en ole edes voinut ottaa enempää, koska sitten vasta olisi ahdistanut jos olisin mennyt lääkepäissäni hörhöilemään jonnekkin.

      • Anonyymi

        Itse aloitin Opamoxilla 1 - 3 x 15mg. Jäin koukkuun. Nyt syönyt eri bentsoja 18v jäätävän isoilla annoksilla. Älä lähde tuohon hommaan mukaan. Kynnys ottaa aina uudestaan vain pienenee ja lääkäri kyllä reseptejä kirjoittelee


    • Anonyymi

      Hyvä neuvo : Jos haluaa suojella itseään pitkäkestoiselta piinalta, ei "leiki" bentsojen kanssa. Se on kuin tulella leikkimistä. Ei kokeile montako päivää voi käyttää bentsoja putkeen tulematta riippuvaiseksi.

      Riippuvuus ei tarkoita välttämättä henkistä riippuvuutta tai jotain mihin itse pystyisi luonteenlujuudella vaikuttamaaan, koska lujimmankin ihmisen on hankala kestää vahingon kierrettä mikä bentsoista voi tulla ottamatta nappia tasapainottamaan oloa säännöllisesti. Sana riippuvuus ei kuvaa sitä mihin voi bentsojen kanssa ajautua. Bentso"riippuvuus" on enemmänkin vaurio, mikä bentsojen käytöstä tulee keholle. minkä jälkeen yrittäessä irtautua niistä, iskee kamalia oireita minkä takia moni jatkaa käyttöä. Usein omat oireet mihin bentsot aloitti ovat vielä pahempia luonteeltaan jos yrittää irrottautua bentsoista mitä kutsutaan englanniksi benzo rebound effect eli vaikkapa ahdistus kasvaa bentsojen käytön ja lopetuksen jälkeen isommaksi kuin oli ennen niitä. Tilaa voisi kuvata epätasapainotilana kehon normaalissa toiminnassa mistä kertoo X aikaa toipua. Keho on alkanut tulla riippuvaiseksi lääkkeen vaikutuksille, jotta olo olisi normaali. Sen sijaan että hommat toimisi normaalisti kehossa, keho alkaa nojata tuon toksiinin vaikutuksiin toimiakseen. Keho jää fyysisesti (tietenkin myös henkisesti) aineeseen koukkuun. Bentsot vaikuttavat erittäin laajasti aivoissa ja eri puolella kehoa, sotkien kehon toimintaa. Ne ovat aivoille haitallisia esimerkiksi kognitiolle, ja niillä ja niiden vieroituksella voi olla seurauksena jopa invalidisoivia oireita.

      Sanomalla bentsoja säännöllisesti käyttäviä, jotka eivät pysty lopettamaan, on oikeastaan aika loukkaava termi ja usein riippuvuus assosioidaan väärinkäyttöön. Riippuvaiseksi voi tulla ainoastaan sillä että käyttää lääkärin määräämää annosta joka päivä. On yksilöllistä missä ajassa riippuvuus tulee. Joillakin se voi tulla lyhyemmässä ajassa kuin toisilla, ja on myös yksilöllistä iskeekö pahat viekkarit. Bentsoja ei voi käyttää huoletta kuukautta putkeen tulematta riippuvaiseksi. Kaikki ei tule, mutta jotkut tulee.

      Samaan aikaan saattaa saada bentsoihin liittyviä ongelmia (haittavaikutukset, toleranssin nousu, annosten väliset viekkarit jne) mutta samaan aikaan lopetus laukaisee pahoja vieroitusoireita eli on tilanteessa missä häviää joka tapauksessa.

      Bentsovieroitusoireissa ikävintä on se, että ne helposti sekoitetaan muuhun henkiseen oireiluun mikä johtaa lisäpillereihin. Ihmiset saattaa yhtäkkiä saada kärsimyksensä takia ihan uudenlaisia lääketieteellisiä diagnooseja vaikka takana olisi bentsot. Tietenkin diagnoosit ovat tällöin todennäköisimmin virheellisiä. Toinen ikävä asia on, että vieroitusoireet voi olla pitkittyneitä ja ihmiset kuvaa niitä kuukausien ja jopa vuosienkin päästä jossain ikävissä tapauksissa. Lääkäri voi pysäyttää bentsojen määräämisen milloin vaan jättäen potilaan huonoon kuntoon. Kaikki lääkärit ei ymmärrä miten bentsot tulee purkaa säännöllisen käytön jälkeen.

      Bentsojen haittavaikutukset ja vieroitusoireet ovat todella piinaavia ja ahdistavia. Kidutusta.

      Riippuvuuteen usein liittyy se, ettei edellisestä annoksesta ole enää hyötyä, ja kokee oireita siitä huolimatta, kenties pahempia, yhä uudenlaisia ikäviä oireita kyseisen myrkyn vaikutuksista johtuen. Tämä johtaa monella annoksen kasvattamiseen. Jollakin siitä tulee loputon kierre, kun lääkäri määrää isomman annoksen. Koskaan ei kuitenkaan ole oireeton koska kokee usein haittavaikutuksia samalla. Olo ei ole normaali, bentsolla voi hetkittäisesti saada normalisoitua sitä.

      • Anonyymi

        Jos on kiinnostunut bentsojen haitoista suosittelen näitä englanninkielisiä sivustoja:

        https://www.benzoinfo.com/

        Erittäin hyvä tietopankki bentsoista ja paljon kertomuksia niiden haitoista.

        https://www.benzo.org.uk/

        Vanha tietopakkaus jo vuosikymmeniä ymmärretyistä haitoista. Suomeksi löytyy Järvenpään sosiaalisairaalan bentsomateriaali mikä on hyvä tietopaketti myöskin. Nojaa prof. Heather Ashtonin työhön.


    • Anonyymi

      Uskaltaa käyttää pidempäänkin. Riippuvuuden muodostuminen on yksilöllistä. Joillekin se syntyy herkemmin, joillekin ei. Sitä riippuvuutta ei kuitenkaan tarvitse pelkäämällä pelätä. Se ei maailmaa kaada, kunhan ei lähde nistilinjalle. Opamoxin käyttöön kuuluu asteittainen lopettaminen joka tapauksessa ja sen avulla voidaan välttää vieroitusoireet jopa kokonaan. Itse käytin sitä vuosia ja annokset nousi aika korkeaksi. Välillä tuli otettua ihan viihteeksikin. Käytön lopettaminen oli n. 6 kk:n mittainen ja ainoa "vieroitusoire" oli se, että siitä tuli jonkun sortin "aukko" elämään, kun tavaksi muodostunut asia ei kuulunut enää ohjelmaan. Minulla on myös pitkä historia opioidien käytöstä, sekä oikeaan tarpeeseen että viihdekäytössä. Kaikista pääsin irti ilman vaikerrusta ja vääntelehtimistä. Vain nämä tietyn tyyppiset persoonat aiheuttaa itselleen varsinaisen koukkuriesan, oli mistä aineesta tahansa kysymys. Syynä usein heikko tahto ja kyvyttömyys järkeillä asiaa ja toimia sen mukaan. Se on nimittäin äly- ja tahtolaji, että itse hallitsee aineen käytön, eikä aineen käyttö ihmistä.

      • Anonyymi

        Puhut aivan höpöjä. Itsekurin ja järkeilyn kanssa ei välttämättä onnistu välttämään riippuvuutta, kun fyysinen riippuvuus iskee. Jotkut lääkärit saattavat lopettaa seinään lääkkeet, ja jos on koukussa jo viikkojen jälkeen niin siitä tulee ihan kamalat olot. Koettu on. Minä itse en ole viihdekäytellyt bentsoja vaan käyttänyt niitä vain lääkärin määräyksellä. Tajusin että viikoissa olin riippuvainen lääkkeistä sillä lopettamista seurasi niin kamala olo eikä annos meinannut tehota siihen mihin se oli määrätty. Aluksi en sitä tajunnut että tämä hirveä olo mikä iski liittyi bentsoihin vaan luulin että mielenterveyteni järkkyi (ouduosti juuri samaan aikaan kun bentsot loppui). Sinä aikana ilmestyi myös kummallisia oireita mitä en ollut ikänäni kokenut, mitkä liittyivät lääkkeiden haittavaikutuksiin ja toleranssin nousun yhdistelmään. Alkoi vuosien eläminen sumussa ja oudoissa oloissa. Siitä alkoi epämieluisa ajanjakso, jolloin yhtäkkiä lisääntynyttä ahdistustani alettiin hoitaa muilla lääkkeillä, koska bentsot ovat lääkärin mielestä niin pahoja lääkkeitä. Ne siis vaihdettiin lennosta toiseksi. Lopulta mikään muu ei auttanut pahentuneisiin oireisiini kuin bentso, koska olin riippuvainen siitä ja sain siitä oudon nopeaa taas normaalimman olon. Sitä määrättiin pitkäksi ajanjaksoksi, jona aikana koin kummallisia oireita mitkä olivat haittoja. Koin haittoja, mutta lopettaminen oli vaikeaa. Vuosia käyttöä myöhemmin olen tajunnut, kuinka paljon bentsot ovat elämääni pilanneet. Bentsovieroitusoireet ovat brutaaleja unettomuuksineen ja ahdistuksineen, ja varmasti ovat negatiivisesti vaikuttaneet minuun. Vähentämällä oireet pysyy jotenkin hallinnassa, mutta elän silti monimutkaisessa haittojen ja vieroitusoireiden yhdistelmässä, mitä ei edesauta että minulle on määrätty suht lyhytvaikutteista bentsoa, jossa saan annosten välisiä vieroitusoireita

        En usko, että olet varsinaisesti kunnon haittoja kokenut, kun puhut noista noin keveästi. Melkoisen etevä ja järkevä olet aineiden käytössä!


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5238
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2386
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1907
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1598
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1216
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1202
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe