Talvi tulee ok-alueilla

ei.kiitos.savelle

Kohta taas sataa lunta ja ok-asukit joutuvat lumikolan varteen sekä kantamaan polttopuita varaavaan takkaan.

Ihan kiva, mutta en minä vain viitsisi, kun ei ole pakko.

Esimerkiksi tänään, en paljoa valehtele väittäessäni, että en ole joutunut tekemään yhtään mitään. Koko päivän olen maannut hetekalla ja parannellut dagen efteriä. Ei tulisi mieleenkään olla kolaamassa pihaa.

Kerrostalossa voi olla vaan. Kerrankin mietin varmaan puoli tuntia, kääntäisinkö kylkeä, mutta päätin olla kääntämättä. Välillä nostan oikeaa tai vasenta jalkaani ja naureskelen sitten, että siitäpä saitte, naapurit.

Jos on nälkä niin soitto pitseriaan ja johan kohta ovikello soi. Aijai jai, kyllä on hyvää, välillä toki myös kebabbia.

No mutta en minä sentään mikään nahjus ole. Verkkarit jalkaan nyt, alakerrasta kuuluukin jo iloinen karaokenn ääni. Taidanpa käydä esittämässä "Liljankukkalumi valkoinen". En koskaan ole tiennnyt mitä se liljankukkalumi on, mutta ei haittaa, pääasia että laulu raikaa ja soitto soi.

Maastopyöräni olohuoneen nurkassa kaipaisi talvihuoltoa, mutta mitäpä sitä huoltamaan, ei ole asiaa minnekään. Harva täällä etätöissä käy. Talossa on hiirenhiljaista aamu- ja iltapäivän aikana. Vasta illalla alkaa meno ja meininki. Ei sitä muuten jaksaisikaan.

Laiskottelu, huilaus, velttoilu, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ne minä kyllä osaan. Arvotalossa asuvana tiedän arvoni ja kuljen leuka pystyssä alakerran palveluihin. Joskus tosin on ollut käsi maassa sieltä palattuani.

Nortit ovat loppuneet, pitää ostaa muutama tpppa lisää, poikain kera kun varmaan tullaan jatkoille.

15

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OK-Vuokranantaja

      Me varakkaat OK-Asukit olemme tilanneet kotitalkkarin hoitamaan lumenluonnit, ym puhdetyöt puolestamme. Samaan aikaan voimme matkustella ja nauttia elämästämme, sensijaan, että päästelisimme kuumia tuhnuja vakosamettisohvalla jossain slummissa sisällä maaten, kun ulos ei uskalla pimeän aikaan mennä. Rahalla siitä selviää, jos laiskottaa, eikä halua itse kolailla pihaansa. Lämmityksenkin hoitaa huoleton maalämpö.

      Ettet vaan asuisi omistamassani asunnossa polttelemasa Norttia sisätiloissa. Jos, niin häätö tulee...

      • ei.kiitos.savelle

        Kuule, minä kiskon norttia sisällä ja ulkona, sillä se on ihmisoikeus. Otetaan poikain kanssa salkut kämpille ja pidetään karaoketreenit nortit poskessa kuten rock- miehet sekä -naiset ainakin.

        Hetekalla päästellään tuhnuja eikä tehdä mitään. Ei niin mitään. Joskus varpusparvella käydään ruilauttamassa, mistä kertovat otsalle kerääntyneet hikikarpalot. Työstä se käy sekin ja saa riittää.

        Palvelut alakerrassa. Karaoke on sosialistista kanssakäymistä parhaillaan. Välillä käydään painimassa Tomppeliaukion kirkolla ja taas jatketaan, ellei sitten tule sitä ennen kutsua liekkihotelliin. Flyyshisoffalla istutaan vierekkäin rivissä kuin viskisiepot orrella elämästä nauttien. Ei paina etätyöt, eikä kotikonttoristakaan ole tietoakaan. Tuskin läppäri sylissä kaksilevyisen hellan äärellä keittiön jakkaran päällä kovin hyvää tulosta saisikaan aikaan.

        Mutta nyt levyksi hetekalle ja kierteellä kurlaten pari mellania käyrätorveen. Aah, aijai, huhhuh. Mitenkäs savipelloilla, joko ollaan käyty kolaamassa, pitikö sytyttää jo tuli varaavaan takkaan?


    • ok-taloasuja58

      Miten sinua stressaa meidän ok-taloasukkien elämä? Minä en juuri lumikolaa edes lykkää pihallamme, siihen on toiset keinot. Meillä on muutenkin halpaa asumista tässä talossa ja talouden tasapainosta pitää huolen muutama sijoitusasunto, jotka ovat vuokralla, niistä säännöllistä tuloa.
      Muuten yhdessä meidän vuokraamistamme asunnoista on vuokralaisella lumitöitä ja nurmikon leikkaamista osana vuokranmaksua, kun taloyhtiössä sattuu olemaan asukkailla kiertävä vuoro em. töiden suhteen. Tosin nakki ei iske kovin usein.
      Polttopuita tietty menee, mutta ei ole mikään ongelma sekään, lämmitys on kuitenkin edullista puulla. Talon arvosta en ole huolissani, kun ei olla myymässä ja en usko, että lapsetkaan tätä aikanaan myy. Ei tällä varmaan mitään arvoa ole, tontti on arvokkaampi. Ostetaan lisää sijoitusasuntoja.

      • Kyllä.Kelpaa

        Mutta sinä joudut tekemään töitä, eikö vain? Lumilinko, moottorisaha, vasara, pora. Nämä sinulle tuttuja?

        Täällä kerrostalossa ainoa työkalu on kruunukorkin avaaja, mutta sekin joutaa museoon kun nykyään ravinto kannetaan sisälle tölkkeinä.


    • KT-elämäntapaintiaani

      Aijaijai, kohta aloitetaan jo itsenäisyyspäivän vietto täällä arvoalueen arvotalon arvoasunnossa. Juhlan kunniaksi Raibe toi salkullisen A-olutta, huhhuh, aikamoista kun on tottunut mellaniin. Kyllä huomenna varmaan varpusparvi lentää.

      Tämä arvotalohan sijaitsee tomppeliaukion kirkon välittömässä läheisyydessä joten voi olla että käydään siellä vielä painimassa poikain kanssa (ritu saattaa tulla mukaan) jos nortit ja salkut loppuu.

      Mutta nyt vedetään elämän hanttikortit ja käydään sen jälkeen parvekkeella ördäämässä ja nortilla. Kyllä tästä kunnon juhlat saadaan vielä aikaiseksi! Onneksi ei ole perjantaikaan meillä mikään etätyöpäivä.

      • kt-rontti

        Kas kuinka sattuikin, tämäkin arvoasunto sijaitsee Tomppeliaukion vieressä, juuri äsken oltiin painimassa ja Kaarlo siirrettiinkin jo hyvissä ajoin maijan sikaosastolle päämääränään tölikan liekkihotelli. Huikkasi sisään kömpiessään, että ehtii vielä linnan juhlia seuraamaan, joten ei hätää.

        Oliko jossain valtsussa A-olut tarjouksessa? Kävin alakerran palveluissa ja siellä oli salkku mellania 22,90, mutta A-salkku olisi tullut maksamaan yli 40 euroa. A-salkkujahan ei täällä ole sellaisenaan myytävänä vaan laskutoimitus on suoritettava pienempinä pakkauksina, siinä kauppias taitaa vetää välistä euron poikineen. Joten mellanilla mennään tänäkin itsenäisyyspäivänä, tai aattona siis, huomennahan tilanne voi olla jo toinen.

        Huomenna sitten kokoonnutaan palveluihin television ääreen seuraamaan linnan juhlia. Päästään arvostelemaan kansanedustajien ulkonäköä ja kurlaamaan mellania kierteellä käyrätorveen miljardipöytään rehvakkaasti nojatessa.

        Vähän tuntuu vatsanpohjassa kieppumista, liekö vielä eilisellä palveluiden runsaalla hyödyntämisellä tekemistä olotilan kanssa, vai alkaako etyyli loppua verenkierrosta, mitä, häh? Huhhuh, äkkiä jenkkikaapille ja tottunein ottein sokka irti, sitten nortti huuleen ja hetekalle pötkölleen. Siitä se ilta alkaa!


    • KT-elämäntapaintiaani

      Ei kannata missään nimessä alkaa nyt tuhnuttelemaan hetehalla, vaikka kuinka painaisi silmäluomea. Norttia vaan huuleen lisää, pienet sisäpainiottelut flyyssisohvan vieressä ja mombasaa karaokelaitteisiin niin saatte juhliin vauhtia eikä kukaan hyydy! Amatöörit alkavat lepäämään kesken juhlien... Hetekalla voi ottaa torkut sitten perjantaina, kun muut lähtevät etätöihin ja arvotalossa on mukavan hiljaista.

      Täällä arvoalueella on itsenäisyyspäivänä kaikenlaista toimintaa. Kyttiä on joka nurkalla kun osoitetaan mieltä asiasta sun toisesta. Siinä on se hyvä puoli että pollet ei kerkiä tänne meidän juhlia häiritsemään. Siellä mielenosoituksissa kanssa välillä painitaan, mokomat amatöörit.

      Mehmet ja Reiska tuli juuri paikalle. Mehmetillä oli ollut Kelan maksupäivä, se oli hakenut Alepasta XTRA-lenkkiä ja sinappia, jihuu! Pitänee siirtyä arvoyhtiön grillipaikalle, vaikka vähän tihuuttaa loskaa. A-oluet ja salkut pitääkin hakea muualta, kun Alepassa ei ole salkkuja... Huono palvelu siellä.

      Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!!

    • pistänaruun

      Jauholakki juttelee taas itsensä kanssa;D: Menee monot sekaisin tältä "Ok-Onnettomalta"

    • kt-rähmä

      Salkuista sen verran, että isot kauppaketjut huijaavat arvotalojen asukkeja kahdella eri tavalla.

      1. Pakkauskoolla hämätään. Mellania saa 24:n salkuissa, kun taas aapelia vain yksittäin, six-packeissa ta kasipaketissa. Jo tämä tekee laskutoimituksen vaikeaksi, mutta katso kohta 2.

      2. Prosenteilla huijataan. Joku A-olut on 5,2%:sta, kun jotkut jopa 5,5%:n vahvuisia. On tärkeää osata laskea prosentti/hinta -suhde oikein, mutta kohta 1 tekee laskutoimituksen pienessä hiivassa äärimmäisen vaikeaksi.

      Onneksi köörissä on aina yksi matikkanero, joka tietää parhaan hinta-laatusuhteen. Hienot belgialaiset saavat yleensä jäädä hyllyyn, kun elintarviketta tarvitaan salkku tai kaksi nuppia kohden. Usein ulkomaiset tölkit ovatkin alakerran palveluissa paksun pölyn peitossa, kun taas salkuissa ei ole ehtinyt kuohu edes laskea tehtaan jäljiltä.

      Joskus kauppias haluaa eroon vahoiksi menneistä hienosteluoluista ja pistää ne tarjoukseen. Sopivassa soossissa nenästä kiinni pitäen nämäkin saa kaadettua kurkusta satakertaan, joten kaikki on tullut aina käytettyä, mikään ei ole jäänyt arvoasunnon jenkkikaappiin keräämään enempää pölyä.

      Mutta jodladaadiiduu... karaoke kutsuu alakerran palveluissa!

    • OK-Kurko

      Ne Belgialaiset ja Saksalaiset juodaan täällä arvo-OK-talossa, 9,5km Tomppeliaukion kirkolta, aijaijai, kun maistuu hyvältä, toisin kuin salkku-kura.

      Huomenna pitää heti aamusta käydä hakea puut kuivumaan sisälle takapihan halkopinosta, jos tiedätte mitä tarkoitan. Sitten katsotaan paraateja ja puheita telkkarista, poltellaan sinivalkoista kynttilää ja iltapäivällä lorautetaan runsaasti sytytysnestettä 9 polttimon Weberiin ja heitetään tikku perään. Kyllä syttyy varmasti.

      Grilliin parasta lihaa eli kasleria, rotukoiran (Suomen Pystykoira) seuratessa kuolaten vieressä. Se saa ensimmäisenä ison kimpaleen. KPPV valmistaa katkarapusalaatin lihan kylkeen, jos ehtii lampaantaljojen viikkaamiseltaan... huh.

      Kaikennäköistä toimintaa siis itsenäisyyspäivänä täällä OK-talossa. Jos mieluummin vain kääntää kylkeä hetekalla, kannatraa pysyä siellä kassulla tuhnuttelemassa.

      • kt-finni

        Sellaista se on savella, kotona ollaan itsenäisyyspäivänäkin, kun ei raatsita ottaa taksia ja ajaa kaupungille.

        Toista se on meillä arvoalueella. Kun katson tästä arvoasunnostani ulos, niin näen ainakin 4 soittoruokalaa, josta yhdestä saa päiväsaikaan lounastakin. Alakerrassa on karaokebaari. On siis mistä valita.

        Kaksi led-kynttilää näyttää olevan Rolf-baaripitäjällä valmiina ikkunassa. Kello kuudelta aloitetaan karaoke, joka jatkuu aina aamuneljään asti. Täytyy vain toivoa, ettei kukaan ole lähdössä perjantaina etätöihin, sen verran saatamme aiheuttaa meteliä juhlinnallamme.

        Isänmaallista oloa korostetaan ottamalla juhlan kunniaksi kirkasta kyytipojaksi. Kietaisu kierteellä kurkkuun, ja kaikki bakteerit on huuhdottu vatsalaukun pohjasta aina suolistoon asti. Virostahan sitä Teppo sprintterillä toi, jouset pohjassa ja kumit länässä kaartoi pihaan. Näkyi siitä Rolfillekin menevän joitakuita laatikoita, huomasin minä.

        Täältä kantakaupungista pääsee sukkelaan Tallinnan lautalle, ei mene julkisilla tuntiakaan Jätkäsaaren satamaan jos tekee mieli lähteä katsomaan Vana Tallinnaa tai Viru Valgeaa, molemmat hienoja nähtävyyksiä. Vana Tallinna korottaa lippujen hintoja vuoden vaihteessa, kertoivat Reiska, Raibe ja Runkku kontatessaan viharatikasta ulos viime viikolla Eestin reissun jäljiltä.

        Lampaantaljoja ei täällä viikkailla, kun hetekalla ei ole ollut ruuhkaa sitten opiskeluaikojen, jolloin päätin vähän jatkaa nuoruuttani muiden muuttaessa savipelloille kauniiden pp-vaimojensa kanssa. Nuoruutta on nyt jatkunut jo 49 vuotta ja voi pojjaat, kyllä sitä on mellani jos toinenkin upotettu tuulensuojaan. Ei ole sellaista kippolaa näillä kulmin, jonka lattialla en olisi paininut ja jonka toiletin lattioita en olisi laatoitushommissa laittanut uuteen uskoon. Ex-kaverit välillä ivallisesti kysyvät olenko tullut jo kaapista ulos,, mutta eihän tähän arvoasuntoon edes mahdu kaappia.

        Kuinkas ok-talossa, onko lähimpään ravitsemusliikkeeseen pitkäkin matka? Ihanko itse grillaatte ruokanne, eikö se grillaaminen ole kiellettyä siellä, kuten täällä kerrostalossa?

        Jo kuuluu ryminää rappukäytävästä, taitaa olla tullut aika aloittaa etkot oikein kunnolla! Ja sitten palveluihin!


    • OK-Kurko

      No niin, halot kannettu sisään takapihalta, aijaijai, tekipäs hyvää. Pitää muistaa täydentää pinoa, alkaa kolot olla tyhjänä... Siellä kassulla tälläinen ponnistelu ei onnistuisi, vaan kutsuttaisiin huoltoyhtiö tai vuokranantajaläski töihin.

      Kylläpäs kelpaa, aurinko paistaa. Toisaalta tässä odotellaan jo lumisateita, lumikolan auraava reuna on jo teroitettu liiterissä, joka on täynnä työkaluja, tarvikkeita ja harrastusvälineitä. Kumma kun sieltä ei pöllitä mitään, vaikka ovi saattaa joskus unohtua auki. Sellaista se on täällä savella, 9,5km tomppeliaukion kirkolta.

      Tänään ei uskalla ottaa 200m päästä kulkevaa bussia ja siirtyä kirkolle katsomaan ratsupoliiseja, koska veikkaus on että siellä saattaa painiottelut yltyä. Tärkeintähän on että kansanmurhaa puolustavat saavat osoittaa mieltään.

      Pihalla on hiiren hiljaista, tällä alueella ei ole kassuja ollenkaan, joten peurat, ketut ja rusakot saavat juoksennella OK-linnojen välissä rauhassa. Illemmalla sitten Webereistä leviävä kaslerin tuoksu leviää alueelle, aijaijaijai, namnam. Mites kassulla, joko grillauskielto on kumottu?

    • Kt-silsa

      Hyvää itsenäisyyspäivää virkaveljet!
      Täällä arvoasunnossa otetaan juhlapäivä vastaan tyylillä.
      Pitkät huikat kirkkaasta pullosta avasivat päivän, melkein kuin Marskin ryyppy.
      Naukun päälle maistuu toki mellani, jota onkin kietaistu vatsan pohjalle tölkki poikineen, kekke ja väiski tosin ovat tapelleet parvekkeella norttiaskista jo toista tuntia, kaipa niillekin kohta jano tulee tuosta vääntämisestä.
      Sovittiin poikien kanssa että jokainen laittaa parhaat verkkarit jalkaan kun illalla lähdetään palveluihin, taatusti päät kääntyvät kun meidän herras-kerho saapuu alakerran karaokeen.
      Reka lupasi jopa pestä takatukan ja silittää farkkutakin, mutta me jo hiukan toppuuteltiin, ei tässä nyt sentään linnanjuhlin olla menossa.
      Mutta nyt availemaan ääntä jotta ollaan illalla kunnon vedossa, kyllä kelpaa kun ei tarvitse itse tehdä mitään!

      • kt-nöyhtä

        Kiitosta vaan.

        Täälläkin arvoasunnossa ollaan etkoilla, kunnes ollaan saatu kone käyntiin ja ollaan valmiita hyödyntämään arvoalueeen mainioita palveluita. Kaupasta haettiin nokkakärryillä paali salkkuja kerroksiin. K-kauppias antoi tukkuhintaan kun ostettiin kerralla enemmän. No eihän se pitkälle riitä, huomenna ollaan taas ostoksilla ja sen kauppias kyllä tietää. Ei taitaisi pysyä edes pystyssä koko bisnes ilman salkkumyyntiä, joten meidän kanssamme on syytä olla hyvissä väleissä.

        Ollaan siis kokoonnuttu flyyshisoffalle vetämään norttia ja seurustelemaan. Nyrkit heiluvat keskustellessamme epäkohdista, jotka suistavat maamme perikatoon. Välillä joku ruilauttaa varpusparven, sitten painitaan. Keke veti väärään kurkkuun tölkistä nortin jämät, kun ei muistanut että käytettiin sitä tuhkakuppina. Kyllä meitä muita nauratti siihen asti, kunnes Keke hermostui ja haki moran keittiön kaapista.

        Joku koputti patteria naapurissa, mutta me koputimme takaisin! HAH! Tämä on vapaa maa, veteraanit eivät turhaan antaneet henkeään kaikissa maailmansodissa, jossa olemme taistelleet vihulaista vastaan! Nortin veto sisällä on ihmisoikeus, verkkareissa karaokebaarissa joraaminen on isänmaanvelvollisuus, vesi menee polviin mutta kirkastuksen jälkeen suu on laakista raikas. Näin pidetään pystyssä suomalaista yhtenäiskulttuuria, joka on täydellinen ja pyhä, jota vaalitaan katkeraan loppuun asti.

        HUH!


    • Statin.Kundi

      Jos Statin arvoalueet laitetaan järjestykseen, niin Töölö tulee ensimmäisenä. Täältä on upeat näköalat suoraan kaupungin upeisiin palveluihin ja nähtävyyksiin. Tomppeliaukion kirkko, Tsadikan torni, Jätkäsaaren ja Ksattan nostokurkiparvi vain muutamia nähtävyys- ja luontoelämyksiä mainitakseni. Onpa havaittu liito-oravan varpusparvi Megelininkadulla, minkä seurauksena päätettiin muuttaa koko katu pyörätieksi ihan varmuuden luode, näin merimiestermejä käyttääkseni.

      Kuinkas tuhnujen luona, ei taida paljoa liito-oravia lennellä, mitä?

      Kyllä sitä voi ihminen tuntea olonsa mahtavaksi. Olohuoneen nurkassa neljä salkkua mellania, kartsa norttia saloran päällä, vormuloita katsellessa murheet unhoittuvat, hyvä Keke!

      Eikä tarvitse tehdä itse mitään! Aijai, huhhuh, tässä vain makailen ihan levynä ja rankana, pitsaa ja kebabbia tulee lähetin tuomana, ei taitaisi sellainen onnistua ok-talossa!11!!!11 Nämä on näitä kt-asunnon yksinoikeuksia!!1yksiyksi!!11!yksi!1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      144
      3034
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      48
      887
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      216
      841
    4. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      804
    5. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      800
    6. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      36
      783
    7. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      61
      722
    8. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      237
      705
    9. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      36
      666
    10. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      42
      628
    Aihe