Kuusenpoikasen nyppääminen

hyväjoulumieli

joulupuuksi naapurin metsästä on mielestäni pelkästään hyvä teko, koska silloin parempilaatuisille taimille jää enemmän kasvutilaa. Joulupuuksihan valitaan sellainen paljon valoa saanut "tuuhea ja nätti", ei siitä ikinä mitään kunnon tukkia tule sellaisesta, turhaan vaan vie kasvuvoimaa muilta. En ymmärrä jos joku metsänomistaja tuosta hikeentyy, kyllä pitää olla silloin ymmärtämätön ja tosipihi.

11

318

  Vastaukset

  • On niin älytön avaus, että liitän tähän kommentoijan aatteita Ylen jutusta "35 kansanedustaja jättää edusk. tämän kauden jälkeen..

   "On hyvä että keskustan kannatus on laskenut partaSipilän johdolla. Minä kannatan avohakkuiden kieltämistä ja kestävää metsätaloutta vain ylispuiden hakkuulla ja jättämällä pienemmät kasvamaan, tuotto paranee lyhyemmällä tähtäimellä. Pitää muistaa suomen kansaa kun äänestää."

   Tuntuuko nyt lämpimältä kun Suomen kansaa ajattelee tuo..

  • Eräänä vuotena yh- äidit ja muut sellaiset sosiaali tapaukset olivat kuusia vailla. No, minä metsästä kaatelin kuusia metsähoirollisesti , siis kaikkein rumimmat pois ja toin tien varteen. Nyt ei sitte moneen vuotee oo kukaan ollu kuusta vailla ja nyt niitä olis kyllä ojien ja metsäteitten varsilla vaikkakuinka pljon.

  • Ihan varteenotettava ajatus. Vieläpä hyvin kohtuullinen. Tuota pitäisi kehitellä eteenpäin ja lisätä jokamiehenoikeuksiin " perhettä kohden 1-3 metriä pitkän yhden kuusen kaataminen joulupuuksi, mikäli aarin alueella samassa kohtaa öytyy toinen vastaava kuusi"

   • Samoin duunarin autosta osien haku 1-3 osaa vuodessa.


   • Hyvä ajatus. Kannatan ehdottomasti. Lasinpyyhkijöiden irrotus, toinen jätetään. Samoin yksi rengas saadaan ottaa kerran vuodessa, omistaja pääsee kuitenkin liikkeelle, sillä autossa on yleensä varapyörä.
    Sellaisesta autosta ei saa ottaa, josta on jo otettu! Samoin toinen ajovalo ja toinen suuntavilkku jne.
    Periaate on sama kuin kuusen ottamisessakin, vain yksi osa.


   • Kuusinikkari kirjoitti:

    Hyvä ajatus. Kannatan ehdottomasti. Lasinpyyhkijöiden irrotus, toinen jätetään. Samoin yksi rengas saadaan ottaa kerran vuodessa, omistaja pääsee kuitenkin liikkeelle, sillä autossa on yleensä varapyörä.
    Sellaisesta autosta ei saa ottaa, josta on jo otettu! Samoin toinen ajovalo ja toinen suuntavilkku jne.
    Periaate on sama kuin kuusen ottamisessakin, vain yksi osa.

    Duunarin autosta voisi myös imaista bensiiniä 10-20 litraa kerralla. Jokamiehen oikeuksia voi sillä tavalla laajentaa.


  • voiha kuusen palauttaa joulun jälken

   • Hesan paskaajat, ei riitä kivihiilen poltto, nyt tuodaan pummitut kuusetkin ympäristön paskaamiseen hiilellä takaisin.


  • Hyvä avaus, jonka ohjetta olen noudattanut jo vuosikymmeniä. Kun olin vielä nuori niin erehdyin yhtenä jouluna hakemaan joulupuun omasta metsästä .... siitä seurasi surkea joulu. Lapset tappelivat verissä päin koko joulun, kinkku jäi raakileeksi, koira juoksi auton alle ja akan hutsake kömpi päissään naapurin jorman hoidettavaksi ja minä putkaan poliisin hoitoon. Se oli elämäni surkein joulu se. Ei ole sen jälkeen joulupuuta omilta mailta otettu vaan aina on naapureiden puolelta lainattu. Ja sopuisia ja auvoisia ovat joulumme tuon yhden surkea jälkeen olleet.

  • Ehtotan sttä perustuslakiin tehtään lisäys. Eikös sielä sanota jossain kohta, että työväki on valtiovallan eriityisess suojelus, nii siihen kohtaan lisäys ; " Ja saavat näin ollen ottaa Joulukuusen , parhaaksi katsomansa sellaisen jokamiehen oikeurella."

  • Riista/luontokameroita on nykyään paljon metsäteiden liittymissä roskaajien ja muiden takia, sekä muissakin paikoissa, että kuusenhakumatkasi päätyy suurella todennäköisyydellä jonkun tietoneelle. Niitä on ihan kiva katsella ja naurekella, että tuokin naapuri liikkuu kuin varas pälyillen ympärilleen. On sitten armeliaisuudesta kiinni, mihin kuvat leviää, nettiin, tai katsellaanko vain kavereiden kanssa, vai koputtaako metsänomistaja sinua selkään kaupan kassalla ja sanoo, että voisit sen varastamasi kuusen nyt maksaa pois.

  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   139
   9065
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   3526
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   30
   1559