Lenkin loppu sekoilua

nixit

Niin kun jo otsikko kertoo ongelma on lenkin lopun olevan aina täyttä sekasortoa. 70% lenkin alusta kuljetaan kauniisti mukana, seuraavat 20% aikana katoaa korvat ja vetäen joka suuntaan. Viimeiset 10% ovat pelkkää kaaosta. Koira sinkoilee joka ikiseen suuntaan kun hullu, haluaa kaikkien luokse jotka näköpiiriin tulevat, haukkuu kaikki koirat vaikka lenkin alussa ei kiinnostanut ja jos en päästä minnekkään vaan seison paikallani riehuu ja syö/vetää hihnaa, hyppii päälle, näykkii käsiä. Koira EI vedä sisälle, eli sillä ei ole kiirettä kotiin. Lenkin pituutta on vaihdeltu, ei vaikutusta. Nameja, leluja ja ennakointia yritetty, ei edistystä. Käyttäytyy kotona mainiosti ja osittain näin myös ulkona. Lopulta kun oikeasti päästään sisälle on pakko väkisin rauhottaa koira kun se vetää ylikierroksia myös sisällä. Lisäliikunta ei auta, pahentaa vaan asiaa. Tuntuu että olisi yliväsynyt.

Onko mitään ideoita? Nuori koira.

14

285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IMD

      Missä vaiheessa annat koiralle ruoan? Ennen vai jälkeen lenkin? Ja kuinka paljon ennen tai jälkeen? Tuli mieleen sellainen vaihtoehto että jos aloittaisit ruokkimisoperaation heti kotiin palatessa. Silloin rauhoittuisi siinä syödessä ja kun jo ennen sisääntuloa oppii että ruokaa tulee hetikohta, niin olisi motivaatiota siihen kotiotuloonkin.

      • apapap

        On yritetty ennen että jälkeen eikä asialla mitään merkitystä. On jopa jätetty antamatta niin että minua kuunnellessa tulee sapuskaa lenkin aikana, eikä sekään auta asiaan. Jossain kohtaa lenkistä vaan napsahtaa ja se oli siinä sitten.


    • sakulllinen

      Jotain olet tehnyt väärin, mieti mitä. Et kai ole vaatinut nuorelta koiralta liikaa kerralla, saako se leikkiä vapaana kuinka usein?

    • syytselville

      Kipu tulee väkisinkin mieleen, jos liikunta aiheuttaa noinkin radikaalin muutoksen käytökseen. Kierrosten nostaminen toimii kuin kipulääke.
      Toinen vaihtoehto on stressin kasaantuminen, joka sekin voi olla kipukäytöstä. Kun stressi menee distressin alueelle se näkyy sijaistoimintoina, kuten puremisena ja riehumisena -> jotka on koiran yrityksiä saada hyvänolonhormonit jylläämään, mutta pahentavat vain tilannetta, koska nämä nostavat kierroksia eli stressitasoa. Kannattaa miettiä, onko ulkona häiriöt todella koiralle niin samantekeviä, kuin käytöksestä voisi alkulenkin perusteella kuvitella.
      Tehdäänkö koiran kanssa muuta, kuin lenkkeillään? Aktivoinnin puute voi näkyä turhautumisena, joka taas johtaa stressaantumiseen ja stressin kasaantumiseen.
      Ensimmäiseksi sulkisin pois kipukäytöksen mahdollisuuden.

    • nfnxkznzmzlz

      Voiko olla niin yksinkertainen asia, että koira vaan haluaisi jatkaa lenkkiä sen pituudesta riippumatta? Meillä koira kanssa saa lenkin loppuvaiheilla erikoisia päähänpistoja. Kerran se jopa esitti kuollutta maassa..
      Tyytyväinen se oli vasta kun käveltiin yhtenä päivänä yli 20km lenkki. No eihän tuollaisiin normaalisti aika mitenkään riitä.

    • näinmeil

      Koira selkeesti tylsistyy.Pelkkä kävely ei riitä ,pitää olla virikkeitä .Valjaat,pitkä hihna,ja kannusta haisteluun.Käske koiran istua,heitä herkku ,ja käske etsiä.Vaikeuta,heitä vaikeempaan paikkaan.Voit heittää lelua,palloa,ja kun tuo sinulle palkkaat.Teet hajujälkeä herkulla,ja loppuun herkku .Annat koiran etsiä.Laita maitopurkkeihin tai pahvirulliin herkkuja,anna niitä virikkeeksi.
      Kouluta, ja lenkitä metsäpoluilla.Tietysti kytekettynä,jos et maata omista,tai et ole lupaa irtipitoon saanut.Jos liki koirapuisto,vie
      sinne juoksemaan,jos tykkää kavereista ni niiden kanssa.Kooralla pitää olla tekemistä,pelkkä kävely ei riitä nuorelle koiralle.Rotu vaikuttaa,et mihin on jalostettu,ni sitä kuuluu elämässä olla.

    • apapap

      Koiran kanssa tehdään vaikka mitä vapaana, liinassa että hihnassa. Aivan joka päivälle ei uutta eri asiaa voi vaan keksiä. Tavaroita, leluja ja nameja on heitelty. Käy katsomassa ja jättää tavaran siihen ja jatkaa käpättelyä ympäriinsä/eteenpäin. On annettu haistella ympäristöä rauhassa, silti jatkaa matkaa ja perässä mennään hänen tahdin mukaan. Temppuja on yritetty mutta aina löytyy jotain muuta johon kiinnittää huomio joten sekään ei kauaan jatku. Lenkki on menty myös meiltä kylään eli koira ei tiedä milloin ollaan perillä mutta silti vetää hepulit. Ja koira on sakemanni sekoitus. Voin aika varmasti sanoa että ei kaikki paimenkoiran omistajatkaan niillä mitään paimenna vaikka siihen ovatkin alunperin tarkoitettu.

      • haasteellataiilman

        Sakemannien omistajilla on usin vaikeinta,valitettavasti myös sekotukset haastavia .Heikkohermorakenne,ei jaksa keskittyä,mut ei osaa olla rauhassakaan .
        Et valitsit haastavan rotuyhdistelmän.Kaipa se tilanne helpottaa,kun koira täyttää seitsemän,jos rakenne kestää niin kauan.
        Kaverin saku,keskityskyvytön,ja lisäksi remmiräyhä.Ei mikään ihanne lenkkikaveri,kun vihaa vieraita ihmisiä ja koiria.Pentuna oli arka ja pelokas.Siitä olis voinu jo tulevat ongelmat aistia.Koulutus ei auta,kuumenee lisää komentamisesta.Eikä koirasta koskaan tule yhtä luotettavaa,ja rauhallista kun yhdellä toisella tutullamme.Hänen saku on iloinen,ja leikkisä,eikä rähjää yhtään kellekkään.Vieraskin voi lenkillä käyttää,ja on ihan rauhallinen.
        Se on geeneistä kiinni,et mitä saa vanhemmiltaan perintönä.Eipä taida ollut vanhempien luonteilla tai terveydellä merkitystä kun seropeja teetetään.Raha on se joka ratkaisee.


      • arassaonhaasteensa
        haasteellataiilman kirjoitti:

        Sakemannien omistajilla on usin vaikeinta,valitettavasti myös sekotukset haastavia .Heikkohermorakenne,ei jaksa keskittyä,mut ei osaa olla rauhassakaan .
        Et valitsit haastavan rotuyhdistelmän.Kaipa se tilanne helpottaa,kun koira täyttää seitsemän,jos rakenne kestää niin kauan.
        Kaverin saku,keskityskyvytön,ja lisäksi remmiräyhä.Ei mikään ihanne lenkkikaveri,kun vihaa vieraita ihmisiä ja koiria.Pentuna oli arka ja pelokas.Siitä olis voinu jo tulevat ongelmat aistia.Koulutus ei auta,kuumenee lisää komentamisesta.Eikä koirasta koskaan tule yhtä luotettavaa,ja rauhallista kun yhdellä toisella tutullamme.Hänen saku on iloinen,ja leikkisä,eikä rähjää yhtään kellekkään.Vieraskin voi lenkillä käyttää,ja on ihan rauhallinen.
        Se on geeneistä kiinni,et mitä saa vanhemmiltaan perintönä.Eipä taida ollut vanhempien luonteilla tai terveydellä merkitystä kun seropeja teetetään.Raha on se joka ratkaisee.

        Tuon sun kaverisi, jolla on keskittymiskyvytön remmiräyhä, ei olisi ehkä koskaan pitänyt ottaa sakua itselleen. Epäilenköhän oikein että taisi olla ensimmäinen koira hänellä? Ei oikein tiennyt miten tukea kasvavaa arkaa koiraansa. Tiedän yhden samanlaisen tapauksen. Tapasimme heidät lenkillämme joskus. Todella arka. Ja arka omistaja. Silloin pystyimme hetken juttelemaan. Seuraavan kerran tavatessamme koiransa oli jo täysinoppinut remmirähjä. Emmekä enää voineet turvallisesti keskustella. Harmitti niin vietävästi että en silloin ensimmäisellä kerralla jo kehottanut mimmiä jämäköitymään ja neuvonut että jämäköityminen ei tarkoita itsetarkoituksellista komentamista kuten monet luulevat. Jämäköityminen tarkoittaa sitä että luo koiralleen sellaisen kuvan että tämä oma ihminen on kaiken maailmassa jo nähnyt, eikä mikään mitä maailmassa tapahtuu(ehkä ydinpommia lukuunottamati) saa edes silmäripsiä värähtämään. Ryhti, jämpti rauhallisuus, levollinen puhe koiralle(erit.ohituksissa), ennakointi jne. Nämä kaikki puuttui tuon nuoren naisen käytöksestä, ehkä myös tältä sinun kaveriltasi. En oikein usko että tuokaan koiruus mikään toivoton tapaus olisi oikeissa käsissä.


    • koirallinen

      Selvästikään koira ei ole kiinnostunut sinusta. Tee itsestäsi kiinnostavampi, mieti, mistä koira pitää eniten, suhde sinun ja koiran välillä ei toimi.

      • apapap

        Koira kuuntelee todella hyvin sisällä tai jonkun muun luona kylässä. Nakit ja pallot ovat parhaimmiston kärjessä. Jättää jopa asioita kesken tullakseen luokse vaikka vaan pällistelemään mitä teen vaikkei mitään tapahtuisikaan. Ainoa ongelma on vaan tämä lenkin loppu jolloin ei ole mistään mitään vaikutusta asiaan, edes niistä lemppari asioista.


    • Vainko

      Luottamuspula?

    • Kuningaskoira

      Koira ei kunnioita sinua,olet sen silmissä alammainen.Olet liian heikko johtajaksi,joten kävelee ylitsesi.Näykkii ja riekkuu,siihen on johtajalla halutessaan oikeus.

      Johtajuusongelma siis.

    • chubjvivi

      Miten rauhoitat sen sisällä?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe