Lassi Kilponen ja peruskoulujen inkluusiomalli

Riittaliisa

Olen tehnyt sijaisuuksia eri Lahden peruskouluissa ja nähnyt laajasti vallitsevan tilanteen. Inkluusiomallin myötä luokissa muutamat perässävedettävät häiriköt, jotka ennen olivat ilman muuta erityisluokkien tai alimpien tasokurssien oppilaita, häiriköivät tällä htekellä pilaten oppimisrauhan heiltäkin, jotka luokissa haluaisivat oppia! On tapahtunut pöyristyttävä virhe! Kysykää nuoriltanne, syyllinen on Lassi Kilponen, Lahden opetustoimenjohtaja (hommasi muuten vaimonsa Kariston koulun vararehtoriksi 1500/kk)

27

3155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskeluonkivaa

      Se on kyllä ihme ettei näitä häirikköoppilaita saada kuriin. Tällainen kerrankin tunnilla häiriköivä oppilas pitäisi heti tunnin jälkeen ottaa puhutteluun. Tai keskusteluun, jossa kuitenkin selkeä auktoriteetti- oppilas asenne. Töykeä asenne häirikköä kohtaan ei varmaankaan tilannetta muuta, mutta selkeä auktoriteetti pitää olla. Häirikkö pitäisi saada itse ajattelemaan käytöstään. Usein häiriköinti on tietynlaista avunpyyntöä. Kysyä häiriköltä, mikä hänet saa häiriköimään ja mikä pohjimmiltaan ahdistaa häntä. Mitä hän haluaa. Pitäisi tehdä myös selväksi että hän häiriköi samalla myös muita oppilaita kohtaan, jotka haluavat opiskella. Kysyä mitkä ovat ne oppiaineet mitkä häntä kiinnostavat. Liian kaverillinen juttelu ei auta, pitää olla auktoriteetti, mutta silti viestiä että haluaa hyvää tälle oppilaalle. Häirikköoppilaan ei tarvitse kantaa häirikön leimaa aina. Hänen pitäisi innostua oppimisesta, niin hän pääsee eteenpäin. Leimata ei ketään saisi. Itse asiassa pitäisi puhua enemmänkin häiriköivästä oppilaasta kuin häirikköoppilaasta.

    • JepulispenjamiX

      Heh heh kuka tuon ylläolevan potaskan viitsi kirjoittaa, ole hyvä ja poikkea joskus pitämässä pari yläasteen oppituntia! Lasse taisi itse poiketa sivuilla, toivottavasti ei, sillä tuo ruusunpunainen hurskaus on ylenpalttinen vale todellisesta kouluilla kohdattavasta tilantaista!

    • wiowpotpotwpoe

      Aloittaja puhuu asiaa tuosta ongelmasta. Jostain syystä kuri unohdetaan täysin ja oppilaita ei kohdella tasa-arvoisesti. Tietyt häiriköt saavat erityisvapauksia (esim. kännykkä ja kuulokkeet käytössä jatkuvasti, muilta kielletty) ja he ovat oppineet käyttämään järjestelmää hyväkseen (opettajat mm. antavat kokeissa tasoitusta).

      Jos vanhemmat puuttuvat opettajan käytökseen, asia käsitellään minimitasolla ja korkeintaan pahoitellaan tapahtunutta. Tämän jälkeen valittaneen vanhemman lapsi joutuu silmätikuksi ja hänen opintonsa tehdään henkisesti mahdollisimman hankalaksi (syyttäviä vihjailuja, lannistavaa kielenkäyttöä, harkinnanvarainen osuus arvosteluta katsotaan alakanttiin).

      On jopa tapauksia, jossa häirikköoppilaiden tekemä koulu-uhkaus hyssytellään. Luokalle kerrotaan että asiasta ei saa kertoa eteenpäin, vaikka uhkaus koskee samalla koko koulua ja ympäristöä.

      Halutaanko oppilaille todellakin opettaa tällaista epäoikeudenmukaisuutta?

    • Padasjokelainen

      Joopa joo, mitä opettaja voi tehdä, jos oppilas ykskantaan opettajan koittaessa puhutella toteaa "ei ole motia" ottaa takanojan ja ei kertakaikkiaan tee mitään muutoin kuin, opettajan silmän välttäessä kiusantekoa, väkivaltaa ja paikkojen rikkomista. Oppilaat ovat äärimmäisen valveutuneita, mitä opettaja saa tehdä ja mitä ei, Opettaja ei juuri ollenkaan saa koskea oppilaaseen ja jos koskee, seuraa asiaa luokan kaikki silmät ja murtosekunnissa kännykamerat. Kun opettaja ryhtyy oppilaan eteen istuttamiseen, käytävälle poistamiseen jne. Mitä teet, jos oppilas ei siirry... kuvio ja järjestely pyytää esim. toinen opettaja paikalla ottaa vähintään 5-10 minuttia rikkoen tunnin muista oppilailta. Jos siirtää käytävään, on huolehdittava oppilaalle valvoja käytävään, eli käytännössä vaikeaa, usein mahdotonta, opettaja on siis jo tällöin syyllinen, jos käytävässä ei ole oppilaalle valvojaa. Rehtorit välttelevät näitä tapauksia, kuri on heille valtava vaiva, on useita tapauksia, joissa opettaja mitättömästä virheestä, lähinnä oppilaaseen koskemisesta tai kiinnipitämisestä, saa rehtorin nostaman rikossyytteen, näinhän rehtori pesee omat kasvonsa, mutta opettaja menettää työnsä ja mahdollisesti oikeutensa toimia opettajana, siis menettää ammattinsa. Usein rehtori eniten pelkää kusipää nuoren vanhempia, eihän heidän kotona niin kiltti pikkupoikansa mitään ikävää ole voinut tehdä, muissa tietenkin syy ja kyseiset vanhammat osaavat herkästi ottaa yhteyttä sanomalehtiin, jotka oppilaan puheen perusteella jopa kirjouttavat puutaheinää artikkeleita ko. nuoria koskettavasta niin kiinostavasta ja herkästä asiasta. Näitä tapauksia on useita. Mitä luulette, katsooko opettaja muualle, kun kusipää nuori sanoo "ei oo motia" ja vettä hupparin hupun silmille ja vittuilee ympäristölleen. Mutta joo Lassi K, ei kun inkluusiota vaan ja tasapäistämistä.

      • erherhehrer

        Kirjoititkin juuri tämän liberalismin lopputuloksen. Jos kuria ei tule kotoa, sitä ei myöskään tueta koulussa. Äänestäkää lisää niitä vihervasureita niin lopputulos on tämä.

        "Lähtökohtaisesti asioista pitää neuvotella hyvässä hengessä..." Mitähän tämä lopulta tarkoittaakaan?


      • Jaakkolahtelainen

        Nythän Lahden sivystystoimessa kuohuu, jokohan esim. yllämainittu nepotismi-asiakin vaivauduttaisiin vihdoin tutkimaan. Melkoista teatteria on ollut touhu, ja kirvoittanut myös kuntalaisia kommentoimaan ja ihmettelemään esim Ahtialan koulun rehtorin ajojahtia Kilposen toimesta. (juttu ja 14 kommenttia alempana):

        https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2520310

        Oikeusasimiehen huomatus-asia (juttu ja 23 kommenttia:)

        https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2523497

        Lahen uutiset 11 kommenttia:

        https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/03/lahden-sivistysjohto-ei-tunne-lakia


    • Oppioikeus

      Tämä nykyinen koulujärjestelmä ei nykyään enää ilmeisesti ole toimiva. Pitäisikö ylä-asteesta alkaen olla vapaaehtoista opiskelu. Vain ala-aste pakollinen. Silloin opiskelisivat ne jotka haluavat opiskella ja hankkia ammatin. Tai sitten poistaa koulusta häirikköoppilaat joita ei kiinnosta koulunkäynti. Sitten nämä häiriköt siirtyisivät muualle häiriköimään. Tämä on niin kuin valitsisi ruton ja koleran välillä. Nykyään on oppivelvollisuus, pitäisikö siirtyä siihen, että on oppioikeus. Häirikköoppilailla nyt asenne että joutuvat käymään koulua, vaikka pitäisi puhua enemmänkin että saavat käydä koulua.

    • Nyky.aika

      Nykyään mennään kouluissa häiriköitten ehdoilla. Ennen mentiin opettajan ehdoilla.

    • Äly.hoi

      Kutosten oppilaat pitää valtaa kouluissa. Koko kaupunki on ku ammattikoulun tupakkapaikka.

    • Jaakkolahtelainen

      Nythän Lahden sivystystoimessa kuohuu, jokohan esim. yllämainittu nepotismi-asiakin vaivauduttaisiin vihdoin tutkimaan. Melkoista teatteria on ollut touhu, ja kirvoittanut myös kuntalaisia kommentoimaan ja ihmettelemään esim Ahtialan koulun rehtorin ajojahtia Kilposen toimesta. (juttu ja 14 kommenttia alempana):

      https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2520310

      Oikeusasimiehen huomatus-asia (juttu ja 23 kommenttia:)

      https://www.ess.fi/uutiset/paijathame/art2523497

      Lahen uutiset 11 kommenttia:

      https://lahenuutisia.vuodatus.net/lue/2019/03/lahden-sivistysjohto-ei-tunne-lakia

    • Olenkuulluttapauksesta

      Lahden sivistysjohtaja tulee erottaa, teki virheen. Opettajille on annettava työkaluja saattaa häiriköt järjestykseen. Opettajaa saa töniä, haukkua huutaen, ja nimitellen, napata lakin päästä, jopa lyödä, mutta opettaja ei oppilaaseen, varsinkaan alaikäiseen, saa sormenpäilläänkään kajota. Juuri kuulin, tapahtui Padasjoella, opettaja otti lakkinsa takaisin koulun pahimman häirikköoppilaan ollessa napannut sen yllätyshyökkäyksellä opettajan puhuttelutellessa oppilasta välitunnilla. Opettaja menetti virkansa ja sai tuhansien eurojen maksut juristien kuluina. Oppilaalle ei tullut tilanteesta mitään vahinkoa, kunhan pelästyi opettajan kerrankin pitäessä puolensa. Ilmainen valtion tarjoama oikeusapu tietenkin hoiti varattoman häirikköoppilaan yksinhuoltajaäidin oikeusavun. Rehtori pesi asiasta kätensä tehden opettajastaa ilmoituksen poliisille (ylivoimainen kuspään teko). Poliisi ja idiootti käräjönoikeus näki vain kiltin pojan pahan opettajan käsittelyssä. Täyttä pa s kaa on opettajan työ nykyvaltuuksilla häiriköiden kanssa. Noh, lopulta häkki heilahtaa näille häiriköille, oikeasti edesvastuuseen tulisi asettaa heidät maailmaan synnyttäneet viinahuuruiset jako-automaatit.

    • Anonyymi

      Tarkkailuluokat, tarkkikset, tulisi ehdottomasti saada takaisin. Miettikää niitä 80% hienoja nuoriamme, jotka 6-8h/pv kärsivät huligaanien tuntien häirinnästä, hyvät oppilaat ovat inkluusion kaikkein suurimmat menettäjät, olemme tuhoamassa Suomea nyt hyvää vauhtia inkluusiomallin myötä,, mitä kännyköihin tulee, ne tuli ottaa pois kouluun tullessa ja antaa takaisin koulusta lähtiessä. Mitä hyötyä on kenelläkään nettipyssypelien pelaamisesta 16h/päivä.

      • Anonyymi

        Häiriköitä suojellaan jostain syystä. Eräskin tehtaili koulu-uhkauksia (ampuma-aseilla ja räjähteillä tapahtuvia), mutta selvisi joka kerta anteeksipyynnöllä. Opettaja, rehtori ja sivistystoimen johtaja sallivat tämän toiminnan. Heillä on oikeus vaatia tästä rikosilmoitusta ja voivathan he myös estää tuollaisen henkilön pääsyn kouluun tutkinnan ajaksi.


      • Anonyymi

        Jotenkin hyväksyvä meininki kiusauksen suhteen. Moni aikuinenkin käyttäytyy kuin peruskoululainen koulukiusaaja.


    • Anonyymi

      On iso riski joutua median ja vanhempien hampaisiin, jos opettaja ryhtyy totisiin kurinpitotoimiin, voi saada syytteen oppilaaseen koskemisesta, menettää virkansa, joutua oikeuteen ja maksamaan päälle tuhansien oikeuskuluja tuomareille, miksi ihmeessä opettaja ryhtyisi tuollaiseen riskiin! Antaa huligaanien olla vaan, opettajan on katsottava muualle, ei ole oikeuksia ja mahdollisuuksia todelliseen kurinpitoon. Ihan totta, suurin koulun rankaisu on "wilma viesti kotiin"-hui kauheaa!

    • Anonyymi

      Opettajilta on viety kurinpitomahdollisuudet ja samaan aikaan tuodaan luokkiin inkluusion myötä kaikkein häiriköivimmät, mistään välittämättömät, lapset ja nuoret. Ei ihme, että homma kusee, niin nuoret itse kuin opettajat kärsivät, tulevaisuus menetetään näin, kiitos Lahden ja Suomen koulutusjohto!!

    • Anonyymi

      Kilponen on melkoinen käsien heiluttelija, on se kumma kun Lahden koulutuspomot eivät osaa mitään puhua ilman käsien heiluttelua, kylläpä naurattaa, vilppi kavereita siis ovat, selittelijöitä ja itsensä "mukatarpeelliseksi" tekijöitä jopa eleiltään - opettajia ei tässä asiassa niin vaan huijata.

    • Anonyymi

      Nythän Lahdessa kuohuu ihan kunnolla sivistystoimen mokausten ja huonon johtamisen vuoksi, ja röyhkeyden.
      Pienet mediat olivat tietoisia pulmista ja nettien keskustelupalstoilla ongelma oli tiedostettu jo useita vuosia sitten. Nyt ESS:kin on herännyt tutkimaan huonoa johtamista, kähmintää ja hyväveliverkosta. Toivottavasti vääryydet saadaan vihdoin nostettua esiin ja julki. Esimerkiksi vaimon suosiminen ja tuttujen valinnat rehtoreiksi tai aluepäälliköiksi. Härskiä hommaa.

      Ja suurin vahinko on tehty oppilaille! Rahat on pistetty hallintoon ja vääriin panostuksiin. Lahen koulut on karmeassa jamassa.

      • Anonyymi

        Tätä se auktoriteettiusko tekee. Mitä korkeammassa tai "paremmassa" asemassa oleva ihminen niin sen vähemmän luotan siihen ihmiseen. Kuvitteleeko joku että ns. hyväveli-järjestö toimii demokratian ja oikeudenmukaisuuden mukaan. Omaa etuuksia se ajaa. Jos valtaväestön näkökulmasta asioita hoidettaisiin niin maailma ei olisi tämä. Koulukisaamiseen tulisi olla nollatoleranssi. Miksi ei ole? Mistä ja ketkä sen sallivat. Koulukiusaamisessa syy on aina kiusaajan, hän tekee valinnan kiusata. Joillakin ihmisillä pohjaluonteessa ilkeitä piirteitä enemmän, heillä on korostuneempi vietti kiusata. Miksi tätä ei saada vähenemään. Syy on juuri niissä teidän ihailemissanne opettajissa ja rehtoreissa.


      • Anonyymi

        Tämä kuohunta ei yllätä varsinaisesti. Jos ihmiset tietäisivät miten pienillä älynlahjoilla olevat ovat hallitsevissa asemissa. Hyväveli-järjestelmän ansiosta. Kaikkein älykkäimmät ja pätevimmät ohitetaan. Seuraukset on nähtävissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä kuohunta ei yllätä varsinaisesti. Jos ihmiset tietäisivät miten pienillä älynlahjoilla olevat ovat hallitsevissa asemissa. Hyväveli-järjestelmän ansiosta. Kaikkein älykkäimmät ja pätevimmät ohitetaan. Seuraukset on nähtävissä.

        Kaikkein älykkäimmät ihmiset eivät ole koskaan olleet auktoriteettiasemassa. Ihmetyttää näiden kaikenmaailman Kilposten sun muiden kannanotot. Eivät osaa katsoa asioita oikeasta näkökulmasta. Jokin suosikki-kiusaamisjärjestelmä ohjaa selvästi näitä kannanottoja. Yhtäkään täysin objektiivista näkökulmaa en ole kuullut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikkein älykkäimmät ihmiset eivät ole koskaan olleet auktoriteettiasemassa. Ihmetyttää näiden kaikenmaailman Kilposten sun muiden kannanotot. Eivät osaa katsoa asioita oikeasta näkökulmasta. Jokin suosikki-kiusaamisjärjestelmä ohjaa selvästi näitä kannanottoja. Yhtäkään täysin objektiivista näkökulmaa en ole kuullut.

        Sivistystoimen johtajankin kannanotot suhteessa nykyiseen tilanteeseen eivät hämmästytä. Käyttää kannanotoissaan sanontoja "en ala inttää" tai "en jossittele". Kun ajattelu ja keskustelutaidon rajat tulevat vastaan niin ei kykene sanomaan muuta kuin "en ala inttää". Asioiden tarkasteleminen omasta näkökulmasta on ominaista tämäntyylisille ihmisille. Mitään uutta ei tuo esiin.


    • Anonyymi

      Totuus on, että lähinnä kaikissa Lahden yläkoulujen luokissa on jatkuva huono koulutyön rauha. Kunnolla kouluaan käyville tämä sopii niin kauan, kun se palvelee heille sitä, että ei heidänkään tavitse tehdä koulunkäynnissään menestyäkseen kovin paljon, käyttäytymishäiriöisten oppilaiden varastaessa jatkuvasti opettajien huomion ja opetuksen olevan jatkuvaa häiriköintiin puuttumista ja näennäistä kurinpitoa ilman välineitä puuttua oikeasti kurinpitoon erilaisin rangaisutoimin. Eikä tämä mitään, joka luokassa on myös hän tai heitä, joita koulunkäynti ei kiinnosta millään tavalla, heillä ei ole esim. mallia kotonaan, missä koulunkäyntiä arvostettaisiin lainkaan, eikä heitä ajatteluta laisinkaan esim. jatkokoutukseen pääsy, he ovat tämä ns. 10% ikäluokasta "tipukkaat". Tähän onnettomaan ja toivottamaan luokkaopetus-ja koulunkäyntimalliin on syynä ns inkluusiomalliin pakoittaminen, kaikki erilaiset nuoret samaan luokkaan erilaisuuksista piittaamatta - näin on saatu purettua good old peruskoulun lähinnä kaikki peruspilarit! Tähän kun lisätään se, että joka nuorella on käsissään kännykkä jota räpeltää ja jolla pelailla ammuskelupelejä ja jota opettajilla ei ole todellisia keinoja todella vaatia siltä viimeiseltäkin luokan häiriköltä pois tunnin ajaksi, on tuntien katastrofi ainoa, mikä on opetustunnin pitämiseksi mahdollinen. Tilanne opettajien näkökulmasta on tehty mahdottomaksi. Tämä näkyy 1. "tipukkaina", eli heidän kasvavana määränä, jotka eivät selviydy toisen asteen koulutukseen, 2. Oppimitulosten rajuna heikkenemisenä 3. Opettajien kertaluokkaisena väsymisenä mahdottomaksi luotuun työtehtävään, mikä näkyy esim. opettajoulutukseen hakijoiden romahtamisena ja esim. opettajien ammatin vaihtamisina sekä työuupumuksena ja opettajien masentuneisuutena. Valitsevasta tilanteesta puhuminen on mahdollista täällä anonyymisti keskustelupalstalla, jos et valehtele; " joo, kyllä minä saan tuntini pidettyä" tai menet arvostelemaan julkisesti "inkluusiomallia", olet merkattu, huono, opettaja, jota syrjitään opetusjohdon taholta. Tässä ydinkohdat tilantelle, jota ei ole mahdollista parantaa tunnustamatta kuvattuja tosiasioita. Osoitan syyttävällä sormella sivistystoimen demokratisesti valittuja päättäjiä, sivistyslautakuntaa (erityisesti puhenjohtajaa), joka sallii niin virkamies-opetusalan johdon hyväksyä rehellisesti ja totuudenmukaisesti vallitseva tilanne peruskouluissa. On täysin väärin luulla, että oppivelvollisuusiän kasvattaminen poistaisi vallitsevaa ongelmaa, päinvastoin, häirikköjä vain "paapotaan" kouluissa pidempään, tarjoaahan koulu ilmaisen ruuan ja kivat kohelluskaverit, kiva on kehittä koulussa yhteisiä pirunkureja ja viettää kivaa kohellusaikaa pidempään. Opettajien työllisyydelle tämä toki on kiva muutos, onhan taas opetuslalla uutta työvoimatarvetta, rahaa yhteiskunnan on pakko syöttää järjestelmään lisää ja näin kuluttaa (tuhota) yhteiskuntamme kehitysvaroja tuloksettomasti. Peruskoulun (miksi muuten moinen koulun nimi, kun ao. koulutyyppiä ei enää ole olemassa) yläaste olisi saatava valinnaiseksi vanhan oppikouluperinteen mukaisesti. Vastuu on saatava koskettamaan nuoria itseään!

      • Anonyymi

        Olipa hyvä kuvaus tilanteesta


    • Anonyymi

      Mitä kommentoijat ovat tehneet että Lahden kouluissa voitaisiin paremmin?

    • Anonyymi

      Lähettäkää tuo taiteilija Kilponen takaisin Espooseen soittelemaan tuota hienoa inkluusiopianoaan ja lähettäkää vaimonsa perään ennen kuin tuhoavat koko Lahden kouluelämän?!:)

      • Anonyymi

        Espooseen menee-hyvä! Nyt sitten alkaa kädet heilumaan Espoossa, niin ja selittelyt ja puheen pieksentä! Voi Tapiolalaisia voi voi


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5887
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3727
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      2008
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1809
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1246
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1229
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1037
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      980
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      909
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe