Kannattaako muuttaa Raisioon?

Kannattaako

Asun nykyään Pohjois-Pohjanmaalla, ja eläkkeelle jäännin jälkeen mieleen tuli muuttaa etelämmäksi. Onko Raisio missään mielessä hyvä vaihtoehto? Naantali on toinen vaihtoehto, Turku lienee liian kallis.

16

1074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkilöytyy

      Tänne Raisioon vaan. Iso osa porukasta muuttanut tänne sieltä pohjosesta, savosta ja helsingistä päin.

      Täältä ei puutu kun poliisilaitos ja sekin on puolentunnin bussimatkan päässä turussa

      • Anonyymi

        Niin kun Raision poliisiasema on nyt vastaanottokeskus, nyt täällä ongelmia tuottavat ne tsingish kahnin joukkojen jälkeläiset itä-aasiasta, kaakkois-aasiasta ja keski-aasiasta (vastaanottokeskuksen ei muita ole näkynytkään) ja joka ilta hälytys ajoneuvot pillit soiden menevät ohi


    • Ei-kannata

      Raisiossa ei ole kirjaimellisesti yhtään miksi sinne kannattaisi muuttaa ja Naantali taas peräkorvessa josta pitää aina lähte palveluiden perässä muualle.

      • Myönnettävä-On

        Näin naantalilaisena on pakko myöntää, että Turulla ja Raisiolla on eräs asia paremmin kuin Naantalilla. Niillä kummallakin kun on paremmat naapurikaupungit, kuin on Naantalilla...


    • Debis

      kaikki kuviteltavissa olevat kaupat ja palvelut ovat raision keskustasta 5 -15 min ajomatkan päässä max, lentokenttää ja matkustajasataamaa myöden. ja raisiossa ei miissään ole pulaa parkkipaikoista tai mitään ruuhkia

      Känppien hinnat myös noususuunnassa

    • Kannattaako

      Poliisilaitosta en kaipaa (Kaikkilöytyy), ja ehkä Turulla ja Raisiolla on parempi naapurikaupunki kuin (Myönnettävä-On) Naantalilla.

      Olisiko Raisiossa (tai Naantalissa) yli kuusikymppisiä naisia, joita kiinnostaa mahdollinen seurustelu? En etsi (valtaa loistoa, en valtaa kurjuutta) elättäjää enkä elätettävää, joko tämä oli loppuun kulunut fraasi?

    • Valinnan-vapaus

      Jos Raisiota ja Naantalia vertaa niin ehdottomasti Raisio on parempi paikka asua. Palvelut ovat lähempänä kun Naantalista käsin. Jos muutat Raisioon niin älä ainakaan Petäsmäkeen Kirjokallion kadulle, Kerttulaan Pojanpolulle, Tikanmaalle Kapponkadulle tai Vaisaareen Karrinkadulle.

      Jos päätät Naantaliin kaikesta huolimatta muuttaa niin älä ainakaan keskustaan Myllynkiventielle, Tammistoon Orkonkadulle ja Haikarinkadulle sekä Karvettiin Karvetinkadulle ja Sienipolulle.

      • Kannattaako

        No, nyt kyllä kuullostaa vähän siltä, että jos muutat Raisioon, älä ainakaan Raisioon muuta. Jos päätät kaikesta huolimatta Naantaliin muuttaa, niin älä ainakaan Naantaliin muuta.

        Naantalia tunnen hyvin vähän, kuitenkin vähän paremmin kuin Raisiota.

        Taidan siirtää henkilöpaperini Turkuun (Ruonansuu).


    • Puosuvaari

      Ihan hyvä suunnitelmahan sinulla on. Jos asut pohjanmaan rannikolla Oulu-Raahe-Kalajoki linjalla ja omistat isomman moottoriveneen niin homma hoituu kivastikin. Lastaat tarpeelliset tavarat kajuuttaan ja keulapiikkiin ja loput perässä hinattavaan jollaan tukevan öljypressun alle. Sitten otat suuntimat etelää kohden. Noudat rantalinjaa ja pidät maanpuolen tiukasti paapuurin puolella. Muista tankata löpöä riittävästi. Sitä kuluu aika lailla. Matka on pitkä. Monta merimailia. Hyvä maamerkki on Meyerin telakan valtaisat pukkinosturit. Ne kun saat näkösälle niin oletkin jo melkein perillä. Löysäät kaasua pienemmälle ja käännät veneesi kokan Hahdenniemen venesatamaan. Aina joku vapaa laituripaikka löytyy. Ystävälliset raisiolaiset auttavat sinua veneköyden kiinnittämisessä ja lastin purkamisessa laiturille. Sinua kätellään ja paukutellaan olkapäille. Olet tullut uuteen kotiisi Raisioon. Olet tehnyt järkevän pätöksen.

    • Kansatieteilijä

      P-Pohjanmaalta kannattaa muuttaa mihin tahansa. Kaikki muut asuinseudut ovat parempia.

      • Kannattaako

        Kannattaa ehkä muuttaa mihin tahansa paitsi Turkuun tai Tampereelle.


    • Uudisasukas

      Paras paikka asua Raisiossa on mahdollisimman lähellä Bar-Prukkia.

    • MuutaOutoonKumpuun

      Terveisiä kaupunginhallituksen kokouksesta.


      Outokummun kaupunki ostaa pakolaisohjausta 20 000 eurolla ja 50% työpanoksella yhdelle perheelle, joka saapunut Outokumpuun 2016.

      Kaupunginhallituksen esityslistassa alla puhuttiin kahdesta perheestä, mutta keskustelun lomassa tuli ilmi, että toinen perhe muuttanut pois. Tein esityksen ettei 20 000 määrärahoja ja sopimusta ohjauksesta hyväksytä. Se kaatui kannattamattomana.

      Mielestäni kahden vuoden jälkeen yksilöohjausta yhdelle perheelle ei enää tarvita. Apua on tarjolla niitä väyliä pitkin, mitä myös muut outokumpulaiset käyttävät. Outokummun talousarvio 2019 on 2,1 milj. euroa alijäämäinen.

      • kuparia

        Outokummun kaupungin ongelmat tuskin johtuvat maahanmuutosta. Edes mainitsemasi maahanmuuttajatkaan eivät Outokumpuun jää asumaan. Melkein kaikki tulijat ovat jo hilpasseet pois. Vain yksi perhe sinnittelee. Pienten sisämaan kuntien ongelmana on valtaisa loputon väestökato ja työttömyys. Urbanisoituminen jyllää ja vie parhaat kyvykkäät ihmiset. Ikärakenne täysin päälaellansa. Korkea veroäyri rasitteena. Melkoisen haasteellinen yhtälö tarjota sellaiselta pohjalta tolkulliset palvelut kuntalaisille. Sellaiset ovat karut realiteetit. Hyvä kuitenkin että koetat houkutella ihmisiä muuttamaan Outokumpuun. Se on melkein tärkein tehtäväsi valtuutettuna.


    • Anonyymi

      Minne muutit? Jos olisin tämän aikanaan nähnyt, niin olisin sanonut ÄLÄ MUUTA RAISIOON. Ongelmanuoria täynnä , häiriköivät ja hakkaavat ihmisiä . Kohta on sota, koska jonkun kuppi menee taatusti nurin noiden pelleperseiden takia. Ollaan niin koviksia olevinaan.

      • Anonyymi

        Tuota, kerrotko missä kaupungissa ei ole ongelmanuoria? Kiertelen työni puolesta eri puolella Suomea ja luesken paikallisia sanomalehtia ja nettiuutisia. Samoja ongelmia ihan joka puolella, Raisio ei todellakaan ole poikkeus. Niin, ja myös auraus hoidetaan yhtä hyvin kuin Raisiossa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe