Miksi maajoukkueeseen?

valinnanvapautta

Maajoukkue infossa on paljon vaatimuksia ja sääntöjä, mutta vähän syitä, miksi maajoukkueeseen pitäisi kuulua? Mitä valmennus sisältää? Miten nuorten yksilöllinen kehittyminen otetaan huomioon? Kuinka valmentajat tukevat nuoria ylä- ja alamäissä? Miksi maajoukkue olisi parempi vaihtoehto, kuin maailmanmestariksi pyrkiminen jossain muussa valmennuksessa?

Onko kyse siitä, ettei ole vaihtoehtoja? Onko niin, että judoliiton ei sen monopoliaseman takia tarvitse motivoida ja palvella urheilijoita? Käskyttäminen ja karsinoiminen riittää?

https://www.judoliitto.fi/uutiset/alle-18-vuotiaiden-joulun-maajoukkueleirille-ilmoittautuminen-infoa-uusille-ja-jo-ryhmaan-kuuluville/?fbclid=IwAR28uBh6vV6-xXOoo1MITI6MusO4f_4_UGkDNQgu1U39QjjqqpIWoFGqOFA

28

1031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vvvhjkikkkj

      Yleensä yhdessä harjoittelu yhteisillä pelisäännöillä tuottaa parempaa tulosta Suomen judon kannalta. Yksin harjoittelu ja maailmanmestariksi eteneminen on täysin omasta päätöksestä kiinni. Yhteisen hyvän periaate on kuitenkin judon perusperiaatteita. Se edellyttää myös yhteisiä pelisääntöjä. Motivointi ja urheilijoiden kohtaaminen Judoliiton taholta taas tapahtuu pääasiassa maajoukkueleireillä.

      • pakkoa

        Itse kysymykseen ei tullut vastausta.Pelisäännöt tehdään yhdessä, ei liiton taholta määräämällä.Mitä tarkoittaa yleensä?Kysymyksessä ei puhuttu mitään miten ja missä harjoitellaan eilkä mahdollisesti yhdessä jonkun kanssa.Nyt puhuttiin suomen kannalta ei urheilijan kannalta ja jos urheilija jotain muuta kautta voittaa maailman mestaruuden se ei kelpaa judoliitolle


      • älkääviittikö

        Suomen judon menestys olisi mukavaa, mutta 10 kertaa viikossa harjoitteleva urhelija tekee töitä ensisijaisesti itselleen. Ryhmässä on tietenkin kaikista apua kaikille, mutta kyllä jokainen omaa unelmaansa tavoittelee. Joka muuta väittää on epärehellinen itselleen ja muille.


      • Ggggguu

        Jokainen harjoittelee menestyäkseen. Jos kokee että maajoukkueleirit heikentävät harjoittelun laatua se on oma näkemys. Jos itse harjoittelemalla jossain kylässä tulee maailmanmestariksi, miksi sitä mietit kelpaako se judoliitolle vai ei kun mitsli on kaulassa. Kokonaisuutena on parempi että eri puolilta suomea saapuvat harjoittelisivat mahdollisimman paljon yhdessä koska silloin syntyy enemmän hyviä harjoitusvuorokausia ja näin myös menestys Suomessa voi parantua ja sehän jo maajoukkueleirityksen tavoitteena on.


    • majuhaju

      Meidän nuori on oppinut maajoukkueessa muutaman vuoden aikana inhoamaan aamulenkkejä, joihin käytetty aika olisi voinut olla judoa. Myos leirin judotreenien pilaaminen vetämällä kroppa tukkoon testeillä, joiden tuloksia ei käytetä mihinkään, on jäänyt mieleen. Lisäksi luennot unesta ja ravinnosta ovat menneet kuuroille korville, koska luennoitsijoilla ei ole ollut ansaittua auktoriteettia. Tunnelma muuttunut pakkopullaksi. OF ei motivoi. JJ dismotivoi. Hyvinä puolina mukava kaveriporukka ja kovat judotreenit.

    • OmaJudo

      Riippuu tavoitteista. Tänäkin vuonna monta nuorten SM-mitalia tuli maajoukkueen ulkopuolisille. Toisaalta liitto estää edelleen EJU-kisoihin ja arvokisoihin menemisen U18-maajoukkueen ulkopuolelta

    • TtttttggggGgg

      Aamilenkit on turhia, niitä ei jsksaisi juosta... Cooperin testissä juoksen 2200 mutta miksi tulosta ei joku käytä missään :) voisinkohan minä päätellä siitä jotain. Aika hyvä juttu.

      • mustikkasoppaa

        Cooperilla judokisat voitetaan. Uinti, hiihto, pyöräily, lätkä, ei auta mitää. Judokalla pitää olla Martti Vainion fysiikka.


    • Ggcvjkiii

      Kunto voi olla surkea mutta jos osaa katailla voittaa myös shiaissa helposti

    • Voivoivoivoi

      Voi voi, taas joku turhautunut koutsi purkautuu ....ja sitten siihen lähtee joku vanhempi mukaan.
      Sen jälkeen perusvalitus miksi en pääse edustaan, jos en kuulu majuun...miksi majutoimintaa..
      No just siksi kun se on jo joka lajissa todettu, että muuten ei tule menestystä.
      Miksi englannilla on jalkapallon maajoukkue, miksi kaikkie ei mennä?
      Ja tämän jälkeen alkaa taas kitinä miksi pitää juosta 12 min, judoura menee pilalle jne.
      Tuttu kaava taasen tässäkin keskustelussa....

      • Judostoliitto

        Huonoa argumentointia. Useissa lajeissa maajoukkue on urheilijan uralla sivuseikka. Esim. mainitsemassasi jalkapallossa varsinainen ura (ja ansiot) tehdään liigajoukkueissa, joita on Suomessa kymmeniä ja kauempana satoja mistä valita ympäri Eurooppaa ja maailmaa.

        Judossa on pakko kuulua oman maan maajoukkueeseen ja jos sen kanssa ei suju, ura on umpikujassa. Tällaista täysin liiton hallitsemaa ja maajoukkue-edustamisen ympärillä pyörivää lajia ei voi suositella kenellekään.


    • Monopolijakolmetähteä

      Liiton monopoli urheilijoiden nimeämisessä arvokisoihin on keskeinen ongelma.

      Tämä monopoli mahdollistaa heikon "maajoukkuevalmennuksen" eli kalliit leirit joiden sisältö ja tekeminen on varsin keskinkertaista.

      Randorit yhdessä kehittävät kyllä, mutta jos joku saa kylliksi randoreita ilman maju-leirejä niin ja paremmilla tehoilla niin suotakoon se hänelle.

      Ilman nimeämismonopolia joutuisivat maajoukkueen valmentajat ja leiritys aidosti miettimään, mitä hyötyä tästä on urheilijoille ja kuinka se hyöty maksimoidaan. Nyt näkyy, ettei urheilijaa tarvitse ottaa huomioon: asiakas ei voi valita, jos tässä lajissa aikoo Suomesta käsin ponnistaa eteenpäin.

      • kwqa

        Kovaa komenttia kuinka kaikki yhdessä treenaamalla suomessa mennään voittoihin.Kaavaa on toteutettu kaksikymmentäviisi vuotta ,jona aikana ei yhtään arvokisamitalia.Jos joku treenaa jossain missä sitä kovempaa vastusta on ,ja pärjäisi jos pääsisi edustamaan maataan, tämä ei käy judoliitolle.Jos samantasoiset judokat treenaa yhdessä , siinä ei mitään suurta kehitystä tapahdu.Kehitys tapahtuu, kun vastus on hieman kovempi kun itse on.Jos siellä on yksi parempi niin hänkin taantuu ja muut kehittyy hiukan.


      • Juupajuusetä
        kwqa kirjoitti:

        Kovaa komenttia kuinka kaikki yhdessä treenaamalla suomessa mennään voittoihin.Kaavaa on toteutettu kaksikymmentäviisi vuotta ,jona aikana ei yhtään arvokisamitalia.Jos joku treenaa jossain missä sitä kovempaa vastusta on ,ja pärjäisi jos pääsisi edustamaan maataan, tämä ei käy judoliitolle.Jos samantasoiset judokat treenaa yhdessä , siinä ei mitään suurta kehitystä tapahdu.Kehitys tapahtuu, kun vastus on hieman kovempi kun itse on.Jos siellä on yksi parempi niin hänkin taantuu ja muut kehittyy hiukan.

        Väärin, viimeiset 25 v EI olla reenattu yhdessä ja tulos tämä!!!


    • judoäiti

      Lapseni on harrastanut judoa yli 10 vuotta ja hän on ollut jo useamman vuoden maajoukkueessa.. Olen hyvin tyytyväinen sekä judoliittoon kokonaisuudessaan että maajoukkueleireihin. Tyytyväisyyteni perustuu sekä siihen mitä lapseni niistä ajattelee ja mitä hän on toiminnasta kertonut, että siihen mitä itse olen nähnyt.

      Hänen judossa kehittymiselleen on ollut erittäin tärkeää, että eri puolilta Suomea on tullut osaavia judokoita harjoittelemaan yhteen.. Lisäksi hän on saanut maajoukkueleirillä ottaa randoria itseään vanhempien, osaavien judokoiden kanssa. Näin siirtyminen seuraavaan ikäluokkaan on ollut luontevampaa ja muutenkin helpompaa. Hänestä kaikki maajoukkueleirit ovat olleet antoisia paitsi yksi, jossa oli liian vähän osallistujia.

      Lapseni on osallistunut lukuisiin judoliiton järjestämiin kv. kilpailuihin ja erilaisiin kansainvälisiin leireihin. Judoliitto on järjestänyt matkat erittäin mallikkaasti. Lentolipuissa ei ole ollut sekaannuksia, hotellimajoitukset kunnossa, reissun jälkeiset laskut kotiin virheettömiä jne. Lisäksi on ollut turvallista lähettää judoka matkaan, kun on tiennyt, että jos loukkaantuminen tapahtuisi kisoissa/leirillä, niin paikalla on judoliitosta aikuinen, jolla on kokemusta tuollaisiinkin tilanteisiin. Lisäksi kilpailija on saanut hienosti psyykkistä kannustusta ja lohdutusta silloin kun kisat ovat menneet hyvin tai huonosti. Olen ihmetellyt, miten viisaasti maajoukkuevalmentajat osaavat käsitellä myös nuorten pettymyksiä.

      Sitten vielä muutama näkökulma edellisiin kommentteihin.

      Olen ymmärtänyt, että aamulenkit ovat herättelyä, jotta judoka voisi olla skarppi heti ensimmäisessä harjoituksessa . Ja saisi näin parhaan mahdollisen harjoituksen itselleen. Lisäksi yksi ottelu voi kestää jopa kymmenen minuuttia, joten hapenottokyky ja kestävyys kuuluvat myös judoon.

      Katselin kerran Eurooppa cup-kilpailua, jossa yhdessä paonoluokassa oli yli 90 osallistujaa. Taso oli kirjava. Mielestäni on hyvä, että Eurooppa Cup-kisoihin ja arvokisoihin on jonkinlaista karsintaa. Mikä maa pystyy/haluaisi esim. järjestää kisoja, joissa yhden painoluokan kisat voisivat kestää esim. 2 päivää? Eiköhän ole hyvä, että kilpailijat valitsee judoliitto, eikä ainakaan kilpailijan isä/ äiti ?

      Mitä tarkoittaa kommentti, että jos joku voittaa maailmanmestaruuden ilman judoliittoa, niin miksi se ei kelpaa judoliitolle? En ymmärrä tuota ajatusta ollenkaan? Miksi judoliitolle pitäisi kelvata, jos haluaa luoda kilpailu-uran ilman judoliittoa? Mihin kelvata? Siihenkö, että saa rahallista tukea judoliitolta, vaikka mitään ei halua itse antaa vastineeksi?

      Mitä tarkoitetaan yhdessä luoduilla pelisäännöillä? Sitäkö, että aina kun uusi judoka liittyy maajoukkueeseen, niin pyörä pitää keksiä aina uudestaan?

      Minusta maajoukkueessa kilpailevan judokan on suostuttava myös yhteisiin pelisääntöihin. Lapseni kilpailee itselleen mutta kyllä hän kilpailee myös Suomelle ja judoliitolle.

      • Arvostann

        Kiitos että jaoit kokemuksesi judoäiti.


      • jutomamille

        Ei vaan voi voittaa maailmanmestaruutta ilman judoliittoa!
        Kun ei pääse edes kokeilemaan ilman liiton hyväksyntää!


      • TtttttggggGgg

        Miten niin ei. Jos pärjää kisoissa on ovet auki mihin tahansa. Piirimestaruus vaan ensin ja siitä sitten vaikka pm mitali :l


      • Selvitäensin
        jutomamille kirjoitti:

        Ei vaan voi voittaa maailmanmestaruutta ilman judoliittoa!
        Kun ei pääse edes kokeilemaan ilman liiton hyväksyntää!

        Kyllä voi. Tässä ote maajoukkueiden valintakriteereistä Judoliiton nettisivuilta: "Mikäli urheilija haluaa valmentautua maajoukkuevalmennuksen ulkopuolella eivätkä
        maajoukkuevalmentajat näin ollen voi seurata hänen kehitystään ja harjoittelunsa laatua, sovelletaan
        kilpailuoikeuksiin ja arvokisavalintoihin seuraavia kriteereitä:
        IJF-turnaukset: Kun urheilija on saavuttanut mitalin Euroopan Cupista, hän saa osallistua myös Continental
        Open -kilpailuihin. Euroopan cupin voitolla tai yltämällä Continental Openin mitaliotteluihin pääsee
        seuraavalle tasolle Grand Prix ja Grand Slam -turnauksiin.
        Maajoukkueen ulkopuolelta EM- tai MM-kisoihin pääsee, jos on kuluvana kalenterivuonna saavuttanut
        vähintään Continental Openin mitalin tai sijoittunut pistesijoille Grand Prix tai Grand Slam -turnauksessa."


      • TtttttggggGgg

        Mikä tuossa on ihmeellistä, ihan loogista. Pitäisikö joku pystymetsästä ilmaantunut jota ei missään ole nähty ilmoittaa suoraan MM kisaan. Nyt voi osoittaa taitonsa oli maajoukkueessa tai ei. En ymmärrä logiikkaa että MM kisaan voisi osallistua suoraan eikä ensin kokeilla vaikka siipiään vähän alemman kategorian kisoissa. Ei mitään tolkkua olisi siinä. Kyllä nyt jokainen tajuaa ainakin jos on edes pieni käsitys jostain kehittymisen polusta että noin se pitää olla. Jos luulee muuta on kujalla kuin lumiukko.


      • maaorjajoukkue
        TtttttggggGgg kirjoitti:

        Mikä tuossa on ihmeellistä, ihan loogista. Pitäisikö joku pystymetsästä ilmaantunut jota ei missään ole nähty ilmoittaa suoraan MM kisaan. Nyt voi osoittaa taitonsa oli maajoukkueessa tai ei. En ymmärrä logiikkaa että MM kisaan voisi osallistua suoraan eikä ensin kokeilla vaikka siipiään vähän alemman kategorian kisoissa. Ei mitään tolkkua olisi siinä. Kyllä nyt jokainen tajuaa ainakin jos on edes pieni käsitys jostain kehittymisen polusta että noin se pitää olla. Jos luulee muuta on kujalla kuin lumiukko.

        Ketju käsitteli U18 maajoukkuetta. U18 nuori ei voi antaa mitään noista näytöistä, jos ei harjoittele maajoukkueen maksullisen leirityksen mukana. Ei voi päästä EJU-cuppiin jos ei kuulu 1-maajoukkueeseen. Toisaalta monet U18 1-maajoukkueeseen kuuluvat työnnetään EJU-cuppeihin, vaikka onnistumisen edellytyksiä ei ole. Missä yksilön huomioon ottaminen?

        Maajoukkueen pitäisi olla motivoituneiden urheilijoiden tukipalvelu, eikä etuoikeutettujen karsina johon nuoria valitaan kuin poroerottelussa.

        Kv. kilpailuihin osallistumisen pitäisi olla maajoukkueista riippumatonta ja perustua urheilijan ja henkilökohtaisen valmentajansa suunnitelmiin ja näkemykseen sopivan tasoisista kilpailuista.

        Arvoikilpailussa pitäisi olla objektiiviset maajoukkueista riippumattomat karsintakriteerit, eikä nykyisen kaltaisia näyttösysteemejä, jotka jättävät päätösvallan valmennusvaliokuntien urheilupoliitikoille.


      • ForFree
        maaorjajoukkue kirjoitti:

        Ketju käsitteli U18 maajoukkuetta. U18 nuori ei voi antaa mitään noista näytöistä, jos ei harjoittele maajoukkueen maksullisen leirityksen mukana. Ei voi päästä EJU-cuppiin jos ei kuulu 1-maajoukkueeseen. Toisaalta monet U18 1-maajoukkueeseen kuuluvat työnnetään EJU-cuppeihin, vaikka onnistumisen edellytyksiä ei ole. Missä yksilön huomioon ottaminen?

        Maajoukkueen pitäisi olla motivoituneiden urheilijoiden tukipalvelu, eikä etuoikeutettujen karsina johon nuoria valitaan kuin poroerottelussa.

        Kv. kilpailuihin osallistumisen pitäisi olla maajoukkueista riippumatonta ja perustua urheilijan ja henkilökohtaisen valmentajansa suunnitelmiin ja näkemykseen sopivan tasoisista kilpailuista.

        Arvoikilpailussa pitäisi olla objektiiviset maajoukkueista riippumattomat karsintakriteerit, eikä nykyisen kaltaisia näyttösysteemejä, jotka jättävät päätösvallan valmennusvaliokuntien urheilupoliitikoille.

        Oletko oikeasti sitä mieltä, että U18-maajoukkuetoiminnassa ei ole mitään järkeä vaan kyse diktatuurista, kun urheilijan tulee kokoontua harjoittelemaan yhdessä muutaman kerran vuodessa ja sitten kisoissa edetä taso kerrallaan kohti Eurooppa Cupeja? Taso kerrallaan tarkoittaen sitä, että Samurai Cupeista etenee SM-mitaleille ja siitä sitten mitaleille Pohjoismaiden tai Viron kisoissa, minkä jälkeen ovet aukeaa ykkösryhmään ja Eurooppa Cuppeihin. Tässäkö systeemissä ei ole mitään järkeä??
        Vaan ilman tätä polkua urheilijalle ja henkilökohtaiselle valmentajalle sopivan tasoinen kisa on sinun mukaan suoraan Eurooppa Cup?
        Ja ettet jaa aivan väärää tietoa: ei sinne Eurooppa Cupeihin työnnetä ketään vaan yksilö eli urheilija ihan itse henkilökohtaisen valmentajansa kanssa päättää, lähteekö mihin Eurooppa Cupeihin vai ei.

        Olet myös sitä mieltä että leirit pitäisi olla maksuttomia. Missä nykypäivänä saat ilmaiseksi 200-300 neliötä tatamia, majoitustilat saunoineen ja ruuan neljä kertaa päivässä?


      • asdzxcqwe
        jutomamille kirjoitti:

        Ei vaan voi voittaa maailmanmestaruutta ilman judoliittoa!
        Kun ei pääse edes kokeilemaan ilman liiton hyväksyntää!

        Kerroppa nyt joku OIKEA kansainvälisesti merkittävä laji jossa liitot eivät päätä kuka pääsee MM/EM kisoihin? Ei mee painijatkaan kisoihin omalla ilmoituksella. Eis ellaine systeemi vaan toimis


      • maaorjajoukkue
        ForFree kirjoitti:

        Oletko oikeasti sitä mieltä, että U18-maajoukkuetoiminnassa ei ole mitään järkeä vaan kyse diktatuurista, kun urheilijan tulee kokoontua harjoittelemaan yhdessä muutaman kerran vuodessa ja sitten kisoissa edetä taso kerrallaan kohti Eurooppa Cupeja? Taso kerrallaan tarkoittaen sitä, että Samurai Cupeista etenee SM-mitaleille ja siitä sitten mitaleille Pohjoismaiden tai Viron kisoissa, minkä jälkeen ovet aukeaa ykkösryhmään ja Eurooppa Cuppeihin. Tässäkö systeemissä ei ole mitään järkeä??
        Vaan ilman tätä polkua urheilijalle ja henkilökohtaiselle valmentajalle sopivan tasoinen kisa on sinun mukaan suoraan Eurooppa Cup?
        Ja ettet jaa aivan väärää tietoa: ei sinne Eurooppa Cupeihin työnnetä ketään vaan yksilö eli urheilija ihan itse henkilökohtaisen valmentajansa kanssa päättää, lähteekö mihin Eurooppa Cupeihin vai ei.

        Olet myös sitä mieltä että leirit pitäisi olla maksuttomia. Missä nykypäivänä saat ilmaiseksi 200-300 neliötä tatamia, majoitustilat saunoineen ja ruuan neljä kertaa päivässä?

        Sanoinko, ettei kannattaisi edetä omien edellytysten mukaan? Väitinkö, että ainoa sopiva kilpailu on EJU-cup? En. Sanoin, että urheilija ja valmentaja osaavat tehdä päätökset itse ilman holhousta. Onko leirimaksujen perimisessä vikaa? Ei. Markkinataloudessa on vain tapana, että asiakas päättää itse mistä maksaa sen mukaan onko tuote hintansa arvoinen. Tämä puolestaan motivoi myyjää kehittämään tuotetta ja palvelua, jotta sillä olisi kysyntää.

        Maajoukkue olisi varmasti joka tapauksessa monelle hyvä vaihtoehto. Tällä hetkellä se ei ole vaihtoehto vaan pakko. Ymmärrätkö eron?

        Jos et ymmärrä monopoliasemaan perustuvan vallankäytön ja vapaaseen kilpailuun perustuvan palvelun eroa, keskustelu ei johda mihinkään.


      • ljöh
        asdzxcqwe kirjoitti:

        Kerroppa nyt joku OIKEA kansainvälisesti merkittävä laji jossa liitot eivät päätä kuka pääsee MM/EM kisoihin? Ei mee painijatkaan kisoihin omalla ilmoituksella. Eis ellaine systeemi vaan toimis

        Ovatko merkittäviä esim. Jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruus ja NHL, NBA sekä ja muu korkeimman tason joukkueurheilu, F1 ja kaikki muutkin moottoriurheilulajit, kaikki merkittävät tennisturnaukset, kaikki merkittävät golfturnaukset, UFC-maailmanmestaruus ja muu ammattilaisvapaaottelu? Lista on loputon.

        Pää pois väsyneiden ja korruptoituneesti johdettujan "amatööri"-olympialajien pensaasta. Maailmassa on muutakin huippu-urheilua kuin murtomaahiihto ja judo.


      • SäOrjuudestaMitäänTiedä
        maaorjajoukkue kirjoitti:

        Sanoinko, ettei kannattaisi edetä omien edellytysten mukaan? Väitinkö, että ainoa sopiva kilpailu on EJU-cup? En. Sanoin, että urheilija ja valmentaja osaavat tehdä päätökset itse ilman holhousta. Onko leirimaksujen perimisessä vikaa? Ei. Markkinataloudessa on vain tapana, että asiakas päättää itse mistä maksaa sen mukaan onko tuote hintansa arvoinen. Tämä puolestaan motivoi myyjää kehittämään tuotetta ja palvelua, jotta sillä olisi kysyntää.

        Maajoukkue olisi varmasti joka tapauksessa monelle hyvä vaihtoehto. Tällä hetkellä se ei ole vaihtoehto vaan pakko. Ymmärrätkö eron?

        Jos et ymmärrä monopoliasemaan perustuvan vallankäytön ja vapaaseen kilpailuun perustuvan palvelun eroa, keskustelu ei johda mihinkään.

        Jos EJU Cupit käy ”judostoliiton” systeemiin mutta ei näyttökisaksi arvokisoihin, mitä kisoja ne näyttökuvat sitten pitäisi olla että voidaan katsoa näytöksi arvokisoihin? Ai niin, ei sekään käy kun valintasysteemi on diktatuuria ja sen sijaan kaikkien pitäis päästä osallistuu, jos vain rahaa ja haluja on.

        Jos koet lajin olevan väsyneesti johdetuksi korruptiolajiksi, jota amatöörit johtaa, miksi ihmeessä pyörit lajin parissa yhä ja tällä foorumilla??


      • Qwertyasdfgzxc
        SäOrjuudestaMitäänTiedä kirjoitti:

        Jos EJU Cupit käy ”judostoliiton” systeemiin mutta ei näyttökisaksi arvokisoihin, mitä kisoja ne näyttökuvat sitten pitäisi olla että voidaan katsoa näytöksi arvokisoihin? Ai niin, ei sekään käy kun valintasysteemi on diktatuuria ja sen sijaan kaikkien pitäis päästä osallistuu, jos vain rahaa ja haluja on.

        Jos koet lajin olevan väsyneesti johdetuksi korruptiolajiksi, jota amatöörit johtaa, miksi ihmeessä pyörit lajin parissa yhä ja tällä foorumilla??

        Kateelliset bjjn harrastajat täällä provoaa. Judo on 100 kertaa mielenkiintoisempi laji, joten jatkakaa te vaan matossa halailua ja tulkaa ulos kaapista.


    • Tottajokasana

      Juuri näin, kiitos Judoäiti.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4823
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      96
      4603
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      620
      4204
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3177
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2711
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2213
    7. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      222
      2182
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      348
      2168
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      31
      1797
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1512
    Aihe