diodi diodi

Mitä diodilla tehdään ?
mistä tietää kuinka päin kytketään ?
Ilmoita


Tuolta pitäis selvitä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Diodi
Ilmoita
Ei selvinny kunpaan suuntaan diodi päästää virtaa
mistä tietää ?
1 VASTAUS:
Kyllä sekin kerrotaan, lue uusiksi /katso kuva.
+Lisää kommentti
Diodi hyvinkin pitkälti päästää sähköä vain toiseen suuntaan. Kannattaa varmaankin kytkeä siten että sähkövirta kulkee haluttuun suuntaan.
Ilmoita
Ja kun kytkee kaksi diodia, sähkö ei kulje mihinkään suuntaan, elikkä on sama kuin piuha olisi kokonaan katkaistu. Tätä voidaan käyttää silloin kun ei haluta sähkön liikkuvan mihinkään suuntaan. Esim akunkenkiä ei tarvitse irroittaa, kunhan kytkee siihen kaksi diodia, ja sähkö ei karkaa akusta. Tämä 2 diodi kytkentä on sama kun olisi ON-OFF kytkin ja se olisi OFF asennossa.
Ilmoita
Ei diodia pidä kykeä mihinkään noilla aloituksen tiedoilla.

sille on paras koti kaupan hylly.
Ilmoita
Kytkee virran nuolenosoittamaan päin tai kytkee 9-12v ja katsoo kummin päin tulee virtaa diodin toisesta päästä .
1 VASTAUS:
Kyllä se tuossa iässä jo pitääkin olla selvää.
+Lisää kommentti
Diodi johtaa sähköä vain yhteen suuntaan. Kun googlasit dataa niin näit nuolimaisen diodin symbolin. Itse diodissa on yleensä merkitty estopuoli viivalla.

Kun ladattava akku tai kuorma (vaikkapa lamppu) on sarjassa diodin kanssa tasavirtapiirissä ja virtalähde+ kytketty nuolisymbolin leveämmälle puolelle (päästösuunta) virta kulkee piirin läpi.
Kun halutaan estää virran kulkua ei-toivottuun suuntaan niin diodi kytketään toisin päin (estosuunta). Virran kulkiessa diodin läpi muodostuu tyypillisesti 0,6V jännitehäviötä.

Vaihtovirtapiirissä voidaan neljällä diodilla vaihtovirta tasasuunnata tasavirraksi. (Googlaa tasasuuntaaja) Tasurin + rinnalle kannattaa aina laittaa elektrolyytti kondensaattori tasavirran vakauttamiseksi, mitä isompi sitä parempi. Huom. jännitteen kesto.
Ilmoita
Vai ohjeita dildon käyttöön etsitään?
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

diodi diodi

Mitä diodilla tehdään ?
mistä tietää kuinka päin kytketään ?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta