Joulukuun kuuves

MaalimanrannanHessu

Itsenäesyys päevänä
Teällä Tuluppijon konesavotalla löyty kämpän pöyvältä vanaha avviisi ja siinäe oli kuvvie ja juttua Ihtenäesyyspäevän juhulista sieltä resitentin linnasta. Jätkiin kanssa siinä arssinoetii, että jossitä tulishii kuhtu peäkaupunkii ni ensmäeseks olis silimännii käötävä tallouskaupasta kahtomassa kunnon ketineet. Ei sinne juhulimmaa ja ylleesä huppailemmaa soata iha kumiteräsoappaissa ja paekatuissa tijakonaasissa mennä kutjottammaa ja pihkapusakassa pökläellä. Kaikkein paras olis ruikasta suorraa loestolla Rovaniemen markkinoille ja siellä narikasta kahtelis uusie pieksuja ja kurrauspuserova tae järkejää takkipukuva, pattiinie ja tormaushousuja. Pontikoihe oston voes jätteä siltä reissulta tekemäti ja kaekenlaesen kaohottamisen muutehi vähemmälle.
Helessinkii kinnaroijessa kun ei heti tormova ravintolavaonnuu ja sitte päessää perillä kärvistelis uluko- ovviin eissä linnan pihalla. Siellä on varmmaa atjutanttiin ja linnavoutiin sivuhommiks käsketty katella, että jos siellä pihalla joku liian kanssa rekkalehtoo ni nykäsee uluko oven nokan eistä kiinni eikä peästä pirttii..
Sitte sisälle peästessä soattaa repunkutjun jättee vaekka johonnii naolaa missä atjutantit ja katteetit voi pittää sitä silimällä ja eiku voaan suorilta ropsimmaa resitenttiparille käsipäevät muihe huppailijoihe mukana ja jouttuin salin puolele totisena jornottammaa. Hartsuin puolesta siellä soattaa ollahi monelaeista huikopalloa ja kaolan kostuketta. Pöönäkahvithii ei maha käyvä anhittommii vaekka personkupinhii ottas ja joka kupille nisupalalla toppovaa ja samalla kupilla voep pistätellä hakemassa pooliahi ettei tarvii janossa ähötteä. Syöntiin välillä soattaa örnästä vaekka nurkan takana housuin kevennyksellä jos alakaa liitinkisä ahistammaa ja sitte toas potaltaa takasi pirttiin. Mahtanee siellä linnan pihanperilä olla rustaeltu pytinkit sitä toemitusta varte, liekkö joku ministerijö sitähi varte niitä ku on ulukoministerrie ja ulukoassiehhoetajie, että eikökän näestä joku soata koppeutuo hoetammaa tämänhiin tärkien assien. Toisaalta on kuultu porinoeta, että Helssinkisä herranröpit käö ulukona syömässä ja sitte kamilastaavat sisälle sontimmaa, tiijäppä häntä herrain metkuja.
Ylempiin ministerriin ja ylleesä atjutanttiin kanssa sitä soattaa völjäytyö porinoelle ja naoraa muihe mukana selekäkekka nauruja ja muutehi rapsehtie isäntäväenhi kanssa. Ennen poislähtövä kun purasee vielä ison iltasen kavijaariin ja pooliin kanssa ni sitä soattaa örnästä yönselässä takasin kämpälle ja jo oamulla aekase voe istuuvänöttee veturin kyyvisä Tuluppijon konesavotala tukkiin ajussa.
Maalimanrannan Hessu
Tuluppijon konesavotalla.

11

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masiskassi

      Yrititkö olla vitsikäs? Et ainakaan kainuun murretta osaa lainkaa, eikä kirjotuksesi ollu mitään muutakaa murretta. Säälittävää paskanjauhantaa, sanasieppoo sinusta ei tule koskaan, hyi vittu

      • Hyväkevennysjuttu

        Kovinnii tuttuo murreta, paekallisille.


      • PetteriTalvivaara

        Sehän saattaa johtua siitäkin , jos ei ymmärrä lukemaansa, että sukurutsaus on edennyt jo niin pitkälle että siinä vaiheessa, kun jaetaan erilaisia aisteja ei tynnörin pohjalla olekkaan enää mitä kaapia. Eipä huolta kassi-alma olethan kuitenkin vahva ja tyhmä ja niillä ominaisuuksillakin pärjää tässä maailmassa minkä pärjää, mutta leuka vaan rintaa vasten ja seinää päin sen ainakin osaat...luulisin.


      • voesurkeus

        Täytyy kyllä sanoa, että jos tuo höpötys kirjoitus oli jostakin hyvä kevennys, niin on teillä kyllä vitsit vähissä! Eihän tuollaista sontaa viitsi edes lukea loppuun!


    • eoronomi

      "Maalimanrannan Hessu
      Tuluppijon konesavotalla", on jo kaenuun murteen uneottanu. Pistäösi kylässä ku palaeli eoroopan kiertuveelta tässä joetae vuosie sitte.

    • Sibeliuspäivä

      Hirveää mongerrusta!

    • Kirjoitus näyttikin menevän tarkoituksenhakuisesti ja kolinalla perille kohderyhmälle, joka lippis /huppari päässä kulkee lokäpöksyissään tai muuten keskikuran neutroloimassa ajatusmaailmassaan sätkää käärien.

      • Anumberone

        Näemmä siellä pettuleivän perillisten viimeisessä linnakkeessa aletaan vielä ennen talvihorrosta nostelemaan päätä ja osallistutaan ainoaan kansanhuviin inttämiseen ja oikeassa olemiseen, jos nyt ei oteta huomioon vähintäänkin yhtä suosittua kadehtimista ja toiselle nauramista vahingon sattuessa., muttayhtä kaikki.


    • Kurauspusero

      Viimesen päälle Hyvä, rikas kielenkäyttö tämmösiä lisää . Ei viljelty sanallakaan sitä ala-arvoista , alapään sivistyssanastoa. Tormaushousuille ja kurauspuserolle vielä parempaa jatkoa.

    • Aimo_Fart

      Lähetyssaarnaaja-asento sai nimensä viime vuosisadalla, kun suomalaiset evankelistat matkustivat levittämään jumlan sanaa afrikkaan. Siellä he havaitsivat, että paikallinen väestö jatkaa sukua niinkuin koirat -takaapäin kontallaan. He pyysivät mustan miehen vaimoa lainaan ja näyttivät oikein kädestä pitäen ambomaan asukkaille krsitillisen opin mukaisen naima-asennon. Kyläläiset seurasivat toimitusta haavi auki. Sanoma upposikin kansaan paremmin kuin jumalan sana. Lisäksi kyliin alkoi syntyä normaalia vaaleaihoisempia lapsia, jotka saivat kasteessa nimen: Toivo, Usko, Martti (Ahtisaaren mukaan muuten) jne.

    • Aatamijaeeva

      Minä uskon että maapallo on litteä sellainen kuin sen 6000 vuotta sitten Jumala loi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6519
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4203
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2607
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2030
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1548
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1397
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1101
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1046
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe