Suuri soittokeskustelu alkaa!

päinpersettäsoitettua

Viime tanssireissulta jäi mieleen erään orkesterin tapa soittaa kaikkea, niin juuri totta se hyvinkin pitkälti on: myös välilevyjä päin persettä. Tästä huolimatta muutama pari veti näyttäviä musiikintulkintoja. Kuinka tämmöinen on arvoisan raadin mielestä mahdollista?

Mielestäni musiikintulkinta voi totta kai väkisin tulla muulloinkin, mutta parhaimmillaan se on musiikintulkinta silloin, kun tanssi sujuu, mutta sujuvan tanssin edellytys on omien tanssikokemusteni mukaan sujuva tanssimusiikki eli muunlaiseen tanssimusiikkiin tekemäni tulkinnat ovat tuntuneet suorittamiselta, joten jätin viime tanssireissulla ne väliin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö minulla olisi ollut niitten ihanien naisten kanssa mukavaa siellä.

8

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vieläjatkuu

      Rsivoisan suosion saavuttanut suuri soittotaitokeskustelu jatkuu vielä niin että sinäkin voit vielä osallistua ja sanoa vaikkapa haisevan vastalauseesi mikäli näppäilet tähän raskaasti huohottaen viimeksi puoli vuotta sitten hammasharjatuin hampain

    • hyvää_musaa

      Joskus voi olla itsellä hyvä meininki vaikka musiikki olisi surkeaa. Kaikessa kädenalitanssimusassa ei ole sykettä, ja sellaista on ikävää tanssia. Eikä kaikki sylitanssimusa houkuta herkistelyyn, ja sekin voi olla tylsää. Kyllä se paljon auttaa, jos musiikki on hyvää. Ei se ihme ole että suositut bändit ovat suosittuja.

      • Eituuvaanyhtäänmitään

        Ei ole olemassa sellaista musiikkilajia kuin kädenalitanssimusa. Olet aika tovi jos tuollaista vältät olevan.
        Tosiasia on että on paljon huonosti soittavia bändejä. Soitossa vaan ei ole mitään mikä innostaisi tai sitten on valittu kappaleita missä on ikävät sanoitukset. Yhtä ikävää on laahaava, raskaalta kuulostavat soittaminen. Tulee mieleen että bändin pojat on syönyt tauolla liikaa ja liian raskasta ruokaa. Esimerkkinä Helminauha. Se bändi vie tanssin ilon.


      • hyvää_musaa

        Kuka sanoi että kädenalitanssimusa olisi musiikkilaji? Se on sana, ja kuka tahansa täysjärkinen ihminen tietää mitä se tarkoittaa vaikkei koskaan olisi kuullut sanaa aiemmin.


      • sujuvastikädenylimenivät
        hyvää_musaa kirjoitti:

        Kuka sanoi että kädenalitanssimusa olisi musiikkilaji? Se on sana, ja kuka tahansa täysjärkinen ihminen tietää mitä se tarkoittaa vaikkei koskaan olisi kuullut sanaa aiemmin.

        Minä näin männäsuvena kansantanssiryhmän, joka tanssi käden yli. Musiikki oli kyllä niin sujuvaa, että siihen sujui kädenylikin tanssi. Mitäs tästä tuumitte?


      • Nopea-ka-päätös
        hyvää_musaa kirjoitti:

        Kuka sanoi että kädenalitanssimusa olisi musiikkilaji? Se on sana, ja kuka tahansa täysjärkinen ihminen tietää mitä se tarkoittaa vaikkei koskaan olisi kuullut sanaa aiemmin.

        Todellakin sen kuulee yleensä musiikin ensitahdeista tekeekö mieli mennä "käsitanssia" ja siihenkin monesti useita vaihtoehtoja, vaiko "hiihtelyä" suljetussa otteessa. Ei siinä tarvitse miettiä mikä sen musiikin virallinen kategoria on. Valitettavasti aina ei pääse haluamallaan tavalla tanssimaan, edes miehenä.


      • hyvää_musaa
        sujuvastikädenylimenivät kirjoitti:

        Minä näin männäsuvena kansantanssiryhmän, joka tanssi käden yli. Musiikki oli kyllä niin sujuvaa, että siihen sujui kädenylikin tanssi. Mitäs tästä tuumitte?

        Tuumin että olet trolli.

        Se, että lähes kaikki ihmiset on joko miehiä ja naisia, ei tarkoita etteikö olisi hyvin pieni joukko sellaisia joiden sukupuoli on epäselvä syntymässä tai jotka kokevat olevansa eri sukupuolta kuin ovat fyysisesti. Jotkut haluavat tehdä näistä poikkeuksista hirveän numeron. Ei se minun maailmankuvaani kaada.

        Jos joku haluaa tanssia sylitanssina biisin jonka kaikki muut tanssivat kädenalitanssina, niin mitä sitten? Ei se muuta sitä faktaa, että ylivoimaisesti suurin osa ihmisistä koki sen kädenalitanssiksi.

        Koko pointti on se, että jos biisi joka kuulostaa siltä että haluan tanssia sitä jonkun kädenalitanssin askelin ja tyylillä (buggia, humppaa, polkkaa, fuskua, bw:tä, lindyä tms.) mutta se ei sisällä sykettä niin se ei yleensä innosta yhtään. (Joskus harvoin voi olla niin innostava pari, että epäinnostavan biisinkin tanssiminen voi olla silti ihan hauskaa.)

        Tai jos biisi kuulostaa siltä että haluan tanssia sitä jonkun sylitanssin askelin ja tyylillä (tangoa, valssia, hidasta, argentiinalaista tangoa jne. tai jonkinlaista hitaiden tanssien fuusiota), mutta se ei houkuttele jonkinlaiseen musiikintulkintaan, niin vähän sama juttu.


    • eiseniinhyvinolesoitettu

      Foksinsoittotaitotaso on keskimäärin alentunut: etenkin usealla uudehkolla orkesterilla vaikuttaisi olevan sellainen käsitys, että mikä tahansa foksi on hyvin soitettu silloin, kun se on sotettu nopeammin kuin Yölintu sen soitti. Mutta eihän se näin ole?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe